Gość: myk IP: 83.230.34.* 29.03.09, 18:36 Czy ktoś wie jaki plany ma poseł, zwłaszcza te które dotyczą Zabrza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niebieski Re: Co u posła WITY IP: 95.160.234.* 29.03.09, 19:39 kontynuowac rozpoczety,a potem prowadzony temat przez p.Prezydent temat Libanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koś-ducha Re: Co u posła WITY IP: 83.230.34.* 30.03.09, 18:57 Praca dla dobra Zabrza i zabrzan na wszystkich możliwych frontach z naciskiem na ideologiczny buhha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VitaShop Re: Co u posła WITY IP: *.stk.vectranet.pl 12.07.09, 18:04 Dal glos i oczekuje wspolpracy i dobrych rozwiazan dla Zabrza.Widzi potrzebe zaproszenia poslanki Nelly Rokita do Zabrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi2 Re: Co u posła WITY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 08:34 Głupkowato "filozoficzna" poza. Poglądy radykalne, niemalże nazistowskie brrrr. Największy pozer w sejmie. Nierób. Narcyz,ignorant i bufon. Nie zrobił i nie zrobi nic pożytecznego. Kim trzeba być aby na takiego oddawać głos w wyborach?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Co u posła WITY IP: *.stk.vectranet.pl 14.07.09, 10:39 A poseł Was zaskoczy! Dalej studiuje filozofię Hindusów i znowu wszystkich zaskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik_nik Re: Co u posła WITY IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.09, 11:38 W prokutaturze tak mataczy,ze sprawa jest bez konca.przeciagnie sie w nieskonczonosc i zostanie umozona. Odpowiedz Link Zgłoś
szulikowianin Re: Co u posła WITY 16.07.09, 11:01 Wyciągnięty z naftaliny Wita znowu bredzi. 6 kadencja, 41 posiedzenie, 2 dzień (07-05-2009) 13 punkt porządku dziennego: Informacja bieżąca. Poseł Tadeusz Wita: Panie Marszałku! Wysoka Izbo! Panie Ministrze! Może najpierw krótko powiem o sobie w ten sposób, że jestem emocjonalnie bardzo zainteresowany partnerstwem, bliską zagranicą od strony wschodu. Dlaczego? Moja babcia pochodzi z Białorusi, mam liczną rodzinę na terenie Białorusi, odpryski tej rodziny są w Moskwie i w autonomicznej Republice Komi. A głos zabieram tylko dlatego, że też głęboko się niepokoję pochwałami ze strony ministra Ławrowa. A to dlaczego? Szanowni państwo, miałem okazję słuchać pytań i odpowiedzi pana ministra Ławrowa na forum Rady Europy. W poprzedniej kadencji byłem w delegacji do Rady Europy. I powiem państwu, że to był, w oczach polityków zachodnich, kabaret. Pytania i odpowiedzi były dla polityków europejskich wręcz niezrozumiałe. Nie chciałbym wnikać w szczegóły. Natomiast jestem bardzo ciekaw szczegółów rozmów pana ministra Sikorskiego z ministrem Ławrowem. Zasłużyć na pochwałę ministra Ławrowa to naprawdę sztuka wielka. Dlatego pytam o szczegóły. W jaki sposób konkretnie się odniósł minister Ławrow właśnie do tego naszego Partnerstwa Wschodniego? Bardzo mnie te szczegóły interesują. Dziękuję. (Oklaski) Czy zauważyliście coś konkretnego? Ja jedynie to, że Wita ma rodzinę w b.ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Prezydent Sarkozy i Wita IP: *.stk.vectranet.pl 17.07.09, 22:53 Kolejne bredzenia naszego posła. Po przeczytaniu sądzę, że najlepiej problemy Europy rozwiązałby sam Wita lub jego mentor Kaczyński. 6 kadencja, 40 posiedzenie, 2 dzień (22-04-2009) Oświadczenia. Poseł Tadeusz Wita: Panie Marszałku! Wysoka Izbo! Moje wystąpienie dzisiejsze jest reakcją na wczorajszą informację o udziale Rzeczypospolitej Polskiej w pracach Unii Europejskiej podczas prezydencji francuskiej. Chciałem wczoraj zabrać głos, ale nie wystarczyło już na to czasu, dlatego pozwolę sobie dzisiaj wygłosić oświadczenie, w którym chciałbym się zdystansować od wielu głosów, większości głosów, jakie wczoraj padły z tej trybuny. Osobiście jestem głęboko rozczarowany prezydencją francuską i w ogóle postawą Unii Europejskiej nie tylko w czasie prezydencji francuskiej, ale w ogóle w ostatnich latach. Unia Europejska zamknęła się na problemy światowe. Przejmuje się tylko własnymi problemami, kryzysem ekonomicznym, którego nie potrafi we właściwy sposób zdiagnozować, bo kryzys bankowy i gospodarczy to tylko odzwierciedlenie wielkiego kryzysu moralnego, jaki przechodzi cały świat. Unia Europejska ledwo kątem oka dostrzega biedne kraje, całe obszary Azji, Afryki, Europy, gdzie nędza i głód są chlebem powszednim od wielu lat. Unia Europejska symbolicznie daje z tego, co jej od czasu do czasu zbywa. Jeśli chodzi o prezydencję francuską, ja sam też wiązałem z nią wielkie nadzieje. Miałem przyjemność jako delegat do Rady Europy poznać francuskiego senatora, który obiecywał mi wiele jako bliski znajomy i przyjaciel prezydenta Sarkozy˝ego, którego znał od dzieciństwa, i zapewniał mnie, jak wspaniały i wielki to jest człowiek i jak wielki z niego będzie polityk. Tymczasem okazało się, że ani nie potrafił właściwie zareagować na konflikt w Gruzji, ani nie potrafił opowiedzieć się za prawami człowieka w Chinach, wprost przeciwnie - dla dobrych kontraktów ekonomicznych zapewniał Chińczyków, że Tajwan powinien być ich integralną częścią. I taki to prezydent, który w wielu miejscach się skompromitował, był wczoraj z tej mównicy chwalony, prezydencja francuska była chwalona, a prawda jest taka, że były to kolejne zmarnowane miesiące Unii Europejskiej, która skupia się tylko i wyłącznie na własnych problemach, która nie potrafi myśleć do przodu, której naprawdę brakuje męża stanu wielkiego formatu, który potrafiłby wytyczyć kierunki ku przyszłości. Z tego to względu chciałbym w moim króciutkim oświadczeniu wygłosić z mównicy sejmowej wielkie rozczarowanie tak dla tego, co dzieje się w Unii Europejskiej, jak i dla przewodnictwa francuskiego. Dziękuję bardzo. (Oklaski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłyk Re: Prezydent Sarkozy i Wita IP: *.za.digi.pl 09.08.09, 06:29 Ten Wita to miernota z Pawłowa , meczy sie podczas gadania taki wiejski kombinator bez jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniek Re: Co u posła WITY IP: *.stk.vectranet.pl 19.07.09, 01:38 wy się cieszcie że go wizeli stąs do warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
szulikowianin Re: Co u posła WITY 21.07.09, 20:57 Czym zajmuje się, za przeproszeniem, nasz wybraniec w sejmie. Robi to na czym się najlepiej zna: - członek Komisji do Spraw Kontroli Państwowej /doświadczenia ze spółdzielni mieszkaniowej/; - członek Komisji Spraw Zagranicznych / doświadczenia libańskie/. Jest również członkiem /i tu znajomy ksiądz załamuje ręce wznosząc wzrok ku niebu / Parlamentarnego Zespołu na rzecz Katolickiej Nauki Społecznej. No i, na koniec swoją wybitną wiedzę w zakresie stosunków międzynarodowych realizuje jako przewodniczący Polsko - Libańskiej Grupy Parlamentarnej i członek Polsko-Filipińskiej Grupy Parlamentarnej. Taki chłop zapracowany, że zapomniał o Zabrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VitaShop Re: Co u posła WITY IP: *.stk.vectranet.pl 21.07.09, 21:26 Toz to Ciputra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarkozy Re: Co u posła WITY IP: *.stk.vectranet.pl 08.08.09, 10:05 Wita powiedział w Sejmie RP "Miałem przyjemność jako delegat do Rady Europy poznać francuskiego senatora, który obiecywał mi wiele jako bliski znajomy i przyjaciel prezydenta Sarkozy˝ego, którego znał od dzieciństwa, i zapewniał mnie, jak wspaniały i wielki to jest człowiek i jak wielki z niego będzie polityk. Tymczasem okazało się, że ani nie potrafił właściwie zareagować na konflikt w Gruzji". Nie wiedziałem co to znaczy -właściwie zareagować na konflikt w Gruzji. Dzisiaj już wiem. Zobacz, jak Kaczyński walczył o Gruzję W pierwszą rocznicę wojny na Kaukazie znów jest gorąco. Rosjanie i Gruzini oskarżają się o prowokacje. W zeszłym roku 8 sierpnia walki już trwały. Lech Kaczyński był uprzedzony o możliwości wybuchu konfliktu - o groźbie rosyjskiej prowokacji mówił mu Saakaszwili, który 7 sierpnia telefonował do rezydencji w Juracie. Rozmowa była ogólnikowa - obaj prezydenci spodziewali się, że mogą być podsłuchiwani. Gdy konflikt wybuchł, Kaczyński zaczął budować międzynarodową koalicję poparcia dla Gruzji. Próbował do niej przekonać Nicolasa Sarkozy’ego. "Rozmowa była na granicy ciśnięcia słuchawką. Sarkozy przekonywał Kaczyńskiego, by nie mieszał się do konfliktu. Kaczyński bał się, że Francuzi i Niemcy dogadają się z Rosją i sprzedadzą interesy naszego sojusznika, Gruzji" - mówi nasz informator z pałacu. Po kilku dniach wojny stało się jasne, że Gruzini przegrywają, ich armia była w odwrocie. Ambasador Gruzji w nocy 11 sierpnia zatelefonował do pałacu z dramatycznym posłaniem od Saakaszwilego: "Mamy informację, że czołgi zamierzają zaatakować Tbilisi. Będziemy walczyli do ostatniego żołnierza". Kaczyński tuż przed północą przyjął dyplomatę i podjął decyzję o wylocie do Tbilisi. Rozpoczął się wyścig do gruzińskiej stolicy. Kaczyński chciał zdążyć przed Sarkozym, który wynegocjował w Moskwie plan zawieszenia broni. Polski prezydent uważał, że dokument jest fatalny dla Gruzji. Sarkozy miał większe szanse być w Tibilisi pierwszy, leciał tam w obstawie rosyjskich myśliwców. Polski prezydent wściekał się na pilota rządowego Tu-154, ale ten odmawiał lotu wprost do Gruzji, której przestrzeń powietrzną kontrolowało rosyjskie lotnictwo. Kaczyński przegrał wyścig. Gdy przyleciał, decyzje już zapadły. Wtedy doszło do ostrego spięcia. Polski prezydent wyrzucał Saakaszwilemu, że zgodził się na kapitulancki dokument, w którym nie było zapisu o nienaruszalności terytorialnej Gruzji. Gruziński lider tłumaczył, że Rosjanie grozili szturmem Tbilisi i musiał podpisać zawieszenie broni. Wieczorem obaj spotkali się w restauracji: Kaczyński demonstrował swoje niezadowolenie. Był niemiły, brzęczał sztućcami, głośno odstawiał talerze. Michał Majewski, Paweł Reszka Trzeba było wywołać większy konflikt. Wtedy byłoby w porządku. Ale gdyby co to zgłaszam jednego pana posła na żywą torpedę, ewentualnym konflikcie z Rosją, głowicę ma nieźle stalową. Wręcz zakutą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podbijacz Podbijamy! IP: *.stk.vectranet.pl 08.08.09, 22:08 Chyba ekipa Pana Darka rzuciła się do podbijania wątków. Ale ja też mogę raz po raz i dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz wita kandydduje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 19:03 Bedzie kandydowal czy nie? bo sie niewim czy nastawiac na koalicje PISoMankowa (czy Manko w Pisie:D, czy tez bedzie jakis porzadny (za przeproszeniem) kandydat z PIS. Wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rębacz Re: wita kandydduje? IP: *.za.digi.pl 10.08.09, 09:55 Tylko Jurek Wereta na prezydenta.Bogaty na kase nie leci,mądry,uczciwy,przystojny,dowcipny, lubiany,sponsor wielu imprez i wogóle fajny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: wita kandydduje? IP: *.stk.vectranet.pl 26.08.09, 22:11 Czy zablysnal jakimis powakacyjnymi przemysleniami na otwarcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stódęt Re: wita kandydduje? IP: *.stk.vectranet.pl 12.10.09, 21:44 Jest pilnym uczestnikiem Uniwersytetu X-wieku prowadzonym przez kolezanke p.Rozek-Lesiak.Szykuje sie do wykladow. Odpowiedz Link Zgłoś