mwieclawski 23.11.05, 10:34 Cóż........poprostu witamy serdecznie. Ania i Michał z A8 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rogowski25 Re: Witamy sąsiadów z A8 23.11.05, 11:53 hej, my a8.31 3 piętro a Wy? który numerek? i piętro Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: Witamy sąsiadów z A8 24.11.05, 19:12 jesteśmy na etapie drugiej wersji przestawiania ścianek i praleczki mamy juz parkieta i wstepnie łazienkę zrobioną pod tynkowo i troszke elektryke ruszoną Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.bemowo Re: Witamy sąsiadów z A8 24.11.05, 20:12 Hej, a ja zaczynam jak sie uda to w sobote. Na razie pusto w mieszkaniu ale daję sobie na to cały grudzien. Pozdrawiam serdecznie, Konrad A8.22 :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabell83 Re: Witamy sąsiadów z A8 28.11.05, 14:39 ja mieszkam już w a6 ale również witam serdecznie sąsiadów ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mwieclawski Re: Witamy sąsiadów z A8 24.01.06, 17:00 Przemili sąsiedzi czy cośsi eu was zmieniło od ostatnich wpisów?? My wreszcie zamieszkaliśmy chociaż w kartonach :) Witam po raz drugi ale równie serdecznie Ania i Michał 24 Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: Witamy sąsiadów z A8 24.01.06, 22:26 my również na kartonikach - dogadujemy sie ze stolarzem, pozostają jeszcze roletki i drzwi wew. Bartek i Monika 31 Odpowiedz Link Zgłoś
monika_i_jarek Re: Witamy sąsiadów z A8 26.01.06, 22:38 Również witamy wszystkich Sąsiadów. Nam też jeszcze trochę brakuje do końca, ale już mieszkamy. Jest fajnie :) Pozdrawiamy, Monika i Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
nikabar Re: Witamy sąsiadów z A8 27.01.06, 22:04 No to ja również przyłączam się do powitania. Mam nadzieję, że uda nam sie poznać nie tylko za pośrednictwem tego forum. Gdyby istaniało zapotrzebowanie chętnie służę lokalem:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszjerzy Re: Witamy sąsiadów z A8 30.01.06, 14:28 To ja również chyba się ujawnię ;) Coprawda jeszcze nie mieszkam, a końca ucywilizowania lokalu jeszcze nie widać ale witam serdecznie. Jednocześnie z góry przepraszam, ale w lutym planuję położenie podłogi co pewnie będzie wiązało się z kupą hałasu i pyłu, ale mam nadzieję, że będziecie wyrozumiali ;) Do "imprezki" powitalnej z radością się podłączę ;) Pozdrawiam Mariusz z 26 Odpowiedz Link Zgłoś
harford Re: Witamy sąsiadów z A8 11.02.06, 16:05 No to skoro tak już wszyscy się prawie znają to i ja sie przedstawię. Co prawda jeszcze nie mieszkam tylko pomieszkuję bo remont ciąąąągnie się niemiłosiernie, ale kiedyś musi się wreszcie skończyć. Pozdro dla wszystkich Jacek i Dagmara A8 m.43 Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: Witamy sąsiadów z A8 11.02.06, 20:48 w zwiazku z pomyslem ze spotkania, aby w zarzadzie byla 1 odoba na 1 budynek, mam pytanie: czy ktos jest chetny? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_02 Re: Witamy sąsiadów z A8 12.02.06, 16:23 Witam proponuje spotkać się na początku marca ( wszyscy mieszkańcy A8 ) i wtedy porozmawiać o tym . To bedzie najlepsze rozwiązanie. Będzie to także okazja do poznania się. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszjerzy Re: Witamy sąsiadów z A8 14.02.06, 15:38 Ja też jestem za spotkaniem, bo już mnie zaczyna śmieszyć to kurtuazyjne "dzieńdobry" wymieniane na schodach albo w windzie, po którym następuje "krępująca cisza" ;) Przywykłem do innych relacji sąsiedzkich i marzy mi się, żeby cokolwiek z nich przenieść na "nowy grunt" ;) Mariusz A8.26 Odpowiedz Link Zgłoś
fioletor Re: Witamy sąsiadów z A8 14.02.06, 15:50 no to niech Pan zagada pierwszy - nie rozumiem problemu Odpowiedz Link Zgłoś
monika_i_jarek Re: Witamy sąsiadów z A8 14.02.06, 16:34 to co powiecie na 06.03 (to jest poniedziałek) w godzinach wieczornych, np 19 albo 20; nad miejscem zastanowimy się później... bo nie wiem czy zmieścimy się w jednym mieszkaniu pozdr, monika Odpowiedz Link Zgłoś
molka13 Re: Witamy sąsiadów z A8 14.02.06, 19:09 Ja też wszystkich witam!!! Mieszkam w A8 od listopada i jeszcze nikogo nie znam :( Pomysł spotkania bardzo mi się podoba, a termin pasuje - do zobaczenia! Molka Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: Witamy sąsiadów z A8 14.02.06, 22:42 nam rowniez pasuje termin 6 marca g.19.00 Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszjerzy Re: Witamy sąsiadów z A8 15.02.06, 14:20 Ja też już sobie wpisałem w kalendarz 6.03 g. 19.00 :) A co do zagadywania sąsiadów to ja bym z miłą chęcią pierwszy zagadał, tylko jeszcze jakoś nie mamy wspólnych tematów chyba, a polityka i pogoda już się chyba przejadła ;) A jak się nie zmieścimy w jednym mieszkaniu to możemy się od biedy spotkać na klatce (chyba sąsiadom czyli nam samym nie powinno to przeszkadzać), tylko trzeba zorganizować jakieś krzesła czy stoły ;) Jakby co to możemy się skotkać u mnie, bo jeszcze nie mieszkam, więc nie ma mebli, a co za tym idzie jest dużo miejsca, tyle tylko, że też trzeba skołować coś do siedzenia i ewentualnie do postawienia ;) Pozdrawiam Marisz a8.26 Odpowiedz Link Zgłoś
mwieclawski Re: Witamy sąsiadów z A8 16.02.06, 16:25 Jesteśmy również za 06.03 o 19:00 i pomysł klatki też jest OK Ania i Michał A8/24 Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: Witamy sąsiadów z A8 17.02.06, 12:09 Witam, ale Wam fajnie. U nas w A6 z tego co się zorientowałam to chyba ze 3 os. uczestniczą na forum i to wszystko. Udało mi się poznać osobiście jedną sąsiadkę. Tak naprawdę to nawet nie wiem kto jest moim sąsiadem. Były już kiedyś próby nawiązania kontaktu w A6 ale cisza.... pozdr Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1973 Re: Witamy sąsiadów z A8 17.02.06, 13:12 Wtiam Ja również znam tylko jednych sąsidaów z A5 i Panią Małgorzatę z A6. Może jak przyjdzie wiosna to sie wszyscy lepiej się poznają. Pozdrawiam wszystkich (szczególnie wspomnianych) Mariusz A5 (03) Odpowiedz Link Zgłoś
arwena100 Re: Witamy sąsiadów z A8 20.02.06, 18:53 My również przyłączamy się do gorących powitań :) Mieszkamy w A8/45 i termin spotkania ustalony na 6 marca o godz.19.00 bardzo nam pasuje :) Skoro na forum tak dobrze nam idzie to mam nadzieję, że i nasz kandydat do zarządu też będzie najfajnieszy z całego osiedla. W końcu jak fajni lokatorzy to musimy o siebie zadbać :) Pozdrawiam Agnieszka, Andzrej i Madzia :) Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: Witamy sąsiadów z A8 21.02.06, 09:15 wszystko świetnie jak do tej pory teraz chyba wybór: miejsca (garaż lub klatka (2 piętro lub 3 piętro) i kwestia powiadomienia mieszkańców A8, którzy nie korzystają z forum (tablica ogłoszeń na parterze lub wewnątrz windy informacja) jakies propozycje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mwieclawski Re: Witamy sąsiadów z A8 21.02.06, 10:35 Według mnie idelne byłoby ogłoszenie na tablicy ogłoszeń (być może nie każdy korzysta z windy) a piętro może drugie :) Michał i Ania A8/24 Odpowiedz Link Zgłoś
monika_i_jarek Re: Witamy sąsiadów z A8 21.02.06, 10:54 Popołudniu przykleję na tablicy kartkę z o takiej treści: "Zapraszamy lokatorów bloku 10D na spotkanie zapoznawczo-organizacyjne 06.03.2006 godzina 19:00 korytarz na II piętrze" krótko, zwięźle i na temat, kartka będzie czerwona, więc powinni ją wszyscy zauważyć :)) pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
mwieclawski Re: Witamy sąsiadów z A8 21.02.06, 10:57 Ohhh korzystając z wątku i zaangażowania mieszkańców A8 chciałbym zapytać czy wiadomo coś odnośnie aktów notarialnych i czy (może będę pisał na TY będzie później łatwiej :) )dostaliście faktury za czynsz (woda prąd inne). Pozdrawiam Michał A8/24 Odpowiedz Link Zgłoś
mwieclawski Re: Witamy sąsiadów z A8 21.02.06, 10:59 Jeżeli korzystacie z gg to mój numer: 4278981. Dostępność pon-pią 08:30 - 18:00. Pozdrawiam słonecznie Michał A8/24 Odpowiedz Link Zgłoś
monika_i_jarek Re: Witamy sąsiadów z A8 21.02.06, 11:08 Dostaliśmy pierwszą fakturę za listopad. Od odbioru klucza do końca miesiąca (13 dni) faktura opiewała na kwotę około 220-230 zł, dokładnie nie pamiętam. Na fakturze był prąd, woda, ogrzewanie, wywóz nieczystości, winda, eksploatacja części wspólnej i opłata za administrowanie. Nie było jeszcze opłaty za ochronę - zaczną nam naliczać od grudnia. Do tej faktury dostaniemy jeszcze korektę na około minus 100 zł. Policzyli nam za ogrzewanie, które zużyto przed odbiorem mieszkania. Michał, faktury były wysyłane pod koniec stycznia. Jeżeli nie zmieniliście jeszcze adresu do korespondencji to w starym miejscu zamieszkania czeka na Was awizo... Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszjerzy Re: Witamy sąsiadów z A8 22.02.06, 09:14 OK, pomysł z imprezą na drugim piętrze bardzo mi się spodobał, bo mam blisko ;) Co do faktur, to ja dostałem na niecałe 200 zł ale to chyba dlatego, że mam małe mieszkanie ;) A nie wiecie, co z fakturami za indywidualny prąd (bo z tego co wiem, to nas obciążyli za prąd wspólny jedynie)?? Pozdrawiam Mariusz a8.26 Odpowiedz Link Zgłoś
arwena100 Re: Witamy sąsiadów z A8 22.02.06, 19:37 My też dostaliśmy fakturę za listopad od dnia odbioru kluczy do końca miesiąca. Opiewała na kwotę ok.170,00 PLN a płaciliśmy za prąd, ciepłą i zimną wodę, ścieki,wywóz śmieci,sprzątanie, serwis ogrodniczy,obsługę administracyjną i konsterwację hydrauliczną i cieplną... to chyba wszytskie pozycje jakie były wyszczególnione na fakturze :)Na 100% nie było opłat za ochronę ale ktoś na zebraniu powiedział, że w nstępnych miesiącach sobie ją na nas "odbiją" :( Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
harford Re: Witamy sąsiadów z A8 22.02.06, 19:55 O proszę..i ktoś z mojego piętra się znalazł. Pozdrawiam serdecznie Jacek i Daga A8/43 Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.bemowo Re: Witamy sąsiadów z A8 22.02.06, 20:23 Pozdrawiamy sąsiadów zza ściany :) Aneta & Grzegorz A8/42 Odpowiedz Link Zgłoś
harford Re: Witamy sąsiadów z A8 25.02.06, 15:02 No i jak miło. Jeszcze spotkania blokowego nie było, a już się prawie znamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszjerzy Re: Witamy sąsiadów z A8 28.02.06, 09:46 To ja tylko uprzejmie donoszę, że "zasiedliłem lokal" w ostatnią sobotę ;) Mam nadzieję, że nie za bardzo daję się we znaki sąsiadom zza ściany i z pionu ;) Jakbyc o, to proszę i info (obiecuję, że się nie obrażę ;) ) Pozdrawiam Mariusz a8.26 Odpowiedz Link Zgłoś
monika_i_jarek Re: Witamy sąsiadów z A8 28.02.06, 10:44 Sąsiedzi zza ściany informują, że nie odczuli obecności nowego lokatora :) Jakaś impreza była w sobotę, ale chyba nie na naszym piętrze. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszjerzy Re: Witamy sąsiadów z A8 28.02.06, 16:01 No... U mnie w sobotę była raczej nasiadówka niż impreza ;) Było bez muzyki więc mam nadzieję, że to nie moi goście zwrócili Twoją uwagę ;) Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena100 Re: Witamy sąsiadów z A8 02.03.06, 20:07 My w sobotę nic nie słyszeliśmy... :) Widocznie nasi goście są bardzo, bardzo kulturalni i oby tak dalej... Nam też się zdaża zasiedzieć do późna ale mamy nadzieję, że nie jesteśmy zbyt kłopotliwi dla sąsiadów zza ściany i z III pietra... Jeśli cos byłoby słychać to bardzo prosimy o info .... :) Pozdrawiamy Andrzej Agnieszka i Madzia A8/45 Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: Witamy sąsiadów z A8 03.03.06, 12:24 jesli 45 jest nad 31 to bylo spoczko nic nie slyszelismy ... prawie:) Bartek i Monika 31 Odpowiedz Link Zgłoś
mwieclawski Re: Witamy sąsiadów z A8 06.03.06, 09:00 Mili i drodzy sądziedzi - dziś poznamy się trochę bliżej. Czekając z niecierpliwością pozdrawiamy słonecznie. Ania i Michał A8/24 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap1981 Re: Witamy sąsiadów z A8 06.03.06, 17:30 Rowniez witamy. niedlugo sie wprowadzimy wraz z 6miesiecznym Kotusiem. Pewnie bedzie slychac jego spiewy u sasiadow zza scian7y Kasia, Krzys i Jas A8/06 Odpowiedz Link Zgłoś
monika_i_jarek kolejne spotkanie 06.03.06, 23:04 Dla nie obecnych dzisiaj - spodobało nam się debatowanie na korytarzu, dlatego na część drugą blokowych spotkań zapraszamy 20.03.06 (poniedziałek) o godzinie 20:00. Miejsce to samo - korytarz na drugim piętrze. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś