Dodaj do ulubionych

Które liceum w Zabrzu polecacie?

IP: *.zabrze.net.pl 12.06.08, 17:29
j.w.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Z czystym sumieniem "trójkę" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 17:56
      Jedno moje dziecko do niej chodzi i jest bardzo zadowolone. Nie jest
      typem kujona, wręcz przeciwnie- rozrywkowe.Mimo to swietnie dogaduje
      się z nauczycielami, bo tam wbrew obiegowej opinii nie liczy się
      kucie, tylko myślenie i nie tępią chłopaka za własne zdanie.
      Kontakty rodzic - wychowawca też mnie zadawalają.
      Drugie chodzi do gimnazjum przy ILO, bo nie chciało chodzić z
      bratem. Jednak do LO juz mówi, że pójdzie w "trójce". Chyba ,że się
      nie dostanie bo w jedynce obowiązkowych lektur nie przerobiło i
      wynik z humanistycznego ma nieciekawy.
      • Gość: było Re: Z czystym sumieniem "trójkę" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 08:55
        Moje dziecko było w trójce - na szczęście już po maturze i święty
        spokój - krótko: przereklamowany poziom, co do kontaktu i myślenia
        jest dobrze jak myślisz jak nauczyciele i twoja średnia "nie
        zaniża", nauczyciele i uczniowie kreuja się na elitę. Podsumowując
        szkoła jak każda inna ale raczej z głosem na nie
        • Gość: aaa Re: Z czystym sumieniem "trójkę" IP: *.zabrze.net.pl 13.06.08, 17:31
          zarzuty tez wydaja sie malo konkretne
    • Gość: alex Re: Które liceum w Zabrzu polecacie? IP: *.zabrze.net.pl 15.06.08, 14:14
      Ja jestem absolwentem 1 LO teraz chodzi tam moje dziecko i oby
      drugie też tam poszło !! jestem bardzo zadowolony z 1 LO
      • Gość: muchozol Re: Które liceum w Zabrzu polecacie? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.08, 14:54
        Też polecam jedynkę.
        • Gość: fff Re: Które liceum w Zabrzu polecacie? IP: *.stk.vectranet.pl 16.06.08, 15:51
          XI LO
          • Gość: Rodzic Re: Które liceum w Zabrzu polecacie? IP: *.stk.vectranet.pl 16.06.08, 21:47
            Jedynka to zdecydowanie przereklamowana szkoła -nieaktualna strona internetowa,
            żadnych imprez.
            Języki obce to dno i sitowie.
            Zachodzę w głowę skąd opinia o dobrych (najlepszych )mat- fizach - jeden laureat
            w gimnazjum i jeden w liceum przez te wszystkie lata ( ten sam oczywiście)
            Słabe wyniki egzaminów gim. ( nie piszą o tym na stronie ) W tym roku dodatkowo
            nie przerobione lektury wymagane na egzaminie gim.Więc wszyscy ich gimnazjaliści
            muszą zostać w jedynce, bo gdzie przyjęto by te biedne dzieci pozbawione 16 pkt.
            za wypracowanie na egzaminie.
            Drodzy rodzice , nie oddawajcie tam swojego dziecka, bo je wam tam zmarnują!!!
            Nikomu nie chce sie tam pracować z uczniem zdolnym - nauczyciele wolą powtarzać
            uczniom ,że są półgłówkami i nie zdadzą matury . Większość uczniów jedynki
            chodzi więc na korki.
            Pozdrawiam
            • Gość: rodzic Re: Które liceum w Zabrzu polecacie? IP: *.stk.vectranet.pl 01.07.08, 18:55
              strona rzeczywiście nieaktualna,najgorsza ze wszystkich szkół w
              |Zabrzu,podejście typowe dla lat 80tych,może nauczyciele czytają to forum i
              wezmą się do roboty bo teraz jadą tylko na opinii
              • Gość: absolwent II LO Re: Które liceum w Zabrzu polecacie? IP: 217.11.130.* 02.07.08, 11:07
                Proszę posłać dziecko gdziekolwiek byle nie do II LO, 10 lat jak
                zdałem maturę, a do dzisiaj nie mogę zapomnieć nerwów związanych z
                tą szkołą. Moze się coś zmieniło w ostatnim czasie bo z tego co wiem
                to odeszło na emeryturę kilkoro pseudopedagogów (nie wymienię
                nazwisk, chociaż mnie korci - nigdy ich nie zapomnę). Ja tam dziecka
                nigdy nie poślę. Na zjazd absolwentów też nie zamierzam iść. Nigdy
                więcej tam nie wejdę.
            • Gość: 1 Re: Które liceum w Zabrzu polecacie? IP: *.stk.vectranet.pl 07.07.08, 23:08
              dlaczego wokół boiska taki brud?
        • Gość: anita Re: Które liceum w Zabrzu polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 10:12
          Ja jeżeli miałabym polecić jedynkę, to tylko ze względu na dobry
          dojazd. Tyle w temacie. Kto chodził - wie.
          • Gość: 8 Re: Które liceum w Zabrzu polecacie? IP: *.stk.vectranet.pl 08.07.08, 21:04
            coś więcej
    • Gość: anitka Re: Które liceum w Zabrzu polecacie? IP: *.chello.pl 01.07.08, 09:57
      A IX?? Godne polecenia??
      • Gość: adaś Nie słyszałem dobrej opinii o IX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 13:23
        Moja pociecha chodzi do trójki. Nie mam ambicji bycia rodzicem
        olimpijczyka i mimo obiegowych opinii w trójce nie ma "parcia". O
        jedynce się nie wypowiadam, bo nie miałem bezposredniego kontaktu, a
        plotek nie powtarzam. Bratanek chodzi do dwójki i też jest
        zadowolony.
        • Gość: anitka Re: Nie słyszałem dobrej opinii o IX IP: *.chello.pl 01.07.08, 17:42
          Dziękuję za odpowiedź:)
        • Gość: aaa Re: Nie słyszałem dobrej opinii o IX IP: *.zabrze.net.pl 01.07.08, 19:11
          też mam wrażenie, że w trójce nie ma "parcia"- normalna, fajna szkoła, gdzie
          potrafią pracować z bardzo różną młodzieża. Moje dziecko jest zadowolone.
          • Gość: 1 Re: Nie słyszałem dobrej opinii o IX IP: *.stk.vectranet.pl 02.07.08, 18:39
            w jedynce nawet żadnego kosza na boisku szkolnym (też zgroza) nie ma, wokół
            niego brud ,szkła z butelek,stare liście i syf
    • Gość: Tomuś Re: Tylko nie 2. IP: 67.159.44.* 09.07.08, 11:20
      Chodziłem do II LO i bylo bardzo fajnie. Polonistka mowiła "poszłem", a na
      maturze udało jej się powiedzieć "wyciąg se pytanie".

Historii nie było przez 4 lata, bo była wychowawcza. Generalnie nic nie trzeba
      było robić. 4 lata wakacji. Co prawda na studiach i w życiu wychodzą braki, ale
      kto by sie tym przejmował.

Potem mój brat chodził do II LO i to samo. Na szczęście żona jest po I LO i tam
      pośle moje dzieci.
      • Gość: margeretka Tylko liceum nr IX !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 15:07
        Bardzo dobra szkoła to liceum nr IX czyli tgiet bądź centrum edukacji.
        Nauczyciele mają b.dobry kontakt z młodzieżą, oczywiście wiadomo, ze zdarzają
        się wyjątki i są nauczyciele , u których jest momentami ciężej ale i tak widzą
        na koniec roku kto się starał a kto nie. Jest tu sprawiedliwość. jeśli chodzi o
        maturę szkoła ma bardzo dobre wyniki. Jedna z córek mimo , ze prymusem nigdy
        nie była z angielskiego miała 100% , historia 70% polski 94%.Druga córka ma
        maturę przed sobą.Jest tam taki nauczyciel z j. polskiego , który nie ma na
        swoim "koncie" żadnej oblanej matury :). Wyniki matur niestety zaniżają
        sportowcy (liceum sportowe, chłopcy którzy trenują piłkę nożną w Gwarku
        Zabrze)którzy zdają a z klasy do klasy ponieważ nauczyciele są dla nich
        pobłażliwi ze wzg edu na to ze są dobrzy w tym co robią.Na naukę czasu nie mają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka