torado 14.07.12, 11:32 net staje się namiastką bliskości. Z jakiś powodów jest trudno wchodzić w relacje, budować związki to net daje złudne poczucie bycia z kimś blisko. To takie nawiązanie do wątku butelki . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
facet699 Re: bliskość? 14.07.12, 12:22 to tylko część prawny. Dla tych, którzy w czasach bez internetu radzili (by) sobie doskonale takie internetowe znajomości to tylko uzupełnienie realnego życia. Natomiast dla mniej przebojowych internet daje szansę bardziej zaistnieć, może nawet osiągnąć to co byłoby poza ich zasięgiem. Odpowiedz Link
green.amber Re: bliskość? 14.07.12, 12:26 hymmm nie wiem czy tu nie za dużo założeń jak na dwie linijki tekstu... wiem natomiast, że na mnie net od wczoraj działa jakoś nieco przygnębiająco, więc zbieram się do pozbliżania w realu, tylko nie mogę się zdecydować w czym to zbliżanie będzie mi wygodnie uskuteczniać Odpowiedz Link
lesher Re: bliskość? 14.07.12, 12:37 > tylko nie mogę się zdecydować w czym to > zbliżanie będzie mi wygodnie uskuteczniać Podpowiedź: im będzie tego mniej, tym wygodniej! Odpowiedz Link
green.amber Re: bliskość? 14.07.12, 12:47 dzięki dzięki dobrze jest móc na Kogoś liczyć czasem tak, a czasem może być też, im mniej - tym zimniej Odpowiedz Link
torado Re: bliskość? 14.07.12, 13:55 green.amber napisała: > hymmm nie wiem czy tu nie za dużo założeń jak na dwie linijki tekstu... > trza Was trochę rozbudzić ..... Odpowiedz Link
green.amber Re: bliskość? 14.07.12, 12:45 hymmm a złudzenia powstają i tkwią w naszych głowach... na ile sieć im pomaga?? Odpowiedz Link
torado Re: bliskość? 14.07.12, 13:51 green.amber napisała: > hymmm a złudzenia powstają i tkwią w naszych głowach... na ile sieć im pomaga?? > bliskość to poczucie bliskości mentalnej, psychicznej ale i fizycznej......więc bez bliskości fizycznej bliskość staje się niepełna...... . Net bardzooooooo pomaga złudzeniom...bardzoooo zwłaszcza jak znajomość jest tylko netowa....... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: bliskość? 14.07.12, 22:23 torado napisała: Net bardzooooooo p > omaga złudzeniom...bardzoooo zwłaszcza jak znajomość jest tylko netowa..... oj, baaardzo.....a potem następuje spotkanie i trach...pękają złudzenia jak bańki mydlane.... dlatego trzeba szybko zrobić rachu ciachu i spotkać się zazwyczaj zbyt wiele złudzeń maja kobiety...ech ta nasza głupia, kobieca wyobrażnia..... Odpowiedz Link
preczzglupota net.. fajsbuk... 18.07.12, 18:51 i odpada cała niewerbalna otoczka... a przed monitorem ma sienie realnego człowieka - tylko wyobrażenie o nim. w konfrontacji z rzeczywistością - wyrzut katecholamin z nadnerczy i reakcja ucieczki. Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: net.. fajsbuk... 18.07.12, 19:14 mów za siebie dla mnie to droga do poznawania fajnych ludzi no dobra czasem zdarzają się mniej fajni Odpowiedz Link
preczzglupota Re: net.. fajsbuk... 18.07.12, 19:51 zielonooka38 napisała: > mów za siebie > dla mnie to droga do poznawania fajnych ludzi > no dobra czasem zdarzają się mniej fajni > mist.. mist.. nie mam konta tamże. Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: net.. fajsbuk... 18.07.12, 19:59 nie mam konta na fajsuku chodziło mi o net ogólnie Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: net.. fajsbuk... 18.07.12, 20:33 z kanapy w pewnym bloku, na spokojnym osiedlu, które kiedyś ktoś wybudował na Śląsku Odpowiedz Link
preczzglupota Re: net.. fajsbuk... 18.07.12, 20:41 zielonooka38 napisała: > z kanapy > w pewnym bloku, na spokojnym osiedlu, które kiedyś ktoś wybudował na Śląsku Tja.. pierwsz epytanie obywatelek pochodzących z Oberschlesien jak zaczynałem swoja karierę lekarza w Zagłębiu Ruhry... Skąd ty jesteś pieronie. Odpowiedź - okolice Szczecina. Na co owe zgodnie - Gorol, psia jego jucha, gorol. Więc obstawiam że mam przyjemnośc z przedstawicielką populacji Niederschlesien, ewentualnie uważającą mnie nie za gorola. W szczegóły nie wnikam Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: net.. fajsbuk... 18.07.12, 20:45 te - pytałeś skąd klikam a nie skąd pochodzę Misiu Odpowiedz Link
preczzglupota Re: net.. fajsbuk... 18.07.12, 20:48 tja. woher kommst du szetzśen? ich bin sehr hajs-blutich gorol. Gorol zucht frau . Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: net.. fajsbuk... 18.07.12, 20:54 tja tja i w ojczystym mym języku proszę wybitne ciele do obcych jestem Odpowiedz Link