20.03.03, 09:48
Prezydent Bush nie przekonał świata,że walczy z terroryzmem a nie o globalną
władzę.I CHOĆ NIKT NIE JEST TAK SILNY ŻEBY WYPOWIEDZIEĆ USA REGULARNĄ WOJNĘ
TO MOŻLIWE ,ŻE NIE ZAUWAŻAMY ROZPOCZĘCIA III WOJNY ŚWIATOWEJ!!!!!
Obserwuj wątek
    • byk5 Re: WOJNA 20.03.03, 10:31
      Iwonka,dawno się tak nie bałem
      pozdrawiam
      • busstop Re: WOJNA 20.03.03, 10:50
        bin laden wypowiedział i w zasadzie wygrał (moze nie wojne, ale bitwe na pewno)

kto jest gorszy - bin laden czy bush?

ilu zginelo niewinnych ludzi w dwóch wieżach nowego jorku, a ile zginie w iraku?

podobno irakijczycy mieszkajacy w naszej rzeczypospolitej popieraja busha.
        podobno, bo ja ich nie znam... (ktos tak podobno wczoraj poznym wieczorem
        moowil w telewizorze, jakis xp-ert od iraku)

z doswiadczenia wiem, ze nigdy wsrod ludzi nie ma jednomyslnosci i stad mam
        pewne watpliwosci co do prawdziwosci tego stwierdzenia

dziwna jest sytuacja rzeczypospolitej, bo choc oficjalnie nie wypowiedzielismy
        wojny irakowi, nasze wojsko pojechalo walczyc (bo wspomaganie walczacych to tez
        walka)...

• Gość: wiewiork Re: WOJNA IP: *.zabrze.net.pl 20.03.03, 13:14
          NIESTETY.Ten przyklad swiadczy o tym jaki mamy wplyw na rzeczywistosc.To jest w
          wymiarze makro.W mniejszych wymiarach np.gmina tez jest tak samo zgodnie z
          maksyma:"psy szczekaja,a karawana jedzie dalej".Ale na szczescie mamy INTERNET
          (i milych Forumowiczow).
          • Gość: sarin Re: WOJNA IP: *.sobieskiego.trzepak.pl 20.03.03, 13:50
            Tak jak nie ma nic dobrego w dyktatorstwie tak i nie ma nic dobrego w wojnie!!
            Na naszych oczach morduje się czeczeńców pod płaszczykiem terroryzmu izraelu
            odbiera sie ziemie palestyńczyą czyszcząc-zabijając przy tym ludność cywilną w
            korei północnej ludzie umierają z głodu bo reżim i uzbrojenie pochłania
            niewiarygodne kwoty pienieżne w afryce plemiona wyrzynają sie na wzajem a
            pieniadze na broń dostają od korporacji eksploatujących tam złoża metali -ten
            świat nie jest normalny a godzenie się na bezprawne mordowanie ludzi tym
            bardziej- tyle ze co my zwykli obywatele mozemy zrobić ??? a no nić poza tym ze
            możemy protestować i bojkotować okazywać swe niezadowolenie ludzie tacy jak my
            rosną w siłe dopiero w momecie gdy sie zjednoczą gdy razem jak jeden mąz staną
            w szeregu i pwiedzą nie -bo czym jest rząd czy władza bez poddanych?-jest
            jedynie pustym sloganem -a z kim jak nie z opina publiczną liczą się rządy???

jeśli nauczymy sie wykozystywać fakt jednoczenia to będziemy mogli wywierać
            wpływ takze i na naszych polityków -skoro ludzie przestaja wierzyć w demokracje
            i głosowania to moze uwierzą w manifestacje ale do tego nie można podchodzicv
            na zasadzie a nie ide bo co to da lub a nie ide o tamten poszedł to po co ja
            mam iść -trzeba wstać i mowiedzieć dość!

dziś w katowicach o 17 00 przed dworcem pkp odbedzie się manifestacja
            potempiająca atak na Irak -są inne spsoby na obalanie dyktatorów niż wojna i
            śmierć ludności cywilnej!!!
            • busstop Re: WOJNA 20.03.03, 14:24
              sorki za szczerość, ale manifestacja nic nie da. no, może jedynie poprawi
              samoczucie manifestującym i potwierdzi znaną skądninąd opinię społeczeństwa.
              ale te opinie i tak się nie liczą!

trzeba było manifestować przed wyborami, a jak sie wybrało taki a nie inny sejm
              i rząd, to przecież ma się w nim SWOICH przedstawicieli, którzy - jak sama
              nazwa wskazuje - powinni przedstawiać postawę wyborców

jak pracownik jest niesubordynowany, to się go wywala na zbity pysk. a jak
              niesubordynowany wobec społeczństwa jest rząd i prezydent wybrany w
              demokratycznych wyborach - to można ich jedynie obalić powstaniem!

do niczego nie namawiam :)

na demonstrację nie pojadę, ale sercem będę z wami!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka