Dodaj do ulubionych

PRZED WOJNĄ

04.02.03, 11:45
Wszyscy politycy[i inni na ich usługach] ją ZAGADUJĄ!
Wszyscy żołnierze są ODWAŻNI!
Stawiam tezę;to nie będzie lokalna wojna,to będzie katastrofa świata
na którym WSZYSCY żyjemy.
Obserwuj wątek
    • Gość: sarin Re: PRZED WOJNĄ IP: *.pik / *.sobieskiego.trzepak.pl 04.02.03, 12:28
      ja raczej w to wątpie -chodż już sam fakt jest tragedią
      z drógiej strony dawno już nie było naprawde wielkiego konfliktu na skale
      światową ale to nie znaczy że wojna US z Irakiem da jemu początek-ja osobiście
      stawiam na Koree -to ona może być zapalnikiem do światowego konfliktu -kult
      Saddama przy Kim Dzong Ilem to pestka ponadto nie jestem pewien czy stany
      również nie są zagrożeniem dla pokoju na świecie-jeśli faktycznie saddam im tak
      nie pasuje to czemu jescze go nie zlikwidowali-im po prostu zależy na wiekszym
      konflikce -bo przecież co to za problem zlikwidować jednego człowieka-
      przykładów zamachów chyba nie trzeba podawać-no podam może jeden -J Kenediego-
      tak wiedz coś nie tak z tym twierdzeniem że to Saddam jest zagrożeniem -za tym
      wszystkim po prostu stoi kasa -wedle starego powiedzenia że jeśli nie wiadomo o
      co chodzi to napewno chodzi o pieniądze

ale tak jak nie znamy wszystkich faktów i archiwów z czsów II WŚ tak też raczej
      sie nie dowiemy o co w tym wszystkim tak n rawde chodzi
      • 1ty Re: PRZED WOJNĄ 04.02.03, 14:58
        sugerujesz, że istnienie "dyżurnego" wroga jest elementem imperialistycznej
        polityki USA,tak powszechnie znienawidzonej w świecie islamu?
        Uważam ,że problem jest dużo bardziej złożony.
        • Gość: sarin Re: PRZED WOJNĄ IP: *.pik / *.sobieskiego.trzepak.pl 04.02.03, 16:09
          Zastanawia mnie tylko fakt że w dniu ataku na WTC do pracy nie poszło strasznie
          duzo żydow-jedni mówią że to z powodu świeta ale jeśśli z powodu swieta to coś
          tu nie pasuje -po pierwsze jeśli był bym fanatycznym islamista to na pewno bym
          wiedział o takim świecie i mógł bym sie spodziewać że mój rwóg nie pujdzie w
          ten dzień do pracy czyli atak zaplanował bym na inny dzień -inna prawa że zydzi
          maja wspaniły wywiad "mosad" i w momecie w którym np wiedzieli że będzie atak i
          ostrzegli swych "braci" to dlaczeg nie powiedzieli innym ludzia albo np
          władzą US ? ponadto za zbużenie WTC dostali ogromne odszkodowania !!! no i
          zyskali coś strasznie cennego to samo co stalin w 1939 09 01 a potwierdzeniem
          tego był 1941 i niefortunny plan barbarrosa- dostali zielone światło do
          otwartej "wojny" z islamistami -to co sie dzieje w palestynie jest wręcz nie do
          wyobrażenia-a wcześniej wcale nie było lepiej-gdy szaron jako dowudzca wojsk
          zrównał z ziemia dwie wioski w których byli jedynie starószkowie kobiety i
          dzieci -wszystkie konflikty-prawie wszystkie maja swe mroczne tajemnice o
          których my zwykli mali ludzie nigdy sie nie dowiemy i bynajmnij nie chodzi tu o
          jakieś teorie spiskowe tylko o żetelne informacje -których prawie nigdy nie mam
          zawsze jest coś nie jasne nie dożeczne-sfabrykowane

ponadto przez to co stało sie 11 wrzesnia teraz prawie karzd państwo można
          oskarrzyć o współ prace z terorystami a na pewno państwa arabskie-no z
          wyjądkami potwierdzającymi regółe

uważam po prostu że polityka jest brudna i smierdząca-zarówno na szczeblu
          gminy, państaw , no i w wymiarze światowym -i nic poza tym

a co do "dyżurnego" wroga to to też łatwo wytłumaczyć -oczywiście jeśli chcemy
          bawić sie w proste skojażenia-jak wiemy wojsko i programy wojskowe w bardzo
          dużym stopniu są utrzymywane z pieniedzy podatników tak wiedz trzeba
          przypominać opini publicznej że za drzwiami drzemie wróg który w każdej chwili
          może sie obudzić dlatego musimy przeznaczać pieniądze podatników na zbrojene i
          utrzymywanie wojska-bo tak sie złożyło że nie mamy juz dobrego papy stalina
          oraz ustroju totalitarnego w którym nie było dylematów typu-"a jak nie bedą
          chcieli dać"?

-Manipulcja ludzmi to coś pieknego to coś co codzień doświadczamy na swojej
          skurze!!
          • 1ty Re: PRZED WOJNĄ 04.02.03, 19:51
            Na politykę globalną nie mamy żadnego wpływu,jest "zabawą w Boga" władców tego
            świata sprawujących rządy dusz i pieniądza niezależnie od ustrojów i granic
            państw.Tak niewiele wiem,że nie odważę się na komentarz.
            Połowa z 250mln islamistów to ludzie młodzi[do 30 lat],w większości żyją w
            ubóstwie i podlegają pełnej indoktrynacji religijnej.Ihbat-stan ducha to
            wściekłość zmieszana z brakiem perspektyw i identyfikacją przyczyny-
            wroga,którym jest Ameryka i Zachód[ szatan-zło]Saddam jest ludowym bohaterem we
            wszystkich krajach islamu.Reżimy tylko pozornie i przy użyciu siły kontrolują
            sytuację.Krucjaty i Świętej Wojny nie opanują,więcej będą uczestnikami aktywnymi
            i dobrze uzbrojonymi.
            • Gość: sarin Re: PRZED WOJNĄ IP: *.pik / *.sobieskiego.trzepak.pl 04.02.03, 20:43
              To prawda nie mamy odpowiednich informacji-no i nie potrafimy przewidzieć tego
              co bedzie- pozostaje jedynie mieć nadzieje że wszystko będzie dobrze
              • Gość: Elżbieta Adach Re: PRZED WOJNĄ IP: router:* / 192.168.80.* 04.02.03, 23:05
                To prawda Pani Iwono - to będzie katastrofa naszego świata!
                Wielcy dążą do niej po to, aby móc później na nowo poustawiać pionki na tej
                globalnej szachownicy.
                Pozdrawiam E.Adach.
                • 1ty STRACH 05.02.03, 10:52
                  Ci ,którzy akceptują wojnę,chcą walczyć,nigdy nie byli na polu walki!
                  Kiedy wróg odpowiada ogniem to; moczą się,defekują,wymiotują,kulą i wołają
                  matki.Alkohol i narkotyki na krótko zapobiegają szaleństwu "odważnych"
                  Na polu walki króluje STRACH!,strach przed śmiercią i przed okazaniem
                  tchórzostwa[wstyd?]
                  50% tych którzy przeżyją załamuje się psychicznie i wpada w trwałą nieuleczalną
                  depresję.Granica wytrzymałości to 60 dni ciągłej walki.Tego nie pokazują w TV
                  NIE ZABIJAJ!,NIE ZABIJAJ!
                  Żadna prawdziwa wojna [nie film,nie gra komp.]NIE ROZGRYWA SIĘ ZGODNIE ZE
                  SCENARIUSZEM JEJ STRATEGÓW I WOLĄ POLITYKÓW
                  • Gość: J.K.K. Re: STRACH IP: router:* / 192.168.80.* 11.02.03, 09:57
                    Pani Iwono, zaimponowała mi Pani tym wywodem. Gdyby w większym stopniu taka
                    informacja trafiała do ludzi - to wtedy ci ludzie może by się wypieli na tych
                    obłąkańczych " strategów". No ale idealny świat jest utopią.
                    Pozdrawiam J.K.K.
                    • Gość: sarin Re: STRACH IP: *.sobieskiego.trzepak.pl 11.02.03, 10:18
                      O ile jestem przeciwnikem wojny- to ostatnio zaczeła mnie zastanawiać pewna
                      rzecz-teoria-a jeśli z irakiem jest tak jak z niemcami przed 2WŚ ?
                      • Gość: ty Re: STRACH IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 16:04
                        Nie wiem.
                        Żródła Finansowe Komunizmu i Nazizmu[czyli w cieniu Wall Street];autor
                        Pierre de Villemarest,b. interesująca lektura.
                        Czy atak na Hiroszimę, nie był atakiem terrorystycznym ?
    • alojzymo Re: PRZED WOJNĄ 13.10.25, 22:35
      Światu potrzebna jest wojna by zmądrzeć. Jest to jedyny sposób by zresetować homo patologie bo ludzi na świecie jest za dużo. Co najmniej połowa ludności świata powinna zginąć. Uważamy się za inteligentnych a jesteśmy głupsi od zwierząt. Broń atomowa będzie użyta i całe miasta pełne ludzi będą się gotować we własnej krwi. Pierwsza bomba atomowa spadnie na Warszawę a potem będą kolejno Poznań, Kraków, Gdańsk. Skażenie będzie ogromne a ludzkość wyparuje, politycy uciekną. Pierwsza większa prowokacja a wojna jest już nie unikniona. Cały ten zielony ład, ekologia, czyste powietrze, ocieplenie klimatu … wszystko to legnie w gruzach. Wszystko stracimy, setki trupów a kto przeżyje, pozostanie w mękach i będą umierać. Homo sapiens, człowiek rozumny - społeczeństwa bez wartości, chciwość, brak pokory, agresja, wrogość i coraz większa nienawiść.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka