Dodaj do ulubionych

Narew - wątek organizacyjny

10.06.11, 21:27
Zostało niecałe 2 tygodnie, pora by już była dookreślić, kto, kiedy i z kim przyjeżdża.

Jeśli ktoś ma ochotę i taką możliwość, może już w środę wieczorem przyjechać do Białegostoku i spać u mnie.

Można się wpisać w tym wątku, a jak kto woli bardziej tajnie, to dajcie mi proszę znać na gg albo maila gazetowego.
Obserwuj wątek
    • lolcia-olcia Re: Narew - wątek organizacyjny 10.06.11, 21:31
      Ja niestety weseluję się ;/
    • green.amber Re: Narew - wątek organizacyjny 10.06.11, 21:53
      hmm gdyby ktoś z Warszawy wybierał się do Was w sobotę, nawet rano, a wracał wieczorem to mogłabym się zastanowić czy Was nie odwiedzić... wpadłabym na obiad z deserem... z obiadem i deserem...
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Narew - wątek organizacyjny 11.06.11, 09:20
      Wybaczcie, ale w wątku organizacyjnym zostawię tylko wypowiedzi na temat.
      Odpowiedź na pytania z maili:

- na razie lista nie jest zamknięta, spokojnie do poniedziałku, 20.06 można się zgłaszać, że się w ogóle zamierza przyjechać, a do środy wieczór, na jak długo. Potem nie będzie mnie przy kompie.

- miejsc jest mniej więcej 10, można jeszcze na kanapie w saloniku dodatkowo kogoś ułożyć.

- osób chętnych mamy na razie sztuk 6-7, nie wszyscy na cały weekend

- nocleg kosztuje 30 zł od osoby, czyli za 3 (czwartek, piątek i sobota) płacimy 90 zł, za krótszy pobyt - odpowiednio mniej.

- na miejscu jest normalna kuchnia, więc coś tam możemy sobie ugotować na obiad, zrobić jajecznicę na śniadanie itp.

- sklep jest niedaleko, więc w piątek i sobotę podstawowe zakupy powinniśmy zrobić bez problemu. W czwartek sklepy wszędzie są nieczynne, bo to święto, więc coś ze sobą z żarcia i picia (%) trzeba będzie przywieźć.

- poprzednim razem zrobiliśmy wspólne zakupy, część ja przywiozłam z Białego i na miejscu rozliczaliśmy się. Wyszło zadziwiająco tanio wink

- w ogrodzie jest wymurowany grill, można na nim upiec to i owo.
      • coelka Re: Narew - wątek organizacyjny 13.06.11, 22:37
        cZY JEDZIE KTOS Z DOLNEGO śLĄSKA BO TO JEDNAK CAŁA pOLSKA PIĘKNA NASZA DO PRZEJCHANIA JEST , BO JA SIE ZASTANAWIAM? jAK BY KTOS Z wROCKA na 1,2 noce to moze tez bym pojechała może beja albo jejek?Dajcie coś znać?
    • czarnamajka75 Re: Narew - wątek organizacyjny 11.06.11, 15:55
      Szefowo jakbyście kiedyś organizowali wypad w góry bądź na roztocze to dajcie znać...Bo tylko stolica jest preferowana widzę tongue_out
      • tygrysgreen Re: Narew - wątek organizacyjny 11.06.11, 20:26
        jak tam stolica, ja ze wsi jestem i jakos sie doturlam
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Autobusy 15.06.11, 14:57
      Czwartek, 23.06 i piątek, 24.06, na trasie Białystok - Lesznia: 7.35, 11.00, 14.55, 18.00.

Niedziela, 26.06, na trasie Lesznia - Białystok: 8.27, 11.51, 15.46.

bilet w jedną stronę kosztuje ok. 9 zł, w Białymstoku można kupić w kasie albo u kierowcy, w Leszni - tylko u kierowcy

autobus jedzie ok. 50 minut
      • slayerhood-ka Re: Autobusy 16.06.11, 18:46
        A co z autobusami z Łap?
        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Autobusy 16.06.11, 19:16
          Nie znam, nie wiem, nie znalazłam. Zdaje się, że był jakiś kurs do Strabli, czy jakoś tak, a stamtąd jeszcze parę km pieszo.
          Ale Łapy są 15 minut przed B-stokiem, więc najprościej jest jednak jechać pociągiem do Białego. I tam przejść na dworzec autobusowy, który jest tuż obok.
        • user0001 Re: Autobusy 16.06.11, 19:52
          Z Łap do Leszni idzie tylko jedna linia, PKS Białystok z Łap do Białegostoku przez Doktorce. Nie nadaje się do przejazdu na miejsce. Poranny autobus kursuje wyłącznie w dni nauki szkolnej, a popołudniowy w dni robocze z wyłączeniem piątku 24 czerwca.

Wersja powrotu z wykorzystaniem tej linii.
          Autobus odjeżdża 18:45 z Leszni w Łapach powinien być o 19:14. To daje nam 45 minut na przesiadkę w pociąg który według rozkładu odjeżdża o 20:01 z Łap. Tymże pociągiem będziemy o 22:01 na Warszawa Wschodnia.
    • kawamija Re: Narew - wątek organizacyjny 16.06.11, 22:07

ja tak trochę w temacie a trochę obok ,ale...............w sobotę 25.06, po południu będę jechała do Białegostoku, ok 15 wyjeżdzam z W-wy...........gdyby jakiś spóźnialski chciał się zabrać i dołączyć do imprezy nad Narwią, to zapraszam........ smile

p.s ja jadę do Białego na imprezę, mogę kogoś wysadzić w Łapach.......
    • user0001 Re: Narew - wątek organizacyjny 17.06.11, 11:48
      JEST, JEST, JEST smile
      Naczelnik, po konsultacji z dyrektorem, ulitował się nade mną (dwóm adminom programista nie jest potrzebny do utrzymania bałaganu w ruchu) i dał mi piątek wolny. Więc przyjeżdżam w czwartek.

W związku z tym pytanie do ekipy warszawskiej lub osób przejeżdżających przez Warszawę. Jak jedziemy?

Wersje które widzę patrząc w rozkłady jazdy, 41PLN za drugą klasę w pociągu + 9 za autobus:
      1. 07:35 z Centralnej, 10:07 w B-stoku, 11:00 autobus.
      2. 11:47 z Centralnej, 14:18 w B-stoku, 14:45 autobus.
      3. 14:01 z Centralnej, 16:46 w B-stoku, 18:00 autobus.

Opcja hard-core dla rowerzystów sakwowych:
      09:38 z Warszawy wileńskiej, 11:12 w Małkini, potem 90km rowerami na miejsce. Pociąg kolei mazowieckich, nie wymaga dopłaty za rower. Dla posiadaczy Warszawskiej Karty Miejskiej bilet z Ząbek za 15,50 PLN
      Ja wytrzymam to kondycyjnie (z przerwą na posiłek po 50 km), ale wymagana jest pogoda rowerowa.

Opcja soft-core dla rowerzystów:
      Dowolny pociąg do Łap i 20km rowerem
      Za pociąg 38,50 + 9.10 za przewóz roweru (ale bilet na rower brać w kasie, bo konduktor kasuje 10PLN).

Tyle moich wyliczeń.

Szefowo, jak już uzyskasz informacje co do składu osobowego na czwartek, to czy mogłabyś zarządzić wysokość składki żywieniowej dostarczanej w naturze w czwartkowy świąteczny dzień? Nie ukrywam, że zmartwiłbym się, gdyby okazało się, że po przyjeździe stwierdzimy, iż mamy pięć chlebów, dwie ryby i czekamy na cud wink
      W rozdzielaniu tejże składki warto zwrócić uwagę, na czas jaki produkty przez nas wiezione będą musiały spędzić w torbach...
      • tygrysgreen Re: Narew - wątek organizacyjny 17.06.11, 19:59
        >iż mamy pięć chlebów, dwie ryby i czekamy na cud

a byłoby to takie romantyczne...

i podobnie już kiedyś gdzieś było
        każdy miał przynosić coś do jedzenia i okazało się że jest dużo chleba i niewiele więcej ponad to. chleb się sczerstwił i były smażone placki z chleba. wyżerka palce lizać. więc, kto wie co nas czeka?

a z drugiej strony, jak mawiała pewna nie nadopiekuńcza mamusia, z głodu się jeszcze nikt nie zesrał, więc w razie czego te 3 dni przeżyjemy ostatecznie tylko na browarach. w iście londonowskim stylu
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Narew - wątek organizacyjny 19.06.11, 14:22
      Szanowni Państwo
      Przypominam, że będziemy nad RZEKĄ, na mokrym terenie, gdzie jest komarów od groma.
      Nie zapomnijcie o zabraniu jakiegoś środka odstraszającego, albo wapna i fenistilu, jak już pogryzą...
      Ostatni mój czerwcowy pobyt tamże skończył się liczbą jakichś 50 ukąszeń tylko na stopach...
      To hadztwo gryzie też przez ubranie.
      • waganiemama Re: Narew - wątek organizacyjny 19.06.11, 15:38
        cholera... ale to już są? w czerwcu??
        a buuu... crying
      • tygrysgreen Re: Narew - wątek organizacyjny 19.06.11, 21:20
        dobrze że przypominasz bo na moich terenach tych gadów nie ma i zupełnie bym zapomniała
      • user0001 Re: Narew - wątek organizacyjny 19.06.11, 22:32
        Jako mieszkający stale nad Narwią, ale w jej dolnym biegu, przyznaję, że komary to jest spory problem.
        Draństwo umie gryźć przez cienkie skarpety... a do nocnej posiadówki bluza z kapturem może okazać się niezbędna.
        • slayerhood-ka Pogoda 20.06.11, 20:30
          Zapowiada się ciepło, duszno a w nocy z czwartku na piątek prawdziwa niespodzianka - jak dla mnie bomba- łoberwanie chmurki big_grin W takim miejscu to bajka big_grin
          • slayerhood-ka Lista obecności 20.06.11, 20:33
            Czy można prosić o wpisanie się kto i kiedy?
            • slayerhood-ka grajek 21.06.11, 15:13
              przypominam,że tam grajka niet - może ktos cos ma
            • samysliciel Re: Lista obecności 21.06.11, 19:53
              ja się wybieram, ruszam jutro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka