07.10.13, 17:50
wiecie co powiedzenie "dupa" na kobietę zawsze mi głupie się wydawało w końcu mam matkę siostrę itd. ale zrobiłem eksperyment i ostatnio nadużywałem tego określenia w barze czy na dyskotece i wiecie co?! nikomu to nie przeszkadza w sumie to po męsku rozumiem jakby ktoś na mnie mówiła ale ch.. to by mnie to nie tykało. Jaki wniosek? Cham czy nie cham ważne, że fajny Pansmile
Obserwuj wątek
    • organza7 Re: dupa 07.10.13, 18:41
      A mnie razi i to bardzo. Jak mi kolega 30+ ostatnio powiedział, że poznał dziewczynę i fajna d... była, zapytałam, czy twarzy też się przyjrzał, bo wolałabym o tym szczególe jej anatomii porozmawiaćsuspicious Na tyle inteligentny, że zawinął ogon pod siebie i nie kontynuowałsuspicious
      • hashimotka88 Re: dupa 07.10.13, 20:03
        > A mnie razi i to bardzo.

Nie dziwne, w końcu to Raziel napisał tongue_out
        Skoro z kobiety może być fajna dupa to z meżczyzny fajny dupek? big_grin
      • beja_81 Re: dupa 07.10.13, 20:08
        mnie też...
        zresztą mnie wiele zachowań razi
    • marek-1002 Re: dupa 07.10.13, 19:10
      "Granice mojego języka wyznaczają granice mojego świata". No to w ramach poszerzenia horyzontów:

świnia - 1) potocznie dziewczyna 2) atrakcyjna przedstawicielka płci żeńskiej

Miejski słownik Slangu i mowy potocznej
      • witamina_b12 Re: dupa 07.10.13, 20:24
        Dziewczyna to chyba "świnka" ? Ale i tak się nie poczuwa...
        A facet to "świnia"... Czy jakoś podobnie śpiewali..
        .
        • ame_belge34 Re: dupa 07.10.13, 20:56
          Mnie też razi niemilosiernie, tak samo jak laska i wiele innych określeń.
          Ja chyba generalnie jestem uczulona na chamstwo. O ile jest przyjemniej, jak mężczyzna zna chociaż podstawy kindersztuby.
          • marek-1002 Re: dupa 07.10.13, 21:36
            ame_belge34 napisała:

> Mnie też razi niemilosiernie, tak samo jak laska i wiele innych określeń.
            > Ja chyba generalnie jestem uczulona na chamstwo. O ile jest przyjemniej, jak mę
            > żczyzna zna chociaż podstawy kindersztuby.

A co dopiero powiedzieć o lasce, która używa wielu "innych określeń"?! Nie tylko Ty nie cierpisz chamstwa big_grin

• ame_belge34 Re: dupa 07.10.13, 21:48
              a o wspólczesnym języku określającym facetow to ja niewiele wiem tongue_out
    • s-t-x Re: dupa 07.10.13, 21:48
      wniosek chyba słuszny.
    • szarlotka_ja Re: dupa 07.10.13, 22:27
      Hmm... mnie jedno tylko zastanawia. W moich okolicach jak idzie fajna dziewczyna to można usłyszeć właśnie, że "o, idzie fajna dupa".
      Zaś jak jest niezdarny, nieogarnięty facet, taki co to nic nie umie zrobić to się mówi: "Boshe, co za dupa" tongue_out
      • hashimotka88 Re: dupa 07.10.13, 22:51
        A mi w tym roku na wakacjach usłyszało się słowa: " ale siedzisko big_grin" a jechałam wtedy na rowerze, że też Ci panowie, nie wiedzieli jakie to siodełko jest niewygodne suspicious Po 50 km to mnie tyłek przez dwa dni bolał, nic poza tym smile aaa i jacyś robotnicy ok, jeden, gwizdał suspicious
        Z reguły ludzie nie mają czasu na reakcję, nawet by mnie zauważyć, bo za szybko jadę tongue_out
        Dobra, poniżej 20 km/h raczej nigdy nie schodzę, bo męczę się wolną jazdą smile
        • slayer-ka Re: dupa 09.10.13, 19:31
          https://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/201204/1335103262_by_Popcia_600.jpg
    • tygrysgreen Re: dupa 09.10.13, 20:57
      nie przepadam, ale nie robię afery. wszystko zależy jak ktoś to mówi i jak się poza tym zachowuje. poza tym pewne niewielkie ilości bezczelności, samouwielbienia czy braku kindersztuby toleruję dla urozmaicenia. w sumie czasem sama tak mówię
    • robert.83 Re: dupa 10.10.13, 13:06
      Jak zwykle: to zależy. Od kontekstu.
      Są różne dziewczyny i różne sytuacje... i niektóre dziewczyny w niektórych sytuacjach lubią różne "straszne" rzeczy wink.

Ja mówię o sobie "facet" (i nie robię różnicy między facetem a mężczyzną) a o dziewczynach "laska", bo same tak o sobie mówią. To słowo zatraciło jakikolwiek negatywny wydźwięk.

Nie mówię o kobietach "dupa" bo mi się to źle kojarzy. Kobiety kojarzę jednak z twarzysmile.
      • organza7 Re: dupa 10.10.13, 13:18
        To że kojarzysz z twarzy dobrze o Tobie świadczy Roberciesmile Ale proszę Cię nie porównuj określenia facet z określeniem d... "Ciężkość' tego jest jednak baaaardzo różnasuspicioustongue_out
        • robert.83 Re: dupa 10.10.13, 17:25

Porównuję określenie facet do określenia laska. Dla mnie ciężar ten sam (zero negatywnych emocji i intencji).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka