11.07.13, 16:01
w związku z wczorajszymi deklaracjami odnośnie ogarniania się, ogłaszam, iż podejmę pracę smile
chciałbym zarabiać 30zł/h netto (może być na czarno), na początek pół etatu; potem, jak już wejdę na obroty, mogę być do dyspozycji 10h i chcę godzinę przerwy.
ps: ogarnianie się jest jeszcze nudniejsze niż nicnierobienie (chodzi o presję, że się powinno coś zrobić, gdy się nie chce i nie widzi natychmiastowego efektu działań).
Obserwuj wątek
    • zakochana_jane Re: podejmę 11.07.13, 16:06
      To wszystko?
      A gdzie CV? smile
      • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:10
        a po co cv?
        liczą się chęci, ja mogę zacząć wszystko od początku i szybko się uczę.
        • zakochana_jane Re: podejmę 11.07.13, 16:16
          To w takim razie co byś chciał Tede robić?
          • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:19
            powiedz mi, co mogę robić za taką stawkę? tongue_out
            • zakochana_jane Re: podejmę 11.07.13, 16:30
              Ale nie ma żadnych haczyków?
              Normalnie wszystko możesz robić, byle by to było 30 zł/h?
              smile
    • puch_atek Re: podejmę 11.07.13, 16:08
      hihi no to niezle sie cenisz Tedek
      wlasnie, Tdf pochodzi od Tour de France? wink
      • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:10
        tak; właśnie oglądam etap i czekam aż wchłoną ucieczkę smile
        • wyszeptany-o-zmroku Re: podejmę 11.07.13, 16:11
          A jak tam dziś Kwiatkowski jedzie?
          • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:18
            jak typowy polak wink
            czyli dużo chcemy a mało będzie. nie no dziś ma być finisz z grupy, to na win nie ma szans, bo są lepsze kocury; osobiście trzymam za saganem, ale jak pójdzie bez niespodzianek to cavendish powinien zaliczyć.
            a co do kwiatka jeszcze to młody jest, może w nast. sezonach będzie z niego dla polaków pociecha ;]
            • wyszeptany-o-zmroku Re: podejmę 11.07.13, 16:24
              eee,mnie się wydaje że na Frooma nie ma mocnych,dobrze chłopak się od poczatku ustawił a Kwiatek może jakieś etapowe zwycięstwo zaliczy..
              • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:27
                ale ja mówię o etapowym, też sądzę, że frum już pozamiatał w tym roku, z resztą jak pamiętam to i w tamtym roku też był mocny i kto wie, gdyby nie te zespołowe zasady, czy by swojego kumpla z zespołu tego łiginsa nie objechał?
                • wyszeptany-o-zmroku Re: podejmę 11.07.13, 16:40
                  Prawda.Druga sprawa że byłoby zupełnie inaczej gdyby kolarze nie mogli komunikować się przez radio,co mnie osobiście wkurza...a wegens to chyba u nas będzie się ścigał,tak słyszałem.
                  • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 17:00
                    eee widzę, że trochę ogarniasz. mi osobiście słuchawki nie przeszkadzają, po to są menedżerowie, dyrektorzy, jak trenerzy, ustawiają zespół i taktykę.
                    kawendisz nie dal rady ;], kitel, cav, sagan (chyba ;])
                    • wyszeptany-o-zmroku Re: podejmę 11.07.13, 17:13
                      A mnie to jednak trochę irytuje bo w ten sposób odbiera sie szanse słabszym drużynom..może nie odbiera ale mocno ogranicza.Cosik tam kumamwink,tdf nie obserwuje tak dokładnie ale Giro d'Italia widziałem wszystkie etapy ale to chyba dlatego że majka z niemcem dali radę.
      • hashimotka88 Re: podejmę 11.07.13, 16:17
        Jak już coś znajdziesz Tede...uszu to poleć mnie big_grin ale jestem o wiele mniej wymagająca niż Ty, nawet 3 x mniej wink

Hmm też mnie zastanawia nick Tdf i teraz znalazłam coś takiego ale cięzko się tego słucha tongue_out Twój nick ma z tym coś wspólnego z tą piosenką, czy to przypadek?
        Mnie interesuję również po co tyle Ci tych 8 suspicious jedna by Ci w zupełności wystarczyła wink

• tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:22
          a tobie po co dwie? tongue_out
          ja wolę 3, bo to lepsza liczba, mistyczna big_grin no a 8 jest szczęśliwa u kitajców.
          ale jestem gupi tongue_out
          • hashimotka88 Re: podejmę 11.07.13, 16:31
            > a tobie po co dwie? tongue_out

Bo mi tyle zostało przypisane tongue_out jakby się uparł to nie tylko rok mogłabym wykorzystać ale i dzień. Wtedy miałabym 3 ósemki tongue_out

"Ej, masz napisaną ósemkę" tongue_out

Tak sobie teraz pomyślałam jak usłyszałam te słowa w piosence, że po prostu chciałeś mieć ich więcej. Nie wiedziałam, ze jest lubiana przez kejtowców? hiphopowców znaczy się?. Tego nie da sie słuchać big_grin
            Nie lubię hip hopu hmmm jeden zespól troszku mi sie kiedyś spodobał. Nie pamietan nazwy... byłą jakaś liczba, nie wiem czy nie 42

> ale jestem gupi tongue_out

Tego nie wiem big_grin ale skoro tak mówisz to nie będę się Tobie sprzeciwiać tongue_out
            • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 17:24
              kitajców = chińców smile
              • hashimotka88 Re: podejmę 11.07.13, 18:01
                > kitajców = chińców smile

ej...
                nie lubię tego (swojej niewiedzy) więc wolałabym jaśniej wink
                Mógłbyś?

Już wiem o jaki zespół mi chodziło: 52 Dębiec, jego parę piosenek jakoś zniosłam smile
                • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 19:38
                  no chińce - chińczyki - a poprawniej chińczycy smile
                  w tamtych stronach 8 jest szczęśliwa, ale nie doszukuj się dalszych powiązań, tak sobie wybrałem, żeby nie 7 bo to taka oklepana, wiesz... wink)
                  • hashimotka88 Re: podejmę 11.07.13, 20:03
                    wiem big_grin i się nie doszukuję wink
                    Tylko myślałam, że to jakieś ugrupowanie i 8 jest powiązane z hip hopem. W końcu w tej piosence była mowa o ósemce wink
                    • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 20:05
                      ale to była twoja piosenka tongue_out
                      • hashimotka88 Re: podejmę 11.07.13, 21:22
                        ale ja się pytałam czy ona ma z Tobą związek suspicious
                        Nie odp, więc uznałam, że ma, a Ty nie chcesz sie przyznać tongue_out

Ok, to skad ten nick ??
                          • hashimotka88 Re: podejmę 11.07.13, 22:21
                            Serio od Tour de France? suspicious dobra wierze... Chyba wink
                            Ale mi ten Tede pasowal i jego kawalek Tdf oraz fragment o 8 wink widocznie to zbieg okolicznosci a ja juz nie szukam big_grin

co do "piosenki"... Nie robie tego ale... Tym razem przyspieszylam tempo wink nornalnie slucham od poczatku do konca ale tam sie nie dalo. Sa ciekawsze.
                            To ziajanie na poczatku bylo zaskakujace wink
    • green.amber Re: podejmę 11.07.13, 16:16
      enooo weś… za takie marne grosze będziesz się zaharowywał… a jeszcze pewnie pić w czasie godzin pracy nie pozwolą… a jeśli wstać trzeba będzie przed południem…
      • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:23
        mogę wstawać przed świtem.
        ile powinien facet zarabiać, żeby być z kobietą? suspicious
        • green.amber Re: podejmę 11.07.13, 16:32
          taaa no ale po co?? takie poświęcenia się mszczą...
          zależy... pewnie wink jaki facet, jaka kobieta... pytaj tę właściwą wink bo może nie zechce być niezależnie od ilości zarabianej kasy...
          • czarny.onyks Re: podejmę 11.07.13, 16:48
            no cos Ty...dużo kasy musi mieć...kto by się tam za gołodupcem oglądałsuspicious

ech...tak jakby kasa była wszystkim, czym można zdobywać kobietę....
            • green.amber Re: podejmę 12.07.13, 10:05
              z tego, że on mieć, to jeszcze nie wynika specjalnie nic dla niej... po pierwsze primo wink

ale jeśli traktować pieniądze jako rodzaj energii, a jeśli takim rodzajem energii chce obdarowywać wybrankę (albo żaden inny nie przychodzi mu do głowy wink), a jej to pasuje... a że nie jest wszystkim, tak jak nie jest wszystkim uroda, młodość czy odpowiednie rozmiary... wink
              i zdobyć to pestka... cała reszta to dopiero sztuka wink
    • czarny.onyks Re: podejmę 11.07.13, 16:18
      no cóż....
      nie jestem zaskoczona....
      zawsze będzie można potem powiedzieć, że chciałeś , ale nie było pracy...suspicious

a może by tak coś bardziej realnego?
      • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:24
        27 (też fajna liczba) plus fura i komóra? wink
        • czarny.onyks Re: podejmę 11.07.13, 16:30
          bez doświadczenia? stażu pracy i umiejętności...to chyba jako pan do towarzystwa....suspicious
          ale tam tez potrzebne pewne...predyspozycjewink
          • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:33
            nie no wiesz..
            podejmuję pracę ze wzgl. na przyszłą małżowinkę, powinno to być zajęcie przez nią akceptowalne.
            • mayenna Re: podejmę 11.07.13, 16:42
              tdf-888 napisał:

> nie no wiesz..
              > podejmuję pracę ze wzgl. na przyszłą małżowinkę, powinno to być zajęcie przez n
              > ią akceptowalne.

Na ten ożenek naszło cię po spotkaniu forumowym? W tym Lolku to jest zdecydowanie zła atmosfera, romansowa jakaś taka.smile
              • czarny.onyks Re: podejmę 11.07.13, 16:46
                heheh...
                innymi słowy chcesz sie żenić...wpadnij do Lolka big_grin
                • mayenna Re: podejmę 11.07.13, 20:26
                  czarny.onyks napisała:

> heheh...
                  > innymi słowy chcesz sie żenić...wpadnij do Lolka big_grin
                  >
                  A, niesmile To nie tak. W tym Lolku lęgną się dziwne ideesmile
              • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:49
                nachodzi mnie i odchodzi. wizja rozwodu mnie przeraża, to by była porażka.
                • mayenna Re: podejmę 11.07.13, 16:55
                  tdf-888 napisał:

> nachodzi mnie i odchodzi. wizja rozwodu mnie przeraża, to by była porażka.
                  Tak? a niekonieczniesmile
                  Tylko obowiązek alimentacyjny trwa do 25 roku życia - pamiętaj smile
                • witamina_b12 Re: podejmę 11.07.13, 22:31
                  tdf-888 napisał:

> nachodzi mnie i odchodzi. wizja rozwodu mnie przeraża, to by była porażka.
                  zawsze możesz się uprzeć i nie rozwodzić niezaleznie od okolicznośći suspicious
                  • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 22:35
                    a żebyś wiedziała, że tak by było.
                    • witamina_b12 Re: podejmę 11.07.13, 22:40
                      chciałbyś trzymać przy sobie na siłę kogoś kto cię nie kocha, a może nawet nienawidzi?
                      • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 22:43
                        niekoniecznie ;]
                        • witamina_b12 Re: podejmę 11.07.13, 22:46
                          ale oczywiście masz rację, że rozwód sam w sobie jest porażką, nawet jeśli jest najlepszym rozwiązaniem w danej sytuacji
                          • slayerhood-ka Re: podejmę 11.07.13, 23:00
                            witamina_b12 napisała:

> ale oczywiście masz rację, że rozwód sam w sobie jest porażką, nawet jeśli jest
                            > najlepszym rozwiązaniem w danej sytuacji

Ale czasem może byc wybawieniem. Uważam, że jesli się kocha tak OOO a nie tak "bo dziecko" "bo juz tyle ze soba jestesmy" "bo slub nam pomoze" to wszystko sie przetrwa. Ot przy całej swojej barwie czarno-bialej wierzę w taka miłosc. Kłótnie i ciche dni? Jak najbardziej, to częśc związku ale jak jest TO - to wszystko jest mozliwe.
                            Wspominam siebie sprzed slubu, kompletnie zagubiona, to mąz chaiał bardziej...a ja kochałam. No i sie udało. odnalazłam sie bez problemu i papierek nie miał tu żadnego wpływu. Jak slysze o "papierku" ze po co nam to mnie trafia. On nic nie psuje a jak jest To to wrecz pomaga
                            • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 23:25
                              o co chodzi z tym tekstem o czarno białej barwie? ;]
                              mi kiedyś była luba perswadowała, że widzę czarno-biało, a to wszystko jest kolorowe i ma odcienie szarości, nie pamiętam już, o co chodziło, ale mi mniej więcej o radykalizm ocen działań, zdarzeń itd. ;]
                              • slayerhood-ka Re: podejmę 12.07.13, 00:01
                                tdf-888 napisał:

> o co chodzi z tym tekstem o czarno białej barwie? ;]
                                > mi kiedyś była luba perswadowała, że widzę czarno-biało, a to wszystko jest kol
                                > orowe i ma odcienie szarości, nie pamiętam już, o co chodziło, ale mi mniej wię
                                > cej o radykalizm ocen działań, zdarzeń itd. ;]

Dla mnie albo cos jest dobre albo złe
                                albo bardzo lubie albo wcale
                                choc przyznam, że z wiekiem...fu jak to brzmi.....dojrzałam pare odcieni szarości smile
            • czarny.onyks Re: podejmę 11.07.13, 16:45
              naprawdę tylko dla kobiety??
              to szybko zrezygnujesz....

a sam dla siebie?
              czujesz się mężczyzną siedząc w domu...nic nie robiąc...nie realizując się zawodowo...?wink
              nie masz potrzeby sam dla siebie?
              • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:47
                spędzać czas na rutynowych monotonnych zajęciach i tak dzień w dzień po parę godzin? sam dla siebie nie czuję takiego pragnienia.
                • czarny.onyks Re: podejmę 11.07.13, 16:49
                  rutynowe? monotonne?
                  praca bywa różnorodna i barwna...

...wodzirejem zostań..będzie kolorowo big_grin
    • organza7 Re: podejmę 11.07.13, 16:30
      Ty się naprawdę do ożenku szykujesz?smile
      • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:36
        noo.. a taka fajna data za pasem 13.07.13, już chyba nie zdążę.
        • organza7 Re: podejmę 11.07.13, 16:37
          Wierzysz w magię liczb?wink Jaja sobie robisz...big_grin
          • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:45
            ja? niieee.. ale niektóre baby tak.
            • witamina_b12 Re: podejmę 11.07.13, 22:37
              podobno na ślub należy wybierać miesiąc w którego naziwe jest litera R...
              ja brałam slub w ripcu wink i nie wyszło...
              w przyszłym tygodniu wypada rocznica mojego ślubu.. hmm musze pomyśleć jak ją obchodzić w tym roku...
              • tfu.tfu Re: podejmę 11.07.13, 23:38
                ja tam celebruję rocznicę rozwodu, więc wiesz big_grin nie pomogę w temacie
    • wyszeptany-o-zmroku Re: podejmę 11.07.13, 16:47
      No widzisz,gdybyś zamieszkiwał gdzieś w okolicach Wrocławia,to dałoby radę coś załatwić..może 30 dychy to nie ale 20 jak najbardziej..jako kierowca np.
      • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 16:53
        załatwiłbyś mi?
        • wyszeptany-o-zmroku Re: podejmę 11.07.13, 16:58
          Ale nie za 30zł/h-no chyba że byłbyś na tyle mobilny,że np mógłbyś wyjechać na jakiś czas...kiedyś sam tak zrobiłem,nie miałem wyjścia a to co zarobiłem zainwestowałem..
          Tak,za 20 dychy/h załatwiłbym.
    • lesher Re: podejmę 11.07.13, 17:36
      Tede, a idźże Ty do jakiego BPO i jako korposzczur pozaiwaniaj!
      • slayerhood-ka Re: podejmę 11.07.13, 19:07
        Myslę, że z podejściem "teraz tylko pół etatu" nie rozpedzisz sie wystarczająco.
        To jak z rowerem... bez pedałowania musisz miec spore pochylenie.
        Ale potem juz tylko z górki...bo z takim usmiechem zaczarujesz sporo niewiast
        Ale to też połowiczny sukces...bo szukanie i odnalezienie "tej" to hohoho
        Powinna Ci podawac piwo z usmiechem, a zeby tak było sam uśmiech na starcie nie wystarczy.
        Masz kawał roboty
        Polecam rady Lesia, moj osobisty doradca nigdy mnie nie zawiódl smile
        • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 19:45
          slayerhood-ka napisała:

> Myslę, że z podejściem "teraz tylko pół etatu" nie rozpedzisz sie wystarczająco
          > .
          > To jak z rowerem... bez pedałowania musisz miec spore pochylenie.
          > Ale potem juz tylko z górki...bo z takim usmiechem zaczarujesz sporo niewiast
          > Ale to też połowiczny sukces...bo szukanie i odnalezienie "tej" to hohoho
          > Powinna Ci podawac piwo z usmiechem, a zeby tak było sam uśmiech na starcie nie
          > wystarczy.
          > Masz kawał roboty
          > Polecam rady Lesia, moj osobisty doradca nigdy mnie nie zawiódl smile

zastanawiam się, czy wolę, jak moralizujesz, czy gdy jesteś mniej poważna tongue_out
          • slayerhood-ka Re: podejmę 11.07.13, 20:15

>
            > zastanawiam się, czy wolę, jak moralizujesz, czy gdy jesteś mniej poważna tongue_out

I po zastanowieniu co stwierdziłes? smile
            • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 20:42
              powiem ci przy okazji, jeszcze sie pozastanawiam. byłem po fajki, cameli nie było, czerwonych marlboro też nie sad kupiłem te goldy (marl) - alle słabeee;
              • slayerhood-ka Re: podejmę 11.07.13, 21:11
                a moze palenie tez czas zarzucic smile
                • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 21:17
                  na zdrowie by wyszło ;]
                  ale teraz słucham sobie tego

i fajnie się pali przy tym.
                  a jutro będę się źle czuł i nie będę miał siły na ambitniejsze działania ;]
                  • slayerhood-ka Re: podejmę 11.07.13, 21:36
                    czyli jednak plan zawieszony....
                    • tdf-888 Re: podejmę 11.07.13, 22:45
                      o w ostatnim kawałku tamtego koncertu odkryłem, że był wsamplowany w

nie słuchać w złym humorze smile
    • witamina_b12 Re: podejmę 12.07.13, 10:32
      tdf-888 napisał:
      > ps: ogarnianie się jest jeszcze nudniejsze niż nicnierobienie (chodzi o presję,
      > że się powinno coś zrobić, gdy się nie chce i nie widzi natychmiastowego efekt
      > u działań).
      a tak z ciekawości to ile czasu Ty "nic nie robisz"?
      • organza7 Re: podejmę 12.07.13, 10:40
        I co to znaczy "nic nie robić", bo jak się utrzymuje? Chyba że ta dziewczyna ze zdjęcia boroczka musi go żywićsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka