margott70 12.07.13, 14:58 Za chwilę na pierwszą jazdę. Nie ukrywam mam pewnego stracha. Bardzo mi się podobała pewna relacja: instruktor:" Różnie próbowano mnie zabić, ale tak jak pan to jeszcze nikt". Zobaczymy co usłyszę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hashimotka88 Re: No to idę 12.07.13, 15:12 ooo pierwsza jazda. Pamiętam ją 1,5 roku temu w listopadzie. W życiu nie kierowałam samochodem, nawet kluczyka być może do końca nie przekręciłam ale wtedy siadłam i nie było tragedii. Miałam dziadowski samochód tzn. sprzęgło beznadziejnie chodziło, ciężko, do tego stopnia, że późneij mnie noga bolała. Mój pierwszy raz był jedynie na placu. Po kilku, kilkunastu godzinach mogą boleć Ciebie ręce, ramiona i szyja. Ja odczuwałam bo przeważnie po 2 godziny brałam, codziennie lub co drugi dzień Miłe wspomnienia, mili instruktorzy i tacy młodzi i wyrozumiali byli Echhh fajnie było Odpowiedz Link
organza7 Re: No to idę 12.07.13, 15:18 Podziwiać Ja to w życiu prawka nie zrobię Mam dwie strony świata, każda lewa i każda nie ta lewa tylko tamta, a koordynacji ruchów tyle co miś koala Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: No to idę 12.07.13, 15:30 Też myślałam, że to nie dla mnie i sie nie nadaję. Odradzali mi nawet, mówiąc że baby nie powinny siedzieć za kierownica Siadłam, zaczęłam jeździć i zamiast strachu była sama przyjemność, czekałam na kolejne jazdy właśnie! zapomniałam życzyć powodzenia i miłej jazdy. Instruktor będzie trzymał nogę na hamulcu więc nie ma obaw, na kierownicy też ale... ręke Odpowiedz Link
najall Re: No to idę 12.07.13, 16:19 Nie przejmuj się będzie dobrze, sama nie będziesz ten pierwszy raz ^ Swojego nawet nie pamiętam ;p Odpowiedz Link
butellishka Re: No to idę 12.07.13, 16:46 dasz radę z zabawnych kursowych historii... pamiętam jak poszłam na kurs na kat. A. pierwsze zajęcia, nigdy w życiu nawet na motocyklu nie siedziałam, więc byłam wielce przerażona. a instruktor starał się mnie pocieszyć i powiedział, że tego motocykla jeszcze nikt nigdy na kursie nie przewrócił. uhm... 40 minut później już leżałam hehehe, ciekawe czy teraz instruktor opowiada tę historię innym przerażonym kursantom Odpowiedz Link
stefcia41 Re: No to idę 12.07.13, 16:54 Ja na pierwszej jeździe krzyczałam : tylko nie skręcajmy w lewo ! Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: No to idę 14.07.13, 16:55 Stefa rządzisz ....mnie za to chciał staranować koleś, który na skrzyżowaniu próbował na czerwonym świetle przejechać....gdy ja ruszałam na zielonym... na szczęście nic się nie stało....ale minę miałam nietęgą... .......a instruktor doznał prawie zawału.... Odpowiedz Link
margott70 Re: No to idę 13.07.13, 17:04 No podziwiam. Tak pierwszy raz samemu i nikt za kierownicę nie trzyma. Że o pedałach nie wspomnę. Tu większej odwagi trzeba Odpowiedz Link