jagna111 29.07.05, 13:18 Skończyłam naukę na Drewnianej w 1984. Jest tu ktoś ze znajomych? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 01.10.05, 22:42 wow jednak ktos tam chodzil do tej szkoly! szukam znajomych z powisla z okolic lipowej radnej rocznik 1972! mieszkalam kiedys na lipowej 4 ale tam juz stoi piekny budynek biblioteki! no coz swiat idzie do przodu! odezwijcie sie ostatnio jak tam bylam wszystko jest pozamykane! :{ nie da rady wejsc ! jakies prywatne male osiedla porobili?czekam na jakikolwiek odpis ! Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 02.12.05, 23:40 HEJA ZALEZY KTO PYTA :) CHYBA TUTAJ NIKT NIE ZAGLADA Z MOJEGO ROCZNIKA ;( POZDROWIENIA Z LONDYNU! Odpowiedz Link
skir.dhu Re: Szkoła nr 41 08.12.05, 00:49 Koncowka lat 60tych sie klania zza Oceanu :) Okres w szkole, nie data urodzin :( ;) Skir Dhu Odpowiedz Link
pacio Re: Szkoła nr 41 08.12.05, 11:47 wcześniej 34. Czy już wtedy polskiego uczyła Maria Brant? Biologi, chemii Wacława Ochnik? Zawsze twierdziły że są w tej szkole od początku.... Odpowiedz Link
skir.dhu Re: Szkoła nr 41 08.12.05, 14:20 pacio napisał: > wcześniej 34. > Czy już wtedy polskiego uczyła Maria Brant? Biologi, chemii Wacława Ochnik? > Zawsze twierdziły że są w tej szkole od początku.... Pani Brandt byla w szkole jeszcze na Bednarskiej - numer byl juz wtedy z powrotem 41, pani Ochnik przyszla dopiero na Drewniana, wcale nie byla od poczatku! Dluzej byla pani Swider od polskiego. Tak mi sie zdaje i pani na W. od matematyki (nie pamietam nazwiska) - smierdziala papierosami :( Skir Dhu Odpowiedz Link
pompompom Re: Szkoła nr 41 01.05.07, 00:08 Świder była chyba jednak od matmy. Tak mnie się zdaje. Odpowiedz Link
pompompom Re: Szkoła nr 41 01.05.07, 00:06 Pacio, pani Ochnik byłam moją wychowawczynią aż do ósmej klasy, a z panią Brandt mialam oczywisćie lekcje polskiego. a Silencjusza od muzyki pamiętasz? Odpowiedz Link
pacio Re: Szkoła nr 41 08.12.05, 11:48 kaska-londyn napisała: > HEJA ZALEZY KTO PYTA :) > CHYBA TUTAJ NIKT NIE ZAGLADA Z MOJEGO ROCZNIKA ;( > POZDROWIENIA Z LONDYNU! Odpowiedź masz w @ Odpowiedz Link
jagna111 Re: Szkoła nr 41 30.12.05, 13:31 Uczyła mnie pani Brant (moja ulubiona nauczycielka w całej mojej edukacji)i pani Ochnik. Ze starej kadry (wcześniej z Bednarskie) była też pani Skomorowska od matematyki. A moją wychowawczynią w 1. klasie była p. Wyszpińska. A p. Korzeniowską ktoś pamięta? Przeszła później do szkoły na Smolnej (chyba nr 219). Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 01.01.06, 20:18 ja pamietam wszystkie nauczycielki ale pani ochnik nigdy nie zapomne o pajaku i slimaku do tej pory pamietam! jaki ty jestes rocznik?? Odpowiedz Link
skir.dhu Re: Szkoła nr 41 02.01.06, 17:04 Pania Ochnik to pamietam glownie z tego, ze Jej spadla gorna szczeka na dolna - bylismy okrutni - smiech niosl sie korytarzami ;) Biologi uczyla mnie na poczatku, jeszcze na Bednarskiej pani Mikos. Nie moge sobie przypomniec nazwiska pana od historii, na Drewnianej przeszedl na emeryture. A kto byl kierownikiem szkoly za Waszych czasow? Ja zaczynalam przy pani Krolowej, skonczylam przy panu Strzelcu - to byl chyba Jego 1 rok w szkole. Byla jeszcze pani Sobczyk no i Ciocia Irenka w szatni :) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Skir Dhu Odpowiedz Link
jagna111 Re: Szkoła nr 41 03.01.06, 11:18 Pani Sobczyk uczyła mnie ZPT. Ciocię w szatni pamiętam, ale nie wiem jak miała na imię. Miała włosy upięte w kok i złote kolczyki. Przynosiło się do niej makulaturę, ona ją ważyła i zapisywała w swoim zeszyciku - bo był obowiązek przyniesienia określonej ilości gazet na makulaturę. A pamięta ktoś panią Różę Reicher? A panią Kuchcińską - była moją wychowawczynią od 4. klasy do końca szkoły, uczyła geografii i historii. Na początku mojej edukacji dyrektorem był pan, który uczył też WF, nazwisko chyba Hanżek czy Hanżyk - o ile dobrze pamiętam. A potem dyrektorką została pani Zientara. I panią intendentkę pamiętam, ale nie wiem jak się nazywała - przebywała zazwyczaj w szkolnej stołówce. Odpowiedz Link
skir.dhu Re: Szkoła nr 41 04.01.06, 15:48 Pani Zientara? Zartujesz - za moich czasow Ona zaczynala prace jako swietliczanka - byla mloda i nosila mini spodniczki. Chyba nawet nie miala zadnego wyksztalcenia, bo w tamtych czasach w swietlicy pracowaly mlode kobiety bez zadnych kwalifikacji :( Ha ha ha - i zostala kierowniczka szkoly - fajny awans. Ciocia Irenka robila tez namietnie na drutach - mozna bylo u Niej zomowic swetry, szaliki itp. Moja najlepsza przyjaciolka szkolna miala na I komunie zrobiona przez ciocie Irenke na drutach biala pelerynke. Ja nie bylam u komunii i szczerze owej pelerynki zazdroscilam ;) Skir Dhu Odpowiedz Link
pacio Re: Szkoła nr 41 11.01.06, 16:52 Skoro Jagna miała za wychowawczynię Weszpińską i Kuchtę, musimy się znać:) Zientara była dyrektorką, następnie wychowawczyni klasy przeciwnej, czyli "B" (nie pamiętam kto był wychowawcą po Korzeniowskiej) zstąpiła na dyrektorski fotel. Zientara zawsze ubrana w kolry ziemi, brudno-brązowo. Jak pamiętam jej gabinet, zawsze zaciągnięte kotary, ciemno, nieprzyjemnie. Szkolny łobuz często odwiedzał dyrektorski apartament, czasami dreszcze przechodziły po plecach. w oczekiwaniu na rozmowy z Zientarą zaprzyjaźniłem sie z sekretarką Panią Kuklińską, czy Kukulską, juz niepamietam. Sobczak poza ZPT z dziewczynami (potem była chyba Furmańska, dziewczyny ją "uwielbiały") uczyła plastyki. Z galerii ciekawych pozostaje jeszcze Pani Poniatowska, czyli blond włosy w BMW Róża Reicher, jakiego przedmiotu uczyła? Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 11.01.06, 19:49 SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!!! WOW I TROSZKE SIE ROZPISALISCIE NA TEMAT TEJ SZKOLY! MOJA WYCHOWAWCZYNIA BYLA MARIA RACZKOWSKA OD MATEMATYKI RAZEM PRZYSZLA Z PONIATOWSKA (BMW) RACZKOWSKA JEZDZILA WTEDY TYLKO MALUCHEM! ZA MOICH CZASOW DYREKTORKA SZKOLY BYLA JOLA BRZOZOWICZ UCZYLA POLSKIEGO A POZNIEJ CHYBA ZOSTALA FURMANSKA KTORA MNIE UCZYLA W-F I ZPT ALE TO BYLY CZASY :) JEDNAK PANI OCHNIK I PANI BRANT SIE NIE ZAPOMNI DO KONCA ZYCIA! KUCHCINSKA UCZYLA MNIE GEOGRAFII ROZA REICHER UCZYLA MLODSZE KLASY 1-4 JA AKURAT U NIEJ NIE BYLAM I CALE SZCZESCIE .....POZDRAWIAM Z DESZCZOWEGO LONDYNU :( Odpowiedz Link
pacio Re: Szkoła nr 41 11.01.06, 22:25 katarzyno s. skąd ten caps lock? :) nie odpowiedziałaś na @ zdry pacio Odpowiedz Link
stdz1 Re: Szkoła nr 41 12.01.06, 00:27 kaska-londyn napisała: > a tak zeby mnie bylo lepiej widac ;} Na razie to głównie widać, że nie umiesz korzystać z internetu :) Polecam zapoznanie się z netykietą: usenet.gazeta.pl/usenet/1,47944,1709961.html Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 12.01.06, 12:54 powaznie??? a co jeszcze ciekawego napiszesz?? Odpowiedz Link
stdz1 Re: Szkoła nr 41 12.01.06, 14:17 > powaznie??? Powaznie. Teksty napisane wielkimi literami czyta się znacznie trudniej niż napisane poprawnie. > a co jeszcze ciekawego napiszesz?? Tobie już nic nie napiszę, bo najwyraźniej nie umiesz odpowiednio przyjąć kulturalnie zwróconej uwagi. Odpowiedz Link
jagna111 Re: Szkoła nr 41 16.01.06, 14:31 Pacio, może się i znamy, ale nie jesteśmy z jednego rocznika, bo w moim była tylko jedna klasa - nie było "a" i "b". Pani Raczkowska uczyła mnie też. A Pani Poniatowska robiła na wszystkich wielkie wrażenie swoimi cokolwiek wieczorowymi strojami, a na chłopcach swoim pokaźnym biustem. I BMW - pamiętam, że ktoś jej założył prezerwatywę na rurę wydechową. Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 18.01.06, 19:58 jagna to ty ktory jestes rocznik bo jak sie okazalo ja i pacio znamy sie ! z dawnych lat :) moze i ciebie tez znamy?? ;) pozdrawiam z deszczowego londynu ;( Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 19.01.06, 14:41 no ja jestem z 1972 ale pewnie sie kiedys widzialysmy :) Odpowiedz Link
pacio Re: Szkoła nr 41 31.01.06, 21:55 tak czy siak spotkałem Marhofa młodego, nie starszego. zmarniał hłopak, nie ma czupryny ala Wham! Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 31.01.06, 23:03 wow super ja nie mam jak ....... choc w grudniu jak bylam lazilam po lipowej i dobrej ale jak na zlosc na nikogo nie trafilam! moze innym razem :) Odpowiedz Link
pacio Re: Szkoła nr 41 01.02.06, 12:55 Mało osób zostało na starych śmieciach, większość wyprowadziła sie z Powiśla. Czasem trafie na niedobitka Pod Baryłka na Mariensztacie i to wszystko. Mozliwe że prędzej spotkasz kogoś w Lądynie niz na Powiślu, wiele osób wyjechało za granicę, destynacje raczej nieznane. Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 01.02.06, 17:24 szkoda ......w londynie jeszcze nikogo nie spotkalam :( moze gdzie indziej sa pochowani??? a szkoda bo byloby co wspominac :) pacio mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie nastepnym razem jak bede w wawie to sie spotkamy i powspominamy :) stare dobre czasy hihihihi ! Odpowiedz Link
pacio Re: Szkoła nr 41 01.02.06, 20:26 z premedytacją piszę w Lądynie, na złość Kuchcińskiej. Wszystko przechodziło, prawie każdy błąd, za Lądyn dostawało sie dwa z wykrzyknikiem :) Tym bardziej że knajp na Powiślu obok naszej starej szkoły w bród! Odpowiedz Link
pompompom Re: Szkoła nr 41 01.05.07, 00:26 Jagna to do klasy musiałaś chodzić z Michałem G. i Dominikiem S. i Pawłem P.? Między innymi rzecz jasna. :) Odpowiedz Link
pompompom Re: Szkoła nr 41 01.05.07, 00:22 Mnie pani Reicher uczyła w II i II klasie matmy i była moją wychowawczynią, potem w IV klasie pzrejęła nas pani Zawadzka, a potem pani Ochnik Odpowiedz Link
pompompom Re: Szkoła nr 41 01.05.07, 00:16 Panią Sobczak amiętam też miłalm z nią ZPT. I Ciocię Irenkę z szatni też. pani Kuchcińska uczyła mnie historii i geografii. Odpowiedz Link
pompompom Re: Szkoła nr 41 01.05.07, 00:17 Hanżek. A pani IZentara faktycznie była najpierw świetliczanką Odpowiedz Link
pompompom Re: Szkoła nr 41 01.05.07, 00:11 To ja przepraszam za panią Świder od rzekomej matematyki. Jasne, że chodziło o panią Skomorowską :) A panią Reicher Różę zresztą ktoś pamięta? Była moją wychowaczynią w drugiej i chyba w trzeciej klasie. Odpowiedz Link
pompompom Re: Szkoła nr 41 01.05.07, 00:14 Nazwisko pani Korzeniowskiej tak ale jej samej nie. Czy ona miała Ia rok szkolny 1974/75? Odpowiedz Link
ampolion Re: Szkoła nr 41 02.02.06, 04:10 Ta szkoła jest na tym zdjęciu z lotu ptaka przedwojennej Warszawy - po prawej na zielono: www.warszawa1939.pl/plan_foto/radna.jpg Odpowiedz Link
ampolion Re: Szkoła nr 41 02.02.06, 04:11 Wzięte z tej strony: www.warszawa1939.pl/index.php?r1=przeglad.htm&r2=przeglad_right.htm&r3=2 Odpowiedz Link
jagna111 Re: Szkoła nr 41 02.02.06, 13:49 Ze starszym Marchoffem chodziłam do klasy. Mieszkali chyba na Elektrycznej Odpowiedz Link
pacio Re: Szkoła nr 41 03.02.06, 15:09 kto został na powiślu z dawnych szkolnych znajomych ? Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 06.02.06, 15:11 nie :) prawdopodobnie wpadne na wielkanoc jak nie przesadza z cenami :) Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 07.02.06, 13:25 heja juz sa drogie wiedza ze pol polski siedzi w uk to ceny biletow skacza jak nie wiem :( moze wpadne w koncu bede miala 5 dni wolnego :) bedziesz w wawie w kwietniu? odezwe sie jeszcze po 4 papa Odpowiedz Link
pacio Re: Szkoła nr 41 08.02.06, 13:12 nie zapowiada sie na przeprowadzkę, siędzę cały czas. Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 08.02.06, 19:07 no to dam znac czy w ogole wpadne do polski :) Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 08.03.06, 18:02 nie ma znow nikogo zeby powspominac o starych dobrych czasach spedzonych w murach 41!!! buuuu :( pozdrowienia z deszczowego londynu :) Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 20.04.06, 15:17 ludzie gdzie wy sie pochowaliscie????buuuuuu Odpowiedz Link
pacio Re: Szkoła nr 41 23.04.06, 11:16 zamaist szlajać się po Eupropie, wpadnij do Polenlandu. Niebawem majowe święta, zapraszamy, tu przynajmniej słońce świeci, a co! Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 23.04.06, 20:11 heja u mnie tez slonce swieci a jak -mamy byc gorsi??? no nie dam rady wpasc na 1 maja flaga pomachac!chociaz mam 3 dni wolnego ale szykuje sie grill to moze Ty wpadniesz na mala polska wyzerke pod niebem londynu?? pozdrawiam milego tygodnia papa Kaska Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 24.09.06, 18:31 heja ludziki gdzie jestescie :( buuuuu nie wierze ze nikt tu nie zaglada :) pozdrawiam kaska Odpowiedz Link
pacio Re: Szkoła nr 41 23.01.07, 23:26 na miejscu, miałas dac znac jak wpadniesz i co?? Lipa z ulicy Lipowej :D Odpowiedz Link
kaska-londyn Re: Szkoła nr 41 26.01.07, 20:45 heja bylam w czasie swiat ale sam wiesz ze wtedy na nic sie nie ma czasu ale chyba przylece 23 lutego mam bilet ale czy go wykorzystam to sie okaze wkrotce 3maj sie k Odpowiedz Link
ampolion Re: Szkoła nr 41 01.10.06, 14:35 Własnie się wpisałem w: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24478&w=49502537 Odpowiedz Link
ampolion Re: Szkoła nr 41 06.05.07, 16:43 A ciekawe, gdzie to nas poniosło. Ja: Stany od połowy lat szesdziesiątych. "Ostatnio" - Nowy Jork (33 lata z trzyletnim plusem w Bronksie). Odpowiedz Link
nata.1975 Re: Szkoła nr 41 28.02.16, 18:32 Hej, Rozpoczęłam edukację na Drewnianej w 1982!Czy są tu jacyś znajomi? Pozdrawiam serdecznie Nata Odpowiedz Link