madzia1112 29.12.05, 09:32 mam pytanko czy moze mi ktos podac jakiś telefon do administratora lub inwestora chciałabym sobie zmienic taryfe w stoenie na bardzie korzystną a potrzebne mi jest pozwolenie na użytkowanie magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariusz1973 Re: kontakt z inwestorem 06.01.06, 15:33 Witam Czy ktoś z mieszkańców II etapu zminił umowe ze STOENEM odnośnie taryfy za prąd? Czy w związku z powyższym każdy musi osobno pojawić się z tym samym pozwoleniem aby zmienić tę taryfę, czy jest może STOEN tak wspaniałomyślny że zmieni to hurtem. (w co wątipię ) Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: kontakt z inwestorem 06.01.06, 19:17 Witam, cy mogę wiedzieć jakie dokumenty są potrzebne i jaka jest ta korzystniejsza taryfa. Powiem szczerze, że zupełnie się nie orientuję. Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
joanna96 Re: STOEN 07.01.06, 11:14 Witam ! Ja mieszkam w bloku A8, ostatnio dostałam umowę ze Stoenu z wpisaną taryfą C11, docelowo będziemy mieć taryfę G11.C11 jest wyższa ( budowlana ). Taryfę będzie można zmienić (chyba)po pozwoleniu na użytkowanie. Blok A8 takie pozwolenie ma otrzymać na przełomie lutego i marca. Więc szczerze mówiąc nie interesowałam się jak to technicznie załatwić ( tzn. ja czy developer hurtem ). Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1973 Re: STOEN 11.01.06, 09:07 Wczoraj zmieniłem taryfę C na G. Pozwolenie na użytkowanie odebrałem w BP i osobiście pojechałem do Stoenu. W BP poinformowano mnie, że chcieli to zrobić hurtem ale mają natłok spraw w związku z aktami i nie wiadomo kiedy wyślą informacje do Stoenu o zgodzie na użytkowanie budynków A4-A6. Jednak sprawa wysłania hurtem to chyba nie wszystko, gdyż musiałem podać stan liczniki w Stoenie, podpisać aneks do umowy w 2-egzemplarzach i rozliczyć się na bieżąco za prąd na dzień zamiany taryfy. Tak więc w marcu Pani kazała mi podać odczyt z licznika aby mogli ustalić prognozę. Trochę się nastałem ale jak zapytałem o różnicę w kosztach to Pni odpowiedziała mi tylko "Niech Pan nie pyta - kolosalna" Generalnie prognoza, którą placiłem na początku listopada (100 żł) i stycznia (130 zł) to poszło w opłaty ale nie związane z moim wykorzystaniem energii, tak więc przyszło mi dużo dopłacić, generalnie zapłacić za prąd od września. Mimo iż Stoen zrobił kopię w/w pozwolenia, gdyby ktoś chciał, służę moim pozwoleniem w celu okazania w Stoen. (Chyba, że poczekacie na tkzw. hurt) Pozdrawiam Mariusz 10F/3 Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: STOEN 11.01.06, 10:51 Serdeczne dzięki, Kiedy można się z Panem umówić? Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: STOEN 11.01.06, 12:47 może zostawić kilka kopii u strażników? dla mnie może być fax lub mogę zgłosić się osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1973 Re: STOEN 11.01.06, 13:15 Raczej codziennie po 17.00 jestem już w domu. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
izabell83 Re: STOEN 11.01.06, 21:03 Witam, fajnie że podzielił się Pan swoją wiedzą :) sądziłam że jednak bemowo to załątwi a nie, że sami będziemy musieli jeździć, ale jeśli tak to wygląda to czy mogłabym skorzystać z tej kopii, którą Pan ma?? byłabym zobowiązana bo widzę ze lepiej to szybko załatwić.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1973 Re: STOEN 12.01.06, 09:53 Aktualnie pismo użyczyłem Pani Małgorzacie z naszego osiedla (login - safjanekt). Odpowiedz Link Zgłoś
atapsik Re: kontakt z inwestorem 13.01.06, 11:56 Czy ktoś posiada telefon do przmiłych panów od domofonu? Odpowiedz Link Zgłoś