Dodaj do ulubionych

Jest mi źle

25.10.25, 16:22
Nie wiem co zrobiłam źle a moze wiem myślałam o innych nie o sobie o tym co czuje co przeszłam. Założyłam rodzine ale czuję sie bardzo samotna wiem ze nie byłoby tak gdybym miala obok fajnych ludzi czyt. Wujków ciocie babcie. Jestem ze wszystkim sama chciałabym nie miec domu wolę mieć 1 pokój a fajne relacje. Niestety mój mąż mnie nie słuchał pracował a ja wiecznie sama. Bardzo tęsknię za moim życiem chciałabym zeby ktos zaprosił nas na wakacje serio nie Turcja Ibiza ale normalna rodzina gdzie można wypić kawe a dzieci uczą sie społecznej relacji. to moje jedyne marzenie. Tęsknię za normalnością. Często płaczę z bezsilnosci i samotności.
Obserwuj wątek
    • mardaani.74 Re: Jest mi źle 27.10.25, 01:07
      Mało kto ma teraz taką rodzinę, wspierającą i lubiącą się integrować. Zamiast się zamartwiać spróbuj spojrzeć z innej perspektywy, bo obawiam się, że teraz widzisz szklankę do połowy pustą jakby w Twoim życiu nie było nic co jest dobre i z czego możesz być zadowolona a to raczej nie jest prawda.

Wiele młodych kobiet inaczej wyobraża sobie założenie własnej rodziny, bardziej jak przedłużenie narzeczeństwa a rzeczywistość bywa banalna, nudna i żmudna, te początki bywają czasem bardzo trudne emocjonalnie, uczucie osamotnienia pojawia się bardzo często zwłaszcza po urodzeniu dziecka kiedy każdy dzień zamienia się w "dzień świstaka".

Można sobie zbudować wspierający krąg z osób które nie są rodziną, ale trzeba się wysilić, samo się nie stanie, przyjaźnie to też są dość wymagające relacje, wymagające zaangażowania i podtrzymywania.

Oczywiście jeśli to samopoczucie jest stale takie złe i robi się tylko coraz gorzej nie zaszkodziłoby też przejść się do lekarza albo chociaż psychologa i porozmawiać o tym samopoczuciu, bo jeśli to depresja to dobrze byłoby podjąć leczenie, czy to farmakologiczne czy też psychoterapię. Szkoda młodości na takie niepotrzebne smutki i tęsknoty za trawą bardziej zieloną u sąsiada.
      • aria123456 Re: Jest mi źle 06.11.25, 16:11
        Tak to racja ale wszyscy podkreślam wokół mnie zachowują sie bwznadziejenie dodam ze mieszkam na wsi codziennie dojeżdżam do pracy ale mam dosc serio. Naprawdę brakuje mi rodziny chciałabym tej zielonej trawy od sąsiada. Batdzo tęsknię za normalnym życiem.
        • mardaani.74 Re: Jest mi źle 08.11.25, 14:29
          Tylko co to jest normalne życie, bo teoretycznie Ty też patrząc z boku masz normalne życie.
    • sp9tcu Re: Jest mi źle 28.10.25, 21:02
      zacznij od prostej rzeczy
      ile masz kontaktów w komórce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka