santia 14.01.04, 23:05 to chyba do konrada_wp: czy moglibyście założyć swoją stronkę, na której opisywalibyście inwestycje, które wspieracie lub będziecie wspierali w przyszłości;-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrad_wp Re: strona FPI 14.01.04, 23:32 Hmmm przyznam , że fajnie by było gdybyśmy mieli taką stronkę jak np. Kielczanie - inwestycjekielce.w.interia.pl/ Żeby jednak stworzyć taką stronkę trzeba mieć sporo materiałów , zdjęć , grafik itp - ja jednak sam raczej temu nie podołam chociażby z tego względu , że ja w Płocku w miesiącu jestem może ze dwa dni i mam nieco ograniczone pole działania. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 15.01.04, 23:24 Ja kolekcjonuję wizualizacje i projekty zamieszczane w Wyborczej, ale aby umieścić tego typu grafiki na stronie potrzebne są z pewnością jakieś zezwolenia. Poza tym jest trochę projektów, których w GW nie było, a skoro strona miałaby być o płockich inwestycjach to powinno tam być wszystko co się w temacie Płocka dzieje, więc musiałby być ktoś zorientowany gdzie trzeba. Niemniej pomysł zebrania wszystkiego w jednym miejscu baaaardzo mi się podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
pm100 Re: strona FPI 25.01.04, 19:53 Panowie proszę o kontakt pod adresem pm100@interia.pl. reprezentuję firmę konsultingową dzialającą w monitoringu inwsetycji budowalnych. Mam kilka ciekwych propozycji współpracy !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 16.01.04, 21:40 I jak tam kochani, ktoś przemyślał sprawę odnośnie takiej strony? Ja oglądałem tą kielecką i bardzo mi się pomysł spodobał (swoją drogą to trochę tego tam mają). Chętnie bym zrobił taką stronę i ją prowadził, ale musiałbym znaleźć kogoś zainteresowanego na poważnie wyszukiwaniem i nadsyłaniem nowych zdjęć i projektów na tematy różnych płockich inwestycji (również tych utopijnych). No i kwestia podstawowa - sprawy prawne co do zamieszczania wizualizacji. Dobrze by było gdyby ktoś mógł się dowiedzieć czy są sytuacje (chodzi o niekomercyjne wykorzystanie do celów informacyjno-edukacyjnych) w których można je zamieszczać bez konieczności uzyskania każdorazowego zezwolenia. W mojej kolekcji jest sporo obrazków z których chętnie zrobiłbym użytek (większość z GW) ale nie podejmę się tego jeśli będzie z tym więcej zachodu niż to jest warte. Czekam na Wasze głosy, może coś się urodzi? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Koniec jezyka... 16.01.04, 23:15 ..za przewodnika, czyli najlepiej o kwestie praw autorskich spytac autora stronki kieleckiej w pierwszej kolejnosci. Chyba o tym myslal...? A jesli nie to wtedy sie trzeba bedzie zastanowic do kogo uderzyc w dalszej kolejnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Koniec jezyka... 26.01.04, 15:07 Na dzień dzisiejszy mogę już Wam powiedzieć, że od czasu ostatniego mojego postu w tym wątku sporo spraw się wykrystalizowało. Pisałem do autora strony kieleckiej i myślę, że wiadomości jakie uzyskałem można uznać za całkiem zadowalające. Potem napisałem do Gazety po błogosławieństwo odnośnie wizualizacji i sygnały stamtąd były jeszcze bardziej zadowalające. Gazeta nie ma absolutnie nic przeciwko zamieszczaniu materiałów pochodzących z jej strony internetowej (oczywiście trzeba zaznaczyć skąd pochodzą ale to oczywiste), poza tym kiedy strona już powstanie będzie zamieszczony link do niej zarówno w internecie jak i na papierze. Z pewną ostrożnością mogę powiedzieć, że zapaliłem się do pomysłu i rozpoczęłem już prace nad layoutem graficznym strony, może nie będzie to jakaś rewelacja designerska, ale ma być schludnie, czytelnie i ładniej niż to mają w Kielcach ;) Kiedy strona już znajdzie się w internecie (o ile wciąż będę w na tyle dobrej sytuacji czasowej co teraz to może być to naprawdę niedługo) będziecie mogli wyrazić swoje opinie i zaproponować ewentualne zmiany, wtedy się zastanowię co można poprawić. Chcę również napisać parę słów o Forum Płockich Inwestycji i szczególnie co do tej podstrony liczę na Wasze sugestie i propozycje. Jeśli ktoś już teraz ma potrzebę skontaktowania się ze mną, proszę zamieszczać propozycje w tym wątku lub pisać bezpośrednio do mnie na gazetowy adres e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Koniec jezyka... 26.01.04, 17:44 Świetna sprawa Stuntman z tą stronką! Ja jako designer to nie mam wielkiego doświadczenia niestety , jedyną stroną jaką robiłem była jedna podstrona Małachowianki jakieś 8 lat temu :-/ Mam natomiast trochę miejsca na swoich kontach - w sumie będzie z 15MB , może się przydać np. na zdjęcia lub rendery. Odpowiedz Link Zgłoś
intruder No i pieknie 27.01.04, 00:15 Moze stronka bedzie tak ladna jak ta o Podloszycach... :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: No i pieknie 27.01.04, 22:12 Strona Płockich Inwestycji będzie moim zdaniem trochę bardziej stonowana od Wirtualnych Podolszyc i chyba będzie miała nieco elegantszy wygląd. Na dzień dzisiejszy mam już zrobiony praktycznie cały design graficzny, teraz właśnie rozpoczęłem wpisywanie treści (poszczególne inwestycje), jednak wpisanie tych dwudziestuparu podstron plus wizualizacje itp. - to musi trochę potrwać. Ciekawe czy starczy mi czasu na późniejsze aktualizowanie zarówno Podolszyc jak i Inwestycji, chociaż ekipa pana Milewskiego raczej nie dostarcza zbyt dużo obiektów zainteresowania... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: No i pieknie 27.01.04, 23:03 No cóż , Stuntman , na pewno przesadą byłoby gdybyś stworzył stronkę i jeszcze sam ją regularnie aktualizował. Ja myślałem o tym w ten sposób , że stworzymy jeden wątek dotyczący tego co ma być na stronie w którym będziemy na ten temat dyskutować i w przypadku np. jakiegoś projektu ktoś z nas przygotuje tekst ewentualnie grafikę a Ty to po prostu umieścisz we właściwym miejscu ... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: No i pieknie 28.01.04, 16:25 Dziękuję, że mogę liczyć na pomoc w tworzeniu strony. Ja współpracę widziałbym w następujący sposób: 1. Wszystkie newsy i materiały z Wyborczej biorę na siebie, gdyż z tym jestem na bieżąco. 2. Jeśli ma ktoś jakieś dojścia lub znajdzie gdzieś coś ciekawego, to najlepiej jak wyśle mi cały tekst źródłowy + wizualizacje lub zdjęcia w możliwie jak najlepszej rozdzielczości. Ja to wszystko opracuję i umieszczę na stronie zgodnie z przyjętym układem. Taki rodzaj współpracy odpowiadałby mi najbardziej. 3. Wciąż czekam na propozycje co miałoby się znaleźć na podstronie Forum Płockich Inwestycji. Liczę na to, że Konrad jako założyciel Forum będzie chciał się szerzej wypowiedzieć w tym temacie. Charakter podstrony ma być raczej stricte informacyjny. Jeśli będzie potrzeba znacznego rozbudowania tej podstrony, pomyśli się o wydzieleniu oddzielnej witryny tylko o FPI i o forumowiczach, gdyż nie chciałbym aby ta podstrona stała się zbyt przeładowana i zaczęła dominować nad zasadniczą treścią Strony Płockich Inwestycji. Serdecznie dziękuję za propozycje udostępnienia miejsca na serwerze, ale z racji zajęć jakimi się parałem mam pewne dojścia, więc z hostingiem nie powinno być raczej problemu. Postaram się zrobić jak najwięcej do piątku, gdyż chciałbym przed weekendem już powiesić stronę, a wszelkie braki i niedoróbki będę starał się usuwać na bieżąco. Oczywiście jestem za wątkiem o stronie na FPI i za dyskusją na temat tego co można by tam umieścić. Można wykorzystać również bieżący wątek do tych celów, gdyż tutaj właśnie skupiła się nasza rozmowa o tej sprawie. Strona będzie miała nazwę www.inwestycje-plock.prv.pl i inwestycje.e-plock.pl, ale na razie adresy te nie są jeszcze do niczego konkretnego podpięte, tak więc poczekajcie do weekendu :) Odpowiedz Link Zgłoś
santia Re: No i pieknie 28.01.04, 23:56 Jestem zadowolona, że strona zaistnieje. Czasami rodzą się jakieś fajne pomysły na forum, a potem nikną w natłoku nowych tematów, a strona jest czymś dokumentującym. Poza tym duża liczba ludzi czyta to forum, ale się na nim nie wpisuje, czyli interesują się, ale nie chcą wyrażać swojego zdania, więc nie wiadomo, czy jakiś nasz pomysł, kiedyś nie zostanie odkryty przez kogoś aktywnego politycznie i wdrożony w życie oraz odwrotnie: jakiś pomysł niezbyt trafiony, dzięki nam nie zostanie stłamszony w samym zamyśle. Ps. Czekam już zniecierpliwiona na stronkę;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: No i pieknie 29.01.04, 14:53 Myślę więc, że można by takie ciekawe pomysły wpisać na podstronę o FPI wraz z odnośnikami do dyskusji na ten temat na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: No i pieknie 29.01.04, 17:15 stuntman napisał: > > 3. Wciąż czekam na propozycje co miałoby się znaleźć na podstronie Forum > Płockich Inwestycji. Liczę na to, że Konrad jako założyciel Forum będzie > chciał się szerzej wypowiedzieć w tym temacie. Charakter podstrony ma być > raczej stricte informacyjny. Ja też jestem tego zdania. Myślę , że wystarczy link do forum a także krótka informacja na jego temat - o czym tutaj dyskutujemy itp Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: No i pieknie 29.01.04, 22:15 Uff! Przeczytam co nowego na forum i znowu siadam do nocnej pracy nad stronką :) Skoro obiecałem, że na weekend puszczę to słowa zamierzam dotrzymać! Jedyne co może mi już teraz przeszkodzić to padnięcie serwera i niemożność wysłania nań strony. Nie wiem czy zdążę dodać treść do Inwestycji Zrealizowanych, ale Inwestycje Planowane będą na dziewięćdziesiątparę procent zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 30.01.04, 23:40 Ogłaszam, że Strona Płockich Inwestycji jest już w internecie i można ją obejrzeć pod adresem: inwestycje.e-plock.pl lub www.inwestycje-plock.prv.pl Jeszcze nie wszystko jest w 100% zrobione (szczególnie w dziale Inwestycje Zrealizowane), ale postaram się uzupełniać wszelkie braki w miarę możliwości. Myślę, że po weekendzie będzie już wszystko "oficjalnie" otwarte i dostępne, wtedy też osobiście dam znać Wyborczej. Pozdrawiam i czekam na opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 31.01.04, 00:04 Szkoda , że nie można wstawiać tu emotikonek .... REWELACJA !! STUNTMAN JESTEŚ WIELKI !! Odpowiedz Link Zgłoś
santia Re: strona FPI 31.01.04, 10:23 bardzo fajna kolorystyka, może jeszcze jakiś dział z aktualnościami lub pomysłami, które nie są realizowane, ale my chcielibyśmy je mieć, np. pomysł z lotniskiem ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 31.01.04, 11:05 Myślę, że tego typu pomysły wraz z krótkimi opisami i odnośnikami warto umieścić na podstronie Forum Płockich Inwestycji. To chyba dobre miejsce do tego celu. Czekam na dalsze propozycje warte wyszczególnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: strona FPI 31.01.04, 13:40 stuntman napisał: > Czekam na dalsze propozycje warte wyszczególnienia... Skoro prosisz. ;-))) Dodał bym następujące pozycje: - inwestycje niezrealizowane (np. pierwszy projekt Jagiellonki, Brama Bielska) - projekty studialne - tu powinno sie wrzucić przeróbkę ulicy Piekarskiej, bo to jest praca dyplomowa, a nie projekt do realizacji. Może kiedyś będzie do realizacji, w co wątpię, ale wtedy zawsze będzie go można przenieść do właściwej przegródki. Poza tym strona jest bardzo dobra. -)) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 31.01.04, 14:50 Popieram. Niech w planowanych będą faktycznie takie projekty które mają szanse powstać. A reszta niech będzie np. w dziale Projekty Niezrealizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 31.01.04, 23:08 Skoro tak uważacie to wyszczególnię jeszcze jedną grupę, do której przełożę prace studenckie, inwestycje porzucone itp. A poza tym czy oprócz rozbudowy lotniska i mojego pomysłu na pomost spacerowy nad ul. Mostową, była jeszcze na FPI jakaś ciekawa idea, który warto by podlinkować na stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 31.01.04, 23:44 Uważam , że można by było trochę uwagi poświęcić planowanej inwestycji z którą ja osobiście wiążę największe nadzieje - oczywiście chodzi mi tu o Park Technologiczny ... Odpowiedz Link Zgłoś
santia Re: strona FPI 01.02.04, 12:15 ja bym dodała do inwestycji realizowanych, kończącą się budować szkołę muzyczną, gdzie powstaje między innymi sala koncertowa na 500 osób, gdzie w przyszłości miała występować nieszczęsna płocka orkiestra;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 01.02.04, 13:47 W takim razie prosiłbym o wysłanie mi na maila materiałów, z których mógłbym opracować tekst na stronę + chociaż jakieś małe zdjęcie lub wizualizację związane z tym tematem (jest niezbędne). Podobnie potrzebne mi są teksty na temat parku technologicznego (zdjęcie będę miał). Przydałaby się również mapka stref terenów parku, kiedyś w Wyborczej o niej pisali ale samej mapki nie dali. Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Park Technologiczny 03.02.04, 16:09 Poszukam bo powinienem miec zarowno mapke jak i troche tekstow. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 05.02.04, 22:10 Dzisiaj miałem telefoniczne "100 pytań do..." z Wyborczej i ma być w poniedziałek co nieco napisane w Gazecie :) Przyznam, że coś takiego spotkało mnie po raz pierwszy i odebrałem to jako dość zaskakującą i ekscytującą sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 05.02.04, 22:42 No no , gratulacje :-) Oby tylko przełożyło się to na większe zainteresowanie Gazety "inwestycyjną" tematyką ... Odpowiedz Link Zgłoś
santia Re: strona FPI 06.02.04, 11:54 stuntman napisał: > ma być w > poniedziałek co nieco napisane w Gazecie :) kurczę szkoda, że mnie nie ma w poniedziałek , ale przczytam na pewno za tydzień; fajnie, że kiedyś powstało to forum; jest ono wyrazem świadomych potrzeb społecznych i infrastrukturalnych mieszkańców tego miasta; teraz można stwierdzić, czego społeczeństwo oczekuje od władz i czy to się pokrywa z tym, co władze chcą nam dać;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 08.02.04, 18:34 Czytaliście już artykuł?? Piękna sprawa, naprawdę miłe doświadczenie :)) Ze swojej strony mogę tylko powiedzieć: Dziękuję Gazeto! Liczę, że współpraca FPI i GW będzie dalej się równie dobrze układać. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 08.02.04, 18:55 Dołączam się do podziękowań !! Niech ten artykuł spowoduje większe zainteresowanie tą tematyką , niech więcej ludzi "żyje" najmniejszymi choćby zmianami na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Propozycje 08.02.04, 20:49 Co mogłoby jeszcze pojawić się na stronie ?? Według mnie warty wzmianki jest zmodernizowany stadion Wisły - bądź co bądź jeden z lepszych w kraju (mam kilka zdjęć a także niezbędne dane). Poza tym można by było napisać coś o Kauflandzie - w końcu to jeden z większych płockich sklepów. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Czemu stronka nie działa? 25.02.04, 22:04 Czy tylko u mnie ?? Adres inwestycje.e-plock.pl i alias na prv nie działają :-( Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Czemu stronka nie działa? 25.02.04, 22:58 Niestety, nie tylko u ciebie. Serwer milczy już od kilkudziesięciu godzin, przez co również nie moge odbierać poczty z jednego konta. Jutro rano będę w tej sprawie dzwonił i jeśli się dowiem, że to coś poważnego to wieczorem wgram strone na stare konto Podolszyc (które też nie działają, bo to ten sam serwer) i zmienie przekierowanie aliasa. Mam nadzieję, że się zmieści... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Obwodnica 21.03.04, 23:19 Na stronie GnM pojawił się zmodyfikowany projekt obwodnicy , więc ten na stronie jest chyba nieaktualny ... swoją drogą który uważacie za lepszy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Obwodnica 22.03.04, 00:01 Będzie aktualizacja, będzie... całkiem niedługo :) Już by była, ale trzeba się w końcu było obronić, więc równowaga trochę została zachwiana. Ale jutro lub pojutrze wrzucę aktualizację o obwodnicach, a w przyszłym tygodniu jeśli uda mi się skorzystać z zaklepanej cyfrówki, będzie duża wrzutka w dziale inwestycje zrealizowane. BTW: Pilnie poszukuję opisów nt. Citibanku Handlowego na Kobylińskiego i siedziby Naftoremontu na Zglenickiego (tu wraz ze zdjęciem). Czy ktoś może w jakikolwiek sposób pomóc w tej kwestii??? Co do nowej koncepcji obwodnicy to myślę, że jest to doskonały pomysł, został jedynie zrobiony nieco "od tyłu" względem pierwotnych zamierzeń (najpierw miała być droga mostowa, poźniej obwodnica wschód-zachód, a dopiero wtedy przedłużenie drogi mostowej od węzła pomiędzy Podolszycami, a Międzytorzem na północ). Inwestycja jest wyśmienita, ponieważ w żaden sposób nie zaprzepaszcza możliwości realizacji obwodnicy W-Z (vide multipleks na placu teatralnym i tereny po Manhattanie), a jedynie nieco je oddala w czasie, przy czym swoją funkcję i tak spełni doskonale. Do ideału brakuje tylko rozwiązań bezkolizyjnych, ale to jak wiadomo jest już cięższy kawałek chleba. Mam nadzieję, że strona płocka wynegocjuje dwupasmówkę od Goślic do granic miasta. Jednak na całkowite rozładowanie korków w godzinach szczytu trzeba będzie poczekać do obwodnicy W-Z. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 28.03.04, 16:13 Na stronie zaszły spore zmiany - doszło wiele nowych zdjęć i opisów - ŚWIETNA ROBOTA Stuntman! Zauważyłem jednak , że nie ma nic o Banku Handlowym - jeśli chcesz to podeślę Ci zdjęcie tego budynku - co prawda małe , ale powinno wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 29.03.04, 12:59 Jak już piętro wyżej napisałem, myślę intensywnie o Banku Handlowym jak jeszcze o paru innych obiektach, które są w przygotowaniu. Aktualnie czekam na "znalezienie mi" bardzo fajnego zdjęcia tegoż banku, ale jeśli coś możesz podesłać to chętnie zobaczę, może się przyda. Gorszy problem jest z tekstem ponieważ nie posiadam właściwie żadnych informacji na ten temat, nawet nie bardzo dokładnie pamiętam w jakich latach był on budowany (jedynie widziałem jak się budował, gdyż codziennie obok pomykałem do liceum). Tak więc jeśli ktoś posiada jakiekolwiek informacje na ten temat, będą one na wagę złota. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Kolejna propozycja ... 12.04.04, 16:42 Myślę że ciekawym budynkiem którego nie możemy się wstydzić jest odnowiony budynek byłej Fabryki Maszyn Żniwnych na Otolińskiej - ten siedmiopiętrowy biurowiec. Stuntmanie , co Ty na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Re: Kolejna propozycja ... 12.04.04, 17:26 Chodzi o ten, w ktorym miesci sie m in Wydzial Komunikacji UM? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Kolejna propozycja ... 12.04.04, 17:30 Strasznie mi głupio ... ale .... nie wiem :-( Chodzi mi o ten budynek blisko "Marriotta" i ośroda ruchu drogowego ... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Kolejna propozycja ... 12.04.04, 21:54 Oczywiście, już od jakiegoś czasu czeka w kolejce. Nawet zdjęcie mam zrobione, ale jest z frontu i wygląda jak klocek więc trzeba będzie jeszcze zrobić jedno bardziej od strony Biedronki. Na dodanie czeka też Budmat, ale jeszcze nie dostałem materiałów. Poza tym planuję jeszcze dodać Klinikę ROKA na Medycznej i Gimnazjum nr 8. Na tym kończy się moja pomysłowość, co proponujecie dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: Kolejna propozycja ... 23.04.04, 09:14 wlasnie przez przypadek weszlam na Wasza strone nie powiem, bardzo mi sie spodobala:-) gratuluje bardzo dobrej roboty:-) mam tylko jedno pytanie: co to znaczy "inne inwestycje"? pzdR Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Kolejna propozycja ... 23.04.04, 20:39 Dział inne inwestycje zawiera projekty niezrealizowane (Cinema City , biurowiec przy Jachowicza) a także wizje architektów (Piekarska). Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 09.06.04, 12:41 Mam ważne pytanko: Może orientujecie się w jakich latach trwała modernizacja biurowca Wektry? Pani z Wektry powiedziała mi, że całość była przeprowadzona w 2000 roku, ale z tego co się orientuję to wypada mi to sporo wcześniej, tak na 1997-98 rok. Bardzo Was proszę o wytężenie pamięci, skojarzenie faktów, gdyż nie chciałbym na stronie podawać błędnych informacji. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam, Stuntman. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 09.06.04, 13:29 Na pewno nie było to w latach 1997-98. Wtedy mieszkałem na Międzytorzu a okno mojego pokoju wychodziło właśnie na ten budynek i był on wtedy szaro-bury a więc przed renowacją. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 09.06.04, 16:34 Być może i był to rok 2000, ale wciąż prześladuje mnie wrażenie, że była to jedna z pierwszych tego typu inwestycji w Płocku. Cóż, na razie wpiszemy ten rocznik na stronę, a gdyby co to zawsze można zmienić. BTW: Chyba już wszystkie najważniejsze inwestycje zrealizowane są na stronie. Chciałbym jeszcze zamieścić SP nr 22 (nawet zrobiłem zdjęcia) ale nie mam materiałów na temat tej inwestycji. Ktoś może coś dostarczyć? Schemat chyba znacie... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 09.06.04, 19:20 My tu gadu gadu o gadach, a tymczasem niepostrzeżenie stuknął nam pierwszy tysiączek! Konrad, stawiaj szampana! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 09.06.04, 19:26 No tak , mam jednak nadzieję , że będzie nas coraz więcej a przede wszystkim , że BĘDZIEMY MIELI O CZYM PISAĆ :-) Pozdrówka dla wszystkich !! PS. Żeby nie było , że ten post jest kompletnie OT - Stuntman - fajny pomysł z tym mini-planem miasta z czerwonymi kropkami określającymi miejsce danej inwestycji ... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 10.06.04, 11:39 Fajnie, że to rozwiązanie przypadło Ci do gustu, a narodziło się zupełnie przez przypadek. Jak to mówią "mała rzecz a cieszy" :) Aha! Cały czas czekam na jakieś materiały w kwestii SP nr 22. Pomóżcie... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 10.06.04, 12:02 Nie chciałbym wyjść na idiotę ... ale czy to ta szkoła z Podolanką ?? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 10.06.04, 12:44 Yes, of course! Z Podolanką :) Masz materiały? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Kolejna propozycja ... 10.06.04, 12:04 Myślę , że wartoby było wspomnieć coś o stadionie miejskim - po modernizacji nie musimy się go wstydzić , dużo informacji w sieci jest łącznie ze zdjęciami ... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Kolejna propozycja ... 10.06.04, 12:46 Fakt, nie pomyślałem o tym, a pomysł niegłupi. Czy nie chciałoby ci się zebrać trochę materiału na ten temat i podesłać mi to razem na maila? Zaraz bym to opracował i powiesił na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Kolejna propozycja ... 11.06.04, 17:40 Postaram się coś napisać na ten temat , ale niestety obecnie mam sesję (mało czasu spędzam przed kompem :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Kolejna propozycja ... 11.06.04, 20:31 OK, mam teraz czas więc sprawę Stadionu Miejskiego biorę na siebie :) Znalazłem sporo materiałów na stronie MZOSu, postaram się to jakoś opracować i powiesić na stronie, więc nie powinno być z tym problemu. Temat SP22 nadal aktualny, więc czekam dalej. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 04.07.04, 02:21 Trochę off-topic, ale nie wiem czy zauważyliście pewną ciekawostkę. Otóż gdybyśmy mieli teraz na liczniku z 1500 wpisów to bylibyśmy wyświetlani na głównym spisie forów regionalnych. A tak mamy jeszcze ze dwa oczka do przeskoczenia. Szkoda, że ostatnio tempo na naszym forum wyraźnie spadło, gdybyśmy tak jechali jak ostatnio to myślę, że wkrótce bylibyśmy na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 05.07.04, 19:20 Masz rację. Ale trzeba się zastanowić - czy to nam potrzebne ?? Zauważ , im forum popularniejsze tym więcej głupich wpisów się pojawia. A my tworzymy małą społeczność , rzadko kiedy trzeba coś wycinać. Zgadzam się jednak że należałoby ludzi zainteresować tą tematyką , trzeba zmieniać mentalność Płocczan ... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 05.07.04, 22:15 ...I tutaj właśnie zależy mi na lepszej frekwencji osób zainteresowanych problematyką oraz rzeczową dyskusją. Jeśli trzymasz rękę na pulsie i sensownie moderujesz forum, to trolle mają trudniejsze zadanie (szczególnie, że niezbędne jest logowanie) co chyba skutecznie zniechęca do takich akcji jaka miała miejsce na forum głównym kilka tygodni temu. A jak sam możesz zauważyć, dyskusja na FPI nie jest tak dynamiczna jak byśmy sobie tego życzyli, więc trochę świeżej krwi byłoby wskazane. W końcu nim więcej odmiennych poglądów, tym rozmowa jest ciekawsza. Ale słusznie mówisz, że nasze forum musi trzymać poziom (obecny bardzo mi odpowiada) i wszystko byłoby super, gdyby tylko częściej na nim pojawiały się nowe wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp A może tak Muzeum ?? 26.10.04, 16:29 No właśnie myślę , że wartoby było wspomnieć na stronce o nowej siedzibie Muzeum Mazowieckiego , tym bardziej , że już pierwsze fotki się pojawiły (z wnętrza) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: A może tak Muzeum ?? 28.10.04, 16:43 Muzeum w sumie należałoby wstawić, ale jest problem ze zdjęciem. Widziałem kiedyś chyba w Wyborczej ładną wizualizację, ale nie zapisałem jej sobie. Może ktoś ma ten widoczek? Wtedy byłoby dużo łatwiej. Czyli znów prośba do Was, żebyście mi pomogli z materiałami (teksty też mile widziane), niestety obecnie mam trochę mniej wolnego czasu, więc ta pomoc by się bardzo przydała :) Jeszcze tylko jedno pytanie mnie nurtuje: czy już (ew. kiedy) zakończyła się budowa biurowca ORLEN Gazu? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Do Stuntmana 08.11.04, 20:15 Stuntmanie podaj proszę swój adres e-mail , skrobnąłem trochę informacji na stronkę i chciałbym Ci je przesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana 08.11.04, 21:06 Pod latarnią najciemniej jak to powiadają :-) Oczywiście już znalazłem ... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana 08.11.04, 23:27 Dzięki za maila, widać że starałeś się wszystko zebrać w jak najwygodniejszej do wykorzystania formie :) Z resztą nowe "Przedwiośnie" już właśnie zostało powieszone na stronie. Tak więc efekty są! Co do pozostałych inwestycji to swego czasu długo zastanawiałem się nad sensem umieszczania budynków Amabudu na stronie. Co by nie mówić, takich inwestycji na Podolszycach jest sporo i gdybym chciał być konsekwentnym to trzeba by sporo bloków z tej dzielnicy powiesić na stronie. To samo czuję patrząc na akademik Włodkowica, przyglądam się, przyglądam i nijak nie mogę odnaleźć w tej inwestycji czegoś specjalnie interesującego. Jak dla mnie wygląda to jak zwykła odnowiona kamienica, jest zupełnie "niemedialna" i nijak się ma do planów np. takiego wieżowca z piramidą. Gdybym powiesił ten akademik to też trzeba by dać odnowione bloki na Sienkiewicza, Kilińskiego itp. a mnie nie do końca o to chodzi. Z resztą generalnie nie jestem za tym aby na stronie były remonty zabytków, face-liftingi i inne modernizacje należące do normalnego utrzymania budynków (ew. pewnego podniesienia standardu), ponieważ to chyba jest standard na całym świecie, że właściciel dba o swoją nieruchomość i przeznacza jakieś środki na modernizacje. Wprawdzie w przypadku Włodkowica sprawa jest trochę innej materii i pewnie się na mnie za to obrażą, ale nie mogę się pozbyć tego wrażenia. Strona powstała głównie po to żeby można było pokazać przedsięwzięcia dużego kalibru, którymi możemy się chwalić w całym kraju. A co do przebudowy strony, to mam zamiar rozdzielić Inne Inwestycje na Inwestycje Niezrealizowane oraz na Pomysły i Projekty (nazewnictwo do przedyskutowania) gdzie byłyby m.in. moje szkice, trzeci most, Piekarska itp. Czyli podobnie jak to już tutaj wcześniej się przewijało. Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana 09.11.04, 12:12 O ile faktycznie można się zastanawiać nad akademikiem Włodkowica to jednak osiedle Amabudu jest właśnie inwestycją sporego kalibru (jak na takie miasto jak Płock) bo przecież stworzona zostanie zupełnie nowa pierzeja ul. Armii Krajowej. Poza tym na stronie są już projekty innych osiedli - mam więc propozycję żeby umieszczać tam właśnie większei inwestycje mieszkaniowe pomijając raczej pojedyńcze budynki. Co do podziału to myślałem raczej o to by podzielić to co jest (i co będzie) ze względu na charakter jakie dane przedsięwzięcie ma pełnić - tak jak zrobiły to Kielce i Radom - inwestycje infrastrukturalne (drogi , most) , mieszkaniówka (wspomniane wyżej osiedla) i obiekty użyteczności publicznej (biura , sklepy i cała reszta). Nie musi się to oczywiście kłócić z Twoim pomysłem - który jest notabene słuszny bo trzeba rozdzielić nasze prywatne fantazje od czegoś co ma realną szansę powstania. PS. Gdzie na stronce jest projekt przebudowy "Przedwiośnia" ?? Nijak nie mogę go znaleźć , jest wzmianka na głównej ale w Planowanych nie widzę :( Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana 09.11.04, 17:21 Szykuje się kilka wolnych dni (chociaż piątek nie dla mnie), które powinny mi wystarczyć do wprowadzenia "restrukturyzacji" na stronie. Co do podziału inwestycji na podkategorie to wydaje mi się, że jest ich jeszcze trochę za mało, jednak mam chyba pomysł, który doskonale rozwiąże ten problem umożliwiając jednocześnie dostosowanie strony do Twoich sugestii, tak aby wyszło "wash & go". Oczywiście za jednym zamachem będę chciał rozdzielić Inne Inwestycje na dwie oddzielne podstrony (jak pisałem wyżej). Tak więc raczej na efekty nie będzie trzeba długo czekać. A co do "Przedwiośnia" to sprawdzałem to tu, to tam i wszędzie jest dobrze, tak więc chyba musisz sobie poodświeżać kilka razy zawartość okna Inwestycje Planowane to z pewnością będziesz miał dostęp do nowości. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana 10.11.04, 21:42 Struktura strony przebudowana. W weekend postaram się dodać "Trzeci most" w "Pomysłach, Projektach". Jak się podoba podział rodzajowy? Czekam na opinie. P.S. Do Konrada_WP - przekonałeś mnie w kwestii Amabudu, będzie na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
zjadowity Re: Do Stuntmana 10.11.04, 22:35 Czyli jest szansa na pojawienie się kategorii "fantazje i niezrealizowane plany (również nierealne)". Ja proponuję tramwaj, CMK, plan regulacji Wisły z lat 70- tych. Z zamierzchłej przeszłości to plany budowy Drogi Żelaznej Łowicko- Bydgoskiej przez Gąbin, Radziwie, Włocławek, Toruń - ale to czas ok. 1857r. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana 10.11.04, 23:05 Szansa jest jak najbardziej, tylko komuś musiałoby się chcieć dokładnie zebrać materiały dotyczące danego zagadnienia, bo liczy się jakość a nie ilość. Czyli musiały by być mapki, dokładne opisy, wszystko dogłębnie wyjaśnione nawet dla zupełnego laika (szczególnie przy nieco abstrakcyjnych tematach). W takim razie czekam na ochotników :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana 10.11.04, 23:10 Tramwaj to raz-dwa , o ile autor strony o komunikacji pozwoli użyczyć mapki i tekstu :-) A reorganizacja strony bardzo mi się podoba - teraz wszystko jest czytelne i jasne ... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana 10.11.04, 23:28 Właściwie to chodzi tylko o tekst, bo mapkę i tak sam narysuję aby pasowała do panującego na SPI klimatu. Chociaż tekstu też bym przecież nie spisywał, raczej opracował na podstawie tamtej strony, a do takich akcji właściwie nigdy nie potrzeba zezwoleń. Dla spokoju sumienia napisze się, że na podstawie informacji z tej i tej strony i będzie ok. Ale wszystko w swoim czasie, bo niestety jest go mniej niż nowych pomysłów :) P.S. I jak tam Konradzie, odnalazłeś już modernizację "Przedwiośnia"? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana 10.11.04, 23:42 Tak odnalazłem - problemy prawdopodobnie wynikają z mojej przeglądarki (używam Opery) która czasami szwankuje - trzeba klikać Odśwież i wtedy jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana 11.11.04, 00:01 A jak strona wygląda w Operze? Nic się nie rozjeżdza i nie psuje? Całą stronkę i wszystkie rozwiązania robiłem ewidentnie pod Internet Explorera, więc jakieś wpadki mają prawo się zdarzyć. Gdyby coś to napisz w czym rzecz, może da się temu jakoś na szybko zaradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana 11.11.04, 10:39 Stronkę oglądałem pod : Operą pod Windowsem i Linuxem (tutaj czcionka była malutka ale taka już specyfika tej przeglądarki - na innych stronach jest tak samo) , Mozillą pod Windowsem i Linuxem , Firefoxem pod Windowsem i Konquerorem pod Linuxem. We wszystkich przypadkach nic się nie rozjeżdżało i wyglądało dobrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana 11.11.04, 10:44 Aha , jak chcesz przetestować stronkę pod kątem innych przeglądarek to sprawdź ją Validatorem - validator.w3.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
zjadowity Do Stuntmana 22.11.04, 18:04 Planujesz dorzucenie do projektów kaskady i CMK? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana 22.11.04, 19:29 Poważnie to rozważam. Temat jest dość ciekawy i może w sposób istotny wpłynąć na rozwój naszego miasta. Problem w tym, że nie jest to nasza lokalna inwestycja - raczej o zasięgu ogólnopolskim, co powoduje że nie bardzo wiem w jakiej konwencji miałbym opisać tą problematykę. Może macie jakieś sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś
zjadowity Re: Do Stuntmana 22.11.04, 22:08 "Budujący się" most to też w pewnym sensie inwestycja centralna. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana 22.11.04, 23:41 Ale jednak w przypadku mostu główna część inwestycji skupia się w Płocku. W przypadku CMK i kaskady inwestycja jest rozproszona na znacznym terenie kraju, a prace w naszym mieście byłyby jedynie jej niewielką częścią. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana 23.11.04, 18:06 Nie chciałbym być upierdliwy ale drobny chochlik się wkradł : przy Tramwajach jako nazwa inwestycji jest "Trzecia przeprawa mostowa.." :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana 23.11.04, 20:06 Bardzo dobrze, że ktoś jeszcze oprócz mnie to kontroluje. Rzeczywiście, wkradł się błąd, ale miałem naprawdę mało czasu, a chciałem żeby to już było. Pomyłkę już oczywiście poprawiłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
zjadowity Re: Do Stuntmana 23.11.04, 20:16 No to jeszcze ja. W opisie tramwaju pojawiają się tory kolejowe a nie tramwajowe. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana 23.11.04, 20:34 Zaraz , to jak w końcu jest? Nie mogę akutalnie sprawdzić bo stronka mi się nie ładuje ... tory tramwajome i kolejowe różnią się rozstawem (te tramwajowe są węższe) Odpowiedz Link Zgłoś
zjadowity Re: Do Stuntmana 23.11.04, 23:32 Linie kolejowe są normalnotorowe - 1435mm, wąskotorowe i szerokotorowe. Podobnie tramwaje są normalnotorowe np. cały GOP, Warszawa, Szczecin, Kraków, Poznań, Częstochowa, Wrocław; wąskotorowe np. Łódź, Bydgoszcz, Toruń, Grudziądz (wszystkie 1000mm) i szerokotorowe - Warszawa przed wojną 1520mm - pozostałość po zaborze rosyjskim. Różnią się typami szyn, rozjadzdami i w starych torowiskach tramwajowych szyny połączone są dodatkowo stalowymi poprzeczkami Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana 23.11.04, 22:07 Jejku, ale błędów nasoliłem, jak nigdy! Już chyba więcej nie będę robił aktualizacji strony w takim pośpiechu i z kilkoma innymi sprawami jednocześnie. Dobrze, że chociaż to dość szybko zauważyliście i można było poprawić :) Gdyby coś jeszcze wyszło to czekam na sygnały i będziemy interweniować... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana cd. 29.11.04, 19:47 Nie jestem chwalipiętą ale tym razem zrobię wyjątek - dorobiłem się niezłej cyfrówki w związku z czym mogę porobić różnego rodzaju fotki - np. widok na plac budowy biurowca PERNu lub inne. Stuntmanie - daj znać czy chciałbyś takie zdjęcia umieścić na stronie - ja widzę to tak : w notce na temat wspomnianej już budowy biurowca na samym dole możnaby umieścić aktualne zdjęcie z budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana cd. 30.11.04, 16:54 Ja jestem bardzo pozytywnie nastawiony do pomysłu i chętnie wykorzystam takie zdjęcia na stronie, jednak procesu realizacji nie wezmę na siebie. Jeśli jednak chce ci się takie zdjęcia robić i wysyłać je do mnie to nie ma sprawy, będę wrzucał. Nie musi to być regularnie aktualizowane, można wpisać kilka linków z różnych etapów budowy i ustawić je chronologicznie. Obecnie ze zdjęć "w trakcie" posiadam jedynie bardzo szczegółowe archiwum fotograficzne nt. Schulmana. Poza tym weszłem ostatnio w posiadanie kilku fotek lotniczych, z których do wykorzystania nadają się zdjęcia mostu (bardzo fajne ujęcie, widać jak dużo zostało zrobione po stronie Radziwia) oraz Podolszyc (to pewnie niedługo wrzucę na stronę Podoli). Podsumowując - jeśli zdecydujesz się na robotę fotografa to ja zdjęcia chętnie wykorzystam na stronie. Rób najlepiej kilka ujęć to wybiorę jedno najlepsze. Co do częstotliwości to uważam, że przy większości budów 3-4 zdjęcia z różnych etapów wystarczą (w wyjątkowo skomplikowanych inwestycjach może być ich nieco więcej). BTW: Skoro masz cyfrę to czy chciałoby ci się cyknąć kiedyś przy okazji gimnazjum na Radziwiu? Nie zaszkodziłoby powiesić to na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana cd. 30.11.04, 17:35 Jasne że mi się chce :-) Umawiamy się więc tak - ja robię fotki i ślę do Ciebie na maila w jakiejś rozsądnej rozdzielczości (proponuję 640x480 - większych na stronę chyba nie ma sensu dawać , jak uważasz?). PS. Z gimnazjum na Radziwiu nie powinno być problemów - moja mama tam pracuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana cd. 02.12.04, 16:52 Co do rozdzielczości to zasadniczo na stronie nie robię powiększeń większych niż 640x480 ale przed obróbką wolałbym mieć nieco większy format, bo czasami trzeba zrobić obrót lub dokonać korekcji perspektywy, więc można sobie później to wykadrować wedle potrzeb. Tak więc gdybyś mógł przysyłać w 800x600, a już najlepiej w 1024x768 (większych nie trzeba, będzie tylko zatykać pocztę) to byłoby to dla mnie optymalne. Teraz z innej beczki - planuję w weekend z podstrony "Handel, Kultura, Rozrywka" wywalić Kulturę, a z "Przemysł, Firmy, Instytucje" wywalić Szkoły i zrobić jeszcze jedną zakładkę pt. "Kultura, Oświata". Jakoś mi nie pasuje Muzeum Mazowieckie do Kauflandu czy TSS-ów :) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana cd. 02.12.04, 19:56 Stuntmanie czy mógłbyś przesłać mi te lotnicze zdjęcia ?? Może być na gazetowy adres - z góry dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana cd. 03.12.04, 16:53 Postaram się wysłać Ci te zdjęcia po weekendzie (obecnie są one w stanie nie nadającym się do wysyłki, zarówno objętościowym, formatowym jak i jakościowym). Mam nadzieję, że chociaż uda mi się dziś wrzucić na stronę budowę mostu z lotu ptaka (nawiązując do zaproponowanej przez Ciebie akcji), więc coś już sobie dzisiaj zobaczysz. BTW: Kiedy zamierzasz rozpocząć akcję fotografowania budów? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana cd. 03.12.04, 18:34 Jak tylko będę w Płocku. Nie wiem czy starczy mi czasu na tournee po całym mieście ale PERN masz jak w banku. Do tego strzelę parę panoramek bo moim zdaniem nasze miasto jest słabo "obfotografowane" w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana cd. 04.12.04, 19:12 Stuntmanie jeśli masz chwilkę to wejdź tu : skyscrapercity.com/showthread.php?t=156723&page=1 tam wrzuciłem dwa zdjęcia , powiedz czy te co pstryknę w Płocku mam Ci przesyłać w tej rozdzielczości czy jeszcze większej? (te co tam są nie były wcale obrabiane a jakbyś chciał np. 1024x768 to musiałbym je ręcznie edytować) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana cd. 04.12.04, 19:55 Jeśli mówisz o tych wstawionych w forum (czyli 800x600) to najzupełniej wystarczy jak na potrzeby strony. Jest pewien margines do obróbki, a jeśli to ci w znaczący sposób ułatwia pracę to nie ma co więcej kombinować. Będzie ok :) P.S. Jak mi się uda to chcę dostawić dziś ten podział (Kultura, Oświata). Poza tym czy widziałeś już lotnicze zdjęcia mostu? Czekam na opinie w tych dwóch sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana cd. 04.12.04, 20:04 Widziałem , są bardzo fajne. Widać jak wiele zostało już zrobione po stronie Radziwia. Zauważyłem po stronie "płockiej" skupisko jakichś kontenerów czy baraków ciekawe co to takiego ?? Na pewno nie są to baraki budowniczych bo jest ich za dużo , na pewno tyle osób nie pracuje przy budowie. A tak w ogóle to jeden z pylonów widać doskonale jak się jedzie Wyszogrodzką (między salonem Seata a Forda) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana cd. 06.12.04, 21:04 To ciekawe co mówisz z tym pylonem. Nigdy nie zwróciłem na to uwagi, ale jak będę teraz przejeżdzał napewno tam zerknę. Swoją drogą to w przyszłym roku może być ciekawie w tym rejonie, jak zacznie się budowa ronda i dróg dojazdowych. Wciąż nie mam pewności w którym dokładnie miejscu skrzyżują się te dwie ulice. P.S. Przepraszam, ale musisz jeszcze trochę poczekać na pozostałe zdjęcia lotnicze. Pamiętam cały czas o sprawie, tylko po prostu się nie wyrobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Do Stuntmana cd. 06.12.04, 21:08 Wg rysunków ze Studium trasa ma biec tuż obok Jana Pawła , na tyłach Lidla więc skrzyżuje się z Wyszogrodzką gdzieś w okolicach dawnej straży pożarnej której notabene już nie ma bo została wyburzona. Jeszcze tylko niech znikną te okropne szklarnie i do roboty panowie drogowcy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Do Stuntmana cd. 12.12.04, 14:47 > Zauważyłem po stronie "płockiej" skupisko jakichś kontenerów czy baraków > ciekawe co to takiego ?? Byłem dzisiaj na Grabówce i jeśli dobrze skojarzyłem są to szklarnie lub inne tego typu tunele. > A tak w ogóle to jeden z pylonów widać doskonale jak się jedzie Wyszogrodzką Rzeczywiście, widać oba wierzchołki pylonów. Ależ jestem ciekaw widoków kiedy już pojedziemy od strony ul. Wyszogrodzkiej w stronę nowego mostu. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Mała refleksja ... 05.12.04, 14:06 Nasza stronka liczy już sobie parę miesięcy co ważniejsze ciągle się rozwija , dodawane są nowe informacje,zdjęcia itp. Może więc warto pokusić się o porównanie z innymi tego typu stronami? Ja znam (poza naszą) tylko dwie - kielecką i radomską i z satysfakcją muszę stwierdzić że ta płocka przewyższa ich conajmniej o jedną klasę. Design,jakoś materiałów,częstotliwość uaktualnień - to według mnie sprawa ,że mamy się czym pochwalić - przynajmniej ja tak uważam.A może znacie inne tego typu strony?? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Mała refleksja ... 06.12.04, 16:39 Rzeczywiście, ostatnio na naszej stronie dużo się dzieje. Przyznaję nieskromnie, że chyba naprawdę nasza stronka lepiej się prezentuje od pozostałych dwóch istniejących "na rynku", jednak wynika to raczej z małej konkurencji w tej dziedzinie :) W sumie takie było założenie, żeby ta strona była wizytówką dla miasta; wciąż staram się wprowadzać w życie nowe pomysły, poszerzać zasób informacji i ciekawostek dostępnych na SPI. Oczywiście nie bez Waszej pomocy! Ostatnio zauważyłem, że narodziło się forum Kieleckich Inwestycji, czyli coś co ma być odpowiednikiem FPI, tylko że u nas była inna kolejność (najpierw forum, potem strona). Autor najwidoczniej uznał, że to jest to czego tam brakuje, być może podglądał nasze poczynania i fakt że FPI cały czas żyje (lepiej lub gorzej ale żyje :) zachęcił go do założenia takowego o Kieleckich Inwestycjach? Co jakiś czas będę tam zaglądał i obserwował jak się ono rozwija... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24820 Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Mała refleksja ... 06.12.04, 19:48 Ja też od czasu do czasu tam wpadnętym bardziej że w Kielcach z tego co czytam sporo się dzieje , o wiele więcej niż w Radomiu - nie wiem ile w tym zasługi "stołeczności" Kielc a ile determinacji lokalnych polityków (mają im uruchomić lotnisko - co prawda tylko w ramach sortowni poczty ale na początek to i tak dużo). Jeśli to drugie to nasi włodarze mogliby uczyć się od nich jak dbać o interesy miasta. No ale wracając do tematu to widzę że stworzyłeś nową kategorię - i bardzo dobrze , teraz moim zdaniem jest czytelniej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrploc Re: Mała refleksja ... 07.12.04, 08:05 Ufff. Przebrnąłem przez FPI. Zajęło mi to sporo czasu, ale wiem już przynajmniej o czym dyskutujecie. Moja uwaga do strony, zresztą taką samą mam do forum. W Płocku inwestuje się grube setki milionów euro, a na stronie płockich inwestycji nie ma o tym śladu. Mam na myśli inwestycje prowadzone przez BOP (Basell Orlen Polyolefins) i PKN Orlen. W zakładce "przemysł" było kiedyś kilka biurowców, chyba Naftoremontu, Agatu. Zgadzam się, że biurowiec jest bardzej "medialny" ale prawdziwa inwestycja to fabryka, a nie biuro. Domyślam się, że mogą być kłopoty ze ściągnięciem informacji o inwestycjach pkn, ale w przypadku bop, jeśli będzie zainteresowanie, to służę pomocą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Mała refleksja ... 07.12.04, 09:53 Witam na forum! Oczywiście zgadzam się z Tobą i już kilka razy to powtarzałem że dla mnie najważniejsze są te inwestycje które tworzą miejsca pracy , bo co nam po przykładowym multikinie jeśli ludzie nie będą mieli pracy żeby zarobić na bilet do niego. Tym bardziej się cieszę , że BOP inwestuje wielkie pieniądze w naszym mieście z tym że problem jest jeden - informacje na ten temat są raczej skąpe , w moim przypadku ograniczają się tylko do prasy , więc jeśli będziesz miał jakieś wiadomości którymi będziesz chciał się podzielić to pisz śmiało. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrploc Re: Mała refleksja ... 07.12.04, 11:30 Myślę, że dobrym adresatem prośby o materiały i informacje jest agencja PR: arejnowicz@mmd.com.pl. Trochę ogólnych informacji o nowych instalacjach jest też na stronie www.basellorlen.pl Nawiasem mówiąc ta sama agencja chyba obsługuje pkn. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Mała refleksja ... 07.12.04, 12:30 Dzięki za adres , na tej stronie byłem raz ale nie miałem czasu na dokładne jej przestudiowanie. Cieszę się , że firma ma siedzibę w Płocku i jak sama podkreśla zatrudnia 400 osób - ciekawe tylko jaki % z nich stanowią Płocczanie a jaki "desant" z innych miast - chciałbym żeby takie firmy zatrudniały w pierwszej kolejności mieszkańców naszego miasta. No i mogliby pomyśleć o jakiejś ładnej siedzibie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrploc Re: Mała refleksja ... 07.12.04, 14:10 Na nową siedzibę na razie nie ma szans. Biurowiec na terenie pkn w pełni zaspokaja potrzeby firmy. Płocczanie stanowią ogromną większość zatrudnionych z tej prostej przyczyny, że Spółka przejęła wszystkich pracowników dawnego Bloku Polimerów PKN, oraz trochę ludzi z marketingu. Poza tym funkcjonują biura w W-wie i Katowicach. Z tego co wiem, to obecnie przy naborze nowych pracowników kryterium pochodzenia nie bierze się pod uwagę - i dobrze, równe szanse dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Mała refleksja ... 07.12.04, 14:32 piotrploc napisał: > Z tego co > wiem, to obecnie przy naborze nowych pracowników kryterium pochodzenia nie > bierze się pod uwagę - i dobrze, równe szanse dla wszystkich. Żeby wszędzie tak było :-) Masz oczywiście rację , w poprzednim poście odezwał się we mnie jakiś dziwny lokalny szowinizm , być może spowodowany szeroko komentowanymi "plotkami" o wielu osobach "spoza" którzy dostają pracę w PKN czy BOP z klucza partyjnego czy towarzysko-politycznego. Swoją drogą ciekawe ile takich osób naprawdę jest (słyszałem o całych autobusach dowożących pracowników np. z Warszawy - ile w tym prawdy - nie wiadomo) i czy osiedlają się w końcu w Płocku. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrploc Re: Mała refleksja ... 08.12.04, 08:08 Niestety masz rację, jeśli chodzi o "wtyczki" z klucza polityczno - towarzyskiego. Ale tak długo jak partie polityczne mają wpływ na PKN, a ten z kolei na swoje spółki zależne, to trudno oczekiwać zmiany na lepsze. Co do autobusów z Warszawy to dementuję. Osoby spoza Płocka (naprawdę nie ma ich tak wiele), pracujące w biurze BOP w Płocku kupują lub wynajmują tu mieszkania. W stolicy działa marketing, część sprzedaży, część zarządu. Posiedzenia zarządu zawsze odbywają się w Płocku. Myślę, że z czystym sumieniem można powiedzieć, że to płocka firma. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Mała refleksja ... 08.12.04, 15:35 Dzięki za te informacje. Przyznam ze wstydem że do tej pory nie bardzo się orientowałem w tej kwestii , jedyną wiedzę czerpałem z internetu a tu jak wiadomo masa plotek i pomówień więc widać wykształciłem sobie fałszywy obraz tej firmy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Mała refleksja ... 07.12.04, 16:30 Sprawa BOP również i mnie ostatnio zaintrygowała i "zakolejkowałem ją" do późniejszego wpisania na stronę. Jak do tej pory nie zamieszczałem jej, ponieważ niewiele się o tym pisało i mówiło, toteż nie bardzo miałem skąd zaczerpnąć informacje. Mało tego - do czasu zanim zobaczyłem stronę o Parku Technologicznym na PAIIZ nie wiedziałem nawet gdzie dokładnie ta inwestycja powstaje. Jednak po dzisiejszym przeczytaniu FPI i wpisaniu w wyszukiwarkę hasła "Basell Orlen Polyolefins" znalazłem zarówno stronę Bassela jak i informacje z GW, które umknęły mojej uwadze (jest też i zdjęcie, które będzie dobrze pasować). Co do "medialności" to według mnie jest to bardzo ciekawa inwestycja, przede wszystkim pod względem jej wartości pieniężnej. Nie potrzeba w tym przypadku szklanej elewacji aby zainteresować odbiorcę, wystarczy rzucić kwotą o jaką w tym przypadku chodzi. Chyba jednak przedsięwzięcia o tak dużym budżecie nadal w Polsce nie zdarzają się codziennie. Reasumując - BOP powinien zostać niedługo dodany na stronę, informacje które tam podam zawsze można przecież rozszerzyć, uaktualnić lub poprawić. A przecież jest się czym pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
zjadowity Re: strona FPI 06.12.04, 20:47 Do Stuntmana. Przy hali widowiskowej podałeś dwa razy datę rozpoczęcia budowy. Nie myśl, że czepiam się, ale sam chciałeś aby wychwytywać wszelkie błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 06.12.04, 21:00 I bardzo dobrze, ja też w każdej wolnej chwili przeglądam stronę i ciągle znajduję jakieś drobiazgi do poprawki. W każdym bądź razie nie traktuj tego w kategoriach "czepiania się" tylko raczej jako branie czynnego udziału w doszlifowywaniu jakości naszej strony :) BTW: Jak znajdę trochę więcej wolnego czasu to chcę poaktualizować terminy rozpoczęcia/zakończenia budowy w inwestycjach planowanych. Niestety, sporo nam się tego poprzeciągało w czasie! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 06.12.04, 21:10 W przypadku hali termin rozpoczęcia budowy i tak jest dość naciągany bo tak naprawdę to nie wiadomo kiedy ją zaczną budować. Rozumiem jednak że głupio wpisywać "Termin rozpoczęcia budowy: NIE WIADOMO" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Kolejna propozycja 07.12.04, 14:43 Zajrzałem na to forum kieleckie - widzę że zaczynają niekonwencjonalnie bo ktoś rzucić hasło żeby robić wlepki (co to takiego to chyba wszyscy wiedzą prawda?) propagujące ich stronę i zarazem forum. No cóż pomysł jak dla mnie dosyć mocno kontrowersyjny - wielu ludzi uważa coś takiego za wandalizm , ja osobiście nie chciałbym żeby nasza strona była tak "reprezentowana" (mimo iż widziałem "na mieście" wiele wlepek reklamujących jakieś strony). Natomiast sama idea dotarcia do większej ilości ludzi mi się podoba - może więc wartoby było dodać SPI do popularnych wyszukiwarek internetowych?? Nie znam się za bardzo na tym , ale z tego co widzę stronę odwiedzono przez niespełna rok trochę ponad 5 tysięcy razy z czego pewnie spora część to byli bywalcy FPI :> Naprawdę nie mamy się czego wstydzić a wręcz przeciwnie i fajnie by było gdyby więcej ludzi ją oglądało ... Jak dobrze widać ja linka mam w podpisie ale to raczej marna reklama bo ten kto go przeczyta jest już przecież na forum. A może ktoś zna jakieś inne pomysły na wirtualne propagowanie strony (pamiętam kilka lat temu miałem taki program który automatycznie dodawał stronę do wielu wyszukiwarek - zrobiłem tak ze swoją "prywatną stroną" którą w owym czasie popełniłem i efekt był dość interesujący). Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Kolejna propozycja 07.12.04, 16:43 Kwestia wlepek jest i dla mnie akcją, z którą niekoniecznie chciałbym łączyć SPI i FPI. Również uważam to za jakąś odmianę wandalizmu, taki przekaz mógłby głównie zainteresować grupę docelową na jakiej niekoniecznie nam zależy, a innych ludzi pewnie by jedynie zniechęcił. Wlepki zawsze kojarzyły mi się z subkulturami, z którymi nigdy jakoś specjalnie się nie identyfikowałem, toteż wolałbym nieco inną formę "kampanii reklamowej". Pytanie brzmi tylko: co można jeszcze zrobić dla rozpropagowania naszych przedsięwzięć? Jeśli chodzi o wyszukiwarki to na starcie na pewno rejestrowałem stronę w dwóch najbardziej (według mnie) popularnych wyszukiwarkach - w Googlu oraz na Onecie, i jak na razie obserwując statystyki strony daje to jakieś wymierne efekty. Po wpisaniu "inwestycje płock" w tej pierwszej link wyskakuje na samej górze, a w tej drugiej też jakoś blisko czołówki. BTW: Ciekaw jestem na jakiej zasadzie funkcjonuje przyznawanie gwiazdek na Onecie. Dostaliśmy trzy gwiazdki, podczas gdy jakaś strona prywatna z podstronami typu o mnie, o Płocku, szkoła itp. dostała aż cztery, mimo że treści to jednak u nas jest sporo więcej. Chciałbym poznać ten mechanizm bo uważam że SPI zasłużyła na lepszą ocenę. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Kolejna propozycja 07.12.04, 16:52 Pewnie im więcej strona ma trafień tym jest wyżej , ale im jest wyżej tym ma więcej trafień więc błędne koło :> Moim zdaniem można zrobić jakiś bannerek lub button i poprosić administratorów płockich stron (a jest tego trochę) żeby zgodzili się umieścić coś takiego na swojej stronie - wymienić można choćby stronę o komunikacji której autorem jest Plockibus. Takich stron jest zresztą więcej - e-Plock , plock.com , Tygodnik Płocki , Plocman itp Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Kolejna propozycja 07.12.04, 19:18 Tam gdzie miałem dojścia czyli na e-plock.pl i Tygodniku Płockim linki już są, niedługo będą też na Plockibus. Co do gwiazdek na Onecie to raczej nie jest to coś takiego jak Pagerank na Googlu, gdzie tylko ilość linków do danej strony jest brana pod uwagę. W tym wypadku o ilości gwiazdek decyduje prawdopodobnie osoba, która akceptuje (lub nie) strony zgłoszone do katalogu Onetu. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 12.12.04, 09:42 Niestety miałem bardzo mało czasu i zrobiłem tylko jedno zdjęcie budowy PERNu , ale lepszy rydz niż nic :-) Następnym razem plony powinny być bardziej obfite ... A zdjęcie przesłałem Ci na maila stuntmanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 12.12.04, 11:48 Dodałem zdjęcia z budowy PERNu i Schulmana. Jak coś cykniesz to wysyłaj. P.S. Gdyby co to pamiętasz o gimnazjum na Radziwiu? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 14.12.04, 16:19 Czy mógłbyś jeszcze cyknąć zdjęcie nowego mostu od zachodniej strony Grabówki? Jednak zależy mi, żeby to się stało zanim most zostanie połączony, bo już naprawdę dużo nie zostało, chyba tylko jeden segment (w praktyce musiałby to więc być najbliższy weekend). Przydałoby się takie ujęcie jako zwieńczenie głównej fazy budowy mostu. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 14.12.04, 16:36 Może być ciężko od razu mówię :-( Ale do weekendu jeszcze trochę czasu i może się coś zmieni ... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrploc Re: strona FPI 16.12.04, 07:59 Mam takie pytanie. Strona PI oraz w większości FPI skupia się na Płocku (wyjątkiem jest lotnisko w Modlinie). Proponuję uwzględniać w dyskusjach i na stronie najbliższe okolice. Na przykład rozbudowuje się zakład Ponzio w Cekanowie, sporo dzieje się w Łącku (rondo, ścieżki rowerowe, nowa kotłownia). Nawiasem mówiąc Łąck robi na mnie coraz większe wrażenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 16.12.04, 14:12 Popieram. Cekanowo,Słupno itp to są miejscowości w których mieszkają prawie wyłącznie ex-Płocczanie którzy tam się pobudowali a którzy pracują lub uczą się w Płocku. I wcale nie jest ich tak mało - gminy ościenne Płocka liczą ponad 40 tys mieszkańców , dlatego warto poświęcić tematom "około-płockim" trochę miejsca tym bardziej że wiele się tam dzieje - przykładem choćby Łąck z halą sportową o której Płock może tylko pomarzyć (1.5 tys. miejsc , propozycja rozgrywania niektórych meczów przez szczypiornistów Wisły właśnie tam) czy Słupno gdzie statystycznie tygodniowo składa podanie o meldunek 5 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrploc Re: strona FPI 16.12.04, 15:06 Płock - dzielnicą Słupna, ewentualnie Łącka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 16.12.04, 22:30 Jeśli znajdą się osoby chętne do rozmowy na tematy inwestycji w Słupnie czy Łącku, nie widzę problemu żeby działo się to na FPI. Natomiast jeśli chodzi o zamieszczanie takich informacji na SPI to uważam, że powinna ona skupiać się jedynie na Płocku, ponieważ takie rozwodnienie treści strony może niekorzystnie wpłynąć na merotoryczną zawartość witryny. Po prostu jeśli coś robię to staram się robić to dobrze lub nie robić wcale, a skoro nie zgłębiam na codzień tego co dzieje się w Słupnie czy Łącku, to wolałbym nie pisać o tym czego nie czuję i nie śledzę na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 29.12.04, 22:36 Na alt.pl.regionalne.plock pojawił się post niejakiego Bartka który najwyraźniej jest zainteresowany kupnem mieszkania w Płocku. "Szukam nowego mieszkania w Płocku i nic nie moge znalezc tzn znalazlem TBS ale tam jest jakas kolejka na 2500 osob bylem na stronie inwestycje i sa sobie 2 inwestycje opisane ale strony zadnego developera nie znalazlem" Miło że ktoś szuka informacji na naszej stronie, możeby pójść za "głosem ludu" i zamieszczać linki do developerów ?? W przypadku osiedla Amabudu sprawa jest banalna - www.amabud.pl a inni też pewnie mają jakieś stronki. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 29.12.04, 22:52 Z inwestycjami mieszkaniowymi to jest tak, że opisuję zasadniczo tylko te większe i bardziej znaczące. Przecież gdybym miał opisywać każdy blok, który się buduje dajmy na to na Podolszycach, to czasu i materiałów pewnie by mi nie wystarczyło. Fakt, że na stronie nie ma pełnego przekroju oferty deweloperów w Płocku, ale nie taka misja przyświecała SPI. Oczywiście dobrze by było, gdyby gdzieś takie informacje się w internecie pojawiły, ale to powinna być raczej oddzielna witryna zajmująca się tylko tą problematyką, ze szczegółowymi opisami, ofertą cenową, planami mieszkań itp. Widać przez to, że zostało jeszcze sporo luk do wypełnienia na internetowej mapie naszego miasta: oferta deweloperska, Płock w PRLu, fotograficzna kronika współczesnego Płocka itp. Szkoda że jakoś brakuje zapaleńców, którzy umieliby profesjonalnie wyczerpać temat w danej dziedzinie. BTW: Zawsze zapomnę dodać na stronę miniosiedle Amabudu na Podolach PN :) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 30.12.04, 22:48 Gdyby ktoś z Was zechciał poświęcić trochę swojego cennego czasu i zebrać czy opracować w sposób możliwie wyczerpujący linki do stron płockich deweloperów, to myślę że wiedziałbym jak możnaby za pomocą SPI w przyszłości pomóc takim osobom jak ww. Bartek. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Propozycja 04.01.05, 16:51 Zajrzałem na stronę www.basellorlen.pl/ i stwierdziłem że wielką szkodą jest że tak wielka inwestycja (500 MILIONÓW EURO - 5 rocznych budżetów Płocka) jest pomijana na SPI. Niewiele jest miast które mogą pochwalić się takimi firmami i uważam że powinna się znaleźć na stronie w dziale PLANOWANE/PRZEMYSŁ. Tekst można żywcem skopiować ze strony oczywiście z adnotacją skąd pochodzi a i zdjęć kilka by się znalazło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Propozycja 04.01.05, 19:25 Żeby było śmieszniej to ja już mam wszystko przygotowane (kilka zdjęć, teksty z GW), musiałbym tylko usiąść w któryś weekend i solidnie to opracować. Przyczyna dla której to jeszcze nie wisi na stronie jest banalna - nie wiem do jakiej kategorii to wrzucić: zrealizowane (bo główne instalacje są już wybudowane) czy też planowane (bo zakończenie planuje się dopiero za pół roku). Może coś zasugerujesz w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: Propozycja 04.01.05, 19:45 Sugeruję wrzucenie do kategorii "planowane" z adnotacją że budowa trwa. Póki zakład nie będzie pracował pełną parą lepiej nie zapeszać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 09.01.05, 15:18 Dodałem Basell Orlen Polyolefins do Planowanych i trochę zdjęć Werdana do budowy mostu. Pozdrawiam i czekam na ewentualne uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 09.01.05, 15:32 Uwag brak :-) PS. Fajne zdjęcie z budowy , nie widziałem go wcześniej PS2. LUDZIE !! 200 CIĘŻARÓWEK DZIENNIE !! Którędy to wszystko będzie jeździć ??!?? Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 09.01.05, 15:43 > 200 CIĘŻARÓWEK DZIENNIE !! Którędy to wszystko będzie jeździć ?? Dlatego też nie ma co sie dziwić, że władzom Parku Technologicznego marzy się trzeci most. 200 ciężarówek i to wszystko tylko z jednej firmy, a co będzie jak to się rozkręci!? Gdyby zbudowano most na Winiarach, wtedy transport miałby ewidentnie krócej i omiajłby korki w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_wp Re: strona FPI 09.01.05, 15:47 Proponuję przenieść dyskusję na oddzielnego wątku żeby nie rozmywać tego o stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: strona FPI 10.01.05, 20:06 Ponieważ za parę dni naszej stronie stuknie okrągły jubileusz, a obecny wątek rozrósł się do dość obfitych rozmiarów, chciałbym podsumować i niejako zamknąć niniejszy wątek. Myślę, że pomysł na jaki wpadliśmy rok temu był doskonałym przedsięwzięciem, o którym od dawna myślałem ja i jak widać nie tylko ja :) Przez ten czas udało się zebrać sporo ciekawych informacji, które momentami przeszły moje najśmielsze oczekiwania. Mam nadzieję, że również w bieżącym roku nasze działania, a przede wszystkim działania naszych włodarzy, umożliwią dalszy tak dynamiczny rozwój Strony Płockich Inwestycji, czego i sobie i Wam gorąco życzę. Jednocześnie powołuję do życia nowy wątek: "Strona Płockich Inwestycji - 2005", do którego przenoszę oficjalnie wszelkie rozważania na temat SPI w nowym roku. Pozdrawiam i dziękuję Wam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś