kaetchen Re: Zdrada 4mc po slubie 28.06.09, 00:15 Czytam te wypowiedzi ludzi, którzy próbują się pokazać jako całkowicie bez skazy i nie mogę się nadziwić ich hipokryzji... Prawdopodobnie wymądrzają się jakieś małolaty, które o życiu wiedza tyle, co im społeczeństwo do ich nie w pełni rozwiniętych umysłach, nawkładało. Bardzo łatwo jest oceniać innych, 'rzucić kamień' i już... Ale czy to rozwiązuje sprawę? Absolutnie nie. Dlatego też, jako kobieta, która wielu rzeczy doświadczyła i wie - powiem Ci: nie pozwól, aby inni decydowali o tym, jak masz się czuć. Pytając innych - skazujesz się tylko na udręki. A zamiast tego - możesz coś zrobić ze swoim życiem. Najpierw pozbądź się poczucia winy, gdyż ono nie pozwala jasno i w trzeźwy sposób spojrzeć na całą sytuację z dystansu i nie pozwala wyciągnąć właściwych wniosków. Technika jest prosta i jak ją dobrze zrozumiesz, to zajmie się dosłownie 3-5 minut, a efekty są zaskakujące (sama zastosowałam tę technikę do sytuacji podobnej do Twojej): www.technikinlp.pl/nlp-poczucie-winy.html Następny krok - to zastanów się, czego tak naprawdę pragniesz w życiu. Ty jako Ty, a nie córka rodziców/żona/synowa/obywatelka społeczeństwa (jak widać przepełnionego hipokryzją i sztuczną pruderią). Czy chcesz pozostać w obecnym związku, czy może pozwolić rozwijać się romansowi? A może - podjąć całkowicie decyzję o przerwaniu jednego i drugiego, żeby mieć możliwość poszukania odpowiedniego partnera? Warto tylko przy okazji zastanowić się, jaki Twój idealny partner miałby być? Chodzi głównie o to, jakie cechy charakteru POWINIEN POSIADAĆ (a nie jakich nie mieć..), ogólny zarys wyglądu... Dzięki temu masz szansę na znalezienie tego jedynego:) Pozdrawiam Ciebie i wszystkich hipokrytów i inne cnotki...:) Odpowiedz Link
ela.buu Re: Zdrada 4mc po slubie 06.07.09, 18:19 czesc Jedz tu www.warsztaty-zakroczym.eu/ Nie umiem Ci za duzo napisac ale tam sa ludzie ktorzy czuja podobnie ty mialas 4 miesiace po ja kilka tygodni. Swiadomosc boli na warsztatach znalazlam odpowiedz dlaczego Trzymaj sie i nie lekcewaz rady Trzymaj sie dziewczyno Odpowiedz Link