Dodaj do ulubionych

urlop!!! :D

22.12.09, 07:07
Jeszce przede mną 16 godz pracy: 8 dziś i 8 jutro i.... mam urlop do 4 stycznia!

na na na na! big_grin

Co ja zrobię z taką ilością wolnego czasu??? suspicious
Jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • tapatik Re: urlop!!! :D 22.12.09, 07:44
      Jedź na wyspę, tę wynalezioną przez Roberta.
      Jakieś konkursy mają tam być.
      • magl-owa Re: urlop!!! :D 22.12.09, 08:08
        tapatik napisał:

> Jedź na wyspę, tę wynalezioną przez Roberta.

Sama? sad Noł! z wami!

> Jakieś konkursy mają tam być.
        też słyszałam wink
    • hellish.monster a ja mam L4 22.12.09, 08:17
      do 30ego grudnia.
      a od 31ego do 6ego urlop wink

a po urlopie może znowu L4? właściwie to dlaczego nie big_grin
      • tapatik Re: a ja mam L4 22.12.09, 08:35
        Dlaczego ja zrozumiałem, że zwolniłaś się z pracy?
        • hellish.monster Re: a ja mam L4 22.12.09, 08:36
          ja się z pracy nie zwolniłam. ja po prostu dostałam wypowiedzenie.
          • magl-owa Re: a ja mam L4 22.12.09, 08:41
            I żeby na wypowiedzeniu nie chodzić do pracy - wzięła L4.
            Stary numer powszechnie stosowany.
            2 tygodnie?

PS
            nawet jak weźmiesz kolejne L4 to umowa i tak wygasa.
            • hellish.monster Re: a ja mam L4 22.12.09, 08:51
              ja bym mogła chodzić do pracy, bo w sumie lubię swoją pracę. zwolnienie dostałam bo jestem chora, o! i nie dwa tygodnie, a tylko [?] 10 dni. wiem, że umowa wygaśnie i niech wygasa jak najszybciej. już się doczekać nie mogę jak będę wolna smile
              • 17lipiec1976 Re: a ja mam L4 22.12.09, 09:40
                a ja juz dzisiaj leniuchuje i swietujesmile
                wlasnie przed chwila sie obudzilam i jeszcze leze w lozku. mam 6 dni labysmile
                • hellish.monster Re: a ja mam L4 22.12.09, 09:47
                  witaj w klubie leniuchujących i świętujących smile
                  ja już nie w łóżku, ale za to w mięciutkim różowym szlafroku suspicious siedzę przed
                  kompem i posyłam w świat swoje CV smile
    • mappi Re: urlop!!! :D 22.12.09, 12:21
      ja jeszcze tylko jutro we fabryce na kółkach...a potem smile

potem to już będzie mi wreszcie ciepło big_grin
    • listopad02 Re: urlop!!! :D 22.12.09, 12:25
      Przed Tobą pieczenie i gotowaniebig_grin
      Dobry plan?
      • magl-owa Re: urlop!!! :D 22.12.09, 12:31
        listopad02 napisał:

> Przed Tobą pieczenie i gotowaniebig_grin
        > Dobry plan?

Nieee wink w tym roku świeta są u rodziców. W ub. roku ja narobiłam się po pachy,
        to w tym odpoczywam smile

Coś musze wymyśleć...
        • mappi Re: urlop!!! :D 22.12.09, 12:35
          zawsze możesz coś(kogoś) przemaglowaćsmile

p.s. a pralka rodziców już działa???
          • magl-owa Re: urlop!!! :D 22.12.09, 12:42
            mappi napisała:

> zawsze możesz coś(kogoś) przemaglowaćsmile

taaak, tego kwiatu to pół światu wink
            >
            > p.s. a pralka rodziców już działa???

działa na szczęście już, wiec mogę smęcić się po domu niekompletnie ubrana bedąc
            pewna, ze niespodziewanego nalotu nie będzie wink
    • antekcwaniak Oto POLSKA wlaśnie !!! 22.12.09, 12:28
      Nadchodzą święta a cały lud pracującej Polski zwiewa na urlopy a co gorsza na
      L4. To stary numer kilka dni przed świętami L4, potem urlop i mamy dwa tygodnie
      wolnego. Tacy pracownicy nie mają u mnie najmniejszych szans. Taki numer jest u
      mnie na RAZ. Taki manewrów można się tylko wstydzić !!!
      • magl-owa Re: Oto POLSKA wlaśnie !!! 22.12.09, 12:32
        Antoś, ty uważaj bo z ekscytacji pikawka ci wysiądzie tongue_out
        • antekcwaniak Re: Oto POLSKA wlaśnie !!! 22.12.09, 12:36
          Dla kogo Antoś dla tego Antoś smile A pikawkę ma w porządku. Świeżo po badaniach wink
      • hellish.monster Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:07
        Słuchaj, zanim przelejesz swój jad na klawiaturę i zanim pieprzniesz coś mądrego [jak zwykle zresztą], to najpierw poczytaj chłopcze i to ze zrozumieniem. Zauważył biedaczek tytuł posta, gdzie mu się w oczy rzuciło L4 i już tutaj piszczy. A przeczytałeś to, czy się nie chciało? Czy tylko chodziło o to by znowu kogoś zmieszać z błotem i pokazać jaki to jesteś ponad wszystko?
        A poza tym to co, boli Cię, że inni mają wolne, a Ty musisz pracować? Widzę, że Ty masz problem ze wszystkim. Jak nie dzieci mu przeszkadzają, to ludzie, którzy mają wolne. Do urlopu każdy ma prawo. Jak ktoś jest chory - to dostaje zwolnienie. Taki pracodawca jak Ty, który tego nie rozumie - nie ma u mnie najmniejszych szans.
        • antekcwaniak Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:21
          Przeczytałem dokładnie. Przecież żadna z Was nie napisze otwarcie, że robi
          pracodawcę w konia. No to jest jasne. Kończy się umowa, nie ma szans na
          przedłużenie umowy to się bierze L4. Numer łączenia L4 z urlopem to stary sposób
          żeby nie wykorzystać zbyt dużo urlopu. Troszkę świat, troszkę L4 i urlopu i mamy
          2 długie tygodnie laby. Dziewczyno z reguły to pracodawca wybiera pracownika a
          nie odwrotnie. Szanse więc Twoje maleją już na starcie z takim podejście. Boże
          chroń przed takimi pracownikami i wszelką inną zarazą !!!
          • hellish.monster Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:27
            Jednak nie przeczytałeś dokładnie.
            Jeżeli chodzi o L4 i urlop, to każdy rozsądny pracownik wolałby urlop, a nie L4, z tej prostej przyczyny, że na L4 dostaje się 80% pensji. Czaisz?
            Jednak zazdrościsz tych wolnych dni, co?
            Chłopaku, a wiesz, że zdarzają się takie sytuacje, że to pracownik sobie wybiera pracodawcę? Boga ja bym w to wszystko nie mieszała, ale skoro już zaistniał w tym temacie, to - Boże! chroń przed takimi pracodawcami!
            • antekcwaniak Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:40
              Czaję. Ale 90% pracowników wybiera L4, żeby nie marnować urlopu który wykorzysta
              latem nad polskim morzem leżąc niczym przysłowiowa foka dupa przy dupie. Nie
              zazdroszczę wolnych dni bo mam ich wile i wiele już wykorzystałem.
              • hellish.monster Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:47
                Ale ja do tych 90% nie należę. I nie uśmiecha mi się tolerowanie wrzucania mnie do tej grupy, skoro nie jest to zgodne z prawdą.
          • magl-owa Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:31
            Antoś, Antoś wink

moja fabryka daje wolne wszystkim pracownikom do 4 stycznia big_grin
            a jeśli już ktoś kogoś w konia robi to nasz prezes - przestojowe nie, ale własny
            urlop - oj, tak tak!

suspicious

PS
            następnym razem NIE SPROWOKUJESZ mnie do zwierzeń
            • hellish.monster Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:41
              magl-owa napisała:

> moja fabryka daje wolne wszystkim pracownikom do 4 stycznia big_grin

ale to Twoja fabryka. a taki pracodawca jak Antek wolnego by pracownikowi nie dał.

> a jeśli już ktoś kogoś w konia robi to nasz prezes

nie, to niemożliwe, bo przecież: prezes [pracodawca] jest dobry, a pracownik to
              zło wcielone. pracodawca nie może nikogo robić w konia wink
              • antekcwaniak TWOJA UCZCIWOŚĆ 22.12.09, 13:47
                Zacytuję Twoj wpis
                " do 30ego grudnia.a od 31ego do 6ego urlop wink
                a po urlopie może znowu L4? właściwie to dlaczego nie big_grin"

Tak działa "uczciwy" pracownik. Bez komentarza.
                • hellish.monster Re: TWOJA UCZCIWOŚĆ 22.12.09, 13:50
                  No a skąd wiesz na to choruję? Może jest to na tyle poważne, że po urlopie będę
                  musiała iść znowu na zwolnienie? Dlaczego oceniasz coś/kogoś nie znając realiów?
                  • antekcwaniak TWOJA CHOROBA nazywa się.... 22.12.09, 13:58
                    Twoja choroba nazywa się cyt. "ja się z pracy nie zwolniłam. ja po prostu
                    dostałam wypowiedzenie" Na zwolnieniu będzie kasa z ZUSu. Czaisz czy będzie
                    dalej brnęła w swoją "poważną chorobę" ?????
                    • hellish.monster Re: TWOJA CHOROBA nazywa się.... 22.12.09, 14:06
                      Słuchaj, tak w ramach wyjaśnienia panie najmądrzejszy - pracuję do końca lutego.
                      A zwolnienie mam do 30ego grudnia. Jeżeli zajdzie taka potrzeba, to jeszcze na
                      tydzień zwolnienia w styczniu pójdę. A potem będę pracowała do końca okresu
                      wypowiedzenia, ponieważ jak napisałam wcześniej lubię swoją pracę. Jestem dobrym
                      pracownikiem i nie zostawię swojego pracodawcy, bo wiem, że w lutym jeszcze
                      będzie co robić.
                      • hellish.monster co teraz mi wmówisz? [n/t] 22.12.09, 14:07

• antekcwaniak Re: co teraz mi wmówisz? [n/t] 22.12.09, 14:10
                          Ściemniaj dalej. Albo pisz myśląc co piszesz. Ale Ty chyba masz za daleko do łba !!!
                          • hellish.monster Re: co teraz mi wmówisz? [n/t] 22.12.09, 14:13
                            a temu dalej się wydaje, że wszystko wie i że może innych mieszać z
                            błotem, wyzwać od kretynek i tak dalej.
                            dobrze, nie będę Cię wyprowadzać z błędu, skoro tak Ci lepiej wink skoro Ty wiesz
                            swoje - niech Cię będzie że jestem kretynką, panie najmądrzejszy suspicious
                            • tapatik Re: co teraz mi wmówisz? [n/t] 22.12.09, 14:33
                              hellish.monster napisała:

> [...] jestem kretynką

No i teraz nie masz wyboru - musisz urodzić mądre dziecko.
                              Inaczej - pod sad. big_grinbig_grinbig_grin
              • magl-owa Re: Oto cwaniak mądry 22.12.09, 13:48
                wink
      • tapatik Re: Oto POLSKA wlaśnie !!! 22.12.09, 13:27
        A jak sprawdzisz kiedy pracownik rzeczywiście choruje, a kiedy symuluje?
        • aglajaaa Re: Oto POLSKA wlaśnie !!! 22.12.09, 13:31
          aaaa... to proste...
          Można zlecić kontrolę pracownika na L4 inspektorom ZUS-u.
    • b.wicia Re: urlop!!! :D 22.12.09, 13:52
      ja też "leniuchuję" od jutra, ale tylko do pon, i tyle dobrewink ja tam lubię
      swoją pracębig_grin
    • magl-owa oto moja fabryka ;) 23.12.09, 17:48
      No jakbym widziała siebie sprzed lat wink (stanowisko inne, ale jednak
      coś w tym jest)

Natalia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka