patrykswirski
26.08.05, 20:06
Witam Państwa serdecznie. Nazywam się Patryk Świrski i postanowiłem kandydować w najbliższych wyborach parlamentarnych. Jestem 31-letnim Tyszaninem, który przyjechał do miasta 24 lata temu wraz z rodzicami, którzy otrzymali tu pracę. Wtedy Górny Śląsk był miejscem pełnym szans dla wszystkich, którzy postanowili tutaj zapuścić swoje korzenie. Chciałbym, abyśmy nadal mogli być dumni ze naszego regionu – pełnego gwarnych zakładów pracy, uśmiechniętych ludzi, pewnych swojego losu i gotowych do podejmowania kolejnych wyzwań. Nigdy nie miałem problemów z dostosowaniem się do nowego otoczenia. Głęboko mądre i słuszne zasady poszanowania ludzkiego trudu oraz wysokiego etosu pracy, a także skromności i uczciwości stały się dla mnie wyznacznikiem dalszego życia zawodowego i osobistego.
Służę Państwu swoim doświadczeniem oraz chęcią czynienia lepszych warunków życia i pracy dla nas i naszych najbliższych. Podczas swojej kadencji chciałbym zająć się szczególnie rozwiązaniem spraw, które od lat pozostają problemem dla nas wszystkich. Mam świadomość rosnącej apatii ludzi obserwujących z coraz większym zniechęceniem aktualną scenę polityczną – służba, która powinna być nakierowana na spełnianie potrzeb społecznych stała się łatwą odskocznią do załatwiania własnych interesów przy całkowitym braku odpowiedzialności. Wieczne dysputy o sprawach błahych zasłaniają prawdziwe problemy, z jakimi wszyscy się borykamy - brak pracy, państwo bezprawia, wszechobecna korupcja, bezkarność przestępców czy coraz bardziej schorowana służba zdrowia. Trzeba stawić czoła trudnym, ale realnym problemom, ponieważ nikt nie ma monopolu na prawdę. Potrafię prosto w oczy bronić swojego zdania i poglądów, a jedynie konkretne i rzeczowe argumenty są w stanie mnie przekonać. Wspieram każdą dobrze pomyślaną inicjatywę, niezależnie od układów politycznych, które nie stanowią dla mnie jakiegokolwiek probierza wartości. Najważniejszy jest zawsze w moim działaniu człowiek i jego problemy, które staram się rozwiązywać.
Mój program opiera się na trzech filarach:
1. Właściwy nadzór nad wydatkami państwa.
2. Zmniejszenie kosztów pracy, co bezpośrednio przyczyni się do spadku bezrobocia.
3. Szanse rozwoju dla młodych ludzi.
Otwieram szeroką dyskusję nad programem, oczekuję na Państwa pytania i zapraszam do głosowania na kompetentnych kandydatów, otwartych bronić swoich przekonań, ale także potrafiących docenić konkretne i rzeczowe argumenty.
Patryk Świrski, Partia Demokratyczna, okręg 31, lista nr 4, miejsce nr 6