pia.ed 03.05.17, 21:52 Na prosbe Alfredki1 otwieram nowy watek, gdzie bedzie mozna wpisywac wszystko, co nie miesci sie we wczesniej zalozonych. Apeluje przy okazji o krotkie podanie, czego aktualny wpis dotyczy ... . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: O WSZYSTKIM ... Jak zmienic temat 03.05.17, 22:01 1. Kliknij w "Odpowiedz" 2. Kliknij w "Edytor zaawansowany" 3. Zobaczysz ramke gotowa do wpisu i w razie potrzeby zmiany tematu . Odpowiedz Link
alfredka1 Re: O WSZYSTKIM ... Jak zmienic temat 04.05.17, 16:07 Dziękuję ajezeli wielu nie zaakceptuje ... to i tak będę pisac ))))) Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Jak zmienic temat 04.05.17, 20:10 z ostatnich rozmow w Egipcie miedzy Papiezem a Wielkim Immanem zurnalisci snuja watki o zapowiadanym Armagedonie jeszcze w maju br.,aa wy juz zapasy robicie? Odpowiedz Link
pia.ed Re: O WSZYSTKIM ... Armagedon? 04.05.17, 22:29 Nie bede robic zapasow zanim sie dowiem, co oznacza Armagedon . xystos napisał: z ostatnich rozmow w Egipcie miedzy Papiezem a Wielkim Immanem zurnalisci snuja watki o zapowiadanym Armagedonie jeszcze w maju b.r. a wy juz zapasy robicie? > Odpowiedz Link
alfredka1 Re: O WSZYSTKIM ... Armagedon? 05.05.17, 11:48 Niewazne czym/kim jest Armagedon zapasy możemy robic - chleb ususzyć , kasz sporo nagromadzić , konserw długofalowych tez aha , jeszcze pamietac należy o lekach ... --------------------------------------------------------------------------------- a dzisiaj znow pada pada pada ( Odpowiedz Link
pia.ed O WSZYSTKIM ... Słuzba zdrowia na własne ryzyko? 05.05.17, 12:37 Az mi włosy stanęly dęba kiedy o tym czytalam... Ciągły stres i zmęczenie lekarzy - na pewno nie tylko rezydentow - to cos nie do pomyslenia. - Poza etatem w szpitalu musisz dorabiać. Pierwszy przystanek to praca w prywatnej przychodni (...) Drugi pewny pieniądz to nocna pomoc lekarska, czyli punkt w niektórych szpitalach, czynny całą noc, gdzie zgłaszają się pacjenci z drobnymi dolegliwościami. - Jednej nocy potrafiłem obsłużyć 50 pacjentów. No i są nocne dyżury w szpitalu. - W ramach etatu mam obowiązkowe cztery, oczywiście można brać dodatkowe. 16 godzin pracy płatne 400 złotych za dyżur. W swojej szczytowej formie dochodziłem do 10 dyżurów nocnych miesięcznie. Za etat w szpitalu od 8.00 do 16.00 dostaję 2200 zł na rękę. No i poza zarobkami ważne są też oczywiście warunki pracy. Niedawno Łukasz dowiedział się, że jutro ma dyżur. - Oprócz swojego oddziału będzie mieć pod opieką oddział kolegi. Kolega idzie na izbę przyjęć, bo zabrakło ludzi. Łukasz będzie odpowiedzialny za ponad 100 chorych. Nikt go nie pyta, czy da radę. Oficjalnie Łukasz na swoim oddziale powinien być na dyżurze pod nadzorem lekarza specjalisty lub choćby mieć do niego telefon. Ale nikt im za taki nadzór nie płaci, więc nie chcą się na to godzić. - Zacząłem samodzielne dyżury po trzech tygodniach w szpitalu. Przywieźli człowieka, który spadł z drabiny. Jak go zobaczyłem, to zamknąłem przed nim drzwi. Odruchowo. Nie miałem pojęcia, co robić. Pomogli koledzy z ratownictwa medycznego. Gdy po szesnastej zostaję przez kolejne 16 godzin sam z 60 chorymi i wiem, że muszę jeszcze ogarniać przyjęcia nowych i obsłużyć chorych na SOR-ze, to mam jeden cel. Aby nikt z nich nie umarł. Raz po takim dyżurze zrobili sobie z kolegami badania krwi. Wynik? Bardzo niski poziom jonów potasu, odwodnienie. Takiego chorego od razu przyjąłbym na oddział. Brak snu wykańcza. Nikt tego nie kontroluje i nie ma znaczenia, czy masz etat, rezydenturę, czy jesteś na kontrakcie. Nikt nie sprawdza, w jakim stanie jest lekarz,który obejmuje dyżur. weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,21766013,dwa-tysiace-na-etacie-16-godzinne-dyzury-300-godzin-pracy.html#MT . Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Słuzba zdrowia na własne ry 05.05.17, 12:58 noo to marnie polskim lekarzom sie placi biora swoje lekarskie torby i wyjezdzaja do szwecji,jeszcze na obowiazkowdej bostryfikacji moga pracowac czesciowo w swoich zawodach lekarzom i sedziom placi sie dobrze by niebyli podatni na branie lapowek Odpowiedz Link
pia.ed Re: O WSZYSTKIM ... Słuzba zdrowia ... 05.05.17, 14:34 Xystos, przyklad Lukasza jest specyficzny ... musi pracowac ponad nad sily, skoro ma na utrzymaniu (zone studentke medycyny), dwoje dzieci, samochod, placi lekcje jezyka niemieckiego i prywatnie wynajete mieszkanie z czynszem 2 400 zl. Polskim lekarzom po zrobionej specjalizacji raczej niczego nie brakuje, no i nie maja tak jak w Szwecji zaciagnietego dlugu na studia 500 - 700 tysiecy koron. @bumelant999 W moim mieście specjalista rano urzęduje w szpitalu, potem w przychodni zdrowia, a na końcu w prywatnym gabinecie... jest finansowany z trzech źródeł - więc te 2000 to tylko taki krótki incydent w jego życiu @bumelant999 W moim miescie lekarz zarabia ponad 10 tys w samym szpitalu. Wielu z nich (moze nie kazdy) ma dodatkowo prywatna praktyke, ale prywatnych pacjentow przyjmuje na dyzurach w szpitalu. Malo tego - prywatnych pacjentow leczy za panstwowe pieniadze. Praca na panstwowym, to taka przychodnia prywatnej praktyki. Gdyby nie pracowal w szpitalu, praktyka prywatna nie mialaby sensu. . Odpowiedz Link
pia.ed O WSZYSTKIM ... Badanie żywej kropli krwi 05.05.17, 16:03 Chyba moja byla kolezanka zrobila badanie żywej kropli krwi ... bo ona nie moze wytrzymac jak sie cos nowego pokaze, a wszystko aby "dbac o swoje zdrowie" ... Wlasnie z taka nabazgrana kartka chodzila potem do lekarzy, a oni nie mogli odczytac aby jej odpowiedziec czy jest zdrowa czy nie : zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/7,101459,21655798,badanie-zywej-kropli-krwi-kolejny-przekret-medycyny-alternatywnej.html#BoxLSLink . Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Słuzba zdrowia ... 05.05.17, 17:03 "..dlugu na studia 500 - 700 tysiecy koron" nspisalas A to nspiz Å rowniez,dlugi za studia splaca sie inaczej niz wszelkie inne dlugi,jeszcze nikt niezbankrutowal z powodu swoich dlugòw za studia. Odpowiedz Link
pia.ed Re: O WSZYSTKIM ... Słuzba zdrowia ... 06.05.17, 00:05 Wiem, ze dlug szwedzkich studentow jest rozlozony na wiele lat ... ale to jednak dlug ktorego polscy studenci nie maja... No ale jesli taki mlody lekarz chce kupic mieszkanie, to musi wziac pozyczke na zupelnie innych zasadach. Mozna nieszkanie wynajac z drugiej reki, ale to w Malmö koszt 8 000 - 10 000 kr, wiec lepiej sie oplaci kupic ... i splacac bankowi. . Odpowiedz Link
maria88 Re: O WSZYSTKIM .Marsz Wolności 06.05.17, 16:54 Jeszcze nie słuchałam i nie widziałam żadnej relacji z tego marszu. Ciekawa jestem czy bardziej liczny udział manifestantów niz ub.roku. Odpowiedz Link
pia.ed Re: O WSZYSTKIM "Marsz Wolności" w Warszawie 06.05.17, 18:14 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114944,21772776,marsz-wolnosci-na-ulicach-warszawy-opozycja-demonstrowala-m,,1.html#MT2 . Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM "Marsz Wolności" w Warszawie 06.05.17, 18:34 jezeli zorganizowany przez PO to marsz tych rowniejszych kiedy Kaczynski zacznie odbierac tzw sprywatyzowane dobro narodowe wolnosci wyrebu Puszczy Bialowiezkiej tez byc niepowinno. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM "Marsz Wolności" w Wars 06.05.17, 19:40 Oczywiście jak zwykle jest różnica ilu było . www.newsweek.pl/polska/polityka/marsz-wolnosci-i-parada-schumana-w-warszawie-relacja,artykuly,409655,1.html?src=HP_Right_List_most_read Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM "Marsz Wolności" w Wars 06.05.17, 22:10 jutro franzusom madrych wyborow zycze wybierxcie Madame Le Pen EUROPA DLA ARYJCZYKOW niepozwolmy by miedzynarodowe towarzystwo cyklistow uzadzala nam zycie Odpowiedz Link
pia.ed O WSZYSTKIM ... Wybory we Francji 06.05.17, 23:18 Wczoraj w telewizji szwedzkiej mowiono, ze Marcone bedzie mial 60 % glosow ... Uratowac madame Le Pen moze tylko atak terrorystyczny ... xystos napisał: > jutro franzusom madrych wyborow zycze wybierzcie Madame Le Pen > EUROPA DLA ARYJCZYKOW > nie pozwolmy by miedzynarodowe towarzystwo cyklistow uzadzala nam zycie > Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Wybory we Francji 07.05.17, 04:36 te wszelkie sada,e ist ieja same dla siebie-niewielu udaje sie im.oglupic sa na to przykldy europejskie i jeden amerykanski Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... Wybory we Francji 07.05.17, 10:50 Nie daj Boże aby Le Pen wygrała Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Wybory we Francji 07.05.17, 13:17 a dlaczego?Wielebny Pan Prezes miau by wielkiego sprzierzenca w Francji a Niemcy miedzy mlotem a kowadlem. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... Wybory we Francji 07.05.17, 14:11 Wystarczy nam to co mamy.Le Pen rozwali Unię. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: O WSZYSTKIM ... Wybory we Francji 07.05.17, 16:20 Xystosie , odstaw piwoi wszelkie napoje zlo pobudzające . przeżyłam faszyzm , komunę , teraz przeżywam znów nienawiść do wszystkich innych niż my - biali ??? Wygra ten babsztyl . uciechę będzie miał Putin i jak to było w zaraniu rozpieprzy się Europa i zgodnie ze słowami Stalina - dojda az do kanalu La Manche .A dopiero potem zabiorą się za te Madam ( Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Wybory we Francji 07.05.17, 17:25 nikt uni nierozwali,ale trzeba unie reformowac w kierunku EFTA plus Schengen obywatelom europy wystarczy Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... Wybory we Francji 07.05.17, 17:42 Zwycięstwo Le Pen z jej polityką i z jej ideologią oznaczałoby podważenie nie tylko istnienia strefy euro, ale też całej Unii – w większym stopniu, niż spowodował to Brexit. www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/1703904,1,z-macronem-bedzie-polsce-trudno-ale-i-tak-lepiej-niz-z-le-pen.read Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Wybory we Francji 07.05.17, 18:07 unie trzeba reformowac ..albo utopic! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... Aron Anderson 07.05.17, 18:48 Szwed Wings For Life wygrał Anderson Aron na wózku inwalidzkim. Nikt z biegnących go nie wyprzedził. 92km.Polak 2-gi na świecie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... Aron Anderson 07.05.17, 19:53 tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/bieganie,3014/tomasz-walerowicz-wygral-wings-for-life,231321,1,0.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... Aron Anderson 07.05.17, 19:56 www.rp.pl/Sport/170509480-Bieg-Wings-for-Life-wygral-zawodnik-na-wozku.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... Francja 07.05.17, 20:01 Wygrał Emanuel Macron z wynikiem - 65% Marine Le Pen - 34% Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Francja 08.05.17, 02:56 gpcodziennie.pl/63739-rzadskuteczniezlikwidowalubostwo.html Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Francja 08.05.17, 04:35 Macron wygral w Francji w Polsce odroczono eqzekucje Tuska Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... Francja 08.05.17, 08:16 To jedyne co dobrze zrobili,źle że przy okazji nie zauważyli rodzin biedniejszych z jednym dzieckiem, a dostają zamożni bez względu na zarobek.Wcale im nie chodzi o biednych tylko o poparcie. Łupią przy okazji gdzie się da np. leki które kosztowały parę zł kosztują kilkaset przeciw odrzuceniu przeszczepionych narządów. Są podwyżki na różne produkty którymi rząd się nie chwali a już weszły w życie. Jeszcze trochę a z tego 500+ zostanie 0. 24 kwietnia na stronie Ministerstwa Zdrowia ukazała się nowa lista leków refundowanych i tych, którym refundacja została zabrana. Leki dla osób po przeszczepach narządów wzrosły niewiarygodnie wysoko. Niektóre z nich zdrożały nawet o… tysiąc zł. Zmiany niektórych cen leków od 1 maja: 1) Ceglar (60 tab.) stara cena: 3,20 zł, nowa cena: 1057,82 zł, 2) Valcyte (60 tab.) stara cena: 3,20 zł, nowa cena: 1327,15 zł, 3) Myfortic 360 mg (120 tab.) stara cena: 91,83 zł, nowa cena: 302,11 zł, 4) Myfortic 180 mg (120 tab.) stara cena: 53,76 zł, nowa cena: 158,89 zł, 5) CellCept 500 mg (50tab.) stara cena: 3,20 zł, nowa cena: 67,79 zł. Odpowiedz Link
maria88 Re: O WSZYSTKIM ... Francja 08.05.17, 08:33 Szkoda, że w tych ich rozliczeniach nie nagłasniają o tym,że w styczniu br. była najwieksza umieralnośc ludzi od ponad 10-ciu lat. Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Francja 08.05.17, 14:02 "Jeszcze trochę a z tego 500+ zostanie 0" Jagus ty jestes przeciw tzw. barnbidrag (rodzinne) i wyrzucic polakow z rodziny europejskiej spolecznosci-wszystkie dzieci w EU dostaja swoj zasilek bez wzgledu na dochody rodzicow,ja uwazam ze tak jest demokratycznie,u nas dxieci krolewskie dostaja taki sam xasilek jak dzieci sprzataczki. W wszystkich krajach najwyzsze srodki kladzie sie na zchorzenia szeroko wystepujace a na te zadkie mniej,dzis rano dostale. propozycje by wziasc dozgonny udzial w studiach nad moimi schorzeniami krwi i serca,projekt powstal w Lund Univerity i nazywa sie SWECRIT, to jest oczywiscie dobrowolne ale ja sie zgadzam chociaz wiem ze niezdaza zrobic cos dla mnie. oprucz tego od wielu lat wspieram finansowo (via autogiro) podobny förskning.przy Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Jagus trzeba sie nauczyc dawac i brac, ja uwazam ze to Chrzescijanski sposob na zycie. Pzdr Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... Francja 08.05.17, 14:48 Xystos wy stoicie na wyższym poziomie.My biedaki odwiecznie obtłukiwane . Nas po prostu nie stać żeby dawać bogatym,czy Ty tego nie rozumiesz? To jest socjal i niech dostają najbardziej potrzebujący.Samotna matka z dzieckiem nie dostanie 500+ bo tylko jest na drugie dziecko i kolejne. Uważasz ,że to jest w porządku? Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Francja 08.05.17, 15:27 Jagus,uwazam ze niejest w porzadku ze dopiero od drugiego dziecka ale uwazam ze to jest przejsciowe i w miare bogacenia sie spoleczenstwa/podatnikow ow zasilek bedzie wyplacany dla pierworodnych rowniez. sprawa druga-sluzba zdrowia z tego co wiem niema w polsce tradycji wspierania nauki poprzez normalnych ludzi,ludzie chca dostac ale uwazaja ze to co sie z nich zdziera jako podatek powinno wystarczyc,tak niejest nawet w socjalnej szwecji,ile moge wspieram nauke a dzisiaj www.lu.se/lucat/group/v1001022 zaproponowal mi wspolprace i ja ja ja podjolem,bede krolikiem doswiadczalnym,ja natym nic nietrace a moze byc jakis pozytek z mojego zasranego zycia. w obu qwestiach obecny PiS rzad zrobil wiecej niz wszystkie poprzednie posttransformacyjne rzady razem biorac. narodziny dobrobytu jak kazde inne narodziny maja zwyczaj byc bolesnymi narodzinami po transformacji Polska stracila 25 lat,stracila jedno pokolenie. Pzdr Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... Francja 08.05.17, 15:56 A ja jestem ciekawa co takiego zrobił PiS,aaa zrobił...zniszczył Trybunał Konstytucyjny,teraz niszczy Sądy. Nad wszystkim będzie panował Ziobro.To za PO przy Unii Polska się niesamowicie rozwinęła. PiS obsadził wszystkie stanowiska swoimi ludźmi którzy nie mają pojęcia ani wykształcenia żeby temu podołać. Rzucają się na wszystko i wszystko pieprzą.Teraz zabrali się za szkołę.Czytasz pisowskie gazety ,oglądasz Polonię, a tam nic prawdy nie mówią, ,albo przemilczają,bo rządzi rządowa TVP. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM 08.05.17, 16:04 Cofamy się www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,21779287,ratujmy-najslabszych-rodzice-dzieci-niepelnosprawnych-szykuja.html#BoxNewsLinkZ34&a=66&c=61 Odpowiedz Link
maria88 Re: O WSZYSTKIM 08.05.17, 18:19 JAGO nie wspomniałas jakie środki są marnowane na n-krotne badanie przyczyn juz ustalonych katastrofy smoleńskiej. Ekshumacje i ponowne pochówki etc. Odszkodowania a wszystko przez zaniedbania w przygotowaniach do takiego wyjazdu. Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Francja 08.05.17, 19:14 Jagus,wszystko co piszesz o poczynaniach PiS jest prawda jak prawda jest ze podobnie dzialaly poprzednie rzady,jak rzady innych krajow m/in rzady USA polityka to brudny gescheft,tak bylo tak jest i tak niestety bedzie nawet w przypadku gdy cofniemy sie do ery jaskiniowcow i kamiennych palek. Ludowiec Pawlak powiedzial ongis .. "ja niewierze w polityke,ja wierze w rodzine" ,bardzo szczery polityk. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... Francja 08.05.17, 19:54 Xystos i tu się z Tobą zgadzam,ale chciałoby się żeby wreszcie było dobrze i normalnie. Mnie nie zależy kto będzie rządził,tylko dobrze,w miarę mądrze.Dobrze,że w końcu upadł pomysł robić wielką Warszawę. Ludzie powiedzieli NIE. Odpowiedz Link
pia.ed Re: O WSZYSTKIM ... 08.05.17, 20:53 jaga_22 napisała: > A ja jestem ciekawa co takiego zrobił PiS ... Nie wiesz co zrobil PiS z Jarosławem Kaczyńskim na czele? "Oda dla Jarosława Kaczyńskiego - przywódcy narodu, zwycięzcy w wyborach Niby zwycięski Chrobry wzmacniasz państwo nasze, Ty, który od nowa polską godność wskrzeszasz, Jak orzeł ponad skałą wzlatujesz i zawsze, To Ty masz rację, Ty na pomoc spieszysz. Tyle dróg przejść musiałeś, wodzu nasz zwycięski, Tyle klęsk przejść musiałeś by podnieść się z klęski, Tyle lat musiałeś czekać by teraz już w chwale, Rządzić Polską, by zmieniać nasz kraj stale W kierunku mocarstwa od morza do morza, By wszystkie narody od Bałkanów po Bałtyk A nawet ptaki co krążą w przestworzach, Wielbiły Polskę i wielbiły jej wodza. O Jarosławie Wielki, władco dusz Polaków, Który nasz naród wyprowadzisz z klęski, Który zdobędziesz imperium Lechitów, I znów odrodzisz Warszawę i Kraków. Niech będzie pamięć Twego brata Lecha Na zawsze w kraju świętego Wojciecha Łączyć a nie dzielić naród nasz wybrany". Selim Chazbijewicz wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21782173,autor-ody-do-kaczynskiego-ambasadorem-w-kazachstanie-bezpieczniej.html#MTstream ... Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... 08.05.17, 21:25 Polakow maly wielki czlowiek nietylko franzusi swego Napoleona maja lecz ten polski madrzejszy niedopusci do Waterloo Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... 09.05.17, 11:26 Pia...tak właśnie wyglądają rządy PiSu,tylko klakierzy i ludzie którzy mniej znaczą niż prezes, żeby łatwo było manewrować nimi.Niestety ani prezydenta,ani premiera nie mamy A ONR nabrał wiatru w żagle za przyzwoleniem rządu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... 09.05.17, 11:43 fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/justyna-helcyk-z-onr-krzyczala-o-islamskich-scierwach-sprawy-nie-ma,738052.html Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... 09.05.17, 11:49 Jsgus to nienowosc,tak postepowal Jozio Pilsudzki rowniez ,i wsrod generalicji i wsrod politykow po zamachu majowym,kanibalizm wsrod wlasnych towarzyszy wystepuje na calym swiecie. wiec narzekscie ze rzsdzi ten ktory nierzadzi i nawet bol zebow zwalacie na niego trzeba zrobic wszystko by sily poprzednio rzadzace polska nigdy wiecej nierzadzili,obecnie PiS gdyz sily narodowe jeszcze rozdrobnione ale byc moze wezma przyklad z obecnej opozycji i w nastepnych wyborach wezma udzial jako koalicja. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... 09.05.17, 13:20 PiS został wybrany do Parlamentu dzięki porozumieniu z Solidarną Polską i Polską Razem Gowina. To dlaczego PO nie miałaby się połączyć z inną opozycją? Doszli jeszcze młodzi wkurzeni,którzy polityką się nie interesują.Myślę,że już zrozumieli swój błąd, a do 2020 r. dojrzeją. Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... 09.05.17, 19:15 PO niepolaczy sie z zadna inna partia polityczna gdyz dla nich PO jest trendowata. Odpowiedz Link
pia.ed O WSZYSTKIM ... Czy to naprawde po bozemu? 23.05.17, 11:46 W niedzielę w Gliwicach doszło do niecodziennej sytuacji. Jedno z dzieci biorących udział w komunii świętej, zostało przywiezione pod kościół ogromną limuzyną. Sytuacja wywołała spore zamieszanie wśród oczekujących pod kościołem ludzi. Jedna z osób zrobiła zdjęcie i umieścił je na swoim profilu na Facebooku z dopiskiem: " Myślałam, że te huczne komunie to medialna przesada, ale dziś pod jeden z kościołów na spotkanie z Bogiem przyjechało ośmioletnie dziecko w limuzynie z mokrego snu bohaterów Warsaw Shore. Powtarzam: ośmioletnie dziecko. Bang busem. Na spotkanie z Bogiem". wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21847049,takiej-komunii-w-gliwicach-jeszcze-nie-bylo-jeden-z-8-latkow.html#TRNajCzytSST . Odpowiedz Link
pia.ed Re: O WSZYSTKIM ... Kardynal ze Szwecji 23.05.17, 12:09 Panie takie zabiegane, ze chyba nawet nie zauwazyly informacji, ze Papiez zaproponowal szwedzkiemu katolickiemu biskupowi zostanie KARDYNALEM ... a on sie zgodzil ... www.sydsvenskan.se/2017-05-23/nu-blir-biskop-anders-kardinal-arborelius . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... Kardynal ze Szwecji 23.05.17, 16:44 Samochód to raczej dla gości zamiast taksówek.Może ma daleko do kościoła, a taksówki by go drożej kosztowały. Odpowiedz Link
kendo Re: O WSZYSTKIM ... Kardynal ze Szwecji 24.05.17, 09:22 pia.ed napisała: > > Panie takie zabiegane, ze chyba nawet nie zauwazyly informacji, > ze Papiez zaproponowal szwedzkiemu katolickiemu biskupowi > zostanie KARDYNALEM ... a on sie zgodzil ... > > www.sydsvenskan.se/2017-05-23/nu-blir-biskop-anders-kardinal-arborelius > . nie zabiegane a "zobowiazkowane opieka nad chorym, a jeszcze po podrozy i calej sytuacji nie"doszlam do siebie" potrzebuje czasu ..... w wiadomosciach widzialam/slyszalam o wyborze szweda na KARDYNALA.... Odpowiedz Link
pia.ed O WSZYSTKIM ... Before We Go 27.05.17, 22:32 Wczoraj ogladalam ten film i doslownie zakochalam sie w aktorze Kiedy sprawdzilam na google okazalo sie, ze jest znany i gral w wielu filmach, ale w nich wygladal zupelnie inaczej ... Tytul filmu mozna przetlumaczyc na "Zanim sie rozstaniemy" a rezyserowal go wlasnie ten aktor, Chris Evans. www.tv.nu/p/1DenaV-Y-2DjP . Odpowiedz Link
pia.ed Re: O WSZYSTKIM ... Ile kosztuje "studenten"? 28.05.17, 13:09 Co raz wiecej ... www.gp.se/nyheter/ekonomi/studenten-en-attraktiv-kund-1.4306159 PS. Niedlugo bedzie czas wyciagnac ten temat i podbic go do gory. Odpowiedz Link
pia.ed Re: O WSZYSTKIM ... Czy to naprawde po bozemu? 23.05.17, 19:58 deser.gazeta.pl/deser/7,111858,21846476,komunia-natalki-rodzice-wynajeli-zespol-posluchajcie-tylko.html Za naszych czasów prócz ceremonii w kościele urządzało się uroczysty obiad dla rodziny. Dzieciaki dostawały rowery albo zegarki. A dzisiaj... Dzisiaj czasy się zmieniły. Tak wyglądała pierwsza komunia małej Natalki. Imprezę rodzinną uświetnił występ zespołu Piękni i Młodzi. Pani Magda śpiewała razem z panem Dawidem i panem Danielem utwór o tytule ''Zastanawiam się''. Wszyscy tańczyli wesoło: Ty - nigdy nie zgadniesz jak ja Ciebie pragnę . Odpowiedz Link
pia.ed O WSZYSTKIM... Donald Trump przy Ściana Płaczu 23.05.17, 21:57 wiadomosci.onet.pl/swiat/donald-trump-jako-pierwszy-urzedujacy-prezydent-usa-przed-sciana-placzu/feqqqjh#slajd-10 Ściana Płaczu to część muru oporowego stojącej na wzgórzu Świątyni Jerozolimskiej, zburzonej w 70. roku przez Rzymian. Religijni Żydzi uważają Wzgórze Świątynne za miejsce, gdzie ludzie zostaną odkupieni po przyjściu Mesjasza. . Odpowiedz Link
pia.ed Pogrzeb Magdaleny Żuk ... Video 23.05.17, 23:13 Grala orkiestra ... www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/bogatynia-na-pogrzebie-magdaleny-zuk-nie-bylo-markusa/dbgn185 . Odpowiedz Link
kendo Re: O WSZYSTKIM ... Czy to naprawde po bozemu? 24.05.17, 09:18 pia.ed napisała: > deser.gazeta.pl/deser/7,111858,21846476,komunia-natalki-rodzice-wynajeli-zespol-posluchajcie-tylko.html > > Za naszych czasów prócz ceremonii w kościele > urządzało się uroczysty obiad dla rodziny. Dzieciaki dostawały rowery albo zega > rki. > A dzisiaj... Dzisiaj czasy się zmieniły. > > Tak wyglądała pierwsza komunia małej Natalki. Imprezę rodzinną uświetnił występ > zespołu Piękni i Młodzi. Pani Magda śpiewała razem z panem Dawidem i panem Dan > ielem > utwór o tytule ''Zastanawiam się''. Wszyscy tańczyli wesoło: > > Ty - nigdy nie zgadniesz jak ja Ciebie pragnę > > . ale juz przesadzaja z tymi przyjeciami komunijnymi, soja komunie pamietam,jako skromna ,a i tak bylo uroczyscie i przyjemnie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: O WSZYSTKIM ... Wybory we Francji 07.05.17, 16:28 Moze napiszesz jeszcze raz, bo nic nie rozumiem xystos napisał: > te wszelkie sada,e ist ieja same dla siebie-niewielu udaje sie im.oglupic > sa na to przykldy europejskie i jeden amerykanski > Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... Wybory we Francji 07.05.17, 17:30 te wszystkie sadaze istnieja istnieja same dla siebie-niewielu udaje sie im oglupic,sa nato przyklady europejskie i jeden amerykanski. sadaze jak kazda inna adoracja zazwyczaj koncza sie sadazy blamazem Odpowiedz Link
pia.ed Re: O WSZYSTKIM ... Falszywy alerm o ataku 07.05.17, 16:47 pia.ed napisała: > Wczoraj w telewizji szwedzkiej mowiono, ze Marcone bedzie mial 60 % glosow ... > Uratowac madame Le Pen moze tylko atak terrorystyczny ... > www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/louvrens-g%C3%A5rd-d%C3%A4r-macrons-valvaka-planeras-utrymd-efter-larm-1.4268706 No i ktos sprobowal udawac, ze podlozyl bombe na placu przed Louvre ... . . Odpowiedz Link
pia.ed O WSZYSTKIM Zwiazki partnerskie ... incydent 09.05.17, 17:09 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21785955,schetyna-po-incydencie-na-marszu-zwiazki-partnerskie-po-wyborach.html#MTstream > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114944,21772776,marsz-wolnosci-na-ulicach-warszawy-opozycja-demonstrowala-m,,1.html#MT2 > . Odpowiedz Link
pia.ed Komunia Swieta ... 23.05.17, 17:23 Wg swiadkow limuzyna przyjechalo jedno osmioletnie dziecko i limuzyna odjechala ... . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re ...Studenten - en attraktiv kun 28.05.17, 13:24 To prawda studentow w miescie jest duzo, obserwuje sie wiecej mlodziezy w sklepach, ktorzy przymierzaja ubrania. Ceny sa zroznicowane, butiki zawsze o 300-1000 kr wiecej w cenie sie placi. Okolo 16 czerwca sasiadkow mowila ze jej wnuczek bieze studenta i szykuja wielka pompe, goscie z Polski przyjada. Odpowiedz Link
xystos Re: Re ...Studenten - en attraktiv kun 28.05.17, 16:33 "ta studenten,bierze studenta" odpowiednik polskiej matury mimo ze matury w szwecji niema i slusznie gdyz wszystkie gimnazja (licea) sa progilowane wiec z czego dzieciaki matury mieli by pisac? Odpowiedz Link
maria88 Re: Re ...Studenten - en attraktiv kun 28.05.17, 17:30 Xystosie popieram w pełni likwidacje matur .Tylko w Polsce to kadra nabija sobie tym kasę i nic nie słychac aby to zlikwidowali. Nie rozumiem . Uczeń przez 4 lata ma dobra ocene to co? To to znaczy że trzeba go jeszcze raz przepytywać? Tamto to oszustwo? Odpowiedz Link
xystos Re: Re ...Studenten - en attraktiv kun 28.05.17, 17:57 obecny system dotyczy od roku szkolnego 1950-1951 _______ poprzedni system 4 letnia szkola ludowa i 7 letnia szkola realna rzecz w tym ze absolwenci czterolatki mieli trudnosci dostac sie do Realskola gdyz roznice poziomu nauczania na wsiach i malych miasteczkach byly ogromne z poziomem nauczania analogicznych szkol lecz z wiekszych miast obecna 9cioletnia podstawowka produkuje polanalfabetow majacych trudnosci z wypelnieniem przekazu pocztowego. do gimnazjow zalapuja sie ci bystrzejsi co nieoznacza ze po ukonczeniu tejze szkoly maja jakas znaczna wiedze ogolna,ale ten waski fil ktorego sie uczyli jest imponujaco gleboki gimnazjalny humanista z gimnazjalnym scislym niepogada. Odpowiedz Link
kendo Re: Re ...Studenten - en attraktiv kun 28.05.17, 19:07 tez jestem za zniesiem matur, to dodatkowy stres dla mlodziezy Odpowiedz Link
pia.ed Re:Studenten - en attraktiv kund 29.05.17, 14:15 xystos napisał: > obecna 9cio-letnia podstawowka produkuje polanalfabetow majacych trudnosci z wypelnieniem przekazu pocztowego. Czy szkola musi wszystkiego uczyc? Ja mojego 10-letniego Patrika nauczylam wypelniania blanketu bankgiro poprzez ktory placilo sie rachunki, a potem wkladalo do zalaczonej koperty i wrzucalo do skrzynki pocztowej. Moja rola polegala tylko na sprawdzeniu, reszte zalatwial Patrik. Przydalo mu sie to kiedy wyprowadzil sie z domu. . Odpowiedz Link
pia.ed "Imigranci z Polski" skazani w wielkiej Brytanii 30.05.17, 23:25 Mimo zapikslowanych twarzy moge przysiac, ze niczym sie nie roznia od "imigrantow z Polski" w Szwecji, ktorzy sprowadzaja bezrobotnych Polakow, aby kradli w sklepach ... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21888487,imigranci-z-polski-skazani-w-wielkiej-brytanii-za-niewolnictwo.html#MTstream . Odpowiedz Link
pia.ed Re: "Imigranci z Polski" - angielska wersja 30.05.17, 23:33 www.chroniclelive.co.uk/news/north-east-news/slavery-gang-jailed-32-years-13114768 > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21888487,imigranci-z-polski-skazani-w-wielkiej-brytanii-za-niewolnictwo.html#MTstream . Odpowiedz Link
kendo Re: "Imigranci z Polski" skazani w wielkiej Bryta 31.05.17, 12:06 pia.ed napisała: > > Mimo zapikslowanych twarzy moge przysiac, ze niczym sie nie roznia > od "imigrantow z Polski" w Szwecji, ktorzy sprowadzaja bezrobotnych Polakow, > aby kradli w sklepach ... > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21888487,imigranci-z-polski-skazani-w-wielkiej-brytanii-za-niewolnictwo.html#MTstream > . jak to mowia,"polak potrafi" a moze to nie polscy ludzie a inni slowianie?? Odpowiedz Link
pia.ed Re: "Imigranci z Polski" skazani ... 31.05.17, 16:20 Kendo, czy te paskudne geby ojca i syna Majewskich rzeczywiscie wydaja Ci sie slowianskie? www.chroniclelive.co.uk/news/north-east-news/slavery-gang-jailed-32-years-13114768 kendo napisała: > jak to mowia,"polak potrafi" > a moze to nie polscy ludzie a inni slowianie?? . Odpowiedz Link
pia.ed Re: "Imigranci z Polski" skazani ... 03.06.17, 23:57 > Kendo, czy te paskudne geby ojca i syna Majewskich > rzeczywiscie wydaja Ci sie slowianskie? > > www.chroniclelive.co.uk/news/north-east-news/slavery-gang-jailed-32-years-13114768 > > > kendo napisała: > > > jak to mowia,"polak potrafi" > > a moze to nie polscy ludzie a inni slowianie?? > Odpowiedz Link
xystos Re:Studenten - en attraktiv kund 31.05.17, 12:27 a ja na poczcie zaoferowalem pomoc mlodemu szwedowi z wypelnieniem blankietu na wysylke paczki ,czasami te usluge oferowaly panienko w pocztowych okienkach i.nato chyna liczyl mlody czlowiek,pomoc dostal odemnie co go mam nadzieje zdopingowalo do nauki wypelniania przeroznych blankietow i poprzez to zaliczyl szkole podstawowa. Odpowiedz Link
pia.ed Jeden Szwed nie potrafil ... 31.05.17, 16:30 I z tego wyciagnales generalny wniosek, ze wszyscy uczniowie po 9-tej klasie to pol-analfabeci? xystos napisał: > a ja na poczcie zaoferowalem > pomoc mlodemu szwedowi z > wypelnieniem blankietu na > wysylke paczki ... > Odpowiedz Link
pia.ed Myslalam, ze Måns sie ozenil .... 01.06.17, 20:25 www.msn.com/sv-se/noje/kandisnyheter/m%C3%A5ns-och-ciaras-sagolika-br%C3%B6llopshelg/ar-BBBCZko?ocid=mailsignout Ale to tylko zdjecie ze slubu na ktorym jego angielska dziewczyna byla druzka ... Odpowiedz Link
kendo Re: Myslalam, ze Måns sie ozenil .... 02.06.17, 09:23 pia.ed napisała: > > www.msn.com/sv-se/noje/kandisnyheter/m%C3%A5ns-och-ciaras-sagolika-br%C3%B6llopshelg/ar-BBBCZko?ocid=mailsignout > > Ale to tylko zdjecie ze slubu na ktorym jego angielska dziewczyna byla druzka . > .. > ale sie do niej wyprowadzil zostawiajac szwecje, moze i sie nawet ozeni?? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Myslalam, ze Måns sie ozenil .... 03.06.17, 19:42 A wiesz, dlaczego sie wyprowadzil? Chce rozpoczac miedzynarodowa kariere ... Mowil o tym niedawno w wywiadzie. kendo napisała: >ale sie do niej wyprowadzil zostawiajac szwecje, > moze i sie nawet ozeni?? > Odpowiedz Link
kendo Re: Myslalam, ze Måns sie ozenil .... 04.06.17, 08:32 pia.ed napisała: > > A wiesz, dlaczego sie wyprowadzil? Chce rozpoczac [u]miedzynarodowa kariere[/ > u] ... > Mowil o tym niedawno w wywiadzie. > > > kendo napisała: > > >ale sie do niej wyprowadzil zostawiajac szwecje, > > moze i sie nawet ozeni?? > > mimo,ze wygral konkurs Eurowizji, jakos go nie rozchwytuja, wiem,ze troche w kraju spiewal, i tez nic z tego nie wyszlo.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Myslalam, ze Måns sie ozenil .... 04.06.17, 08:51 Måns spiewal rowniez w musicalach w Malmö o ile pamietam. Odpowiedz Link
kendo Re: Myslalam, ze Måns sie ozenil .... 04.06.17, 08:55 lusia_janusia napisała: > Måns spiewal rowniez w musicalach w Malmö o ile pamietam. > > o,tez to pamietam, mi jego glos jakos nie pasuje na jakies hityyyyyyyy Odpowiedz Link
pia.ed W Moskwie nie potrzeba bylo terorysty .... 04.06.17, 14:16 Uczstnik slubu upil sie, poklocil z uczestnikami ... pojechal do domu, przywiozl strzelbe i zabil 9 osob ... www.sydsvenskan.se/2017-06-04/nio-ihjalskjutna-i-fyllebrak-utanfor-moskva ... . Odpowiedz Link
pia.ed Tak tez mozna spedzic 6 czerwca ... 06.06.17, 17:52 . www.expressen.se/kvallsposten/nina-48-manniskor-vill-umgas-mer-an-pa-natet/ Odpowiedz Link
kendo Re: Tak tez mozna spedzic 6 czerwca ... 07.06.17, 08:00 pia.ed napisała: > > > . > www.expressen.se/kvallsposten/nina-48-manniskor-vill-umgas-mer-an-pa-natet/ szczytny pomysl Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Tak tez mozna spedzic 6 czerwca ... 07.06.17, 08:29 Widac, ze niektorym ludziom sie chce chciec cos robic.? Odpowiedz Link
kendo Re: Tak tez mozna spedzic 6 czerwca ... 07.06.17, 08:38 lusia_janusia napisała: > Widac, ze niektorym ludziom sie chce chciec cos robic.? > > popieram taka inicjatywe, sama mysle by cos zaczac robic,"jak sie wszystko juz zakonczy" nie lubie bezczynnie w domu koczowac Odpowiedz Link
pia.ed Tak tez mozna ... 07.06.17, 22:25 A co, masz za malo roboty w domu? Co takiego zamierzasz robic? "Budowac mosty" miedzy samotnie przybylymi dziecmi z Afganistanu i Szwedami? kendo napisała: > popieram taka inicjatywe, > sama mysle by cos zaczac robic,"jak sie wszystko juz zakonczy" > nie lubie bezczynnie w domu koczowac > > > Odpowiedz Link
jaga_22 Agresywny turysta 10.06.17, 15:15 54-letni Szwed kopnął w twarz sprzątaczkę. Brutalny atak w Słonecznym Brzegu nagrała hotelowa kamera. www.o2.pl/artykul/turysta-kopnal-w-twarz-sprzataczke-6132025497466497a Odpowiedz Link
xystos Re: Agresywny turysta 10.06.17, 16:30 Sunny Beach - 1987 bylismy tam na urlopie osrodek ogrodzony jak lager z glowna brama wjazdowa okolic niewidzialem gdyz z/na lotnisko w Burgas transportowano nas autobusem noca Odpowiedz Link
pia.ed Re: Agresywny turysta 10.06.17, 17:02 xystos napisał: " okolic nie widzialem gdyz z/na lotnisko w Burgas transportowano nas autobusem noca" Bulgarii nie znam ... Podobno kiedys na Slonecznym Wybrzezu byly piekne osrodki, z prywatnymi plazami, byla nawet "kapiel blotna", strzezona wysokim ogrodzeniem od oczu ciekawskich. Obecnie, jak widzialam w serii reportazy, osrodki sa dosc zniszczone i jezdza tam brytyjskie nastolatki, ktore za grosze moga przez caly tydzien chodzic pijane. Tam jezdzi najgorsza kategoria Brytyjczykow, np dziewczyny ktore na co dzien czyszcza ryby w fabrykach, i ktore caly rok skladaja pieniadze i czekaja, aby moc sie wyszumiec wyszumiec ... bez opieki doroslych. > PS. W szwedzkiej prasie, nawet tej brukowej, nic nie czytalam o "pijanym Szwedzie", wiec mogl byc to nawet jakis alkoholik wschodniego pochodzenia , ze szwedzkim paszportem ... Troche sie tylko dziwie, ze mezczyzna po 50-ce byl tak wysportowany ze mogl sprzataczke kopnac w twarz??? . Odpowiedz Link
maria88 Katastrofa Smoleńska. 10.06.17, 20:50 Na ogól nie jestem wrazliwa na ludzkie tragedie ale to nagłasnianie miesięcznic, grzebanie w prochach zmarłych i nie dawanie spokoju nie tylko rodzinom ale całemu społeczeństwu zaczyna doprowadzać mnie do szału. Powinno byc tak, jak były propozycje pochowania wszystkich szczątków w jednej wspólnej mogile. Dzisiaj znowu ten temat w tv i transmisja z mszy. Doszukiwanie się winnych, którzy od dawna są wszystkim wiadomi bez wzgledu na koszty jakie ponosi zubożałe juz spoleczeństwo. Odpowiedz Link
maria88 Re: Katastrofa Smoleńska. 11.06.17, 17:45 Zabrakło w mieszkaniach wody. Jakas awaria. Nie wiadomo jak długo. Odpowiedz Link
xystos Re: Agresywny turysta 11.06.17, 18:43 PS. W szwedzkiej prasie, nawet tej brukowej, nic nie czytalam o "pijanym Szwedzie", ___________________________________ ..aa oczekiwalas uczciwosci szwedzkiwj prasy w tej materi ? ogolnie wiadomo ze szwedzcy mezczyzni maja vice mistrzostwo kraju w dzedzini damski boks,zaraz po cyganach. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Agresywny turysta 11.06.17, 19:38 ... ogolnie wiadomo ze szwedzcy mezczyzni maja vice mistrzostwo kraju w dzedzini damski boks, zaraz po cyganach. Przepraszam ... ale gdzie takie bzdury wyczytales? . Odpowiedz Link
xystos Re: Agresywny turysta 11.06.17, 20:09 nigdzie w szwedzkiej prasie ale pantoflowym telegrafem z calego kraju,naszego wielonarodowosciowego kraju, z tego samego telegrafu ogolnie znana prawda o szwedzkich meszczyznach cytuje;"Svenskar är fittor"sic. Pia ,zyjesz w kraju Basni? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Agresywny turysta 11.06.17, 20:26 xystos napisał: > nigdzie w szwedzkiej prasie ale pantoflowym telegrafem z calego kraju, naszego wielonarodowosciowego kraju, z tego samego telegrafu ogolnie znana prawda o szwedzkich meszczyznach cytuje;" Svenskar är fittor"sic Dla nie znajacych jezyka szwedzkiego, przetlumacze slowo fittor na delikatniejsze d... z uszami . Jak wg Ciebie "dup...ci Szwedzi" moga byc jednoczesnie "damskimi bokserami"? To co piszesz, kupy sie nie trzyma, taka jest prawda . Odpowiedz Link
xystos Re: Agresywny turysta 11.06.17, 20:49 Pia,ty jestes bardziej szwedzka niz szwedzi,bronisz ich z tego samego powodu z jakiego israelscy urzednicy panstwowi i prasa wybielaja niemcow? a wiec i ja przetlumacze naszym wspolforumowiczkom: slowo "fitta" - cipa przylgnelo do szwedow za ich plotkarskosc i nieporadnosc,gdyby znalezli sie w wytuacji polakow ostatniego polwiecza to narod szwedzki by nieistnial. damskimi bokserami tez sa,znam przypadki gdy nieznajomi sprawcy spuszczali lanie szwedom bijacych swoje importowane zony,polmiesiecznik szwedzkiej policji w kazdym numerze ma jakis notis o przemocy domowej i w wiekszosci przypadkow niedotyczy to immigrantow. Odpowiedz Link
xystos Re: Agresywny turysta 11.06.17, 21:19 na YouTube wystukaj Väckans Brott wiele odcinkow Odpowiedz Link
pia.ed A co takiego Tobie Szwedzi zrobili? 12.06.17, 00:18 Tak, bronie Szwedow jesli ktos ich niesprawiedliwie osadza ... "Plotkarskosc"? To z jakimi Szwedzmi sie zadajesz? Znam ich co najmniej tak wielu jak Ty ... i zaden nie jest " plotkarzem" "Nieporadni"? To jak to mozliwe ze przy "szwedzkiej nieporadnosci" Szwecja osiaga tak wysoki poziom gospodarki? Przeczytalam wczoraj, ze Szwecja ma drugie miejsce na swiecie pod wzgleden wynalazczosci. Mlodziez szwedzka jest ceniona przy sezonowej pracy w Alpach w barach, hotelach i jako instruktorzy narciarscy, bo jest solidna i zna kilka jezykow. Mam wyliczac dalej? . . Odpowiedz Link
xystos Re: A co takiego Tobie Szwedzi zrobili? 12.06.17, 06:19 "Szwecja ma drugie miejsce na swiecie pod wzgleden wynalazczosci." przyjzyj sie temu co wynalezli okolo polowy to wynalazki pamietajace czasy Sumeru ale niebyly oblozone patentem wiec je szwedzi "zaadoptowali". z jakimi szwedami?z pelna gama spoleczna;od starej szlachty szwedzkiej,poprzez klase urzednicza po klase rzemieslnicza, czesc z nich to malzenstwa mieszane lecz rekoczyny byly im nieznane ,co innego ich importowa e zony,to dzieki nim wychodzilo na wierzch ktora kobieta jest bita przez swego szweddzkiego meza ..noo i powstal nowy gren przestepczosci;nieznani sprawcy lamali rece i nogi damskim bokserom niezabierajac im.nic,policja miala problemy z okresleniem powodu,..a zona swoje siniaki tlumaczyla upadkiem ja osobiscie znam tuzin takich spraw przekruj szwedzkiego spoleczenstwa ~21000 to szlachta i arystokracja ~7%to mieszczanstwo od 4 pokolen cala reszta to chlopi i wyrobnicy rolni z swoja metalnoscia Zydowska immigracj ma krotka historie-zaczeli przybywac w polowie XIX wieku do Szwecji. Pzdr Odpowiedz Link
pia.ed Re: A co takiego Tobie Szwedzi zrobili? 12.06.17, 09:34 A Polacy to oczywiscie sama szlachta z pochodzenia, wg przyslowia: "Chlop na zagrodzie rowny wojewodzie" Piszesz o tych, ktorzy zenia sie Tajlandkami. Ilu ich jest? Wiesz, co to za element? To patologia ... Odpadki, ktorych Szwedki nie chcialy, wiec kupili sobie "zagraniczna zone", i to dla Ciebie prawdziwy Szwed? . Odpowiedz Link
xystos Re: A co takiego Tobie Szwedzi zrobili? 12.06.17, 10:48 "Chlop na zagrodzie rowny wojewodzie" wink pokretna jestes,nawet stare przyslowia przekrecasz wiec ja sprostuje:przyslowie powstalo po rozdrobnieniu szlachy do tzw.szlachty zagrodowej a wiec."Szlachcic na zagrodzie rowny Wojewodzie" maly ale majacy aktywne prawo wyborcze,najbardziej tej grupy spolecznej bronili Konfederaci Barscy by po oddaniu. korony rodowi Romanoff by puzniej zdradzic drobna szlachte. stoisz na straconej pozycji nawet nordydzcy immigranci olewaja sztuczne wydumane cnoty szwedow,o reszcie niepomne za lat okolo piecdziesiat autochtoni beda zyc w rezerwatach zwanymi villa område a zydzi w miejskich ghettach a ja ...,mnie na moje szczescie juz niebedzie. Odpowiedz Link
kendo Re: A co takiego Tobie Szwedzi zrobili? 12.06.17, 12:43 wtroce sie tylko tym wpisem do dyskusju, twierdzac,ze szwedzki maz zainstalowal zonie polce skobel z klodka na lodowke, zamykal kiedy szedl do pracy... nastepny przypadek, szwedzki maz obkladal polke zone conajmniej raz na tydzien.. jest wiele takich przypadkow gdzie zony europejki sa bite niemal na rowni z zonami azjatyckimi. Odpowiedz Link
pia.ed Re: A co takiego Tobie Szwedzi zrobili? 12.06.17, 16:19 Kendo, czyli znow jest blisko mojej teorii, ze zon na wschodzie, Polek czy Rosjanek, szukaja najgorsi menele, biedni jak mysz koscielna, majacy rente chorobowa z powodu alkoholizmu, a za soba dwa trzy malzenstwa ze Szwedkami, ktore ich wyrzucily na zbity pysk ... Czy tak rzeczywiscie wyglada przecietny Szwed? W czasach kiedy zdarzaly sie takie malzenstwa, Polki z otwartymi oczami wiazaly sie, probujac za wszelka cene wydostac sie z kraju ... pomeczyc sie dwa lata, uzyskac prawo pobytu i zostac "w raju" ... . Odpowiedz Link
xystos Re: A co takiego Tobie Szwedzi zrobili? 12.06.17, 16:59 to uogolnienie ale wiele zwiazkow polsko-szwedzkich powstalo dzieki polityce izolaylizmu,Tito dal paszporty wszystkim Yugoslovianom i malzenstw jugoslowiansko-szwedzkich jest bardzo niewiele a jezeli juz to on jugoslowianin a ona szwedka,znalem ongis taka pare w Bromölla,po dwuch latach matka szwedka zostawila ich wspolnego syna ojcu a sama pojechala do ameryki,ojciec po roku ozenil sie ponownie tym razem z jugoslowianka i wspolnie wychowali trzech synow w tym tego polszwedzkiego rowniez,wszyscy trzej studiowali w Lund ale juz niepamietam co,przed paru laty umarl ich ojciec w Macedoni. Odpowiedz Link
xystos Re: A co takiego Tobie Szwedzi zrobili? 13.06.17, 21:47 youtu.be/ciNJ4efgEw4 Należące do NASA, Stratosferyczne Obserwatorium Astronomii Podczerwonej (w skrócie SOFIA) to powietrzne obserwatorium zamontowane na pokładzie Boeinga 747. Ostatnio, dzięki uważnym użytkownikom aplikacji flightradar24 dostrzeżono, że jego załoga w niepokojącym stopniu interesuje się obszarem Parku Narodowego Yellowstone. Odpowiedz Link
pia.ed Polki tez zostawiaja dzieci ... 13.06.17, 22:55 Zona mojego brata ciotecznego z Konstancina wyjechala na urlop do Stanow Zjednoczonych i zostawila w Polsce dwie male coreczki. Probowala je do siebie sciagnac, ale ambasada amerykanska nie chciala im dac wiz ... Zadnej z nich juz wiecej nie zobaczyla. Wyszla tam dobrze za maz, zalozyla rodzine, pracowala jako posrednik mieszkan w Kalifornii i nigdy juz nie odwiedzila Polski. Chyba miala tam matke, co jej ulatwilo zaaklimatyzowanie sie w nowym kraju. . Odpowiedz Link
xystos Re: Polki tez zostawiaja dzieci ... 14.06.17, 09:28 "..zostawila w Polsce dwie male coreczki ..." zostawila je w polsce z ojcem? kto byl ich ojcem" jezeli dostala od razu prace posrednika sprzedazy mieszkn to znaczy ze byla bardzo elokwentna w poprawnej angielszczyznie czy owe cureczki w dalszym ciagu snia i tesknia za mamusia? Obezny rezym swe dyplomatyczne ostrogi dostal po zdanym eqzaminie bledow komuny-teraz kazdy obywatel moze lecz juz wkrotce kazdy obywatel bedzie musial posiadac paszport upowazniajacy do podrozy po calym swiecie,niewpuszcza nas,? noo to antyslowianskie squrwysyny i faszysci. Wielebny Pan Prezes wie co robi a na FK infantylna cholota spedza w zwarty tabun wszystkich co to na prawo od libertynizmu ..rownie dobrze mogliby zazyz arszenik-szybciej by poszlo. Odpowiedz Link
xystos Re: Polki tez zostawiaja dzieci ... 19.06.17, 17:02 "Dopóki będziemy przedstawiali siebie i myśleli o naszych dziejach w kategorii wiecznych przegranych, czekających na obcą pomoc, to nigdy nie odzyskamy niepodległości i gatunku godnego życia oraz rozwoju". Czego się boicie? Rozmawiając z ludźmi słyszę, że dzisiaj nic nie da się zrobić, ponieważ jesteśmy mocno powiązani gospodarczo z UE ... pomyślcie czy napewno? Ile jest "przemysłu" polskiego, a ile zagranicznego - czytaj: głównie niemieckiego? Pytam się was, czy o taką Polskę nasi przodkowie walczyli!? Żeby dzisiejsze pokolenia "nowoczesne" oddali Nasze ziemie z uśmiechem na ryju mówiąc - Lubie to!? Takiej Polski chcecie dla Waszych dzieci ? "Odzyska ziemie dziadów wnuk" - takie powinno być nasze motto na co dzień. Walka się nie skończyła, chociaż wróg jest nie widoczny. Trzeba przeciwstawić się ohydnej propagandzie pod naszym adresem. Wmawiają nam: "Wy Polacy jesteście gorsi od wszystkich" albo "Daj Polakowi rządzić to sam się wykończy" - czy napewno? Przyzwyczali naród do strachu, tak to robi się z niewolnikami. A czy Ty Polaku jesteś niewolnikiem? Trzeba uwierzyć, że w naszych rękach jest potęga. Jedni zapytają - jak to przecież, jestem zwykłym człowiekiem, nie mam władzy. W rękach rodaków jest władza tylko musimy w to uwierzyć i przestawić się z myślenia niewolniczego na myślenie o naszej wolności. W tym miejscu trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie... czego chcemy - gonitwy za niepewną przyszłością, za pieniądzem, który nie ma wartości? Czy jak bezwolne golemy ufając, że jakoś to będzie... ale pamiętaj, to Ciebie nie ominie. Dla ilu z Was ważne są korzenie? Nie tylko rodzinne, ale przede wszystkim narodowe, Honor i Ojczyzna. Naprawiać trzeba od środka, a nie z dalekich rubieży zachodu. Przestancie patrzeć to na wschód, to na zachód... tu i teraz zwróć swój wzrok na swój kraj. Nie bądz bierny Rodaku. Polacy wysysają wolność z mlekiem matki. Rozumiemy jak mało kto, że wolność jest uniwersalnym prawem każdego człowieka. Jeszcze jest czas żeby się w końcu ocknąć i przestać pozostawać na usługach obcych mocarstw (nie pozwólmy, by obce interesy były bliższe niż nasze własne). Był taki czas kiedy ekspansja turecka na Europę była realnym zagrożeniem i każdy wie kto ich przegonił - niemal od zawsze byliśmy strażnikami prawa w naszej części świata. A dzisiejsze elity zachodu co robią? Masowo ściągają nachodzców na swoje ziemie prosząc się o wpier**l - i dobrze, mają do tego prawo, ale my nie mamy moralnego obowiązku pomagać w tym zidiocieniu. Zostawmy tych co nie podrodze było z naszymi interesami, zostawiając na nas na pastwe losu - niech się wykrwawiają. Nie godzę się na to, by Polska była niemiecką gubernią. Poska może wrócić w należne jej miejsce odebrane podstępem i przemocą przez zawszańców (bezpaństwowców) - kiedyś podobny schemat doprwadził do rozbiorów. Nie pozwólmy, by nasz kraj był jak to jabłko - piękne z zewnątrz, a w środku zgniłe. Na pochybel warcholstwu wyzyskującym mój kraj. Jestem dumny z bycia Polakiem, ale nie czuję żeby moja Ojczyzna była w pełni wolna. (...) Demokracja to nie rządy ludzi tylko grup interesu - widzimy na co dzień jak to wygląda. Monarchia jest jedyną właściwą drogą którą powinny podążać wolne narody. Czy polski Ród czeka na kolejnego bohatera narodu? Czy już się poddali uważając za przegranych??? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Polki tez zostawiaja dzieci ... 19.06.17, 17:37 Polacy nie chcą wyjścia z Unii tylko prezesowi się marzy.Jesteśmy silni w grupie. Wszystkich do siebie zrażamy.Chyba nie wiesz ,że Niemcy są największym eksporterem Polski. Ciekawa jestem komu Polska te produkty by sprzedawała. Ciekawa jestem kto te głupoty napisał,kto to jest Ulvhedin ? Odpowiedz Link
xystos Re: Polki tez zostawiaja dzieci ... 19.06.17, 19:34 Ciekawa jestem kto te głupoty napisał,kto to jest Ulvhedin ? imie i nazwisko Ulv Hedin ______________ dzieki blokadzie Niemcy sa najwiekszym importorem produktow z polski,przed polityczno-handlowa najwiekszym importorem polskich produktow z polski,jak to jest z ideeami WTO ? Odpowiedz Link
xystos Re: Polki tez zostawiaja dzieci ... 19.06.17, 19:36 "przed polityczno-handlowa najwiekszym importorem polskich produktow z polski byla Rosja jak to jest z ideeami WTO ?" Odpowiedz Link
xystos Re: Polki tez zostawiaja dzieci ... 19.06.17, 19:43 "..Wszystkich do siebie " noo wlasnie wszystkich na prawo od libertynizmu a la PO&Co. wszystkich w jeden scisly tabun wyborcow. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Polki tez zostawiaja dzieci ... 19.06.17, 21:17 Pisales, ze Szwedka wyjechala do USA i zostawila synka swojemu jugoslowianskiemu mezowi. Napisalam wiec, ze w mojej "przyszywanej rodzinie" tez byla matka ktora wyjechala do Kaiforni do rodziny i nigdy nie wrocila ... Jej mezem byl syn brata mojej mamy, z Konstancina. W Szwecji nazwano by go "kuzynem", ale w naszej rodzinie nazywalismy go "bratem ciotecznym". Oczywiscie jego zona, Iza, nie od razu zostala posrednikiem sprzedazy domow... ale kilka lat po wyjezdzie w taki sposob zarabiala - moze sprzedawala domy Polakom? Kiedy ta historia sie wydarzyla, mieszkalam juz w Szwecji ... a "male coreczki" zdazyly dorosnac i pozakladaly wlasne rodziny. . . Odpowiedz Link
xystos Re: Polki tez zostawiaja dzieci ... 19.06.17, 22:05 szwedzka zona Jowo pojechala do NY uwazala sie za artystke i do dzisiaj slad po niej zaginol, ten sam kraj emigracji lecz dwa rozne ludzkie losy. z Radio Malmöhus dowiedzialem sie ze u was troszke wialo,u nas stilje i parna gorac dzisiejsza noc spedze na balkonie z rozsunietymi szybami Odpowiedz Link
xystos Re: Polki tez zostawiaja dzieci ... 20.06.17, 04:14 Niebo z chmurkami ale wiele samolotow rabi nam chem-trails wierchowka zadecydowala ze dzis tez bedzie sloneczny dzien. Dobry Dzien Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Polki tez zostawiaja dzieci ... 20.06.17, 08:18 Xystos, widac, mial nocna zmiane siedzenia na balkonie?. Odpowiedz Link
kendo Re: wczesne wstawanie 20.06.17, 09:37 widac tak, mnie by sie nie chcilao tak wczesnie wpisywac, nieraz o 5 godz juz obudzona jestem i nie "odpalam kompa" Odpowiedz Link
xystos Re: Polki tez zostawiaja dzieci ... 20.06.17, 13:58 w jakims artykule,niepamietam kontekstu ale ktos twierdzil ze godzina 03:00 to godzina Diabla czesto budze sie o tej godzinie mimo zem religijny ..jak Diabli. Odpowiedz Link
jaga_22 Terrorysta z matki Polki 20.06.17, 16:06 Adam Lotfi Djaziri, terrorysta, który zginął w nieudanym zamachu na francuskich żandarmów na Polach Elizejskich, był synem Polki - podał tunezyjski portal Kapitalis.com. Jak mówi WP szef portalu, źródłem informacji jest tunezyjska policja wiadomosci.wp.pl/policja-w-tunezji-potwierdza-polskie-korzenie-zamachowca-z-paryza-6135613463213697a Odpowiedz Link
xystos Re: Terrorysta z matki Polki 20.06.17, 19:45 podobny temperament, ale Tunezyjczycy o swa niepodleglosc niewalczyli dostali ja w prezencie od francusow by niepodlegla Algieria niezagarnela tych terenow podobnie z odzyskana Rzeczpospolita-to nie walka Polakow lecz trzech zidiocialych Cesarzy i wojna miedzy nimi czy w Polsce postawiono pomnik wdziecznosci Serba Gavrila Princic'a ? Odpowiedz Link
pia.ed Terrorysta z matki Polki 20.06.17, 22:37 xystos napisał: > podobny temperament, ale Tunezyjczycy o swa niepodleglosc niewalczyli > dostali ja w prezencie od francusow by niepodlegla Algieria niezagarnela tych terenow. A co to ma wspolnego z jihadyjskimi przekonaniami terrorysty? . Odpowiedz Link
pia.ed Zradykalizowany muzulmanin ... 20.06.17, 22:53 W poniedziałek w godzinach popołudniowych, na Polach Elizejskich doszło do nieudane próby zamachu. Napastnik, skradzionym samochodem wjechał w pojazd policji, potem jego auto eksplodowało. Służby odkryły w środku pojazdu terrorysty butle z gazem oraz broń. Jak udało się ustalić, niedoszły zamachowiec to 31-letni Adam D., syn Polki (wiadomo o niej jedynie tyle, że z zawodu jest pielęgniarką) i Tunezyjczyka, cała rodzina uznana została za „radykalną”. Z informacji podawanych przez francuskie media wynika również, że Adam Z. znajdował się na liście zradykalizowanych muzułmanów obserwowanych przez służby specjalne. Ponadto miał się szkolić w ostatnich latach w obozach dla terrorystów w Pakistanie. pikio.pl/pilne-zamachowiec-z-pol-elizejskich-to-syn-pielegniarki-z-polski/ . Odpowiedz Link
xystos Re: Terrorysta z matki Polki 20.06.17, 22:58 w swoim czasie polacy tez bombami w Zara Mikolaja rzucali... to sezonowa ruchawka pod kontrola ameryki,popatrzmy wiec Odpowiedz Link
xystos Re: Terrorysta z matki Polki 21.06.17, 05:40 Wyborcza.pl Prenumerata REKLAMA Advertisement klimat Zaleją nas śmiertelne fale upałów Tomasz Ulanowski 19 czerwca 2017 | 17:01 24 kwietnia 2016 roku, Indie. Wieśniacy z Zachodniego Bengalu wyłapują ryby z prawie całkowicie wyschniętego koryta rzeki.5 ZDJĘĆ 24 kwietnia 2016 roku, Indie. Wieśniacy z Zachodniego Bengalu wyłapują ryby z prawie całkowicie wyschniętego koryta rzeki. (Tumpa Mondal / Xinhua/Photoshot/REPORTER) Pamiętacie upały z sierpnia sprzed dwóch lat, kiedy prawie codziennie temperatura sięgała 35 st. C? Będzie jeszcze gorzej. Nawet gdybyśmy szybko i ostro ograniczyli emisję gazów cieplarnianych do atmosfery, to liczba i zasięg fal upałów będą uparcie rosły. oby nam cieplutko bylo Odpowiedz Link
xystos Re: Terrorysta z matki Polki 21.06.17, 05:43 zròdlo wyborcza.pl/7,75400,21979792,zaleja-nas-smiertelne-fale-upalow.html?disableRedirects=true Odpowiedz Link
pia.ed Koniec roku szkolnego w Polsce 23.06.17, 14:02 www.edziecko.pl/starsze_dziecko/7,79317,21998302,rosenthal-wycieczka-do-spa-czym-rodzice-obdarowali-nauczycieli.html#MTstream . Odpowiedz Link
xystos Re: Koniec roku szkolnego w Polsce 23.06.17, 16:23 ale teraz jest prxyjemnie na balkonie z piwkiem w rece skål Odpowiedz Link
pia.ed Midsommar ... 23.06.17, 17:38 xystos napisał: > ale teraz jest pryjemnie na balkonie z piwkiem w rece skål Chyba samotnie do lustra nie pijesz, tylko kendo dotrzymuje Ci towarzystwa? Jeden raz w roku moze sobie pozwoliac U mnie dokladnie wg Twojej przepowiedni, o godz 15 00 zaczelo padac ... ale nie tak mocno. Nie wiem ile czasu padalo, ale w tej chwili nie pada. Moja przyjemnosc tego popoludnia i wieczoru ograniczy sie do ogladania telewizji... w wysprzatanym przed poludniem mieszkanku, bo wrocila moja bialoruska sprzataczka i zostanie w Szwecji 3 miesiace. . Odpowiedz Link
xystos Re: Midsommar ... 24.06.17, 08:40 WIRTSCHAFT BILANZ KARRIERE DIGITAL GELD WIRTSCHAFT ITALIEN-SCHOCK EZB lässt zwei italienische Großbanken in den Abgrund fallen Von Anja Ettel, Holger Zschäpitz | Stand: 07:28 Uhr | Lesedauer: 5 Minuten Eine Filiale der Banca Popolare di Vicenza in Rom Eine Filiale der Banca Popolare di Vicenza in Rom Eine Filiale der Banca Popolare di Vicenza in Rom Quelle: Bloomberg/Alessia Pierdomenico Die Europäische Zentralbank meldet am späten Freitagabend, dass zwei italienische Banken vor der Pleite stehen. Die Institute Banco Popolare di Vicenza und Veneto Banca sollen nach italienischem Konkursrecht abgewickelt werden. Grund seien faule Kredite und fehlendes Kapital. Europas Finanzwelt steht eine heiße Woche bevor. www.welt.de/wirtschaft/article165894068/EZB-laesst-zwei-italienische-Grossbanken-in-den-Abgrund-fallen.html?wtrid=newsletter.wdwb..topnews..%26pm_cat%5B%5D%3Dtopnews&r=6656986620575&lid=698625&pm_ln=2562286 oczywiscie madrzy polscy ciulacze dutki swoje przetrzymuja w SparKasse ? Odpowiedz Link
jaga_22 Konstytucja 24.06.17, 09:41 Prezes czeskiego Sądu Konstytucyjnego o polskim TK: To alarmujące i wstrząsające Odpowiedz Link
maria88 Re: Konstytucja 24.06.17, 10:40 To wszystko jest okropne co sie ostatnio dzieje w tym kraju. Niezgoda, zachłanność, chamstwo i wiecej mozna by wyliczyć a wszystko kosztem społeczeństwa.Dokąd to tak będzie? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Konstytucja 24.06.17, 11:02 maria88 napisała: > To wszystko jest okropne co sie ostatnio dzieje w tym kraju [...] > Dokąd to tak będzie? Z historii Polski raczej wynika, ze zawsze ... Cieszy mię ten rym: "Polak mądry po szkodzie"; Lecz jesli prawda i z tego nas zbodzie, Nową przypowieść Polak sobie kupi, Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi. Jan Kochanowski . Odpowiedz Link
xystos Re: Midsommar ... 24.06.17, 15:39 Polskie Banki tez po cienkim lodzie stapaja,rewelacji z Amber Gold i panow Tusk moze spowodowac lawine. Odpowiedz Link
pia.ed Szczeniaki zamknięte bagażniku ... 26.06.17, 18:00 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22013143,szczeniaki-zamkniete-w-nagrzanym-bagazniku-policjanci-w-ostatniej.html#BoxNewsLinkZ39&a=66&c=61 . Odpowiedz Link
pia.ed Z dzialka wodnego strzelili w twarz burmistrza 27.06.17, 14:01 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22016124,strazacy-chlusneli-burmistrzowi-woda-w-twarz-zalal-sie-krwia.html#MT2 Albo byli pijani ... albo powinnI dostac NAGRODE DARWINA . . Odpowiedz Link
pia.ed Pogoda dzisiejsza ... 20.06.17, 12:04 "Troszke" wialo? Momentami tak wieje, ze az sie gna wierzcholki drzew. Od polnocy na termometrze okiennym mam 16,3 C Swieci slonce, ale czasem znika za bialymi chmurami ... Nie wiedzialam, ze masz oszklony balkon. Chyba wszystkich szyb nie da sie przesunac? Nic dziwnego, ze masz goraco w mieszkaniu ... Ale w piwnicy chyba chlodno? . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pogoda dzisiejsza ... 20.06.17, 13:36 U mnie w cieniu jest 31 wiaterek ledwo ledwo,a zapowiadają 36. Odpowiedz Link
xystos Re: O WSZYSTKIM ... 05.07.17, 07:54 Chronowizjer – tajne urządzenie Watykanu do zaglądania w przeszłość i przyszłość autor: Banto (pon., 2017-07-03 21:35) innemedium.pl/wiadomosc/chronowizjer-tajne-urzadzenie-watykanu-do-zagladania-w-przeszlosc-i-przyszlosc Odpowiedz Link
jaga_22 Re: O WSZYSTKIM ... 05.07.17, 08:45 A to nie jest szarlataneria?,bo karty czy wróżby to diabelski wynalazek. Odpowiedz Link
pia.ed Re: O WSZYSTKIM .. .xystos 05.07.17, 11:39 Wiem, ze lubisz teorie spiskowe, wiec zalaczam jeszcze jeden "kwiatek" z tej samej gazetki. zmianynaziemi.pl/wiadomosc/rzad-planuje-instalacje-w-samochodach-urzadzen-sledzenia-polakow xystos napisał: > Chronowizjer – tajne urządzenie Watykanu do zaglądania w przeszłość i przyszłość > Odpowiedz Link