Dodaj do ulubionych

Segregacja śmieci

08.03.07, 16:44
Doszły mnie słuchy, że Pani administrator zadecydowała, że pojemniki do
segregacji śmieci, mają stać przy bramie wjazdowej, czyli zupełnie nie po
drodze do śmietnika. Czy to ma sens? Co na to Zarząd? Czy może jest to wynik
tego, że Panom śmieciarzom od segregacji, trudno jest podjechać przez bramę
wyjazdową? Nasi stali odbiorcy śmieci mają, już w tym niezłą wprawę i nie
trzeba było przenosić śmietnika w inną część osiedla.
Obserwuj wątek
    • jemielity Re: Segregacja śmieci 09.03.07, 07:33
      taaak. też się zastanawiam jakie inne miejsce byłoby dobre biorąc pod uwagę fakt
      ew. przyszłego placu zabaw w poprzednim miejscu
      • aneke77 Re: Segregacja śmieci 09.03.07, 13:06
        Wspólnota jest, placu zabaw nadal nie ma. Coś musi być na rzeczy z tym placem
        zabaw, że ustawienie kilku zabawek trwa kilkanaście miesięcy. Te trzy kontenery
        można przecież ładnie odgrodzić drewnianym płotkiem np z castoramy i puścic po
        nim bluszcz, nie są to kontenery z których wydobywa się przecież smród bo nie
        służą na odpadki żywnościowe, ani na pieluchy.
        • megiszew Re: Segregacja śmieci 10.03.07, 19:59
          A propos segregacji śmieci - ostatnio jak wyrzucałam butelki, zwróciłam uwagę,
          iż niektórzy z nas podjąwszy już wysiłek posegregowania zużytych szklanych
          butelek, całkowicie go niweczą wrzucając je w plastikowej siatce do kontenera......
          Nie mówię już o odkręcaniu nakrętek, ale przynajmniej nie mieszajmy śmieci skoro
          już zaczęliśmy je segregować.....
          • oko77 Re: Segregacja śmieci 23.03.07, 08:15
            Można też zauważyć butelki od wina z korkiem, papier wyrzucony w torebce
            plastikowej... a co do miejsca to wcale mi się nie podoba spacerowanie ze
            śmieciami po całym osiedlu w tą i z powrotem. Z jednymi śmieciami ne lewo z
            drugimi na prawo - przy takim ustawieniu to odechciewa się tej segregacji...
            • michalfront Re: Segregacja śmieci 23.03.07, 08:24
              co racja to racja - jakoś odkąd przestawiono kontenery to mniej segreguję :(
              • sn5 Re: Segregacja śmieci 23.03.07, 18:40
                Ja nie mam samochodu więc i tak codziennie wychodzę przez furtkę i takie
                ustawienie kontenerów jest mi bardziej na rekę, gdyż wyrzucam śmieci przy
                wyjściu z osiedla. Ale dla tych co schodzą do garażu to może byc problem.
                • jemielity Re: Segregacja śmieci 23.03.07, 21:15
                  mi również bardziej odpowiada miejsce przy wjeździe, poza tym weźmy pod uwagę
                  przyszły plac zabaw w pierotnym miejscu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka