Gość: Zainteresowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:41 Z targów edukacyjnych niewiele wynika, a ja szukam dobrego liceum w Zabrzu. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktosiek Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 22:27 Z prezentacji wynika tylko tyle- kto sypnie dobrym pomysłem lub ciasteczkami czy też bułeczką - no i oczywiście koniecznym wyjściem klas kończących. Zapomniałem oczywiście o konieczności odwiedzin "władz miejskich", bo bez tego ani rusz... A tak na serio to "dobre liceum" jest pojęciem pasującym w mieście do kilku szkół. Mam nadzieję, że temat jest dobry i pojawi się sporo ciekawych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:43 Polecam Liceum Nr 1 przy ul. Wolności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wfista Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 21.03.07, 14:31 Ja też jestem absolwentem 1 L.O i szczerze mówiąc gdybym miała drugi raz wybierać L.O to nie wachałabym sie ani chwili... polecam 1 L.O pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Oczywiście "trójka". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:28 Zresztą już ktoś założył podobny wątek. Poszukaj, bo było tam sporo sensownych uzasadnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Oczywiście "trójka". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 16:36 III dla mnie to przerost formy nad treścią. Gdy zachodzą zmiany-normalna klasa, normalne dzieci, kopot jest ale wśród kardy, która wyrasta w krainie przytulności i doskonałości dzieci lekarzy, prominentów itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Do asd : kompleksy się odezwały? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 20:14 Choćby ze względu na towarzystwo warto iść do trójki. Sorry, ale w szkole o której piszesz można dostać po pysku i to bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczona Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: *.zb.osi.pl 15.04.07, 12:46 Ja też jestem absolwentem 1 L.O i szczerze mówiąc gdybym miała drugi raz > wybierać L.O to nie wachałabym sie ani chwili... polecam 1 L.O pozdrawiam wfista! nie przyznawaj się do tego. Jesteś złą reklamą dla szkoły.W tym krótkim zdaniu są 3 błędy (interpunkcyjne też). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 17:40 III,II,I ... i co tam kto chce... najważniejszy jest uczeń,i podejście do niego. Dla mnie ok jest XI LO przy ZS NR3 w Zabrzu a poza tym super klimat i fajni nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 23:21 a ja polecam IV LO.. sama wybrałam i nie żałuje.. polecano mi, teraz ja polecam.. i polecać będę zawsze!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Dobre liceum w Zabrzu to I, II i III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 14:21 liczy się tylko LO I, LO II i LO III. cala reszta nic nie warta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz LO III IP: *.debacom.pl 22.03.07, 19:34 to największe zagłębie syfu. kiedyś to była naprawdę szkoła na poziomie. w tej chwili licealiści z "trójki" nie potrafią się bawić na imprezie jeśli nie zaleją się w trupa, a wśród uczniów innych zabrzańskich liceów krążą opinie w stylu:"jak chcesz poru.. jakąś laseczkę to idź na imprezę do III LO". Żenada!!! Wstyd mi, bo kończyłem to liceum za tak zwanych "dobrych czasów", ale w tej chwili swoich dzieci bym już tam nie wysłał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: LO III IP: *.jota.za.digi.pl 22.03.07, 21:24 Ja konczylam Jedynke trzy lata temu. Z reka na sercu moge ja polecic. Zarowno mila atmosfera panuje, jak i ludzie wartosciowi sa. Kadra stara sie przekazac wiedze, wiec jesli sie tylko chce to mozna wiele zyskac. Potwierdzeniem tego moze byc fakt, iz wiekszosc absolwentow z mojego rocznika dostala sie na studia panstwowe, dzienne. Ja sama ucze sie na Slaskiej Akademii Medycznej. Kadra nauczycielska pierwsza klasa, zwlaszcza z jezyka polskiego, angielskiegi i biologii. Oczywiscie sa tez minusy, o ktorych nalezy wspomniec. Przede wszytskim jest to gimnazjum biegajace po korytarzach. Druga "plama" jest mala, ruda nauczycielka geografi. Nie znam osoby, ktora by dazyla ja szacunkiem i odbierala w sposob pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr dzięki I LO Re: LO III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 11:55 eee a ja tam Anitkę lubiłem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: LO III IP: *.jota.za.digi.pl 23.03.07, 12:47 To jestes wyjatkiem :P Mnie zrazila swoim zachowaniem i przede wszystkim niesprawiedliwoscia. I przymus uczeni asie rocznikow statystycznych n apamiec. Smiech na sali. Nie wspominajac o jej niekompetenci do nauki podstaw przedsiebiorczosci. Gdy nauczyciel czyta na zajeciach ksiazke to moim zdaniem nie jest dobrym nauczycielem ;/ Nigdy nie zpomne rysunku, ktory powstal na okladce zeszyty jednej z naszych klasowych kolezanek. Rudy skrzat z gruba kosa i podpis: "lubie scinac glowy". Ja nie zauwazylam u niej pozytywnych cech, a szkoda bo geografia moze byc naprawde ciekawym przedmiotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr dzięki LO Re: LO III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:51 Ja miałem z nią fakultet z geografii i aż tak źle nie było - nawet poloneza z nią zatańczyłem :))) - za moich czasów podstaw przedsiębiorczości nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: LO III IP: *.jota.za.digi.pl 23.03.07, 16:45 Moze Ciebie bardziej lubila.. A moze wtedy jeszcze jakiekolwiek oznaki normalnosci miala w sobie. W kazdym razie jak dla mnie to najgorsza nauczycielka w calym liceum. Serdecznie wspolczuje tym, ktorzy musza sie z nia obecnie meczy i zazdroszcze tym, ktorzy maa geo z kims innyn :)))Wszystko bylo lepsze niz 45 minut ta pania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HNATI FAN Re: LO III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:04 Aja ja mialem jako wychowawczynie przez 3 lata i nie moge o niej powiedziec ani jednego slowa ktore by sie o niej pozytywnie wyrazalo:)Przedewszystkim czepia sie wszystkiego jest niesprawiedliwa w ocenianiu ma swoich faworytow w klasie.Nie potrafi znalezc porozumienia z klasa i przedewszystkim wstania ENKI :F zgroza!!!ten kto trafi na Hnati niech szybko zmienia klase:D A co do calej jedynki to bardzo fajna szkola:Dpozdrowaiam wszystkich tam uczacych sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: LO III IP: *.stk.vectranet.pl 30.03.07, 18:53 Kobieto zobacz ile osób w tym roku się dostało na studia panstwowe tam gdzie chcialo...trzy lata temu na pewno bylo lepiej w tej kwestii, a co do malej rudej to wiecej mnie nauczyla niz ta inna niby fajna ktora teraz przechodzi chyba menopauze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: LO III IP: *.jota.za.digi.pl 31.03.07, 10:00 A naczyla Cie tez danych z rocznika statystycznego na pamiec? W trzeciej klasie na ocene pytala z materialu z pierwszej? Pamietasz jakie jest roczne wydpbycie wegla brunatnego w roku 2000? Moge mnozyc podoobne pytania. Zamiast skupic sie na naprawde konkretnych i istatnych sprawach zajmowala sie, jak dla mnie, glupotami. W moim roczniku na fakultecie sie nic konkretnego nie robilo. Dziewczyny kolorowaly i plakaty robily. Porazka. Mowie jak bylo trzy lata temu, kiedy jeszcze tam chodzilam. Obecnie utrzymuje kontakt tylko z nielicznymi osobami z grona pedagogicznego. I na pewno nie jest to pani z geografii. Zarowno trzy lata temu jak i teraz, zeby dosta sie na studia trzeba miec wiedze. Nie wiem czy bylo latwiej. Moje egzaminy wcale nie byly proste i wcale nie kazdy je zdal. Na przyklad na pedagogike na USiu tez bylo bardzo wiele chetnych, a studiuja tam ludzie z Jedynki. Na informatyce tez mamy swoich "przedstawicieli". Naprawde jest szeroki wachlarz kierunkow, na ktore dostali sie uczniowie z I LO. Do tego dolicz studentow na studiach miedzywydzialowych, a takze tych ktorzy "ciagna" jednoczesnie dwa kierunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernest Re: LO III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 11:11 To Ty Alojz masz już dzieci i dalej hodujesz w sobie kompleksy. W trójce są takie same dzieci jak w innych liceach, tylko tam się trzeba więcej uczyć, a w szkole jest przyzwoity poziom. Nie wierzę , że ty kończyłeś kiedykolwiek tą szkołę, chyba że na drugiej klasie, stąd tyle niechęci. Uszy do góry stary, dzieci na szczęście bywają mądrzejsze od rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staw ski Re: LO III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 21:29 Only III LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk IIILO Re: LO III IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:48 Jak wyżej. Pozdrawiam naszą kochaną Magdę K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 30.03.07, 15:24 tylko jedynka. poważnie. 3 to snoby i dzieci bogatych rodziców... POLECAM 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jednak 3 Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 20:13 Ty misiu chyba jeszcze sie nie obudziłeś z zimowego snu. Jedynka jest ok, ale to nie trójka.Pozdrowionko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek III LO najbardziej kreatywne IP: 83.18.7.* 31.03.07, 17:56 Kuźnia talentów artystycznych. Obecnie kilkanascie osób studiuje aktorstwo, coś z muzyki czy kluturoznawstwa. Tamtejszy kabaret to swego czasu wielka rzecz. W siatkówke wymiatają no i w matematyce mają perełki. Nie wspominajac o jezykach. Poza tym najwiecej uczniow stamtad dostaje sie na wyzsze studia. To cos znaczy. Jedynka jest też dobrą szkołą. Fajny klimat, ludzie i równie wysoki poziom. Te dwie. Potem długo długo nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: III LO najbardziej kreatywne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 19:58 W Trójce jest fajnie, a zazdrośnicy próbują na niej koty wieszać, w ten sposób chcą się dowartościować, ale nic z tego. Trójka 3-ma poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: III LO najbardziej kreatywne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 20:41 wiem, że nic się nie zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla licealistka Re: III LO najbardziej kreatywne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 08:32 Ja kończyłam trojke 10 lat temu i z mojej klasy na wymarzone studia dostały sie aż ..... 2 osoby- taki był poziom. Reszta wylądowała w szkołach policealnych typu "sorbonka", lub zaprzestała edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: III LO najbardziej kreatywne IP: *.zabrze.net.pl 15.04.07, 13:54 A może nie chciało się uczyc i tyle-najlepsza szkoła nie przełamie niechęci do pracy i patologicznego nieróbstwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była licealistka Re: III LO najbardziej kreatywne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 22:44 Przedmioty potrzebne na medycyne były tak słabo prowadzone że nikt sie nie dostał za pierwszym razem, a maturę z chemii ludzie pozdawali na 6!!! Taki był poziom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: III LO najbardziej kreatywne IP: *.zabrze.net.pl 17.04.07, 14:28 I tak coś tutaj nie gra, napisałaś, ze ludzie zrezygnowali z edukacji całkowicie. Naprawdę wierzysz, ze to tylko wina szkoły? 10 lat temu i teraz też trzeba naprawdę poświęcić masę czasu żeby przygotować się na medycynę. A co do szóstek, w to wierzę, wymagania maturalne nijak się miały do wymagań wyższych uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: III LO najbardziej kreatywne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:47 Była koleżanko, chyba trochę przesadzacie, żeby się dostać na medycynę nie wystarczy chodzić do szkoły, trzeba się jeszcze UCZYC. Poza tym to było 10 lat temu i musiała to być wyjątkowo tępa klasa. Tynm niemniej pozdrawiam. Medyk po III LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez licealistka Re: III LO najbardziej kreatywne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 12:20 Z tego co wiem to nauczyciele z biologii i chemii nie zmienili sie od 10 lat- nie będę tu operować nazwiskami, bo każdy wie o kogo chodzi. Ja na medycynę dostałam sie dopiero po korepetycjach. Dlatego uważam, że to nie jest dobre liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: III LO najbardziej kreatywne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:57 Niektórym nawet korepetycje nie pomogą. W rankingu liceów III wyprzedziła inne licea zabrzańskie. Badano, ile osób dostaje się na studia państwowe.I to by było na tyle, pozdrowienia dla medyków i moich przyjaciół zIII LO z póznych lat dziewiędziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farmaceuta III LO najbardziej kreatywne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 20:09 To nie wina tego, czy innego liceum, że program nauczania odbiega od tego czego wymagają na medycynie(tam zawsze trzeba było umieć więcej niż oferowała każda szkoła). Poza tym jakoś nie wierzę, w rewelacje sprzed dziesięciu lat. Ode mnie z klasy dostali się na medycynę wszyscy, którzy chcieli. Na korki chodzili ci którym samodzielnie nie chiało się uczyć, a mieli szmalownych rodziców. Poza tym biologię trzeba wykuć i już. A w ogóle z mojej klasy na studiach jest 100%, z tego pięć osób za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Trójka? haaa haaaha IP: *.bater.net.pl 21.04.07, 19:24 Chyba, że komuś odpowiada SZTUCZNE UTRZYMYWANIE POZIOMU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zajrzyj pacanie na stronę trójki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 20:52 i strony innych szkół. Porównaj ile się w każdej dzieje i osiągnięcia a potem zabieraj głos w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimnazjalista Re: Zajrzyj pacanie na stronę trójki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 19:32 chyba pójdę do Trójki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zajrzyj pacanie na stronę trójki IP: 217.11.135.* 23.04.07, 13:16 Tylko JEDYNKA!!!!!!!!!!! Zajrzyjcie na osiagniecia z matematyki! Super ludzie, super nauczyciele!!! Atmosfera jest normalna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zajrzyj pacanie na stronę trójki IP: *.zabrze.net.pl 23.04.07, 15:49 tylko jakoś te osiągniecia nie za bardzo aktualizowane, a co do atmosfery sa różne opinie... jak wszędzie podejrzewam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość do :gimnazjalisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 15:39 I robisz błąd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do :gimnazjalisty IP: *.zabrze.net.pl 23.04.07, 15:46 może jakieś uzasadnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też gość Jeżeli ktoś umie czytać ze zrozumieniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 16:14 to nie wiem dlaczego uważa, że jedynka ma jakieś super osiągnięcia z matematyki. Jedynka ma finalistę i krzyczy o tym. Natomiast trójka ma laureatów (dla niewtajemniczonych - to jest wyżej). Natomiast w gimnazjum jedynka ma laureata, a trójka ma ich siedmiu ! Naprawdę jeżeli chcecie obiektywnie o czymś pisać, to najpierw zapoznajcie się z faktami.Moje dziecko idzie do trójki, więc znam stronkę www (a także kolegów mojego dzieciaka z 3gimnazjum), ale niektórzy tutaj próbują wciskać ciemnotę. Poza tym, nie wiem, czy dla normalnego dziecka są te wybitne osiągnięcia szkoły aż tak ważne.Mój młodu idzie do LO3 bo to naprawdę dobra szkoła i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 3 Re: Jeżeli ktoś umie czytać ze zrozumieniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 16:20 Bo jest głąbem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze raz gość Czy to przypadkiem nie jedynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 16:36 robi trójce krecią robotę. Dziwi mnie to tym bardziej, że przecież też jest to dobra szkoła. Natomiast jeżeli chodzi o tzw. osiągnięcia, to jedynka naprawdę jest teraz daleko w tyle. Świadczą o tym chociażby rankingi szkół. Nie wiem dlaczego nie przyjmują tego do wiadomości. Niestety nawet w prywatnych rozmowach z kimkolwiek z jedynki zawsze przebija podważanie osiągnięć trójki. Pamiętam jak przed rokiem jedna pani z jedynki z przekąsem stwierdziła, że trójka sobie korty wymyśliła. No i dobrze. Teraz mój dzieciak za frico z nich korzysta. Raz jedni są górą , raz drudzy (takie jest życie). I zamiast się cieszyć, że w Zabrzu od lat te dwie szkoły cieszą się popularnością, to pokazujemy naszą zawiść. Pozdrawiam i jedynkę i trójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary koń Re: Czy to przypadkiem nie jedynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 23:48 Z największym sentymentem wspominam Trójkę, choć jeszcze wtedy , gdy kończyłem ją była daleko za jedynką i dwójką, ale jak tam się żyło, jakie były dziewczyny, kabaret, wycieczki, belfry. Teraz chodzi tam moja córka i oboje jesteśmy zadowoleni i moja żona też , choć kończyła I LO. Pozdrawiam wszystkich trójkowiczów i ich sympatyków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2LO 2 LO nikt jeszcze o nim nic nie napisal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:20 2LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy to przypadkiem nie jedynka IP: *.zabrze.net.pl 24.04.07, 20:05 zgadzam się w 100%. Sama kończyłam ILO, wtedy faktycznie była to najlepsza szkoła w mieście. A i tak słychać było głosy,że to szkoła dla snobów, dzieci bogatych rodziców, itp. Teraz podobnie mówi się o 3LO. Przypadek???? to co niektórzy wypisują na tym forum jest skandaliczne i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABSOLWENTKA TYLKO 1 LO IP: *.zabrze.net.pl 26.04.07, 12:19 JA KOŃCZYŁAM 1 LO I SZCZERZE GDYBYM MIAŁA PONOWNIE WYBIERAĆ LICEUM NIE ZAWACHAŁABYM SIĘ ANI CHWILI. NA PEWNO WYBRAŁABYM 1... POZIOM BARDZO WYSOKI A JESLI KTOŚ SIE CHCE UCZYĆ TO I W 3 I W 1 BEDZIE SIE UCZYŁ. MNIE ODPOWIADA ATMOSWERA W 1 A CO DO NAUCZYCIELI UWAŻAM ŻE SĄ JAK NAJBARDZIEJ W PORZĄDKU ... TAKŻE POLECAM 1 LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Oj słabo z ortografią po jedynce IP: *.lo3.zabrze.pl 26.04.07, 13:36 do absolwentki I lo : Po pierwsze netykieta (zasady obowiązujące w internecie) zabrania pisania wielkimi literami, gdyż oznacza to wrzeszczenie Po drugie : otrografia pisze się przez "f" chyba , że w jedynce obowiązują inne zasady. W jednym się zgadzam : kto się chce uczyć, wszędzie się nauczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Oj słabo z ortografią po jedynce IP: *.lo3.zabrze.pl 26.04.07, 13:38 Sorry, ale chodziło mi oczywiście o słowo atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealistka z 3lo Re: Oj słabo z ortografią po jedynce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:29 A ja lubię swoją szkołę, bo w niej życie jest wesołe, chociaż każdy o tym wie, że tu uczyć trzeba się. Pozdrowienia dla maturzystów, którzy trzęsą portkami ze strachu. Będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez komentarza Re: Oj słabo z ortografią po jedynce IP: *.zabrze.net.pl 03.05.07, 18:40 ciekawe jaką podstawówkę kończyłaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 23:57 Ja lubie moją dwójkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Rekrutacja elektroniczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 19:15 Zgodnie z zaleceniem kuratora od dzisiaj szkoły powinny mieć swą ofertę na stronie omikronu. Zauważyłam, że niektóre chyba zaspały. Natomiast oferta trójki jest bardzo fajna: e-omikron.pl/slaskie/directory/browser!showSchool.action Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banderas2007 1LO IP: *.zabrze.net.pl 08.05.07, 16:55 Jestem uczniem 1LO i także polecam to liceum, fajna atmosfera, mili ludzie i grono pedagogiczne. Mam lekcje geografi z w/w małą rudą i nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M. Jednak TRÓJKA IP: 81.210.91.* 09.05.07, 21:30 Szkoły zabrzańskie są ogólnie sympatyczne, ale w trójce chyba najbardziej trzymają poziom, wiem ,bo mam tam dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Z tą ortografią robicie 1LO antyreklamę IP: *.lo3.zabrze.pl 10.05.07, 10:00 Kolejna osoba z jedynki nie umie pisać. Do Banderasa : piszemy "geografii". Nie jestem z żadnego prestiżowgo liceum, ale takie błędy mnie rażą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Z tą ortografią robicie 1LO antyreklamę IP: 81.210.91.* 11.05.07, 21:37 to fakt, język polski przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: *.crowley.pl 11.05.07, 23:03 A ja polecam II LO. Niepowtarzalna atmosfera, dobrzy pedagodzy...Poza tym uważam, że całkowicie bezsensowne jest podważanie renomy którejś ze szkół, bo każdy ma swoje zdanie, którego broni ;) Najlepsze licea w Zabrzu ? I, II, III -> i nie kolejność jest tutaj ważna, a sama renoma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Dobre liceum w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:58 zaczęła się elektroniczna rekrutacja. Jest mały stresik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekrut Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: 81.210.91.* 16.05.07, 21:30 Nie ma sprawy,najważniejsze-dobrze wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: 195.94.210.* 23.05.07, 12:33 Nie ma jak Dwójka :) Nie patrzcie na obiecanki i foldery, tylko na to, ilu absolwentów dostaje się na wybrane przez siebie studia. Najlepiej porozmawiać z absolwentami. Ja kończyłam II LO i niemal cała nasza klasa dostała się na takie studia o jakich marzyli. I to na najlepszych polskich uczelniach. Warto podjąć trud nauki na wysokim poziomie, to procentuje przez całe studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość popatrz na rankingi szkół IP: *.lo3.zabrze.pl 24.05.07, 13:21 Tak piszesz jakby po jedynce i trójce ludzie nie dostawali się na studia. W rankingu sporządzonym na podstawie badań ilości absolwentów na studiach dziennych (oczywiście państwowych) trójka zajmuje wysokie miejsce jako jedyna szkoła z Zabrza. A musisz wiedzieć, że badania nie obejmowały zagranicznych wyższych uczelni, a szkoda, bo po klasach niemieckich i francuskich większość absolwentów trójki właśnie studiuje za granicą, np. mój brat i kuzynka. Nie mam nic do innych szkół, ale nie piszcie nieprawdy. Pozdrawiam wszystkich licealistów i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani X Re: popatrz na rankingi szkół IP: 81.210.91.* 03.06.07, 16:07 Zbliża się 15 06 traeba podjąć decyzję, wybieram trójkę albo .....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Jutro mam egzamin do trójki IP: *.lo3.zabrze.pl 04.06.07, 11:23 do klasy językowej. Mam nadzieję, że będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartosz Re: Jutro mam egzamin do trójki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:32 A gdzie można nauczyć się zawodu murarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja chyba na Piłsudskiego IP: *.lo3.zabrze.pl 05.06.07, 14:42 ale nie wiem na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest no i po teście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 21:27 jest do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość jednak trójka IP: *.lo3.zabrze.pl 12.06.07, 11:52 Na stronie Kuratorium Oświaty ukazały się minimalne liczby punktów, z jakimi przyjmowano kandydatów do szkół ponadgimnazjalnych w 2006 roku . Zabrze rozpoczyna się pozycją 333. www.kuratorium.katowice.pl/Rekrutacja/rekrutacja.pdf Jednak uczniowie z lepszymi wynikami wybierają TRÓJKĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń jednak trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 20:22 Mam nadzieję, że się dostanę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś jednak trójka IP: *.lo3.zabrze.pl 14.06.07, 14:01 Ile miałeś na egzaminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jednak trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:42 mam nadzieję, że starczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: jednak trójka IP: 81.210.91.* 20.06.07, 21:38 I starczyło????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jednak trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:46 28 czerwca dopiero się okaże, bo w tym roku rekrutacja w Zabrzu jest elektroniczna i wcześniej nic nie wiadomo. Dam znać : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Starczyło - jednak trójka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:13 mam 140 punktów i to starczyło. Jestem w trójce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Starczyło - jednak trójka !!! IP: *.zabrze.net.pl 28.06.07, 19:44 to wcale nie mało tych punktów:) gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Starczyło - jednak trójka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:45 Dzięki. Bardzo się cieszę! jeżeli chodzi o LO na Piłsudskiego, to też jest fajne. Miałem na drugim priorytecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Liceum nr. 10 na ul. Piłsudskiego IP: *.centertel.pl 28.06.07, 19:54 co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Dobre liceum w Zabrzu IP: *.foxnet.com.pl 01.07.07, 01:20 skonczylem 3 - matma jest tutaj nauczana na bardzo wysokim poziomie (fiza troche gorzej) - wiekszosc dawnej klasy podostawlala sie tam gdzie chciala - no i 3 ma oczywiscie najlepsze w-fy szczegolnie jak trafi sie na jednego ziomala to masz zapewnione w-fy na Koksowniku przez caly rok niezaleznie od pogody :D Odpowiedz Link Zgłoś
moingeal Re: Dobre liceum w Zabrzu 03.04.26, 20:25 III Liceum Ogólnokształcące za bardzo jest Tęczowe. Nauczyciele walczą z Kościołem i propagują LGBT. Odpowiedz Link Zgłoś