mareque 17.09.07, 09:49 Cześć, Czy ktokolwiek śledzi oferty dostępne w naszym bloku? Co macie z ww. mediów? Jakaś firma godna polecenia? Albo w co się nie pakować? Proszę o podpowiedzi w tym temacie bo chcę się "podłaczyć" _ Marek kl II /m.24 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k-kam Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 17.09.07, 16:02 czesc, na dzien dzisiejszy nie ma zadnej telewizji (dzwonilismy do Aster i UPC, supermedia ktore ogłaszaja sie u nas w klatce dostarczaja tylko internet), jest okablowanie net serwis ale musi sie zglosic co najmniej 20 osob zeby to uruchomili. No i jest okablowanie TP wiec mozna podlaczyc neostrade. Tak tak, tez myslelismy ze to nie mozliwe bo przeciez mialo byc "wszystko". Ale nie tak prosto niestety... Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
mareque Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 18.09.07, 09:25 Tepsa się pojawiła? Jeszcze w sierpniu nie było możliwości technicznych. Próbowaliście już zainstalować Neo?? Bo ja mam router do Neo ze starych zapasów i w sumie to by mi to trochę zaoszczędziło kosztów instalacji. - Marek kl II/ m.24 Odpowiedz Link Zgłoś
sgonia Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 19.09.07, 20:08 Mała poprawka: 1. TPS nie ma 2. Super Media podłączą Wam nie tylko internet ale i telefon 3. Czy równiez macie problem z odbiorem rozmów na komórkę? ja tak - jakaś czarna dziura czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
mareque Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 19.09.07, 22:42 Owszem, mam problem z odbieraniem rozmów na komórkę.... Niby full-zasięg a czasami telefony nie dzwonią a potem przychodzi SMS że ktoś się dobijał. Sieć ERA. Trzy numery.... _ Marek kl II/ m24 Odpowiedz Link Zgłoś
ddave38 Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 19.09.07, 23:49 Podobnie się zachowują telefony w PlusGSM. Wydaje mi się, że to kwestia przełączania się między nadajnikami. W zachodniej części budynku łączność jest dzięki antenie z Ożarowa. Od wschodu z miasta... a w środku - bunkier, więc dużo fal z odbicia. Odpowiedz Link Zgłoś
k-kam Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 20.09.07, 15:13 no nie wiem - mnie poinformowal dzial techniczny TP SA ze na Narwik 10 sa mozliwosci techniczne do zainstalowania neostrady. Wiec jesli Ciebie poinformowali inaczej to tylko potwierdza to ogolna opinie o kompetencji tej jakze nowoczesnej firmy ;-) Z telefonem jest kiepsko we wszystkich sieciach poniewaz nie ma nigdzie blisko nadajnika niestety (mamy kolege ktory pracuje w firmie stawiajacej maszty m.in. dla telefonii komorkowej i opowiadal ze wszelkie proby zainstalowania nadajnikow na Jelonkach konczyly sie awanturami tylko nieco mniejszymi niz to co sie dzialo ostatnio w Lublinie. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
klenq Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 20.09.07, 16:13 Masztom na Jelonkach mówimy zdecydowane nie. ;))) Na Jelo zawsze był dobry sygnał, problemem jest, że za granicą Wawy nie ma masztów i tam jest cienko z sygnalem. Chyba nie ma co liczyć już na BI i trzeba będzie już jako wspólnota napisać pismo do kablowek z zaproszeniem do inwestycji. Pozdrawiam, klenq Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.w Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 21.09.07, 12:08 Witam, dziś w Supermedii powiedzieli mi, że kilka osób od nas już się podłączyło. Czy to może ktoś z forum? Nie wiecie, czy do podłączenia wykorzystywane jest istniejące okablowanie (w mieszkaniu) czy może SM kładzie swoje kable, wierci dziury w ścianach itp? ;) pozdrawiam, Piotr, kl. IV Odpowiedz Link Zgłoś
klenq Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 21.09.07, 14:15 W mieszkaniu nie ma okablowania, są tylko peszle (rury) z wyprowadzonymi pilotami (druty do przeciągnięcia przewodów). To od każdego zależy czy chce nimi przeciągnąć kable. Poz, klenq Odpowiedz Link Zgłoś
sgonia Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 23.09.07, 18:12 Jestem podlączona z SM. Mam telefon i internet. Nie ma dodatkowego okablowania tylko wykorzystuje się juz istniejące (od przedpokoju do gniazda telefonicznego). Dostajesz modem i pod niego podpinasz kabel telefoniczny. Jak to bywa i tu sa nieraz kłopoty ale wystarczy mail do SM i działają. Z TPSA mam oficjalne pismo (odpowiedź na moje, że na Narwik nie mają infrastruktury). Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.w Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 24.09.07, 08:00 Super, dzięki za informację:) Odpowiedz Link Zgłoś
sgonia Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 24.09.07, 19:48 jedyny minus takiego podpięcia to to, że telefon masz ulokowany tam gdzie komputer a w przypadku telefonu bezprzewodowego (taki mam u siebie) bywa czasami tak, że kiepsko słychać i trzeba zasuwać do pokoju w którym stoi baza. Obecnie jakość połączeń jest znacznie lepsza i opertaor się stara nawet dzwonili i pytali o moją opinię a poza tym wiesz......"na bezrybiu i jak ryba". Zanim podłączą kablówkę czy TPSA wykona infrastrukturę to upłnie trochę czasu. Mam koleżankę na ul. Deyny - w segmentach i tam korzystają również z operatora osiedlowego ale nie jest to SM. pzdr sgonia, IV kl. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.w Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 25.09.07, 08:15 Dokładnie tak jak piszesz. Trzeba przeczekać okres dopóki nie będzie innych możliwości. A jednak warto w tym czasie "coś" mieć :) pozdrawiam, Piotr, kl. IV Odpowiedz Link Zgłoś
diuro Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 23.11.07, 12:15 odpowiedź z aster: ASTER "Wyjaśniamy, że dokonamy podłączenia naszych usług na ul. Narwik 10 w najbliższych tygodniach. Jeżeli nie zdążymy przed Świętami Bożego Narodzenia, to zaraz na początku następnego roku przystąpimy do stosownych prac." w sumie to nie wiem, czy ich oferta jest jakaś dobra, ale znajomi chwalą... pozdrawiam Kuba D/62 Odpowiedz Link Zgłoś
klenq Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 23.11.07, 12:44 To dobra wiadomość, na jelonkach to jedna z lepszych możliwości połączenia netu i tv, posiadam od wielu lat i sobie chwale (z telefonu nie skorzystalem). Tv bez problemów specjalnych, dobry sygnał, można rozdzielić w mieszkaniu bez znacznej straty jakości, internet bezawaryjny, dobra przepustowość i brak limitu transferu. To cchyba cierpliwie poczekam, bo już chciałem antenę montować, chociaż moze narazie zamontować, hmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
mareque Re: Internet/telefon/telewizja - pytanie usera 26.11.07, 10:35 Mały update: na początku listopada skorzystałem z oferty Supermedia: 1Mbit symetryczny (w dwie strony ta sama prędkość), na 2 lata (można krócej i dłużej też) w promocji Kolory Jesieni za 50zł miesięcznie. Jak dla mnie bomba:) Jako telefon zastosowałem sobie VOIP od operatora HaloNet (po 7-10gr/min lokalne, międzymiastowe i większość europejskich połączeń), usługa pre-paid. I znowu - jak dla mnie bomba;) Instalacja Supermedii przebiega bezinwazyjnie - przychdzą Panowie, znajdują Twój kabel na klatce i, zależy który docelowo kabel wybierzesz, bo np u mnie są defaultowo (w prezencie od dewelopera;) 2 gniazdka ze "skrętką" w mieszkaniu - jedno "sieciowe" drugie "telefoniczne", albo ciągna kabel z klatki w dół do piwnicy (jak chcesz w sieciowym)albo szukają na dole kabla (jak chcesz net w telefonicznym - juz kable są w pionach). Switch Supermedii jest w szafie na -2 koło windy w klatce C i tam muszą Twój kabel doprowadzić. Wszelkie łączenia wykonują na RJ-tki komputerowe i na zatrzaski. Myśle, że warto sobie wcześniej rozprowadzić przewody z tych gniazdek w mieszkaniu do swojego zaplanowanego "punktu dystrybucyjnego" bo potem moze sie okazać że router albo komp musi stac w salonie, itp;) Pozdrawiam Marek kl II / m 24 Odpowiedz Link Zgłoś