magl-owa 22.12.09, 07:07 Jeszce przede mną 16 godz pracy: 8 dziś i 8 jutro i.... mam urlop do 4 stycznia! na na na na! Co ja zrobię z taką ilością wolnego czasu??? Jakieś pomysły? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tapatik Re: urlop!!! :D 22.12.09, 07:44 Jedź na wyspę, tę wynalezioną przez Roberta. Jakieś konkursy mają tam być. Odpowiedz Link
magl-owa Re: urlop!!! :D 22.12.09, 08:08 tapatik napisał: > Jedź na wyspę, tę wynalezioną przez Roberta. Sama? Noł! z wami! > Jakieś konkursy mają tam być. też słyszałam Odpowiedz Link
hellish.monster a ja mam L4 22.12.09, 08:17 do 30ego grudnia. a od 31ego do 6ego urlop a po urlopie może znowu L4? właściwie to dlaczego nie Odpowiedz Link
tapatik Re: a ja mam L4 22.12.09, 08:35 Dlaczego ja zrozumiałem, że zwolniłaś się z pracy? Odpowiedz Link
hellish.monster Re: a ja mam L4 22.12.09, 08:36 ja się z pracy nie zwolniłam. ja po prostu dostałam wypowiedzenie. Odpowiedz Link
magl-owa Re: a ja mam L4 22.12.09, 08:41 I żeby na wypowiedzeniu nie chodzić do pracy - wzięła L4. Stary numer powszechnie stosowany. 2 tygodnie? PS nawet jak weźmiesz kolejne L4 to umowa i tak wygasa. Odpowiedz Link
hellish.monster Re: a ja mam L4 22.12.09, 08:51 ja bym mogła chodzić do pracy, bo w sumie lubię swoją pracę. zwolnienie dostałam bo jestem chora, o! i nie dwa tygodnie, a tylko [?] 10 dni. wiem, że umowa wygaśnie i niech wygasa jak najszybciej. już się doczekać nie mogę jak będę wolna Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: a ja mam L4 22.12.09, 09:40 a ja juz dzisiaj leniuchuje i swietuje wlasnie przed chwila sie obudzilam i jeszcze leze w lozku. mam 6 dni laby Odpowiedz Link
hellish.monster Re: a ja mam L4 22.12.09, 09:47 witaj w klubie leniuchujących i świętujących ja już nie w łóżku, ale za to w mięciutkim różowym szlafroku siedzę przed kompem i posyłam w świat swoje CV Odpowiedz Link
mappi Re: urlop!!! :D 22.12.09, 12:21 ja jeszcze tylko jutro we fabryce na kółkach...a potem potem to już będzie mi wreszcie ciepło Odpowiedz Link
listopad02 Re: urlop!!! :D 22.12.09, 12:25 Przed Tobą pieczenie i gotowanie Dobry plan? Odpowiedz Link
magl-owa Re: urlop!!! :D 22.12.09, 12:31 listopad02 napisał: > Przed Tobą pieczenie i gotowanie > Dobry plan? Nieee w tym roku świeta są u rodziców. W ub. roku ja narobiłam się po pachy, to w tym odpoczywam Coś musze wymyśleć... Odpowiedz Link
mappi Re: urlop!!! :D 22.12.09, 12:35 zawsze możesz coś(kogoś) przemaglować p.s. a pralka rodziców już działa??? Odpowiedz Link
magl-owa Re: urlop!!! :D 22.12.09, 12:42 mappi napisała: > zawsze możesz coś(kogoś) przemaglować taaak, tego kwiatu to pół światu > > p.s. a pralka rodziców już działa??? działa na szczęście już, wiec mogę smęcić się po domu niekompletnie ubrana bedąc pewna, ze niespodziewanego nalotu nie będzie Odpowiedz Link
antekcwaniak Oto POLSKA wlaśnie !!! 22.12.09, 12:28 Nadchodzą święta a cały lud pracującej Polski zwiewa na urlopy a co gorsza na L4. To stary numer kilka dni przed świętami L4, potem urlop i mamy dwa tygodnie wolnego. Tacy pracownicy nie mają u mnie najmniejszych szans. Taki numer jest u mnie na RAZ. Taki manewrów można się tylko wstydzić !!! Odpowiedz Link
magl-owa Re: Oto POLSKA wlaśnie !!! 22.12.09, 12:32 Antoś, ty uważaj bo z ekscytacji pikawka ci wysiądzie Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Oto POLSKA wlaśnie !!! 22.12.09, 12:36 Dla kogo Antoś dla tego Antoś A pikawkę ma w porządku. Świeżo po badaniach Odpowiedz Link
hellish.monster Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:07 Słuchaj, zanim przelejesz swój jad na klawiaturę i zanim pieprzniesz coś mądrego [jak zwykle zresztą], to najpierw poczytaj chłopcze i to ze zrozumieniem. Zauważył biedaczek tytuł posta, gdzie mu się w oczy rzuciło L4 i już tutaj piszczy. A przeczytałeś to, czy się nie chciało? Czy tylko chodziło o to by znowu kogoś zmieszać z błotem i pokazać jaki to jesteś ponad wszystko? A poza tym to co, boli Cię, że inni mają wolne, a Ty musisz pracować? Widzę, że Ty masz problem ze wszystkim. Jak nie dzieci mu przeszkadzają, to ludzie, którzy mają wolne. Do urlopu każdy ma prawo. Jak ktoś jest chory - to dostaje zwolnienie. Taki pracodawca jak Ty, który tego nie rozumie - nie ma u mnie najmniejszych szans. Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:21 Przeczytałem dokładnie. Przecież żadna z Was nie napisze otwarcie, że robi pracodawcę w konia. No to jest jasne. Kończy się umowa, nie ma szans na przedłużenie umowy to się bierze L4. Numer łączenia L4 z urlopem to stary sposób żeby nie wykorzystać zbyt dużo urlopu. Troszkę świat, troszkę L4 i urlopu i mamy 2 długie tygodnie laby. Dziewczyno z reguły to pracodawca wybiera pracownika a nie odwrotnie. Szanse więc Twoje maleją już na starcie z takim podejście. Boże chroń przed takimi pracownikami i wszelką inną zarazą !!! Odpowiedz Link
hellish.monster Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:27 Jednak nie przeczytałeś dokładnie. Jeżeli chodzi o L4 i urlop, to każdy rozsądny pracownik wolałby urlop, a nie L4, z tej prostej przyczyny, że na L4 dostaje się 80% pensji. Czaisz? Jednak zazdrościsz tych wolnych dni, co? Chłopaku, a wiesz, że zdarzają się takie sytuacje, że to pracownik sobie wybiera pracodawcę? Boga ja bym w to wszystko nie mieszała, ale skoro już zaistniał w tym temacie, to - Boże! chroń przed takimi pracodawcami! Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:40 Czaję. Ale 90% pracowników wybiera L4, żeby nie marnować urlopu który wykorzysta latem nad polskim morzem leżąc niczym przysłowiowa foka dupa przy dupie. Nie zazdroszczę wolnych dni bo mam ich wile i wiele już wykorzystałem. Odpowiedz Link
hellish.monster Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:47 Ale ja do tych 90% nie należę. I nie uśmiecha mi się tolerowanie wrzucania mnie do tej grupy, skoro nie jest to zgodne z prawdą. Odpowiedz Link
magl-owa Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:31 Antoś, Antoś moja fabryka daje wolne wszystkim pracownikom do 4 stycznia a jeśli już ktoś kogoś w konia robi to nasz prezes - przestojowe nie, ale własny urlop - oj, tak tak! PS następnym razem NIE SPROWOKUJESZ mnie do zwierzeń Odpowiedz Link
hellish.monster Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:41 magl-owa napisała: > moja fabryka daje wolne wszystkim pracownikom do 4 stycznia ale to Twoja fabryka. a taki pracodawca jak Antek wolnego by pracownikowi nie dał. > a jeśli już ktoś kogoś w konia robi to nasz prezes nie, to niemożliwe, bo przecież: prezes [pracodawca] jest dobry, a pracownik to zło wcielone. pracodawca nie może nikogo robić w konia Odpowiedz Link
antekcwaniak TWOJA UCZCIWOŚĆ 22.12.09, 13:47 Zacytuję Twoj wpis " do 30ego grudnia.a od 31ego do 6ego urlop wink a po urlopie może znowu L4? właściwie to dlaczego nie big_grin" Tak działa "uczciwy" pracownik. Bez komentarza. Odpowiedz Link
hellish.monster Re: TWOJA UCZCIWOŚĆ 22.12.09, 13:50 No a skąd wiesz na to choruję? Może jest to na tyle poważne, że po urlopie będę musiała iść znowu na zwolnienie? Dlaczego oceniasz coś/kogoś nie znając realiów? Odpowiedz Link
antekcwaniak TWOJA CHOROBA nazywa się.... 22.12.09, 13:58 Twoja choroba nazywa się cyt. "ja się z pracy nie zwolniłam. ja po prostu dostałam wypowiedzenie" Na zwolnieniu będzie kasa z ZUSu. Czaisz czy będzie dalej brnęła w swoją "poważną chorobę" ????? Odpowiedz Link
hellish.monster Re: TWOJA CHOROBA nazywa się.... 22.12.09, 14:06 Słuchaj, tak w ramach wyjaśnienia panie najmądrzejszy - pracuję do końca lutego. A zwolnienie mam do 30ego grudnia. Jeżeli zajdzie taka potrzeba, to jeszcze na tydzień zwolnienia w styczniu pójdę. A potem będę pracowała do końca okresu wypowiedzenia, ponieważ jak napisałam wcześniej lubię swoją pracę. Jestem dobrym pracownikiem i nie zostawię swojego pracodawcy, bo wiem, że w lutym jeszcze będzie co robić. Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: co teraz mi wmówisz? [n/t] 22.12.09, 14:10 Ściemniaj dalej. Albo pisz myśląc co piszesz. Ale Ty chyba masz za daleko do łba !!! Odpowiedz Link
hellish.monster Re: co teraz mi wmówisz? [n/t] 22.12.09, 14:13 a temu dalej się wydaje, że wszystko wie i że może innych mieszać z błotem, wyzwać od kretynek i tak dalej. dobrze, nie będę Cię wyprowadzać z błędu, skoro tak Ci lepiej skoro Ty wiesz swoje - niech Cię będzie że jestem kretynką, panie najmądrzejszy Odpowiedz Link
tapatik Re: co teraz mi wmówisz? [n/t] 22.12.09, 14:33 hellish.monster napisała: > [...] jestem kretynką No i teraz nie masz wyboru - musisz urodzić mądre dziecko. Inaczej - pod sad. Odpowiedz Link
tapatik Re: Oto POLSKA wlaśnie !!! 22.12.09, 13:27 A jak sprawdzisz kiedy pracownik rzeczywiście choruje, a kiedy symuluje? Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Oto POLSKA wlaśnie !!! 22.12.09, 13:31 aaaa... to proste... Można zlecić kontrolę pracownika na L4 inspektorom ZUS-u. Odpowiedz Link
b.wicia Re: urlop!!! :D 22.12.09, 13:52 ja też "leniuchuję" od jutra, ale tylko do pon, i tyle dobre ja tam lubię swoją pracę Odpowiedz Link
magl-owa oto moja fabryka ;) 23.12.09, 17:48 No jakbym widziała siebie sprzed lat (stanowisko inne, ale jednak coś w tym jest) Natalia Odpowiedz Link