Dodaj do ulubionych

KANDYDATURY

10.02.06, 03:48
Uważam, ze moglibysmy tu na forum zglaszac nie tylko wlasne kandydatury, ale
rowniez proponowac osoby, ktore wydaja sie nam odpowiednie do tego, chocby po
to, zeby zachecic je do kandydowania. Ja widze tu przynajmniej ze 3 osoby,
ktore chetnie bym widzial jako moich reprezentantow w kwestiach osiedla.
Obserwuj wątek
    • monika_i_jarek Re: KANDYDATURY 10.02.06, 09:35
      Uważam to za bardzo dobry pomysł. Stierdzenie, jakie padło kilkakrotnie na
      spotkaniu, "na pewno nikt nie weźmie na siebie takiej odpowiedzialności"
      zniechęca nawet tych, którzy już od dawna o tym myśleli.
      Jestem za tym zbyśmy w tym miejscu zgłaszali swoje lub sąsiadów kandydatury.
      Przy okazji jeszcze, popieram wcześniejszą wypowiedź, że zarząd powienien
      składac sie z nieparzystej liczby osób!

Pozdrawiam,
      Monika
      • michalfront Re: KANDYDATURY 10.02.06, 11:15
        oczywiście, może być i nieparzysta, wszystko jest do dyskusji...

jeśli byłaby parzysta, to w celu uniknięcia "pata decyzyjnego" można uznać, że
        przy równej liczbie głosów decyduje (przeważa) głos prezesa (przewodniczącego)
        zarządu

ciekawe kto pierwszy zgłosi swoją (lub czyjąś) kandydaturę?
    • skafanderek Re: KANDYDATURY 10.02.06, 12:40
      Wśród swoich typów, na pewno chciałbym zgłosić osobę, z którą kilkakrotnie co
      prawda na forum mieliśmy odmienne poglądy, ale uważam, że może dobrze działać
      dla dobra wspólnoty. Chodzi mi o osobę "uklrywającą" się pod nickiem fioletor.
      Mam jeszcze dwa inne "typy", ale to za czas jakiś.
      • monika_i_jarek Re: KANDYDATURY 10.02.06, 13:31
        jak najbardziej uważam, że Fioletor jest dobrym pomysłem. Chciałabym zgłosić
        również Skafanderka, gdyż jest to osoba, która przede wszystkim zajęła się
        organizacją pierwszego spotkania (chociaż chyba go nie prowadziła). Wydaje mi
        się, że ta osoba chcę działać na naszą rzecz :)

pozdrwiam,
        monika
        • skafanderek Re: KANDYDATURY 24.02.06, 15:57
          Dziekuje bardzo... coz wolalbym tego uniknac raczej :) chociaz tez wiem, ze
          kazdy tak moze powiedziec. Jezeli nie bedzie trzech chetnych osob (postulowana
          tu zasade parytetu uwazam za pozbawiona sensu i nie widze potrzeby 8-osobowego
          zarzadu), to wtedy widze taka mozliwosc, ale nie znam sie ani na prawie, ani na
          budownictwie, ani na zarzadzaniu, wiec chyba to nie najlepsza kandydatura.
      • fioletor Re: KANDYDATURY 10.02.06, 15:06
        Dziękuję za zauważenie mojej skromnej osoby, ale niestety ostatnio jestem
        tak "zarobiony", że nie mógłbym wygospodarować odpowiedniej ilości czasu
        potrzebnego na odpowiedzialne zajmowanie się ważnymi dla nas wszystkich
        sprawami - ale pomóc mogę zawsze.

Mariusz z A1
        • michalfront Re: KANDYDATURY 17.02.06, 16:11
          no i cisza... jakoś dalszych kandydatur nie widać...
          • magda_bemowwo_park Re: KANDYDATURY 17.02.06, 16:51
            hm.... a może tajemniczy mariusz1973 :)
            dosyc często i duzo pisze na forum...
            i oczywiście michalfront

pozdr
            • mariusz1973 Re: KANDYDATURY 18.02.06, 08:33
              Witam
              Miło że "Pani Magda" zauważyła moją skromną osobę :)
              Piszę tylko czasami na forum, wiec wydaje mi się, że nie jestem tak bardzo
              tajemniczy.
              Jednak z racji wykonywanego zawodu i ciągłego braku czasu nie bardzo widzę
              siebie w roli osoby reprezentującej nasze osiedle. Będąc na spotkaniu zauważyłem
              kilka osób, ktore wydały mi się bardziej zaznajomione z wszelkimi sprawami
              dotyczącymi funkcjonoawania wspólnoty i zarządzania naszym osiedlem.
              Problem jest w tym, że nie wiem kto jest kto, gdyż na forum posługujemy się
              "nickiem".
              A tak a propo to jakim nickiem posługuje się osoba która prowadziła spotkanie?
              • magda_bemowwo_park Re: KANDYDATURY 18.02.06, 09:33
                nie mam pojecia:(
                • aneke77 Re: KANDYDATURY 18.02.06, 13:43
                  Witam,
                  uważam, że osoba która miałaby nas wszystkich reprezentować powinna mieć dużo
                  czasu i być łatwo dostępna np: emeryt, rencista, wolny zawód lub nie mający
                  pracy stałej. Z drugiej strony w/w stanowiska nie mają zbyt dużej kasy a taka
                  osoba na pewno będzie wykonywać dużo telefonów. Więc coś mi się widzi, że będzie
                  trudno znaleźć odpowiednią osobę. Mój mąż chciał być przewodniczącym, bo
                  piorytetem jego, była zmiana ochrony i usprawnienie wielu spraw na osiedlu, ale
                  niestety godziny jego pracy nie pozwalą mu rzetelnie zająć się problemami
                  naszego osiedla. Pozdrawiam
                  • mariusz1973 Re: KANDYDATURY 20.02.06, 02:49
                    U znajomych osoba reprezentująca wspólnotę ma do dyspozycji telefon komórkowy i
                    miesięcznie 250 zł na rozmowy. Koszt ten ponoszą wszyscy mieszkańcy bloku (czyli
                    wspólnota)
                    jest to jakieś rozwiązanie.
            • michalfront Re: KANDYDATURY 20.02.06, 20:42
              hmm... bardzo dziękuję za zgłoszenie mojej kandydatury ale naprawdę nie wiem
              czy dałbym radę pogodzic pracę zawodową z pracą we wspólnocie, więc...

z drugiej strony chyba każdy jest w dzisiejszych czasach zabiegany, więc nie
              wiem czy łatwo znajdziemy kogoś z kwalifikacjami i jednocześnie odpowiednią
              ilością czasu (mieszka u nas większość młodych ludzi a chyba mało emerytów)

pozdrawiam
      • harford Re: KANDYDATURY 25.02.06, 15:17
        Ja proponuję Monikę z A8_25.
        Czy naprawdę nikt nie wie kim jest osoba, która prowadziła spotkanie? Mam
        wrażenie że od kogo innego wyszła sama idea, a kto inny je później poprowadził
        co oczywiście uważam za "+".
        Jacek A8_43
    • sbrzuc Re: KANDYDATURY 26.05.06, 23:02
      Witam!

Mam pytanie: czy do kogoś z Was dzwonił dziś wieczorem p. Wajsgerber z
      prośbą/ofertą dotyczącą składu zarządu wspólnoty? Podobno w pierwszej połowie
      czerwca ma nastapić przekazanie zarządu i BP będzie zwoływać pierwsze spotkanie
      członków wspólnoty. Na tym spotkaniu ma zostać wybrany zarząd a BP będzie
      proponować jego skład.
      • storczyk70 Re: KANDYDATURY 26.05.06, 23:49
        Do mnie nie dzwonił. Wiem, że w czerwcu chcą przekazać zarządzanie osiedlem w
        nasze ręce.
        • magda_bemowwo_park Re: KANDYDATURY 27.05.06, 09:42
          my go pewnie wykończyliśmy ilością telefonów :))))))))))))
      • andrzej.suchodolski Re: KANDYDATURY 27.05.06, 10:49
        Witam,

Wczoraj wieczorem dostałem telefon od p. Wajsbergera z propozycją.
        Ale to i tak ludzie będą decydować kto będzie wybrany do zarządu.

Pozdrawiam
        Andrzej A7/31
      • michalfront Re: KANDYDATURY 27.05.06, 14:53
        a więc BP i wspólnotę chce nam wybrać - ciekawa propozycja ale ja dziękuję
        bardzo...
        • sbrzuc Re: KANDYDATURY 27.05.06, 17:02
          Do mnie również dzwonił.
          Z rozmowy wynikało, że dotychczasowy zarządca musi?może? zaproponować skład
          przyszłego zarządu wspolnoty i przedstawi propozycje po jednej osobie z kazdego
          bloku. Oczywiscie jest to tylko propozycja, mieszkancy mogą zglaszac kandydatow
          sami, zaproponowane osoby w kazdej chwili moga zrezygnowac itp...
          Nie wiem na ile jest to prawnie uzasadnione (moze faktycznie istnieje taka
          koniecznosc) ale tak wynikało to z rozmowy z p. Wajsgerberem.
          Całe szczescie ze to my bedziemy głosowac :))
          • michalfront Re: KANDYDATURY 27.05.06, 17:12
            na obecnym etapie "wzajemnego poznania się" takie głosowanie będzie wielką
            loterią...

może przydałyby się jasne deklaracje osób które chcą kandydować (niezależnie,
            czy wskazuje je BP czy same się zgłaszają) a potem jedno, dwa spotkania tych
            osób z mieszkańcami, żebyśmy mogli zadawać pytania i zorientować się, kto ma
            jakie poglądy na poszczególne sprawy?
            • mariuszjerzy Re: KANDYDATURY 29.05.06, 15:35
              Tak, zdecydowanie jestem "za" Moniką z A8, tylko czy Moniko się zgodzisz?? ;)

Pozdrawiam
              Mariusz
              a8/26
              • konrad.bemowo Re: KANDYDATURY 03.06.06, 21:00
                A ja bym jeszcze dolozyl kandydature Szymona (sbrzuc) z A5 :) Można wtedy byc spokojnym o losy naszego osiedla. Nie jedno juz z Bemowem zawojował, a i o siatce na oknie juz nie wspomne. :)

Swoja droga to rzeczywiscie fajnie by bylo zrobic ogolnoosiedlowe zebranie. I nawet jestem za tym by wariant "parytetowy" został zaakceptowany (8 przedstawicieli co by sie praca rozlozyla)

Pozdr,

Konrad A8
        • rafal9629 Re: KANDYDATURY 04.06.06, 02:13
          michalfront napisał:

> a więc BP i wspólnotę chce nam wybrać - ciekawa propozycja ale ja dziękuję
          > bardzo...

Bardzo często pojawiasz się na forum, masz sporo pomysłów, więc kandyduj. Nie
          chowaj głowy w piach.
          • michalfront Re: KANDYDATURY 05.06.06, 09:07
            rafal9629 napisał:

> Bardzo często pojawiasz się na forum, masz sporo pomysłów, więc kandyduj.
            > Nie chowaj głowy w piach.

nie chowam :) kandydowania też nie wykluczam, ale tak naprawdę wszystko okaże
            się "w praniu" - na razie nie ustaliliśmy, jako wspólnota, nawet sposobu
            reprezentacji i trybu wyboru, a co dopiero mówić o konkretnych kandydaturach
            (chociaz i te uż się w tym watku pojawiły)...

pozdrawiam
    • urbanson Re: KANDYDATURY 05.06.06, 13:46
      zgłaszam siebie...
    • grzela.68 Re: KANDYDATURY 06.06.06, 13:06
      Proponuje zamontowac tablice informacyjna.
      • izabell83 Re: KANDYDATURY 11.06.06, 17:35
        może studentka prawa się też na coś przyda...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka