Dodaj do ulubionych

Samotność

10.04.13, 06:54
Samotność jest moją jedyną i najlepszą przyjaciółką.
Choć ciężka i zła,to uczy nas pokory i zwalcza strach przed śmiercią.
Już dawno pogodziłam się z tym,że prawdziwa miłość nie jest mi pisana,nigdy nie miałam szczęścia w miłości i ciągle trafiałam na kogoś kto mnie krzywdził i zostawiał.
Takich ludzi jak ja jest pewnie mnóstwo,więc chętnie z nimi popiszę.
Człowiek samotny - człowiek znudzony życiem.
Mam tyle marzeń,które się nigdy nie spełnią,ale nikt mi ich nigdy nie odbierze.
Komuś musi być źle,muszą płynąć łzy goryczy,musi cierpieć w życiu,by inni mogli być szczęśliwi.
W sumie jak patrzę na dzisiejsze związki i małżeństwa to cieszę się,że jestem singielką.
Zawsze inna,dziwna,wyjątkowa,nie z tego świata.
Jestem 100% sobą i nie boję się szczerości do bólu.
Naprawdę nie warto szukać miłości na siłę,bo można jeszcze bardziej się sparzyć.
Pozdrowienia dla wszystkich.
Obserwuj wątek
    • witamina_b12 Re: Samotność 10.04.13, 07:55
      Moim zdaniem to na siłę nic nie należy robić... nie tylko szukać miłości. Bo nigdy nie otrzyma się wtedy oczekiwanych efektów.
      Piszesz o pogodzeniu z sytuacją, ale z twojego postu bije straszny smutek...
      Na pewno masz też marzenia, które można realizować w pojedynkę - postaraj by one się spełniły. Bycie samemu nie musi oznaczać samotności.
      pozdrawiam.
      • najall Re: Samotność 10.04.13, 08:17
        Witaminka, jak zwykle, mnie uprzedziła big_grin
        Zgadzam się w całek rozciągłości z pierwszym akapitem, sama chciałam to napisać.
        Poza tym bycie samemu wcale nie znaczy, że człowiek jest znudzony życiem. Nadal można realizować swoje marzenia i dawać sobie chwile szczęścia. Jest to może inny rodzaj szczęścia niż dzielenie się nim z kimś innym, ale nadal spełnia swoje zadania.

Oczywiście zgadzam się, że bywają chwile, które przyszpilają człowieka do gleby i wydaje się jakby już nic nigdy nie zostało przed nami, ale to nieprawda.
        Trzymaj się i nie poddawaj, jak Gwen tu pisał wiosna już za rogiem. big_grin
    • ane-tal Re: Samotność 10.04.13, 08:25
      Choć ciężka i zła,to uczy nas pokory i zwalcza strach przed śmiercią.- nie zgadzam się , ja się boję śmierci, zarówno swojej jak i bliskich.

Człowiek samotny - człowiek znudzony życiem.
      • bez.pokory Re: Samotność 10.04.13, 08:43
        Może brak Ci odwagi do życia.. a może jest Ci tak po prostu wygodnie..
        o widzisz Aneta, ja właśnie jakiś czas temu też na to wpadłam
        jedno przeplatające się z drugim, z naciskiem na to drugie
        • ane-tal Re: Samotność 10.04.13, 09:47
          I tak będę Cie męczyć na chwilę niewygody w czerwcu tongue_out
    • kolega851 Re: Samotność 27.06.13, 23:43
      może nie trofiłaś na właściwego męszczyzne musze sie stobom zgodzić miałem to samo myślałem że życie jest do niczego
      • mirabelle38 Re: Samotność 01.07.13, 18:16
        Możemy sobie podać dłoń wolfheart13 ,zawsze się tak mówi ze się nie trafiło na odpowiedniego bo cóż innego powiedzieć trzeba kobite pocieszyć smile)) ale życie jest niestety brutalne ,jedni mają łatwość w tym...inni przyciągają idiotów ...pozdrowionka dla samotnych mamuś i tatusiów chociaż nie wiem czy w ogóle tutaj tacy są smile
    • ame_belge34 Re: Samotność 28.06.13, 00:06
      Ksiądz Twardowski napisał :
      Nie płacz w liście
      nie pisz że los ciebie kopnął
      nie ma sy­tuac­ji na ziemi bez wyjścia
      kiedy Bóg drzwi za­myka - to ot­wiera okno.

Nie zależnie od wiary i nie wiary, spróbuj poszukać okna....
      • lena_80 Re: Samotność 28.06.13, 09:50
        ....odetchnij popatrz
        spadają z obłoków
        małe wielkie nieszczęścia potrzebne do szczęścia
        a od zwykłych rzeczy naucz się spokoju
        i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz

Uwielbiam poezję ks.Twardowskiego
    • zorinaksa Re: Samotność 01.07.13, 17:47
      nie jest to pozytywna strona zycia..... az płakac się chce
    • lemonniada Re: Samotność 01.07.13, 19:23
      bo....najłatwiej jest się poddać....załamać,stwierdzić,że przecież nic już nas nie czeka!
      Dlaczego to sobie robisz?masz jedyny dar,którego ponownie nikt Ci nie da!!Ok,może w miłości Ci nie idzie...ale im bardziej za czymś gonisz...
      Poza tym życie singla nie jest wcale takie złe!!!
      • lenny_small Re: Samotność 01.07.13, 20:55
        ...bo najłatwiej jest udzielać rad...wink
        • lemonniada Re: Samotność 02.07.13, 05:47
          lenny_small napisał:

> ...bo najłatwiej jest udzielać rad...wink

Zapewniam Cię,że ja do swoich rad się stosuję...Kravitz....wink
          • lenny_small Re: Samotność 02.07.13, 11:56
            ...zapewniam Cię, że jutro będzie piękny dzień...wink
            problemy ze snem?
            • kolega851 Re: Samotność 02.07.13, 14:58
              to mi wcale nie pomoże że jutro będzie lepszy dzień nai gorsza jest samotność
              nie ma nic gorszego pozdrawiam
            • lemonniada Re: Samotność 02.07.13, 20:41
              lenny_small napisał:

> ...zapewniam Cię, że jutro będzie piękny dzień...wink
              > problemy ze snem?
              Będzie,wiem o tym!
              Słońce jestsmile
              Praca Lenny...praca uszlachetnia wink
              • lenny_small Re: Samotność 02.07.13, 21:50
                ...lepiej być szlachetnym czy szczęśliwym?
                wink
                • lemonniada Re: Samotność 02.07.13, 23:43
                  lenny_small napi:

> ...lepiej być szlachetnym czy szczęśliwym?
                  > wink

Uważasz,że te rzeczy nie mogą iść w parze?
                  To tak jakbym zapytała: wolisz kobietę mądrą czy piękną?
                  smile

Waż słowa!
                  • lenny_small Re: Samotność 04.07.13, 13:21
                    ...nie można mieć wszystkiego...wink
                    • lemonniada Re: Samotność 04.07.13, 16:19
                      lenny_small napisał:

> ...nie można mieć wszystkiego...wink

oczywiście!ale można starać się by mieć jak najwięcej...smile
                      • lenny_small Re: Samotność 05.07.13, 09:02
                        można, tylko czasem zamiast ciągle się starać lepiej po prostu żyć...wink
                        • lemonniada Re: Samotność 05.07.13, 09:24
                          lenny_small napisał:

> można, tylko czasem zamiast ciągle się starać lepiej po prostu żyć...wink

a nie uważasz,że zaprzestanie jakichkolwiek starań oznacza rychłe życie...w pojedynkę?
                          • lenny_small Re: Samotność 05.07.13, 09:31
                            jakichkolwiek nie, ale można przesadzić...
                            • lemonniada Re: Samotność 05.07.13, 09:40

> jakichkolwiek nie, ale można przesadzić...

myślisz?
                              wiesz,nie mam tutaj na myśli zakładania worka pokutnego na głowę,umartwiania się w stylu braku wyjść z kolegami...ale o jakiś powiew spontaniczności i zainteresowania smile

Lubisz Go?
                              • lenny_small Re: Samotność 05.07.13, 09:48
                                wiem...wyjście z kolegami jest ok, pod warunkiem że....i tutaj mamy często całą listę...
                                ...spontaniczność i zainteresowanie...myślisz, że ich brak jest tylko domeną mężczyzn?...skupiona na sobie i własnych problemach niewiasta oczekuje zainteresowania wracającego póżno faceta...siedzący przed telewizorem z piwem facet czeka na obiad potem kolację, a wieczorem na uśmiechniętą niewiastę...życie...wink
                                ...Go?...Kogo lubię?
                                • lemonniada Re: Samotność 05.07.13, 09:59

> wiem...wyjście z kolegami jest ok, pod warunkiem że....i tutaj mamy często całą
                                  > listę...

dla mnie jest tylko taki: ja wtedy wychodzę z dziewczynami,poza tym znasz coś takiego jak zaufanie? smile

> ...spontaniczność i zainteresowanie...myślisz, że ich brak jest tylko domeną mę
                                  > żczyzn?...
                                  to moje subiektywne zdanie wyłonione w trakcie wieloletnich obserwacji obu "pci" tongue_out

skupiona na sobie i własnych problemach niewiasta oczekuje zaintereso
                                  > wania wracającego póżno faceta...

dziwi Cię to? skoro nie widziała go cały dzień? tongue_out

siedzący przed telewizorem z piwem facet czeka
                                  > na obiad potem kolację, a wieczorem na uśmiechniętą niewiastę...życie...wink

przypomniała mi się pewna anegdotka:
                                  -Kochanie co dzisiaj na obiad?
                                  -Nic!
                                  -Jak to? wczoraj też nic nie było...
                                  -No! na dwa dni ugotowałam
                                  tongue_out
                                  p.s.ja też lubię piwo smile

> ...Go?...Kogo lubię?

nooo Kravitza!bo ja bardzo!
                                  • lenny_small Re: Samotność 05.07.13, 10:09
                                    nie rozumiem o co chodzi z tym zaufaniem...pisałem o wyjściu z kolegami...
                                    niestety bywa tak, że "nie mam nic przeciwko temu" ale przez kilka dni się do Ciebie nie odzywam - i podobne gierki...jak trafi na wrażliwego faceta...to ma przewalone - moja subiektywna ocena na podstawie obserwacji obu płcitongue_out

tak, dziwi mnie, jak wraca po całym dniu pracy i pada na pysk i trafia do "lodowni" bo dzisiaj nie okazał zainteresowania...

...nie lubię Kravitza i nick nie ma z nim nic wspólnego wink
                                    • lemonniada Re: Samotność 05.07.13, 10:15
                                      l

> nie rozumiem o co chodzi z tym zaufaniem...pisałem o wyjściu z kolegami...
                                      > niestety bywa tak, że "nie mam nic przeciwko temu" ale przez kilka dni się do C
                                      > iebie nie odzywam - i podobne gierki...jak trafi na wrażliwego faceta...to ma p
                                      > rzewalone - moja subiektywna ocena na podstawie obserwacji obu płcitongue_out

Lenny...cóż ja mogę Ci napisać? są różne kobiety!
                                      Są księżniczki,które mają za zadanie jedynie leżeć i pachnieć...i strzelać fochy..
                                      Ale są też kobiety wyrozumiałe,kochające-takie do rany przyłóż..
                                      Tak samo jak z wami przecież smile

> tak, dziwi mnie, jak wraca po całym dniu pracy i pada na pysk i trafia do "lodo
                                      > wni" bo dzisiaj nie okazał zainteresowania...

ja również często "padam na pysk" więc "lodownia" jest mi obca

> ...nie lubię Kravitza i nick nie ma z nim nic wspólnego wink
                                      przykro mi....smilew takim razie nie proszę o rozwinięcie członu nr.2 tongue_out
                                      • lenny_small Re: Samotność 05.07.13, 10:21
                                        hehehe....zestawienie "członu" z drugą częścią nicka i słowo "rozwinięcie"...zrobiło się ciekawiesmile
                                        zapewniam Cię, że nie jest tak źle, a jeżeli jesteś ciekawa...zapytaj wujka google...
                                        a przy okazji ...lemonniada..bo słodka, czy bardzie lemon? wink
                                        • lemonniada Re: Samotność 05.07.13, 10:25

> hehehe....zestawienie "członu" z drugą częścią nicka i słowo "rozwinięcie"...zr
                                          > obiło się ciekawiesmile

tongue_out
                                          > zapewniam Cię, że nie jest tak źle, a jeżeli jesteś ciekawa...zapytaj wujka goo
                                          > gle...
                                          co też niebawem uczynię!

> a przy okazji ...lemonniada..bo słodka, czy bardzie lemon? wink

odpowiednio przyrządzona gasi pragnienie,powoduje,ze chcesz więcej i więcej..
                                          nienasycenie....
                                          co do smaku..zależy czego się więcej naciśnie czyż nie? wink
                                          • lenny_small Re: Samotność 05.07.13, 10:36
                                            ...trudna sztuka naciskania...wink lubię smak słodki i kwaśny...nie lubię goryczywink ale odpowiednio przyrządzić na pewno nie jest łatwo...
                                            • lemonniada Re: Samotność 05.07.13, 10:41

> ...trudna sztuka naciskania...wink lubię smak słodki i kwaśny...nie lubię goryczy
                                              > wink ale odpowiednio przyrządzić na pewno nie jest łatwo...

tak...trzeba to robić z wyczuciem...ale zdecydowanie..nie może mrugnąć powieka..zero niepewności! big_grin
                                              Kiedy idzie się za głosem serca,da się odpocząć wszędobylskiemu rozumowi,znajdzie się odpowiedni recept tongue_out
                                              • lenny_small Re: Samotność 05.07.13, 10:45
                                                czyli kluczem do odpowiedniego smaku jest serce ?
                                                wink
                                                • lemonniada Re: Samotność 05.07.13, 10:49

> czyli kluczem do odpowiedniego smaku jest serce ?
                                                  > wink

wrong!
                                                  raczej dobrej jakości wyciskarka...tongue_out

Chodzi o "Myszy i ludzie" ? smile
                                                  • lenny_small Re: Samotność 05.07.13, 10:53
                                                    ...czyli nie musi być czuły, ważne żeby był sprawny ? tongue_out

tak, chodzi o naiwnego faceta...wink
                                                  • lemonniada Re: Samotność 05.07.13, 10:56

> ...czyli nie musi być czuły, ważne żeby był sprawny ? tongue_out

obie opcje brzmią kusząco tongue_out

> tak, chodzi o naiwnego faceta...wink

ale widzę,że zaczynasz odbiegać od tego obrazu w swoim życiu?zbyt wiele razy się pewnie sparzyłeś...
                                                  • lenny_small Re: Samotność 05.07.13, 10:58
                                                    ...kilka...zabawne, że na tym samym piecu...wink
                                                    bardzo miło się rozmawia, ale muszę spadać...trzeba z czegoś żyć...
                                                  • lemonniada Re: Samotność 05.07.13, 11:00

> ...kilka...zabawne, że na tym samym piecu...wink
                                                    > bardzo miło się rozmawia, ale muszę spadać...trzeba z czegoś żyć...

Mnie również smile
                                                    Udanego dnia i ...do kiedyś big_grin
                                                  • lenny_small Re: Samotność 05.07.13, 11:04
                                                    ...do kiedyśsmile
      • facet699 Re: Samotność 02.07.13, 14:09
        lemonniada napisał(a):

> bo....najłatwiej jest się poddać....załamać,stwierdzić,że przecież nic już nas
        > nie czeka!

poddać wcale nie znaczy załamać

> Poza tym życie singla nie jest wcale takie złe!!!

Oczywiście! Jest lepsze niż zamartwianie się i czekanie na cud.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka