te1109 10.08.07, 00:33 Wątek "noc" jest długi i źle się otwiera zaczynam więc nowy wątek. Ja byłem w kościele chyba ojców Reformatów,Kraków jest śliczny a nad Wisła najpiękniej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frida2 Re: Noc II 10.08.07, 10:02 te1109 napisał: > Wątek "noc" jest długi i źle się otwiera zaczynam więc nowy wątek. Ja byłem w kościele chyba ojców Reformatów,Kraków jest śliczny a nad Wisła najpiękniej. A tak poza tym to o co chodzi? Odpowiedz Link
mmagi Re: Noc II 10.08.07, 11:29 jak Kraków jest śliczny to ja Ci gratukuje,no chyba ze masz na myśle Stare Miasto,Wawelz okolicami Wisły.........to tak,bo reszta kaszana Odpowiedz Link
kriss67 Re: Noc II 10.08.07, 11:44 Te, byłes na wycieczce w Krakowie teraz? W Krakowie o świcie będe z samego rańca w niedziele Koniecznie musze zobaczyc witraz "Bóg Ojciec" autorstwa Wyspiańskiego w kosciele oo.Franciszkanów Pozdro Krzysztof Odpowiedz Link
agulaszek Re: Noc II 10.08.07, 18:39 No jeszcze kilka dni, na razie bawcie się be ze mnie tylko ciepło czasem pomyślcie )) Odpowiedz Link
te1109 Niespodziankaaaaaaaaaaa:) 10.08.07, 23:00 Miało byc coś innego ale jak szukałem to znalazłem to,znane to co ,ale jakie ładne youtube.com/watch?v=UcrYLwl9GwE Odpowiedz Link
te1109 .......... 11.08.07, 23:00 arthard.wrzuta.pl/audio/cwyn2XCbXA/marek_grechuta_bedziesz_moja_pania# Będziesz zbierać kwiaty będziesz się uśmiechać będziesz liczyć gwiazdy będziesz na mnie czekać I ty właśnie ty będziesz moją damą i ty właśnie ty będziesz moją panią Będą ci grały skrzypce lipowe będą śpiewały jarzębinowe drzewa, liście, kwiaty wszystkie Będę z tobą tańczyć bajki opowiadać słońce z pomarańczy w twoje dłonie składać I ty właśnie ty będziesz moją damą i ty właśnie ty będziesz moją panią Będą ci grały nocą sierpniową wiatry strojone barwą słońca będą śpiewały, śpiewały bez końca Będziesz miała imię jak wiosenna burza będziesz miała miłość jak jesienna burza I ty właśnie ty będziesz moją damą i ty właśnie ty będziesz moją panią Odpowiedz Link
te1109 Re: .......... 11.08.07, 23:07 Zmęczony jestem i tyle,co do nastroju to już mija,wraca dobry,noc długa jutro wolne Odpowiedz Link
herbacianka Re: .......... 11.08.07, 23:10 No to jak sobie puściłeś to posłuchaj na poprawę nastroju Na szczęście ja nastroju podłego nie mam, bo wątpliwe, żeby mi go Grechuta poprawił Odpowiedz Link
wube666 Re: .......... 11.08.07, 23:14 wszystko co poprawia nastroj jest dobre grechuta rowniez Odpowiedz Link
te1109 Re: .......... 11.08.07, 23:20 Ja też,czego słuchasz,bo ja szok będzie dla Ciebie BRYGADA KRYZYS,znasz? ps. nowe słowo w sygnaturce,chyba wiesz co oznacza? Odpowiedz Link
wube666 Re: .......... 11.08.07, 23:24 pamietam brygade kryzys choc niezbyt dokladnie a slowko objasnij, prosze ))) Odpowiedz Link
te1109 Re: .......... 11.08.07, 23:26 Lubisz je i to bardzo i ja też,jest to po hebrajsku,zapytałem się Beti i mi powiedziała Odpowiedz Link
wube666 Re: .......... 11.08.07, 23:30 hm.... nie znam hebrajskiego. moge w necie poszukac, ale wolalabym bys mi powiedzial ))) Odpowiedz Link
te1109 Re: .......... 11.08.07, 23:32 Nie bardzo chcę,to jest tak jak lubisz jak się do Ciebie zwracam,czy już wiesz,cza..... Odpowiedz Link
wube666 Re: .......... 11.08.07, 23:34 DDDDD ale ladnie to brzmi )) kosemet super no i dzieki ))) Odpowiedz Link
te1109 Re: .......... 11.08.07, 23:36 Jakieś plany na wieczór,Ty rządzisz dzisiaj) ps.to za wpis,tak pamiątka Odpowiedz Link
wube666 Re: .......... 11.08.07, 23:40 dzieki piotrek ))) ale dzis nie porzadze. zmeczona jestem, spac mi sie chce, a jutro dlugi dzien bedzie. szkoda ze tak wyszlo cmoki na dobranoc i jeszcze raz dzieki papa Odpowiedz Link
te1109 _ _ _ . . ._ _ _._ ._ 12.08.07, 23:00 Jestem tu każdego dnia, Ciągle prosząc Cię o pomoc, Przytul mnie, pomóż Odpędź od zła... Tak bardzo chcę Cię ujrzeć, Ujrzeć naprawdę ten pierwszy raz... Ciągle Cię potrzebuję, Płaczę z myślą, że nie mam Cię. Wiem, że wiele razy Cię zraniłem, Lecz proszę- Nie zostawiaj mnie.( Pomóż mi się zmienić, Tak bardzo tego chcę... Pomóż mi odnaleźć Twoje serce, Niech obok mojego najdzie się... Gdy potrzebuję i Kocham Cie...!! a niech sobie jest jak jest ) Odpowiedz Link
wube666 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 12.08.07, 23:04 ufff... dzis dales mocny tekst bez miejsca na zgadywanie, dlatego mocny )) ale niezly Odpowiedz Link
te1109 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 12.08.07, 23:06 Te wiersze,a mam ich kilka to ze stronki gdzie piszą zwykli ludzie takie osobiste ale,będzie jeszcze nie raz okazja zobaczyć Odpowiedz Link
wube666 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 12.08.07, 23:09 no wlasnie. osobiste. i to bardzo czemu ludzie pisza o tak osobistych rzeczach. przeciez zawsze znajdzie sie ktos, kto tego nie doceni, skrytukuje, powie ze to nic dobrego. warto? Odpowiedz Link
te1109 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 12.08.07, 23:12 Warto nawet dla jednej osoby która to doceni,mi się podobają Tobie też,opinie na stronie bardzo pozytywne,no i po takich stronach chodzą ludziki którym się to podoba ps.dobrze że jesteś,bardzo dobrze Odpowiedz Link
wube666 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 12.08.07, 23:17 pewnie masz racje. musisz miec racje, bo po co inaczej chwilowy pesymizm mnie dopadl, ale juz przechodzi slucham the wall i jest dobrze ))) Odpowiedz Link
te1109 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 12.08.07, 23:24 To i ja też zaczynam,to jest płyta ponad wszystkim,to jest coś więcej to jest jedyna rzecz której bym nigdy za nic nie oddał.Mam dwa wydania,mam nagrane na kasetach,mam w kompie mam na mp3,tak żeby mieć zawsze jakąś możliwość słuchania,zeby nigdy nie było tak że nie mam możliwości bo coś się popsuło,potrafiłem i nadal potrafię słuchać jej i tylko jej przez miesiąc albo dwa i nie słuchać wtedy nic innego nawet radia) Odpowiedz Link
wube666 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 12.08.07, 23:29 to ja tak z zadna plyta nie mam, niestety. wiekszosc wchodzi i wychodzi, jak zwykli goscie. wiele od nastroju zalezy, ale muzyki slucham roznej. bardzo roznej choc rzadzi ostra Odpowiedz Link
te1109 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 12.08.07, 23:33 Kiedyś pisałem że mógłbym być sam na wyspie i mieć tylko jedną rzecz i byłbym szczęśliwy to właśnie The Wall,dlaczego jesteś smutna,co się stało ps.te kreski i kropki w tytule to Twoje imię,Morsem,lubię ten alfabet i jeszcze dobrze pamiętam fajnie jest nim nadawać i odbierać to jak muzyka Odpowiedz Link
wube666 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 12.08.07, 23:39 wyspe to moglabym miec, od juz. smutna nie jestem, moze troche zgryzliwa tak czasem mam, bez specjalnej przyczyny. skad znasz alfabet morse'a? super ))) uwielbiam kody, i zagadki matematyczne DDD Odpowiedz Link
te1109 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 12.08.07, 23:46 znam i potrafię nadawać i odbierać,z wojska byłem w wojsku radiooperatorem i posługiwałem się alfabetem Morsa i tyle,a że pamiętam do dziś sam się dziwie to tyle lat,podobało mi się moje wojsko,byłem w jednostce wojsk specjalnych,troszeczkę jak komandosi,fajnie było bardzo ciekawie i dużo się praktycznych rzecze nauczyłem) ps.nie jesteś zgryźliwa,nie lubię jak źle mówisz o sobie,nie lubię,bardzo. Odpowiedz Link
wube666 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 12.08.07, 23:52 wojsko to niezle miejsce do poznania rzeczy specjalnych ale i tak wojska nie lubie. jako instytucji. ale alfabet morse'a czy inne szyfry sa super ))) to troche jak posiadanie umiejetnosci nadprzyrodzonych DDD choc w google pewnie znajde tlumaczenie na wszystko Odpowiedz Link
te1109 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 12.08.07, 23:56 No w necie jest wszystko,sposoby szyfrowania są tak wogóle proste ale ja już nie pamiętam jak by mi ktoś pokazał to bym sobie przypomniał,fakt że znałem tylko proste te najprostrze. ps.ważne @ koniecznie) jak chcesz pogadać jestem gotowy Odpowiedz Link
wube666 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 13.08.07, 00:08 dziekuje no i jak cie nie lubic? ))) nie da sie mam krotkie dni ostatnio pozno wstaje, wczesnie chodze spac ale to sie zmieni od wrzesnia to jest przyczyna mojego marudzenia Odpowiedz Link
te1109 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 13.08.07, 00:11 Wcale nie marudzisz,a zrobimy jak Ty zechcesz,ja tu nie mam i nie chcę miec nic do gadania) ps. ja też mam nr.kom i co dziennie sobie sms ślemy i jest OK Odpowiedz Link
wube666 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 13.08.07, 00:20 ale ja czasem nie lubie miec nic do gadania ))) to jest tak fajnie, gdy czasem ktos wybiera, decyduje, choc na krotko DDD ot, wredna natura a pani A jest super i juz ))))) Odpowiedz Link
te1109 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 13.08.07, 00:23 Ok to tak nie długo do 1 może być ps.to mi powiedz komu ty Warszawska Krakowianko kibicujesz.powiedz proszę że Cracovi.proszę Odpowiedz Link
wube666 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 13.08.07, 00:29 ojej... moj dobry kolega cracovii kibicuje i zawsze jest wojna wisla, to moj klub. choc mowiac szczerze, ostatnio jakos serce do nich stracilam. cracovii zle nie zycze i nigdy zyczyc nie bede piotrek, spac ide wiem, ze ostatnio nudna jestem, ale musze odespac pare dni. cmoczki dobranocne )) papa Odpowiedz Link
te1109 Re: _ _ _ . . ._ _ _._ 13.08.07, 00:31 Śpij spokojnie i niech te złe humory Ciebie zostawią,śpij słodko Odpowiedz Link
te1109 IRON MAIDEN<>IRON MAIDEM<>IRON MAIDEN<>IRON M 13.08.07, 23:00 Przechadzając się po ogrodzie życia » Iron Maiden » Blood Brothers Jak sądzisz, co oczekujesz zobaczyć? Jak lustro, odbijające ruchy twojego życia A w tym lustrze- cienie mnie Przez moment widzę odbicie swego ojca Porusza się, dając mi znaki I przez tą chwilę wspomnienia to jedyne, co pozostało A wszystkie rany otwierają się na nowo Jesteśmy braćmi krwi Jesteśmy braćmi krwi Jesteśmy braćmi krwi Jeśli rozejrzysz się, przerażony, dookoła Co widzisz? Jak sądzisz, czy czegoś się nauczyliśmy? Gdy spoglądasz na świat podzielony wojną Gdy wyjrzysz na ulice, na których giną dzieci? Jesteśmy braćmi krwi Jesteśmy braćmi krwi Jesteśmy braćmi krwi Czasem boję się o świat Czasem jest mi wstyd za nas wszystkich Kiedy zastanawiam się nad uczuciami Zastanawiam się nad dobrem i złem Czy kiedyś poznamy odpowiedź na pytanie, czym jest życie? Czy wiesz, czym jest życie? Może wszystkie rzeczy, które są ci drogie Mogą zostać zabrane przez rękę losu Kiedy wydaje ci się, że wykorzystałeś już wszystkie szansy I szansę, na to, by wszystko było dobrze Ciągle popełniasz te same błędy Tracisz równowagę tak łatwo Gdy żyjesz na krawędzi Zmów modlitwę z księgi umarłych www.wrzuta.pl/audio/iFGa9ULucn/iron_maiden_-_blood_brothers Przechadzając się po ogrodzie życia… Odpowiedz Link
te1109 TO JUŻ DZIŚ ZA KILKA GODZIN:)))) 14.08.07, 00:55 Przyjedzie Agulka i będzie biegać po S@lonach z rozczochraną czupryną,i będzie wszędzie i będzie będzie będzie) Odpowiedz Link
wube666 Re: TO JUŻ DZIŚ ZA KILKA GODZIN:)))) 14.08.07, 22:58 kosmet furia dzis mna rzadzi. to tez element nocy, dlatego sie wpisuje. piotrek, nie gniewaj sie. moze mi pozniej przejdzie Odpowiedz Link
wube666 Re: TO JUŻ DZIŚ ZA KILKA GODZIN:)))) 14.08.07, 23:46 nic nie gra. nie masz tak? zle dzis jest, piotrek Odpowiedz Link
te1109 Re: TO JUŻ DZIŚ ZA KILKA GODZIN:)))) 14.08.07, 23:47 co się dzieje ps.napisz jak chcesz@ ja poczekam Odpowiedz Link
wube666 Re: TO JUŻ DZIŚ ZA KILKA GODZIN:)))) 14.08.07, 23:49 tak jest przejdzie, jak prognoza pogody Odpowiedz Link
te1109 Re: TO JUŻ DZIŚ ZA KILKA GODZIN:)))) 14.08.07, 23:51 hej,nie martw się lubie bardzo słowo cmoki,bardzo ps.napisz może będzie lżej Odpowiedz Link
te1109 Piękna piosenka od Aguli(bjork) 14.08.07, 22:59 Chodż tu- proszę Zobacz, jak mi bez Ciebie źle... Przytul mnie- proszę Dotknij tak, jak nigdy nie dotykałaś mnie... Dlaczego mnie zostawiłaś? Czy bawiłaś się mną? Dlaczego mnie pokochałaś? Jak to nazwać? Miłością- czy grą? Głupi sms, głupi tamten dzień Nie chcę go pamiętać... Chcę myśleć, że kiedyś Znów pokochasz mnie... Wiem, że tak nie będzie Pewnie przy innym znajdujesz się... Lecz moje serce i tak... Zawsze będzie Kochało Cię!! www.wrzuta.pl/audio/hQ6zVpqtHN/bjork_-_isobel Odpowiedz Link
te1109 STYX***STYX***STYX 15.08.07, 23:00 Siedze przy stole, Podpieram się o dłonie, I tak sobię marzę, Jakby to było gdybyśmy byli razem? POwiedziałaś "żegnaj" W smutku pogrążyłem się, Powiedziałaś"zapomnij" A w sercu miałem łzy... Brak mi Ciebie, czuję się jak bez skrzydeł ptak, jak życie które straciło smak Przepraszam, za wszystko co zrobiłem nie tak Że nieraz słów było mi brak Poprostu czasem pisałem jak cham bo Ciebie w serduszku mam!! www.wrzuta.pl/audio/yfsgysHx7s/styx_-_boat_on_the_river Odpowiedz Link
te1109 Re: STYX***STYX***STYX 15.08.07, 23:32 nie znalazłem nic innego ,tekst taki przypadkowy,piosenki dawno nie słyszłem,byłem zdziwiony że ją znalazłem Odpowiedz Link
agulaszek a to przez twój jesienny wątek :) 15.08.07, 23:46 pl.youtube.com/watch?v=I4U2ZV9TdQs Odpowiedz Link
te1109 Re: a to przez twój jesienny wątek :) 15.08.07, 23:53 wiesz my z Beti poznaliśmy się w Wrześniu 7 1987 lubię jesień i dlatego Odpowiedz Link
agulaszek Re: a to przez twój jesienny wątek :) 15.08.07, 23:55 To naprawdę piękne jesienne skojarzenie, które będzie wasze na zawsze Odpowiedz Link
te1109 Re: a to przez twój jesienny wątek :) 15.08.07, 23:58 dzisiaj było fajnie Beti zadzwoniła byłem sam w domu gadaliśmy chyba z 45 minut było tak fajnie,a teraz jest smutno jak nic Odpowiedz Link
agulaszek Re: a to przez twój jesienny wątek :) 16.08.07, 00:05 Mmm, ale pamiętaj, że styczeń już niedługo Przepraszam, ale dziś długo nie pogadamy okropnie chce mi się spać. Dobrej nocki i przecudownych bajkowych snów Ci życzę Odpowiedz Link
te1109 Re: a to przez twój jesienny wątek :) 16.08.07, 00:06 Spij Misiu słodko i o Juracie sobie śnij i innych fajnych sprawach Odpowiedz Link
te1109 <<<<<<<<Ach jescze raz I ron Maiden& 16.08.07, 23:00 Fear Of The Dark Strach przed ciemnością Jestem facetem co chodzi sam I kiedy idę ciemną drogą W nocy, albo spaceruję po parku Kiedy światło zmieniać się zaczyna To czasem czuję się dziwacznie Robię się niespokojny kiedy jest ciemno Strach przed ciemnością, strach przed ciemnością Ciągle mi się roi, że ktoś za mną stoi Strach przed ciemnością, strach przed ciemnością Bardzo się boję, że ktoś się na mnie czai Czy przejechałeś kiedyś palcami po ścianie W poszukiwaniu światła I poczułeś jak stają ci włosy na karku? Czy czasem boisz się spojrzeć w kąt pokoju Bo czujesz, że coś cię obserwuje? Strach przed ciemnością, strach przed ciemnością Ciągle mi się roi, że ktoś za mną stoi Strach przed ciemnością, strach przed ciemnością Bardzo się boję, że ktoś się na mnie czai Czy byłeś kiedyś sam w nocy I zdawało ci się, że słyszysz kroki Obróciłeś się i nie było nikogo? Przyśpieszasz wtedy kroku I znowu boisz się spojrzeć Bo jesteś pewien, że ktoś cię tropi Strach przed ciemnością, strach przed ciemnością Ciągle mi się roi, że ktoś za mną stoi Strach przed ciemnością, strach przed ciemnością Bardzo się boję, że ktoś się na mnie czai Strach przed ciemnością Strach przed ciemnością Strach przed ciemnością Strach przed ciemnością Strach przed ciemnością Poprzedniej nocy oglądałeś filmy grozy Rozmyślałeś o wiedźmach i podaniach ludowych Nieznane problemy zaprzątają ci głowę Może umysł płata ci figle Coś czujesz i twoje oczy nagle Napotykają cienie tańczące za tobą Strach przed ciemnością, strach przed ciemnością Ciągle mi się roi, że ktoś za mną stoi Strach przed ciemnością, strach przed ciemnością Bardzo się boję, że ktoś się na mnie czai Strach przed ciemnością, strach przed ciemnością Ciągle mi się roi, że ktoś za mną stoi Strach przed ciemnością, strach przed ciemnością Bardzo się boję, że ktoś się na mnie czai I kiedy idę ciemną drogą To jestem facetem, co idzie sam. WOW WOW dobre moce nie nie to nie o mnie Odpowiedz Link
agulaszek Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:11 te1109 napisał: > Jeśli znajdziesz to się zdziwisz Dzisiaj nie chce mi się szukać Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:15 Wiem ty się nie męcz i do łóżka zmykaj ja sobie podumam jeszcze nie jedna noc przed nami) Odpowiedz Link
agulaszek Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:19 W łóżku jeszcze gorzej, dzisiaj to się będę tłukła jak Marek po piekle Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:24 Wiem co to jest ból,współczuję,jestem z Tobą,główka do góry wiem że boli Odpowiedz Link
agulaszek Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:30 Dobra, już nie marudzę. Ludzie na świecie mają gorsze cierpienia i jakoś funkcjonują. Dzięki Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:46 Fajowo muzy nie znalazłem bo wrzuta coś głupieje,ale piosenka fajna Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:56 Uda się ,Beati dzwoniła,nie będzie jej tydzień,nie wie czy będzie mogła zadzwonić,dobrze że wczoraj się nagadaliśmy Odpowiedz Link
agulaszek Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:58 No całe szczęście, wytrzymasz to tylko 7 dni Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:00 Wiem że stanie na głowie a zadzwoni może nie codziennie ale co drugi dzionek to napewno,znajdzie tel.na środku pustyni Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:08 Jest dobrze wczoraj było gorzej,wczoraj było bardzo źle po tej długiej rozmowie rozkleiłem się na całego już dawno tak nie było to chyba taki znaczek Odpowiedz Link
agulaszek Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:11 Na znaczkach się średnio znam No bo to tak jest przez te kilka chwil byliście bardzo blisko a potem znów pustka. Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:13 tak było ale byłaś i TY zawsze jesteś kiedy jesteś potrzebna Odpowiedz Link
agulaszek Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:42 nie wiem coś podobnego do "rzondzi", dobra chyba już coś gadam jakieś głupoty, no ale ibuprom max po dwóch majamilach... przynajmniej zadziałało )) Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:45 Agulka może jednak do łóżka ja i tak o 1 znikam Odpowiedz Link
agulaszek Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:48 chyba tak, trzeba wykorzystać moment ulgi Dobrej nocki i pięknych snów Odpowiedz Link
wube666 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:18 ja ich akurat roznie wole ostrzejsze rytmy. ale nie przecze, sa dobrzy )))) Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:21 Już dobrze,martwiłem się bardzo,bardzo. ps.mam ich koszulkę z Fear Of The Dark z przodu potworek w nocy ,a z tyłu zdjęcie zespołu Odpowiedz Link
wube666 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:26 czyli fan jak sie patrzy ja to zdrajczyni jestem raz korn, raz metallica, a raz rammstein DDD a to przeciez rozna muzyka, jakby nie patrzec Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:33 metallici mam wszystkie płyty a lubię tylko kilka piosenek,korn to tak jak leci to leci,no rammstein uwielbiam,lubię też him i parę innych ps.nowe słowo dla Ciebie "motek" ten sam język co kosemet znaczy,zagadka dziewczyna,miłe słowo,słodycze,cukier? Odpowiedz Link
wube666 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:41 him tez jest ok choc dawno nie sluchalam super jest ten motek ))) slicznie brzmi, a znaczenia wrecz bajeczne chyba zaczne sie uczyc tego jezyka, bo warto Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:45 lubisz róże to miło,co do "motka" to chyba coś ja źle wytłumaczyłem więc Tobie powiem to jest i dla dziewczyny i dla chłopaka to samo określeni znaczy"słodka,słodki" lubię je ps.uśmiechnij się ile cmoków dziś dla mnie))) Odpowiedz Link
wube666 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:51 to tym bardziej fajne slowko a cmokow dostaniesz duzo, liczyc nie bede Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:53 Wystarczy jeden,fajne jest to słowo,lubię je,co słuchasz Wisełko Odpowiedz Link
wube666 Re: <<<<<<<<Ach 16.08.07, 23:58 a dzis niczego z bratem sobie gaworze w przerwach. bzdurzymy od rzeczy )))) Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:03 Brat jest z Tobą czy tak na odległość,ja dziś z siostrą gadałem na gg a mieszka dwie ulice dalej,ma urodziny więc złożyłem jej życzenia ps.pozdrów brata od mnie,pozdrów bardzo Odpowiedz Link
wube666 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:05 jeszcze ze mna, ale niedlugo. wroci do siebie, niestety. choc pewnie na swieta w grudniu go sciagne znowu )))) Odpowiedz Link
wube666 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:07 pozdrowienia przekazalam )))) masz podziekowania i rowniez pozdrowienia Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:10 jak jest Twoim bratem to lubię jak Ciebie Wisełko ps.Cracovia Pany)żartowałem Odpowiedz Link
wube666 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:15 DDDD choc za cracovie, to mozesz oberwac miedzy uszy )))) zreszta ze mnie to marny kibic... ostatnio, po tych aferach, calkiem sobie odpuscilam. primera division mnie bawi ))) Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:18 Motek tylko Anglia nic innego każdy klub,reprezentacja nawet jak grają z naszymi klubami to za nim no może jak by "Zetą" ale do tego droga daleka ps.brat starszy czy młodszy,ciekawość mnie żre Odpowiedz Link
wube666 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:24 angolii tez lubie ale na tym koniec. wloszczyzne tylko na talerzu. podobnie z francuzami DDDD mlodszy i to duzo. o 15 lat )))) Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:28 Miałem siostrę też tyle lat starszą,niestety,taki los kochaj brata bo życie jest króciutkie,moja siostra też mnie zawsze do siebie zabierała na wakacje na ferie mieszkała w innym mieście. Odpowiedz Link
wube666 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:33 o zesz... ale mi przyszlosc przepowiadasz... choc przykro ze tak sie podzialo. jest jak jest, niestety Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:36 a tak jakoś bo to już na dniach będzie 10 lat,a Ty tak fajnie o swoim bracie mówisz,Tobie to 200 latek to jest mało żeby życzyć ps.Motek jedno pytanko 6.09 czy tak jak moja Beti 8.03 Odpowiedz Link
wube666 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:48 szybciej 8.03, wg daty po urodzeniu. ale to zbyt skomplikowane. nigdy sie w tym nie polapie. wiec zyczenia zbieram i tu i tu choc to jakas abstrakcja dla mnie Odpowiedz Link
te1109 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 00:53 To ja poczekam warto czekać,kurde tak dobrze dzisiaj aja muszę iść spać.zawsze jest za krótko,zawsze,dobrej nocki dla Was obojga miłych snów,no i to co najlepsze cmoki dla motka dużo cmoków ps.poczekam jeszcze na odpowiedź i na cmoki sam już nic nie powiem Odpowiedz Link
wube666 Re: <<<<<<<<Ach 17.08.07, 01:00 dobranoc piotrek motek jestes )))) duzo cmokow i kolorowych snow Odpowiedz Link
agulaszek Re: <<<<<<<<Ach Już mam :) 17.08.07, 07:30 Co wieczorem wydaje się niemożliwe rano jest łatwe )) pl.youtube.com/watch?v=28GaKoCuobU Odpowiedz Link
te1109 Tak bez muzyczki 17.08.07, 23:02 Moje serce poszarpane Moje serce podrapane Moje serce popękane Moje biedne serce... Ma się już lepiej Bo znalazłem Ciebie Teraz moje serce bije,bije,bije... Dla Ciebie Moja Gwiazdko piękna... Gwiazd tysiące Na srebrzystym niebie Ja tęsknię,wołam Do Ciebie bo... Z tych tysięcy na niebie Ja wybrałem właśnie Ciebie... Odpowiedz Link
te1109 Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 18.08.07, 23:00 Kiedy wszedł przez okno Był to dźwięk crescendo Przyszedł do jej apartamentu Zostawiał plamy krwi na dywanie Uciekła spod stołu Mógł zobaczyć że jest niedysponowana Więc ona pobiegła do sypialni Została powalona, to było jej przeznaczenie Annie czy jest z tobą w porządku Więc, Annie czy jest z tobą w porządku Czy jest z tobą w porządku , Annie Annie Czy jest z tobą w porządku Więc, Annie czy jest z tobą w porządku Czy jest z tobą w porządku , Annie Annie czy jest z tobą w porządku Więc, Annie czy jest z tobą w porządku Czy jest z tobą w porządku , Annie Annie czy jest z tobą w porządku Więc, Annie jest z tobą w porządku, czy jest z tobą w porządku, Annie (Annie czy jest z tobą w porządku ) (Czy powiesz nam że jest z tobą w porządku ) (Jest dowód na oknie) (Że cię powalił – przy pomocy crescendo Annie) (Przyszedł do twojego apartamentu) (Zostawił plamy krwi na dywanie) (Wtedy pobiegłaś do sypialni) (Zostałaś powalona) (To było twoje przeznaczenie) Annie czy jest z tobą w porządku Więc, Annie czy jest z tobą w porządku Czy jest z tobą w porządku Annie Annie czy jest z tobą w porządku Więc, Annie czy jest z tobą w porządku Czy jest z tobą w porządku Annie Annie czy jest z tobą w porządku Więc, Annie czy jest z tobą w porządku Czy jest z tobą w porządku Annie Zostałaś skrzywdzona Zostałaś skrzywdzona przez- Łagodnego przestępcę Więc wyszli na dwór To była niedziela – co za czarny dzień Sztuczne oddychanie usta-usta Odzywające się uderzenia serca-zastraszone Annie czy jest z tobą w porządku Więc, Annie czy jest z tobą w porządku Czy jest z tobą w porządku Annie Annie czy jest z tobą w porządku Więc, Annie czy jesteś w porządku Czy jest z tobą w porządku Annie Annie czy jest z tobą w porządku Więc, Annie czy jest z tobą w porządku Czy jest z tobą w porządku Annie Annie czy jest z tobą w porządku Więc, Annie czy jest z tobą w porządku Czy jest z tobą w porządku Annie (Annie czy jest z tobą w porządku ) (Czy powiesz nam że jest z tobą w porządku ) (Jest dowód na oknie) (Że cię powalił – przy pomocy crescendo Annie) (Przyszedł do twojego apartamentu) (Zostawił plamy krwi na dywanie) (Wtedy pobiegłaś do sypialni) (Zostałaś powalona) (To było twoje przeznaczenie) (Annie czy jest z tobą w porządku ) (Więc, Annie czy jest z tobą w porządku) (Czy jest z tobą w porządku Annie) (Zostałaś skrzywdzona przez) (Zostałaś powalona przez- Łagodnego przestępcę) Dobra, chcę żeby wszyscy Zrobili porządek w tym miejscu właśnie teraz! Aaow! (Annie czy jest z tobą w porządku) Nie wiem! (Czy nam powiesz, że jest z tobą w porządku) Nie wiem! (Jest dowód na oknie) Nie wiem! (Że cię powalił – przy pomocy crescendo Annie) Nie wiem! (Przyszedł do twojego apartamentu) Nie wiem! (Zostawił plamy krwi na dywanie) Nie wiem dlaczego skarbie! (Wtedy pobiegłaś do sypialni) Nie wiem! (Zostałaś powalona) (To było twoje przeznaczenie-Annie!) (Annie czy jest z tobą w porządku) Tata to zgubił - skarbie! (Czy powiesz nam, że jest z tobą w porządku) Tata to zgubił - skarbie! (Jest znak na oknie) Tata to zgubił - skarbie! (Że powalił cię – przy pomocy crescendo Annie) Hoo! Hoo! (Przyszedł do twojego apartamentu) Tata to zgubił! (Zostawił ślady krwi na dywanie) Hoo! Hoo! Hoo! (Wtedy pobiegłaś do sypialni) Tata to zgubił! (Zostałaś powalona) (To było twoje przeznaczenie-Annie!) Aaow!!! piosenka,ach jak ja ją lubię) www.youtube.com/watch?v=hxeNZOLNh4c Odpowiedz Link
wube666 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 18.08.07, 23:31 ja tez ja lubie bardzo. choc w sumie to zupelnie nie moj styl ))) jak zwykle, nie zawodzisz Odpowiedz Link
te1109 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 18.08.07, 23:33 czy słuchałaś kto gra,bo oto mi chodziło różyczko Odpowiedz Link
wube666 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 18.08.07, 23:35 chyba pomocy wymagam kto gra? bo ta piosenke znam i lubie dziekuje za rozyczko )))) Odpowiedz Link
te1109 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 18.08.07, 23:39 a taki fajowy zespól Alien Ant Farm lubię ich ostro grają są dobrzy ps.czy znasz płytę PF Animals,słucham już drugi dzionek Odpowiedz Link
wube666 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 18.08.07, 23:41 nie znam. zespolu w ogole nie znam ostatnio korn za mna chodzi i nowy audioslave Odpowiedz Link
te1109 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 18.08.07, 23:42 a tam z muzyką,do której masz czas motek Odpowiedz Link
wube666 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 18.08.07, 23:46 motek dzis jest niezle zamotany DDDD ufff... ale jutro moze przytomniejsza bede Odpowiedz Link
te1109 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 18.08.07, 23:49 zamotana,ale jakoś sobie radzisz i humorek masz Odpowiedz Link
wube666 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 18.08.07, 23:52 humorek mam, bo w sumie lubie byc zamotana. choc tylko w weekendy to skutek odtrucia kofeinowego. kawy nie spozywam Odpowiedz Link
te1109 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 18.08.07, 23:55 WOW ja też i nie palę od 1 sierpnia,kawa mi jest potrzebna ale jakoś walczę a papierosy to nie problem Odpowiedz Link
wube666 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 19.08.07, 00:01 ja bez kawy nie funkcjonuje. po 1 tyle o ile w tygodniu pije sporo, dlatego w weekendy ograniczam sie na ile moge. zamotanie mam okrutne )) najgorsze sa zakupy. mase rzeczy zapominam Odpowiedz Link
te1109 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 19.08.07, 00:03 Ja we wtorek chyba lub w poniedziałek zgubiłem 1000zł nie wiem jak i gdzie) Odpowiedz Link
wube666 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 19.08.07, 00:07 uuuuuu..... to boli.... bo lepiej bylo wydac na byle co, byleby przyjemne bylo ))) znowu motam... Odpowiedz Link
te1109 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 19.08.07, 00:10 bo Ty jesteś motek co do kasy to masz rację ale już się pogodziłem tyle że nieraz to wraca człowiek się wku...sam na siebie ps.Motek Odpowiedz Link
wube666 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 19.08.07, 00:14 motam od rana i chyba przez noc mi nie przejdzie jutro zamotam na dlugich spacerach, bo nosi mnie ostatnio. oby tylko pogoda byla a jak sie czlowiek wkurzy to wszystko wraca. nawet sprawy sprzed roku Odpowiedz Link
te1109 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 19.08.07, 00:16 wyładuj się na mnie to Tobie pomoże ja wytrzymam wszystko różyczko ps. czy chcesz mój nr.GG? Odpowiedz Link
wube666 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 19.08.07, 00:20 dawaj gg na @ tylko dzis nieczynne, bo niedlugo spac ide, ale jutro sie odezwe ))))) Odpowiedz Link
te1109 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 19.08.07, 00:23 Jasne,jutro Moto GP lubisz oglądać wyścigi motorów,super dla mnie lepsze niż F1 ps. wysyłam czarodziejko Odpowiedz Link
wube666 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 19.08.07, 00:25 jesli bede w domu to tak tez lubie. lubie tez rajdy wrc )) Odpowiedz Link
te1109 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 19.08.07, 00:27 WRC jest super tylko my nie my tam nic do gadania może kiedyś ktoś będzie dobry,a sporty walki judo karate sumo ja lubię Odpowiedz Link
wube666 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 19.08.07, 00:29 sumo swego czasu mocno mnie bawilo )) megashira itp inne nazwy ale jakos mi przeszlo. ide spac. przyszla na mnie pora. dobranoc motek )))))) kolorowych snow Odpowiedz Link
te1109 Re: Michael Jackson » Smooth Criminal?:)) 19.08.07, 00:34 Hej różyczko śpij spokojnie, do zobaczenia) Odpowiedz Link
te1109 /\/\/\/\/\/\/\/\/\//\/\/\ 19.08.07, 23:00 Gdy mijam Cię mocniej bije me serce Gdy słyszę Cię nie słyszę nikogo więcej Gdy widzę Cię zerkam zawsze ukradkiem Po cichu licząc by choćby przypadkiem Spojrzenia nasze spotkały się... Bo pokochałem Cię ps.Taki krótki ale jaki milutki Odpowiedz Link
te1109 Re: Noc II 20.08.07, 22:59 Wciąż pamiętam te dni, Wciąż pamiętam te noce, Gdy byłaś przy mnie, Lecz Ciebie już nie ma, Nie ma snu, nie ma marzeń, jestem sam na tym świecie, i tylko jedna iskierka nadziei się tli, tylko jedno pragnienie jak złoto, jak blask słońca, jak śpiew ptaków, lecz marzenia... niespełnione pragnienia... jak obłok wspomnień z wskazówkami zegara biegnie, po tarczy snu, po czasu drodze, i gdy przypomnisz sobie, miłośc z dawnych lat, już mnie nie będzie, już nikogo nie będzie, tylko radośc z przeszłości i smutek w przyszłości i tylko jedna myśl, jedno pytanie... dlaczego?? dlaczego taki los? pytanie bez odpowiedzi, statek bez żagli, miłości bez wzajemności, i tylko jedne słowa stają w gardle i chcą się wyrwac jak ptaki na wiatr jak okręt w morze słowa które brzmią: tak bardzo Cie kocham. Lecz jest już za późno, juz czas się nie wróci, już żywi nie wstaną Lecz tak niewiele słów tak niewiele czasu tak niewiele myśli mogło wystarczyc mogło zapełnic pustkę w sercu lecz Ty to odrzuciłas bezpowrotnie. Kocham cie bardzo lecz zarazem nie chce Cię znac, nie chce juz słyszec Twojego imienia nie ma Cię w moim życiu, i juz nie będzie. Zepsułas to uczucie, zepsułaś tę namiętnośc zarwałaś łączące nas więzy i tylko jedno pytanie: dlaczego?? dlaczego taki los? I już znam odpowiedź, to nie los, Los jest dla każdego przyjacielem, Tylko człowiek moze nim dla niego nie byc. Miłośc kochanie to sen, więc czas sie z niego przebudzic... Odpowiedz Link
te1109 CEGŁY TRZY JAK MOGŁEM JESZCZE TEGO NIE PISAĆ 21.08.07, 23:00 Kolejna cegła w Murze, część I Tatuś przepłynął przez ocean Pozostając tylko we wspomnieniach I na fotografii w rodzinnym albumie Tatusiu, co jeszcze mi zostawiłeś? Tatusiu, co zostawiłeś mi po sobie? W końcu była to tylko kolejna cegła w Murze W końcu były to tylko kolejne cegły w Murze ***** Kolejna cegła w Murze, część II My nie chcemy edukacji Nie chcemy ciągłych kontroli Ani upokorzenia w klasie Zostawcie dzieci w spokoju! Hej, nauczycielu, zostaw nas w spokoju! W końcu to jest tylko jeszcze jedna cegła w Murze W końcu jesteś tylko kolejną cegłą w Murze. ***** Kolejna cegła w Murze, część III Nie potrzebuję ramion koło mnie Nie potrzebuję prochów, aby się uspokoić Widziałem napis na Murze Nie myśl, że czegokolwiek potrzebuję Nie, nie myśl, że czegokolwiek potrzebuję W końcu była to to tylko cegła w Murze W końcu byliście tylko cegłami w Murze. Odpowiedz Link
agulaszek Re: CEGŁY TRZY JAK MOGŁEM JESZCZE TEGO NIE PISAĆ 21.08.07, 23:09 pl.youtube.com/watch?v=FqkGO0CDh1Q Odpowiedz Link
te1109 +_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+Marek Grechuta » Niepewność 22.08.07, 23:00 Teksty » M » Marek Grechuta » Niepewność Gdy cię nie widzę, nie wzdycham, nie płaczę, Nie tracę zmysłów, kiedy cię zobaczę; Jednakże gdy cię długo nie oglądam, Czegoś mi braknie, kogoś widzieć żądam; I tęskniąc sobie zadaję pytanie: Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie? Gdy z oczu znikniesz, nie mogę ni razu W myśli twojego odnowić obrazu; Jednakże nieraz czuję mimo chęci, Że on jest zawsze blisko mej pamięci. I znowu sobie powtarzam pytanie: Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie? Cierpiałem nieraz, nie myślałem wcale, Abym przed tobą szedł wylewać żale; Idąc bez celu, nie pilnując drogi, Sam nie pojmuję, jak w twe zajdę progi; I wchodząc sobie zadaję pytanie: Co tu mię wiodło? przyjaźń czy kochanie? Dla twego zdrowia życia bym nie skąpił, Po twą spokojność do piekieł bym zstąpił; Choć śmiałej żądzy nie ma w sercu mojem, Bym był dla ciebie zdrowiem i pokojem. I znowu sobie powtarzam pytanie: Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie? Kiedy położysz rękę na me dłonie, Luba mię jakaś spokojność owionie, Zda się, że lekkim snem zakończę życie; Lecz mnie przebudza żywsze serca bicie, Które mi głośno zadaje pytanie: Czy to jest przyjaźń? czyli też kochanie? Kiedym dla ciebie tę piosenkę składał, Wieszczy duch mymi ustami nie władał; Pełen zdziwienia, sam się nie postrzegłem, Skąd wziąłem myśli, jak na rymy wbiegłem; I zapisałem na końcu pytanie: Co mię natchnęło? przyjaźń czy kochanie? Odpowiedz Link
agulaszek Re: +_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+Marek Grechuta » Ni 22.08.07, 23:14 kululululu.wrzuta.pl/audio/wzV4VPcNMT/niepewnosc cudne Odpowiedz Link
agulaszek Re: Noc II 23.08.07, 00:21 znalazłam we wrzucie przez przypadek kululululu.wrzuta.pl/audio/8nN8TfZVO3/hallelujah Odpowiedz Link
te1109 Re: Noc II 23.08.07, 00:24 WOW a wierz że to jest tak stara piosenka z lat 60 bardzo fajna jest wersja orginalna Odpowiedz Link
te1109 POLA MAGNETYCZNE 23.08.07, 23:00 polset.wrzuta.pl/audio/6p6Sh0HPub/jm._jarre-magnetic_fields_-_part_2 Odpowiedz Link
wube666 Re: POLA MAGNETYCZNE 23.08.07, 23:18 malo sie odzywam ostatnio. na gg milcze. odrobie to dobrze? Odpowiedz Link
wube666 Re: POLA MAGNETYCZNE 23.08.07, 23:27 ))) dziekuje bo paskudnie sie mam, przez to ze malo pisze, i nie odzywam sie na gg. w weekend. dobrze? Odpowiedz Link
te1109 Re: POLA MAGNETYCZNE 23.08.07, 23:30 OK ja się jakoś dzisiaj pogubilem daj znać Odpowiedz Link
te1109 Re: POLA MAGNETYCZNE 23.08.07, 23:36 Jak to czytasz to wszystko jest OK tylko ja coś dziśiaj motam Odpowiedz Link
te1109 Re: POLA MAGNETYCZNE 23.08.07, 23:28 Kurde źle wysłalem,zawsze jesteś miłe widziana) Odpowiedz Link
agulaszek Re: POLA MAGNETYCZNE 23.08.07, 23:40 O tak takiego czegoś mi dzisiaj potrzeba Odpowiedz Link
te1109 XXX<> Krakowski spleen<>XXX 24.08.07, 23:01 Chmury wiszą nad miastem, ciemno i wstać nie mogę Naciągam głębiej kołdrę, znikam, kulę się w sobie Powietrze lepkie i gęste, wilgoć osiada na twarzach Ptak smętnie siedzi na drzewie, leniwie pióra wygładza Poranek przechodzi w południe, bezwładnie mijają godziny Czasem zabrzęczy mucha w sidłach pajęczyny A słońce wysoko, wysoko świeci pilotom w oczy Ogrzewa niestrudzenie zimne niebieskie przestrzenie Czekam na wiatr, co rozgoni Ciemne skłębione zasłony Stanę wtedy naraz Ze słońcem twarzą w twarz Ulice mgłami spowite, toną w ślepych kałużach Przez okno patrzę znużona, z tęsknotą myślę o burzy A słońce wysoko, wysoko świeci pilotom w oczy Ogrzewa niestrudzenie zimne niebieskie przestrzenie Czekam na wiatr, co rozgoni Ciemne skłębione zasłony Stanę wtedy naraz Ze słońcem twarzą w twarz customizer.wrzuta.pl/audio/g3AnP7zqVu/maanam_-_krakowski_spleen Odpowiedz Link
agulaszek Re: XXX<> Krakowski spleen<>XXX 24.08.07, 23:32 dlaczego ja lubię? za nastrój, za tekst, no i wogóle lubię Odpowiedz Link
agulaszek Re: XXX<> Krakowski spleen<>XXX 24.08.07, 23:38 lubię też to, apropos Krakowa: pl.youtube.com/watch?v=qKV3KATvl74 Odpowiedz Link
wube666 Re: XXX<> Krakowski spleen<>XXX 25.08.07, 00:32 swietnie zagrane piotrek az zal, ze kora juz nie spiewa i zal ze czasem trzeba z krakowa wyjechac Odpowiedz Link
te1109 Re: XXX<> Krakowski spleen<>XXX 25.08.07, 00:36 Witaj rózyczko dobrze Ciebie nie przegapiłem Odpowiedz Link
wube666 Re: XXX<> Krakowski spleen<>XXX 25.08.07, 00:42 a gdzie przebywasz? mily dzis wieczor, bo piatkowy, choc jutro pewnie o tej porze smutna bede Odpowiedz Link
te1109 Re: XXX<> Krakowski spleen<>XXX 25.08.07, 00:44 a z Agulą na GG jest super rozmowa,będzie dobrze ,dawno Ciebie nie było ,bardzo ,bardzo Odpowiedz Link
wube666 Re: XXX<> Krakowski spleen<>XXX 25.08.07, 00:50 wiem ze na gg jest lepiej wytlumacze pozniej opoznienie ale nie gniewasz sie, prawda? Odpowiedz Link
te1109 Re: XXX<> Krakowski spleen<>XXX 25.08.07, 00:56 wiesz dobrze że nie,na Ciebie nigdy Odpowiedz Link
wube666 Re: XXX<> Krakowski spleen<>XXX 25.08.07, 01:00 ))) to dobrze znikam dzisiaj. jutro bede, choc moze dosc pozno cmoki na dobranoc papapa Odpowiedz Link
te1109 <<<<<<<<<<<<<< 27.08.07, 23:01 Mam nadzieję że mnie słyszysz Tak wiele chciałbym Ci powiedzieć To dla mnie bardzo trudne... Zwykłe słowa Nie mogą określić Tego co czuję Dzięki Tobie uwierzyłem Że życie Może być pięknę Dałaś mi wiarę W zwykłego człowieka Dzięki Tobie Stałem się prawdziwy Czym się odwdzięczyłem? Kolejny raz Rozczarowałem Cię... Ale Ty dalej we mnie wierzysz I kolejny raz Wybaczasz Dziękuję... Za wszystko... Odpowiedz Link
te1109 <*> 28.08.07, 23:00 Wciąż pamiętam te dni, Wciąż pamiętam te noce, Gdy byłaś przy mnie, Lecz Ciebie już nie ma, Nie ma snu, nie ma marzeń, jestem sam na tym świecie, i tylko jedna iskierka nadziei się tli, tylko jedno pragnienie jak złoto, jak blask słońca, jak śpiew ptaków, lecz marzenia... niespełnione pragnienia... jak obłok wspomnień z wskazówkami zegara biegnie, po tarczy snu, po czasu drodze, i gdy przypomnisz sobie, miłośc z dawnych lat, już mnie nie będzie, już nikogo nie będzie, tylko radośc z przeszłości i smutek w przyszłości i tylko jedna myśl, jedno pytanie... dlaczego?? dlaczego taki los? pytanie bez odpowiedzi, statek bez żagli, miłości bez wzajemności, i tylko jedne słowa stają w gardle i chcą się wyrwac jak ptaki na wiatr jak okręt w morze słowa które brzmią: tak bardzo Cie kocham. Lecz jest już za późno, juz czas się nie wróci, już żywi nie wstaną Lecz tak niewiele słów tak niewiele czasu tak niewiele myśli mogło wystarczyc mogło zapełnic pustkę w sercu lecz Ty to odrzuciłas bezpowrotnie. Kocham cie bardzo lecz zarazem nie chce Cię znac, nie chce juz słyszec Twojego imienia nie ma Cię w moim życiu, i juz nie będzie. Zepsułas to uczucie, zepsułaś tę namiętnośc zarwałaś łączące nas więzy i tylko jedno pytanie: dlaczego?? dlaczego taki los? I już znam odpowiedź, to nie los, Los jest dla każdego przyjacielem, Tylko człowiek moze nim dla niego nie byc. Miłośc kochanie to sen, więc czas sie z niego przebudzic... Odpowiedz Link
te1109 ################ 29.08.07, 23:02 Dla Ciebie ukradłbym księżycowy blask, gdyby nie to, że to on pragnie Twego blasku. Dla Ciebie zebrałbym wszystkie zapachy kwiatów, ale to Ty jesteś tym kwiatem najpiękniejszym. Dla Ciebie ukradłbym wszystkie kolory tęczy, gdyby nie to, że bledną widząc Twój uśmiech najpiękniejszy... Nie chcę robić nic innego, jak tylko kochać Ciebię Odpowiedz Link
europa63 Re: ################ 01.09.07, 00:17 te1109 napisał: > Dla Ciebie ukradłbym księżycowy blask, > gdyby nie to, że to on pragnie Twego blasku. > Dla Ciebie zebrałbym wszystkie zapachy kwiatów, > ale to Ty jesteś tym kwiatem najpiękniejszym. > Dla Ciebie ukradłbym wszystkie kolory tęczy, > gdyby nie to, że bledną widząc Twój uśmiech najpiękniejszy... > Nie chcę robić nic innego, jak tylko kochać Ciebię Och,Te....i co teraz napisać? Ech... Odpowiedz Link
weekenda Re: Noc II 29.08.07, 23:43 uaaaaa!!! zieeeew!!! nawet "Bliskie spotkania ..." nie są w stanie mnie utrzymac przy świadomości... dobranocki!!! Odpowiedz Link
te1109 TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT 31.08.07, 23:04 Wciąż pamiętam te dni, Wciąż pamiętam te noce, Gdy byłaś przy mnie, Lecz Ciebie już nie ma, Nie ma snu, nie ma marzeń, jestem sam na tym świecie, i tylko jedna iskierka nadziei się tli, tylko jedno pragnienie jak złoto, jak blask słońca, jak śpiew ptaków, lecz marzenia... niespełnione pragnienia... jak obłok wspomnień z wskazówkami zegara biegnie, po tarczy snu, po czasu drodze, i gdy przypomnisz sobie, miłośc z dawnych lat, już mnie nie będzie, już nikogo nie będzie, tylko radośc z przeszłości i smutek w przyszłości i tylko jedna myśl, jedno pytanie... dlaczego?? dlaczego taki los? pytanie bez odpowiedzi, statek bez żagli, miłości bez wzajemności, i tylko jedne słowa stają w gardle i chcą się wyrwac jak ptaki na wiatr jak okręt w morze słowa które brzmią: tak bardzo Cie kocham. Lecz jest już za późno, juz czas się nie wróci, już żywi nie wstaną Lecz tak niewiele słów tak niewiele czasu tak niewiele myśli mogło wystarczyc mogło zapełnic pustkę w sercu lecz Ty to odrzuciłas bezpowrotnie. Kocham cie bardzo lecz zarazem nie chce Cię znac, nie chce juz słyszec Twojego imienia nie ma Cię w moim życiu, i juz nie będzie. Zepsułas to uczucie, zepsułaś tę namiętnośc zarwałaś łączące nas więzy i tylko jedno pytanie: dlaczego?? dlaczego taki los? I już znam odpowiedź, to nie los, Los jest dla każdego przyjacielem, Tylko człowiek moze nim dla niego nie byc. Miłośc kochanie to sen, więc czas sie z niego przebudzic... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Noc II 01.09.07, 00:10 Coś cienko dziś Wam to pisanie idzie. Wyłączyć to GG! Odpowiedz Link
te1109 OOOOOOOOOOOOOOOOOOO 01.09.07, 23:06 Świat bez nas był i bez nas będzie Spadłeś jak grom z jasnego nieba Czasami tak niewiele trzeba By znowu śmiać się znowu żyć Gdy z twojej twarzy krople słone Cicho spadają mi do ust Smakuję morza już poznane A to jest woda z chińskich mórz Bo tylko ty mnie tak unosisz Lekko nad ziemią w dzień i w nocy Mam ciało śmiałe i gorące W zimie jest lato w nocy słońce Gwiazdy choć piękne obojętne bez końca patrzeć w twoje oczy Jestem przechodniem zawsze w drodze A koniec świata noszę w sobie Bo tylko ty mnie tak unosisz Lekko nad ziemią w dzień i w nocy Mam ciało śmiałe i gorące W zimie jest lato w nocy słońce Odpowiedz Link
agulaszek Re: OOOOOOOOOOOOOOOOOOO 01.09.07, 23:20 Trzymaj: video.google.com/videoplay?docid=-4488671888968650349 Odpowiedz Link
agulaszek Re: Noc II 01.09.07, 23:23 i to najwyższy czas, rozumiem, że dzisiaj noc w Salonie? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Noc II 02.09.07, 00:15 agulaszek napisała: > i to najwyższy czas, rozumiem, że dzisiaj noc w Salonie? Tanzen party możemy robić. Odpowiedz Link
te1109 VVXXVVXXVVXXVV 03.09.07, 22:12 Oddychaj (Breathe) Oddychaj, oddychaj powietrzem Nie bój się troszczyć Odejdź, ale nie ode mnie Rozejrzyj się, znajdź swą dziedzinę Żyjesz długo i wznosisz się wysoko Uśmiechy, którymi obdarzysz i łzy, które wypłaczesz Wszystko, czego dotykasz i wszystko, na co patrzysz Czy twoje życie jeszcze takie będzie Uciekaj, tchórzu uciekaj Wykop sobie norę, zapomnij o słońcu I gdy w końcu skończysz robotę Nie przystawaj, czas zacząć drugą Żyjesz długo i wzniesiesz się wysoko Jeśli tylko poskromisz przypływ Niezachwiany na najwyższej fali Mknąc w kierunku wczesnego grobu Pink Floyd Dark Side of The Moon Odpowiedz Link
te1109 BBBBBBBBBBBBBB/tak by odgonic jesień 07.09.07, 23:02 Ustaw Stery Wprost Na Serce Słońca Powoli noc się skrywa Licząc liście drżące o świcie Tulące się do siebie i tęskniące A wśród listowia odpoczywająca jaskółka Ustaw stery wprost na serce słońca Które czuwa ponad górami jak Strażnik Rozganiając ciemności, budząc winorośl I dostrzegając twą słabość ukrytą w cieniu Zauważ jak w tym cieniu dojrzewa wino Ustaw stery wprost na serce słońca Serce słońca, serce słońca, serce słońca, Serce słońca, serce słońca Serce słońca Widząc człowieka próbującego przebić mur Niszcząc na zawsze wszelkie wątpliwości Czy ten człowiek będzie pamiętał te lekcje Gdy słonce schowa się wieczorem? Ustaw stery wprost na serce słońca Serce słońca, serce słońca, serce słońca, Serce słońca, serce słońca Serce słońca Odpowiedz Link
agulaszek Re: BBBBBBBBBBBBBB/tak by odgonic jesień 07.09.07, 23:06 pl.youtube.com/watch?v=v5_0iZQ-TuA Odpowiedz Link
te1109 ^^^^^^^^^^^^^^^^^ 08.09.07, 23:03 Kiedy byłem, kiedy byłem małym chłopcem, hej, wziął mnie ojciec, wziął mnie ojciec i tak do mnie rzekł: Najważniejsze co się czuje, słuchaj zawsze głosu serca, hej. Kiedy byłem, kiedy byłem dużym chłopcem, hej, wziął mnie ojciec, wziął mnie ojciec i tak do mnie rzekł: Głosem serca się nie kieruj, tylko forsa ważna w życiu jest. Wicher wieje, wicher słabe drzewa łamie, hej, wicher wieje, wicher silne drzewa głaszcze, hej. Najwazniejsze to być silnym, wicher silne drzewa głaszcze, hej. Odpowiedz Link
agulaszek Re: ^^^^^^^^^^^^^^^^^ 08.09.07, 23:08 zenek1224.wrzuta.pl/audio/8TJtY0fs7t/kiedy_bylem_malym_chlopcem Odpowiedz Link
te1109 O________________________________ ________________O 09.09.07, 22:20 W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy Powolną strugą płynął wytrwale, W moim ogrodzie, gdzie jeszcze nigdy, Tak dawno słów przyjaznych parę. W moim ogrodzie, gdzie smutek gości, Gdzie gorzkie dni i gorzkie noce, W moim ogrodzie, gdzie samotności Nikt nie rozjaśniał, gdzie nigdy dosyć. W moim ogrodzie, gdzie długa zima, Zmroziła wszelkie ciepłe uczucia, W moim ogrodzie, gdzie strumień źródła Zastygł w bezruchu, a czas umyka. Aż pewnej nocy puściły lody, Ogrodu serce mocniej zabiło, Przyszłaś, nabrałaś źródlanej wody I napoiłaś, a wszystko ożyło. Byłaś tak śliczna, niczym poranek, Niczym wiosenny kwiat jabłoni I nie zapomnę nigdy tej chwili, Gdy dłoń dotknęła twojej dłoni. I nie zapomnę tych chwil radosnych, Kiedy nie mogąc wydobyć słowa, Z zapartym tchem patrzyłem Ci w oczy, Tak trwała nasza bez słów rozmowa. Ja twoje włosy dotykałem ukradkiem, Gdy zamyślona z pochyloną głową, Byłaś mi jak prześliczna nimfa, Co się przegląda nad tafli wodą. I choć tak blisko byłaś przy mnie, Choć twoje oczy śmiały się do mnie, Doprawdy niczego nie jestem pewien, Co czułaś wtedy, czy wart jestem wspomnień Odpowiedz Link
agulaszek Re: O________________________________ ___________ 09.09.07, 22:30 Dobry wieczor chessm4n.wrzuta.pl/audio/lZQWJ4sLCW/daab_-_w_moim_ogrodzie.mp3 Odpowiedz Link
te1109 Pa Agulku:( 10.09.07, 22:02 Jestem zmęczony sorki Agulku. Jak dzwon który zaledwie tylko tknąć a już śpiewa Jak zabłąkanych ptaków głos Jak liść przez chwilę piękny nim go wiatr strąci z drzewa tak w nas głęboko skryte śpią Małe tęsknoty krótkie tęsknoty znaczące prawie tyle co nic nagłe i szybkie serca łopoty kto by nie znał ich nie wiadomo skad zjawiaja się zakatarzone wyproszą łzę i żalu łut posiedzą podumają i jak gość nieproszony nim się rozwidni znikną już Małe tęsknoty krótkie tęsknoty znaczące prawie tyle co nic nagłe i szybkie serca łopoty kto by nie znał ich /wstawka/ Nagłe i szybkie serca łopoty kto by nie znał ich Małe tęsknoty ciche marzenia zwiewne jak obłok kruche jak dym nieodgadnione w nas duszy westchnienia kto by tam nie znał ich ... Odpowiedz Link
agulaszek Re: Pa Agulku:( 10.09.07, 23:20 Oj Piotruś, potem się dziwisz, że panienki mdleją na Twój widok i zakładają wątki))) w czółko i pozdrowienia dla Beti i dzieciaków Do jutra tajga.wrzuta.pl/audio/pDm3jmS9dF/krystyna_pronko_-_male_tesknoty Odpowiedz Link
te1109 QXQXQXQXQX 11.09.07, 22:23 Jesień w Krakowie Opadły z liśćmi lata, dni jak liście zżółkły ciepłe sny nakryły płatki ścieżkę zdarzeń na miasta twarzy deszczu łzy w Krakowie lato było już w Krakowie lato było wczoraj na astry żółta przyszła pora czerwone zwiędły pęki róż wieczorom długim końca brak ulicom cichym wiatru dosyć i płynie czarna, czarna smuga nocy na miasto jesień wkłada płaszcz w Krakowie lato było już... Odpowiedz Link
te1109 ZZZZZZZZZZZZZ 12.09.07, 22:13 Powiedz mi, jak mnie kochasz. Gałczyński -Powiem. -Więc? -Kocham cię w słońcu.I przy blasku świec. Kocham cię w kapeluszu i w berecie. W wielkim wietrze na szosie i na koncercie. W bzach i brzozach,i w malinach, i klonach. I gdy śpisz.I gdy pracujesz skupiona. I gdy jajko roztłukujesz ładnie- nawet wtedy gdy ci łyżeczka spadnie. W taksówce.I w samochodzie.Bez wyjątku. I na końcu ulicy.I na początku. I gdy włosy grzebieniem rozdzielisz. W niebezpieczeństwie.I na karuzeli. W morzu.W górach.W kaloszach.I boso. Dzisiaj.Wczoraj.I jutro.Dniem i nocą. I wiosną.kiedy jaskółka przylata. -A latem jak mnie kochasz? -Jak treść lata. -A jesienią,gdy chmurki i humorki? - Nawet wtedy,gdy gubisz parasolki. -A gdy zima posrebrzy rany okien? -Zimą kocham cię jak wesoły ogień. Blisko przy twoim sercu.Koło niego A za oknami śnieg.Wrony na śniegu dobranoc Odpowiedz Link
te1109 ODOD 14.09.07, 23:11 Tyle było dni do utraty sił Do utraty tchu tyle było chwil Gdy żałujesz tych , z których nie masz nic Jedno warto znać , jedno tylko wiedz , że Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil , tych na które czekamy Pewien znany ktoś , kto miał dom i sad Zgubił nagle sens i w złe kręgi wpadł Choć majatek prysł , on nie stoczył się Wytłumaczyć umiał sobie wtedy właśnie że Ważne są tylko te dni , których jeszcze nie znamy Waznych jest kilka tych chwil , tych na które czekamy Jak rozpoznać ludzi , których już nie znamy ? Jak pozbierać myśli z tych nie poskładanych? Jak oddzielić nagle serce od rozumu? Jak usłyszeć siebie pośród śpiewu tłumu? Jak rozpoznać ludzi , których już nie znamy? Jak pozbierac myśli z tych nie poskładanych? Jak odnależć nagle radość i nadzieję ? Odpowiedzi szukaj , czasu jest tak wiele ... Ważne są tylko te dni , których jeszcze nie znamy Ważnych jest kilka tych chwil na które czekamy .. Odpowiedz Link
agulaszek Re: ODOD 14.09.07, 23:24 marlena92.wrzuta.pl/audio/dCAcnwMN19/marek_grechuta_anawa_-_dni_ktorych_nie_znamy Odpowiedz Link
te1109 NOC*NOC*NOC*NOC 15.09.07, 22:56 Nauczyli nas regułek i dat, Nawbijali nam mądrości do łba, Powtarzali, co nam wolno, co nie, Przekonali, co jest dobre, co złe. Odmierzyli jedną miarą nasz dzień, Wyznaczyli czas na pracę i sen. Nie zostało pominięte już nic, Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć. Dorosłe dzieci mają żal, Za kiepski przepis na ten świat. Dorosłe dzieci mają żal, Że ktoś im tyle z życia skradł. Nauczyli nas, że przyjaźń to fałsz, Okłamali, że na wszystko jest czas. Powtarzali, że niw wierzyć to błąd, Przekonali, że spokojny jest dom. Odmierzyli każdy uśmiech i grosz. Wyznaczyli niepozorny nasz los. Nie zostało pominięte już nic, Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć. Dorosłe dzieci mają żal, Za kiepski przepis na ten świat. Dorosłe dzieci mają żal, Że ktoś im tyle z życia skradł. Odpowiedz Link
agulaszek Re: NOC*NOC*NOC*NOC 15.09.07, 23:04 gonzo86.wrzuta.pl/audio/9VSqRnhqv9/turbo_-_dorosle_dzieci Odpowiedz Link
te1109 Re: NOC*NOC*NOC*NOC 15.09.07, 23:11 www.wrzuta.pl/audio/7g9cTGKADW/broniewski_i_stachura-_matura Odpowiedz Link
agulaszek Re: NOC*NOC*NOC*NOC 15.09.07, 23:19 fajy klimacik, taki punkowy a na maturze, też był fajny klimacik Odpowiedz Link
te1109 *NOC 16.09.07, 22:00 soundtrack.wrzuta.pl/audio/A1I0masad9/tangerine_dream_-_legend_-_01_-_is_your_love_strong_enough_vocals_by_bryan_ferry Odpowiedz Link
te1109 Re: *NOC 29.10.07, 22:30 Creeping Death METALLICA Niewolnicy Hebrajczycy urodzeni, aby służyć faraonowi Zważajcie Na każdy jego rozkaz, żyjcie w strachu Wierzcie W nieznanego zbawiciela Czekajcie Coś musi się stać, minęło czterysta lat Co zostało napisane Spełni się Jestem wysłannikiem jedynego Co było napisane Spełni się Mam zabić pierworodnego syna faraona Jestem pełzającą śmiercią Teraz Naprzód mój ludu do Ziemi Obiecanej Idźcie Ja będę z wami, będę gorejącym krzewem Krew Płynie wzburzona czerwonym Nilem Plaga Trzydniowe ciemności na chwałę ognia Co było napisane... On zginie z mojej ręki Pełznę przez ląd Aby zabić pierworodnego Ja Władca przestrzeni, niszczyciel Urodzony Będę tam wkrótce na śmiertelnej mszy Ja Pełznę na dno ciemności Krew Krwią baranka pomazane drzwi, przejdę Co było napisane... Odpowiedz Link
te1109 |-| 30.10.07, 22:48 Master Of Puppets Władca marionetek Koniec gry namiętności, rozpada się Jestem twym źródłem samozniszczenia Żyły, które pompują strach, zasysają czystą ciemność I kierują twoją martwą konstrukcją Spróbój mnie, a zobaczysz Więcej niż się spodziewasz Zostałeś mi przeznaczony Zabijam cię Czołgaj się szybciej Słuchaj swego pana Twoje życie płonie prędzej Słuchaj swego pana Panie! To ja, władca marionetek pociągam za twoje sznurki Wnikam w twój umysł, niszczę twe marzenia Oślepiony przeze mnie nie możesz nic zobaczyć Teraz wezwij mnie, chcę słyszeć twój krzyk Panie, Panie Teraz wezwij mnie, chcę słyszeć twój krzyk Panie, Panie Przed przeznaczeniem nie umkniesz Życie pośmiertne staje się klarowniejsze Monopol bólu, rytuał nieszczęścia Zniszcz swoje śniadanie przed lustrem Spróbój mnie a zobaczysz Więcej niż się spodziewasz Zostałeś mi przeznaczony Zabijam cię Czołgaj się szybciej... Panie, Panie, gdzie są marzenia, które wyśniłem Panie, Panie, obiecujesz tylko kłamstwa Śmiech, śmiech, wszystko co widzę i słyszę to Ten przerażający śmiech, podczas gdy ja płaczę Wszystko jest diabła warte, piekło to nasze miejsce Wszystko jest bez sensu Fix me!!!(przed solówką Hammetta) Nieskończony labirynt, Dryfowanie wśród policzonych dni Teraz twoje życie stało się bezsensowne Posiądę cię Pomogę ci umrzeć Pociągnę sznurki Teraz ja rządzą tobą. To ja władca marionetek pociągam za twoje sznurki... Ha, ha, ha, ha... Odpowiedz Link
te1109 &&&&& 31.10.07, 22:29 Wejście Piaskowego Dziadka Odmów modlitwę maleńki Nie zapomnij mój synu Pomodlić się za wszystkich Którzy dbają by ci było ciepło I chronią cię przed grzechem Dopóki nie nadejdzie piaskowy dziadek Śpij z jednym okiem otwartym Obejmując czule poduszkę Wyjście:dla światła Wejście:dla nocy Weź moją rękę Wyjedźmy do krainy nigdy nigdy Coś nie jest w porządku, zgaś światło Ciężkie myśli gnębią cię w nocy I nie są one radosne Sny o wojnie, sny o kłamcy Sny o smoczym ogniu I o rzeczach, które ukąszą Śpij z jednym okiem otwartym... Teraz kładę się spać Modląc się, by Bóg strzegł mą duszę Jeśli umrę zanim się obudzę Modlę się do Pana by zabrał moją duszę Cicho maleńka, nie mów ani słowa I nie zwracaj uwagi na hałas który słyszysz To tylko bestia pod twoim łóżkiem W twojej szafce, w twojej głowie Wyjście:dla światła Wejście:dla nocy Ziarno piasku Wyjście:dla światła Wejście:dla nocy Weź moją rękę Wyjedźmy do krainy nigdy nigdy Odpowiedz Link
te1109 Gdybym 07.11.07, 23:03 Gdybym był łabędziem, odleciałbym Gdybym był pociągiem, spóźniłbym się A gdybym był dobrym człowiekiem Rozmawiałbym z tobą częściej Gdybym zasnął, śniłbym Gdybym się przestraszył, schowałbym się A gdybym zwariował Proszę, nie podłączajcie się do mojego mózgu Gdybym był księżycem, byłbym zimny Gdybym był prawem, naginałbym się A gdybym był dobrym człowiekiem Zrozumiałbym przestrzenie między przyjaciółmi Gdybym był samotny, płakałbym Gdybym był z tobą, byłbym w domu i suchy A gdybym zwariował Czy pozwolisz mi się znów przyłączyć do gry? Gdybym był łabędziem, odleciałbym Gdybym był pociągiem, spóźniłbym się A gdybym był dobrym człowiekiem Rozmawiałbym z tobą częściej { Pink Floyd } Odpowiedz Link
agulaszek Re: Noc II 14.11.07, 22:27 Jaki cudny czas , by zaczynać niebo aż pęka z nadmiaru piękna „nic nas nie może powstrzymać „ mówi on i po chwili już ją rozbiera z letniej sukienki i z wszystkich tajemnic w słodkim zbożu toną w objęciach w tę noc I jak to być mogło że ona i on osobno przez tyle lat żyli , nie wiedząc o swoim istnieniu no jak ? jak to się mogło stać I tak nagle przyszło im kończyć pod zimnym niebem , zasłanym śniegiem „nic nas już chyba nie łączy „ mówi on i po chwili płaczą oboje lecz w głębi serca płaczą ze szczęścia to co wspólne dzielą na dwoje w tę noc I jak to być mogło że ona i on razem przez tyle lat żyli nie z sobą lecz całkiem obok no jak jak to się mogło stać No jak? Odpowiedz Link
te1109 ^ 19.12.07, 22:40 To Ty, tylko Ty Wiesz, co dziś widzę, kiedy, kiedy zamknę oczy Masz, masz jeszcze siłę by, by mnie zauroczyć Tylko Ty możesz ruszyć drogą, którą ja wybrałem To Ty, tylko Ty Masz usta, których tyle lat, tyle lat szukałem Dlaczego więc nie chcesz uwierzyć mi, a może to jeszcze za mało? Że klęcząc przed tobą wyznaję te słowa, wyznaję To Ty, tylko Ty Wiesz, czemu kiedyś w długą noc płakałem Znasz nawet myśli, których nigdy, nigdy nie wyznałem To Ty, dla ciebie znajdę ciszę w środku burzy To Ty, tylko Ty Do ciebie wracam z mojej samotności, z mojej samotności wracam Dlaczego więc nie chcesz uwierzyć mi, a może to jeszcze za mało? Że klęcząc przed tobą wyznaję te słowa, wyznaję To Ty, tylko Ty Na ciebie czeka miejsce gdzie nas nikt nie znajdzie Gdzie ze mną musisz pójść, musisz pójść i tam pozostać To Ty, potrafisz pomóc mi, gdy jesteś blisko To Ty, tylko Ty Znasz moje myśli, znasz moje myśli, moje myśli wszystkie Proszę cię, uwierz, uwierz mi, że bardzo cię kocham I klęcząc przed tobą te słowa wyznaję, wyznaję To Ty .. Odpowiedz Link
te1109 NOC#NOC#NOC 20.12.07, 23:02 Na wielu śliskich parkietach przy wielu nadzianych facetach tańczyła ona motyl kobieta królowa seksu i łez Czarna Inez a potem pojawił się on piękny jak anioł jej ramiona zadrżały tak że on białą śmiercią mógłby w niej skonać całą w królowej seksu i łez w Czarnej Inez biały był ból który przeszył ją i nóż w jednej chwili błysnął w sercu motylim pył ze skrzydeł i krew na mankietach on z królową nieruchomą z królową seksu i łez z Czarną Inez Odpowiedz Link
te1109 smutne ale prawdziwe 21.12.07, 22:22 agrafka87.wrzuta.pl/audio/i8oEUIW32l/metallica_-_sad_but_true Sad But True Smutne ale prawdziwe Hej, jestem twoim życiem Jestem tym, który cię tam zabierze Hej, jestem twoim życiem Jestem jedynym, któremu na tobie zależy Oni, oni zdradzili Jestem teraz jedynym prawdziwym przyjacielem Oni, oni zdradzą A ja będę tam na zawsze Jestem twoim marzeniem, urzeczywistnię cię Jestem twoimi oczami Gdy musisz kraść Jestem twoim bólem Kiedy już nic nie czujesz Smutne, ale prawdziwe Jestem twoim marzeniem, umysł mnie opuścił Jestem twymi oczami Kiedy jesteś daleko Jestem twoim bólem Który odwzajemnia krzywdy Ty wiesz, że to smutne, ale prawdziwe Ty, ty jesteś moją maską Jesteś moją osłoną, moim schronieniem Ty jesteś moją maską Jedynym który zawinił Zrób, wykonaj moją pracę Zrób, moją brudną robotę, ty koźle ofiarny Zrób, zrób co mam do zrobienia Bo jesteś jedynym, który się wstydzi Jestem twoim marzeniem, urzeczywistnię cię... Jestem twoim marzeniem, umysł mnie opuścił... Nienawiść, jestem twoją nienawiścią Jestem twoją nienawiścią, kiedy pragniesz miłości Płać, płać cenę Płać za nic Hej, jestem twoim życiem Jestem tym, który cię tu zabrał Hej, jestem twoim życiem I o nic nie będę dłużej dbać Jestem twoim marzeniem, urzeczywistnię cię... Jestem twoim marzeniem, okłamuję cię Jestem przyczyną, jestem alibi Jestem wewnątrz ciebie, przejrzyj na oczy Jestem tobą, może to smutne, ale prawdziwe Odpowiedz Link
kriss67 Re: Noc II 21.12.07, 22:35 Pa, pa - maszeruje karnie do łóżeczka Spaaaaaa....ć.... Odpowiedz Link
te1109 Bajkowo:) 22.12.07, 22:39 W dziurawym bucie mieszka mysz. . Nieżle go nawet urządziła. , Nigdy nie mówię jej "a kysz!" I ona też jest dla mnie miła. , Bywa, że wpadnie po sąsiedzku pożyczyć chleba albo sera, albo pogadać o czymkolwiek, kiedy samotność nam doskwiera. W moim magicznym domu wszystko się zdarzyć może. Same zmyślają się historie, sam się rozgryza orzech. W moim magicznym domu. ciepło jest i bezpiecznie. Gościu znużony, gościu znudzony, jeśli zabłądzisz kiedyś w te strony, zajrzyj tu do nas koniecznie. Przedstawię ci Macieja kota; fascynujący z niego facet. Całymi dniami tkwi w fotelu i lekceważy każdą pracę. Lecz niewątpliwą ma zaletę: gdy spływa wieczór granatowy, on słodko mruczy wprost do ucha najbardziej senne bossa novy. W moim magicznym domu wszystko się zdarzyć może. Same zmyślają się historie, sam się rozgryza orzech. Licho śpi w kącie cicho i zegar tyka serdecznie. Gościu znużony, gościu znudzony, jeśli zabłądzisz kiedyś w te strony, zajrzyj tu do nas koniecznie. Tutaj nikt z nikim się nie liczy, gazet nie czyta, plotek nie słucha. Tutaj jest miło i przytulnie, chociaż na świecie zawierucha Chociaż w powietrzu wciąż coś fruwa głupieje z wiekiem stara Ziemia, lecz w moim domu, chwała Bogu. nic mimo zmian tych się nie zmienia. W moim magicznym domu dzięki Ci, dobry Boże, same zmyślają się historie, sam się rozgryza orzech. W moim magicznym domu. ciepło jest i bezpiecznie. Gościu znużony, gościu znudzony, jeśli ci kiedyś będzie po drodze, zajrzyj tu do nas koniecznie. Odpowiedz Link
te1109 *~*~* 23.12.07, 22:54 Gdy pierwsza gwiazda niebo rozjaśni Powrócę wtedy w mej wyobraźni Do tej jedynej nocy na świecie Co dała światłość Boże Dziecię Ludzie błądzili nie znając Boga Ciągle pytali gdzie Boża Droga Światłość co wyszła z Bożej Mądrości Drogę wskazała, drogę miłości Gdy służę ludziom w serca pokorze Odnajdę Ciebie, Zbawco Mój Boże I gdy po waśniach z kimś się pogodzę Gwiazdę zobaczę na mojej drodze. Odpowiedz Link
te1109 Kolęda:) 24.12.07, 23:39 scarlettfloresja.wrzuta.pl/audio/tCyLSpUQWY/zasnij_dziecino Odpowiedz Link
te1109 ******************************* 26.12.07, 00:36 Jabłko i grzech - tak musi być, wojna i śmiech zaraz po nich... Zieleń i brąz, płomień i dym, żebrak i król w koronie... Słońce i grad, po nocy dzień, światło i mrok ramię w ramię, szampan i gaz, po życiu sen i nic ci już nie ostanie... Daj mi dłoń, tak daleko port... Gdzie dziś dom, gdzie ulica słońc? Aleją gwiazd, aleją gwiazd biegniemy, Bóg drogę zna, pod niebem gwiazd, pod niebem gwiazd żyjemy, a każdy sam. I potem tak: luz, potem blues, duch, potem pąk - zawsze razem zachód i wschód, wiatr oraz mróz anioł i stróż idą w parze... Jabłko i grzech - tak musi być, wojna i śmiech zaraz po nich... Zieleń i brąz, płomień i dym, żebrak i król w koronie... Daj mi dłoń, tak daleko port, gdzie dziś dom, gdzie ulica słońc. Aleją gwiazd, aleją gwiazd biegniemy, Bóg drogę zna, pod niebem gwiazd, pod niebem gwiazd żyjemy, a każdy sam. Aleją gwiazd, aleją gwiazd biegniemy, pod niebem gwiazd, pod niebem gwiazd żyjemy Odpowiedz Link
te1109 "Nieustraszony" 26.12.07, 22:29 Nieustraszony Mówisz, że wzgórze jest zbyt strome, by się na nie wspiąć Wspinaj się! Mówisz, że chciałbyś, abym ja spróbował Wspinaj się! Wybierz miejsce, ja ustalę czas I wejdę na wzgórze swoim sposobem Tylko poczekaj troszkę na odpowiedni dzień A kiedy wznoszę się ponad korony drzew i ponad chmury Spoglądam w dół, słyszę odgłos słów, które dziś wypowiedziałeś Nieustraszony idiota stanął przed tłumem Uśmiecha się! Nic nie czeka, sędzia obraca się Marszczy brwi! Kim jest ten głupiec w koronie Zejdź na dół swoim sposobem A każdy dzień jest odpowiedni Gdy unosisz się ponad szczytami strachu z dezaprobatą Spoglądasz w dół, słyszysz głosy twarzy z tłumu Nigdy nie będziesz spacerował samotnie! Odpowiedz Link
lekia owczarek nocą 26.12.07, 22:44 od ostatniej audycji słucham faceta z taką lubością, że strach Odpowiedz Link
te1109 O Księżycu:) 29.12.07, 00:11 * Halina Frąckowiak » Papierowy księżyc* Nie, nie będę w San Francisco, to nie to miejsce i czas, Schną na szybie ślady łez pora już dograć ten akt, kto z nas kiedyś patrząc wstecz wspomni love story sprzed lat, wspomni love story sprzed lat. Papierowy księżyc z nieba spadł, skończył się video film, może to byt romans, może żart � dziś nie obchodzi mnie to, dziś już nie martwię się tym. Papierowy księżyc z nieba spadł, umarł król, niech żyje król, znów taksówką sama jadę w świat, w którym nie liczy się nic prócz paru szaleństw i bzdur. Marzy mi się Jokohama, hotel z obłoków i szkła, jak mam zmienić fałsz i banał, życia, co byle jak trwa Schną na szybie ślady tez, ktoś z nas wyjść musi na plus, taki mały dramat, lecz wszystko w nim jasne jest już, wszystko w nim jasne jest już. Odpowiedz Link
te1109 ()()()()()() 01.01.08, 22:19 Echa W powietrzu nade mną zawisł nieruchomo albatros Głęboko pod przewalającymi się falami W labiryntach koralowych jaskiń Słychać echo odległego przypływu, który łka nadchodząc poprzez piach Tu wszystko jest zielone i podwodne A nikt nie pokazał nas ziemi I nikt nie wie gdzie i dlaczego Coś utkwiło wzrok i coś próbuje Zaczyna wspinaczkę w kierunku światła Obcy idą ulicami, przypadkiem Spotykają się dwa obce spojrzenia, ja jestem tobą A ten, kogo widzę, to ja I czy biorę Cię za rękę I wiodę przez suchy ląd I pomagam sobie zrozumieć najlepiej jak potrafię Lecz nikt nie woła nas na ląd Nikt nie przechodzi tędy żywy Nikt nie mówi, nikt nie próbuje Nikt nie lata wokół słońca Dziś jest dzień, gdy upadłeś na moje bezsenne oczy Zapraszając i pobudzając mnie do powstania Przez okno w ścianie Wpływają na promieniach słońca Miliony jasnych posłańców poranka I nikt nie śpiewa mi kołysanek I nikt nie zamyka moich oczu Więc otwieram szeroko okna I wołam do Ciebie poprzez nieboskłon Odpowiedz Link
lekia Re: ()()()()()() 01.01.08, 23:21 Poczekaj serduszko Wsłuchaj się w to, co mówię Wiemy dobrze - tak już kiedyś było I wiemy, co może się wydarzyć Poczekaj, serduszko Bo jestem tuż za tobą Tym razem bez pośpiechu Nie zdradzaj tego co czujesz Poczekaj, serduszko Daj mi oddychać Zachowam dla ciebie miejsce Gdzieś tam, głęboko Poczekaj, serduszko Powiedz jej, by była cierpliwa Bo nigdy wcześniej nie pragnąłem Niczego aż tak Gdy przywołam to uczucie I odkryję, że jest szansa Będziesz mogła na mnie liczyć Kiedy tylko zechcesz Kiedy tylko zawołasz Będziesz mogła na mnie liczyć Poczekaj, serduszko Nie pozwól, by zobaczyła jak płaczesz Nie ważne gdzie pójdę Ona będzie przy mnie pl.youtube.com/watch?v=FPCkTi04hLo&feature=related Freddy, Bono, Sting, Robert(y), peter, david - na tle tych scenicznych osobliwości phil collins "wygląda" bardzo skromnie, to tylko wypada policzyć jemu na plus. Odpowiedz Link
te1109 Fade To Black 02.01.08, 23:45 Może życie weszło w cień Wciąż odpływa, dzień za dniem Zagubiony w sobie sam Nie znam ludzi, których znam Nic nie trzyma mnie już tu Nie ma nic co dać bym mógł Nic, po prostu więcej nic Chcę po prostu przestać żyć Świat już nie jest tym czym był Gdzie jest ten co we mnie żył? Zagubiony jak we śnie Piekło, które trudno znieść Pełen pustki, czuję brak Zmęczony agonią wrak Już ciemności sięgam dna Człowiek w lustrze to nie ja Nikt, tylko ja ratunkiem dla siebie być mogę Za późno jest, dlaczego wstać miałbym znów? "Wczoraj" już znaczy dla mnie tyle co "nigdy" Śmierć wzywa mnie, szukam ostatnich mych słów betinx.wrzuta.pl/audio/AfQ3uhOdK1/04.fade_to_black Odpowiedz Link
lekia Re: Fade To Black 03.01.08, 00:19 Gdy każdy twój dzień ciągnie się ku wieczności, a noc- noc nie przynosi ze sobą nikogo Gdy jesteś pewien że masz dosyć tego życia... zaczekaj Nie poddawaj się każdy czasem płacze, każdy czasem rani Czasem wszystko idzie nie tak- teraz nadszedł czas, by wspólnie zaśpiewać Gdy twój dzień wygląda jak noc Gdy chcesz się już poddawać Gdy myślisz że masz dosyć tego życia... zaczekaj Każdy czasem rani - znajdż oparcie wśród przyjaciół Każdy czasem rani - nie przestawaj wierzyć Oh, nie, nie przestawaj wierzyć Jeśli czujesz, że jesteś zupełnie sam - to nieprawda, nigdy tak nie jest Jeśli zmagasz się z życiem samotnie, a dni i noce dłużą się niemiłosiernie Gdy myślisz że masz dosyć tego życia, by móc ciągnąć to wszystko dalej Cóż, czasem wszyscy ranią Czasem wszyscy płaczą Więc trzymaj się - nie jesteś sam pl.youtube.com/watch?v=IATB7GT3UR4&feature=related kind of "slow depressing love songs" Odpowiedz Link
te1109 HIM:) 03.01.08, 23:34 Dzisiaj tylko tyle zmęczony jestem pl.youtube.com/watch?v=5_9bNx3Kyc8&feature=related Odpowiedz Link
lekia Re: Fade To Black 03.01.08, 23:33 www.wrzuta.pl/audio/kTUO7K3KzP/02_raz_dwa_trzy_-_idz_swoja_droga Odpowiedz Link
mabiwy raz dwa trzy 03.01.08, 23:39 niby oczywistości, a tak celnie i precyzyjnie, bez patosu i demagogii. ostatnio, gdzieś po raz pierwszy "talerzyk" słuchałem i pewnie jeszcze nie raz posłucham. Odpowiedz Link
te1109 @&* 04.01.08, 23:10 Pod papugami jest szeroko niklowany bar Nad szklaneczkami chorągiewką żółtą świeci skwar Tu przed dziewczętami kolorowa słodycz stoi w szkle Wraz z papużkami chcą szczebiotać i kołysać się Na powietrznych swych huśtawkach Na parkietach i na mostach Według kolorów włosów, sukien I według wzrostu Pod papugami wisi lustro, w którym każdy ma Most z lampionami, promenadę do białego dnia Na powietrznych swych huśtawkach... Pod papugami nawet wtedy, gdy muzyki brak Pod papugami w kolorowe muszle gwiżdże wiatr W kolorowe muszle gwiżdże wiatr W kolorowe muszle gwiżdże wiatr! Odpowiedz Link
te1109 hey:) 05.01.08, 23:15 W dzień gdy najsilniejsza światła moc Ma miłość się ukrywa bo jest sową Nigdy nigdy się nie dowisz jak wielki to ptak Bo w twym sercu gniazdo wije, wije wróbel W dzień gdy najsilniejsza światła moc Są słowa których nigdy nie wypowiem Wstyd jakiego nie znam w nocy, sznuruje mi usta Obojętność jest królową zimną, nieczułą Teraz gdy noc Sowa ze snu budzi się Odwaga lwem Krzyczę w śpiące ucho twe Nie będę jadła - kocham cię Nie będę piła - kocham cię O śnie zapomnę - kocham cię I gdy odejdę nie przestanę W dzień gdy najsilniejsza ... Teraz gdy noc.. Odpowiedz Link
te1109 #^#!**%@**><:) 07.01.08, 21:57 Republika >> Obcy astronom << ______________________________________ Oglądam twoją twarz oglądam twoją twarz w lunecie i nie wiesz o mnie nic zasypiasz naga w swoim świecie gdy myjesz ciało swe i gdy rozpuszczasz długie włosy nic nie wiesz nie wiesz że podgląda cię astronom obcy wysyłam w kosmos pocałunki swe wysyłam w kosmos pocałunki swe komety niosą do niej SOS moje SOS - SOS - SOS niosą jej więc gdy podglądam cię me serce myli sejsmografy lecz nie potrafię przejść po drodze mlecznej nie potrafię wysyłam w kosmos pocałunki swe wysyłam w kosmos pocałunki swe komety niosą do niej SOS moje SOS - SOS - SOS niosą jej wysyłam w kosmos wysyłam do niej wysyłam w kosmos wysyłam jej SOS - SOS - SOS wysyłam w kosmos pocałunki swe wysyłam w kosmos pocałunki swe komety niosą do niej SOS moje SOS - SOS - SOS wysyłam SOS - SOS wysyłam SOS - SOS wysyłam SOS - SOS wysyłam SOS - SOS... Odpowiedz Link
te1109 Re: Noc II 08.01.08, 22:53 Wołojcies doktora goncies po znachora Jantko przepod przez miednice i wpod na gromnice Chałpa sie poliła Maryna rodziła Jantko wrescy w niebogłosy bo trza golić włosy Wrescy Jantko wrescy bo doktora ni ma ale starsy sikawkowy podwijo rynkowy Lyjcies po pierzynie a nie po Marynie Trza jom wynieś na pole niech rodzi w stodole Piyńć straży zjechało coby jom ratować Cało wieś sie gapiła jak Maryś rodziła Ej w bólach rodziła bliźnioki powiła Ej ciyntusy bliźnioki bedom z wos strażoki Odpowiedz Link
te1109 Lasy pomorza 09.01.08, 22:13 Kiedy moc piorunów tnie niebiosa w cieple letnie dni, Zwracam swe oczy ku Bogom, wspaniałej i potężnej naturze, dziękując za dar, ukryty w błysków potędze... Zimna noc zaległa nad prastarym borem, ulewne deszcze wypełniają drogi mej wsi, ukrytej gdzieś w głębi pomorskich lasów. Jak strugi, deszcz oczyszcza nasza rzeczywistość, mamy rok dziewięćsetny... Lasy Pomorza... Wiem, ze urodziłem właśnie tam, żeby czynić mych ojców kulturę piękniejszą. Wiem, ze oddałem im swoje serce, bolem i trwoga przepełnione... W srebrnych pasmach księżycowego światła, woje moi przeszywają dębowe knieje, podążamy ku rozstajom dróg, by w krwawej walce złożyć swą ofiarę. Kolejne grzmoty burza w zorzy wieczornej, upewniają nas w swej sile, To ojcowie towarzysza nam od samego początku, raz pozdrowienia, raz gniewy z sinego nieba nam słać... Lasy Pomorza... Dobrze, ze bory zwierza są pełne, pozwala to utrzymać ma drużynę na nogach, i topory, i tarcze, i miecze ich ciężkie, a futrzane obuwie nasiąknięte krwawoczerwonym błotem. Mijamy mile kolejne, by zdążyć do lasów, pod skrzydłami nocy sie schować, jeszcze jeden błysk w ciemności, jak ojcowskie "dobranoc" układa nas do snu... jak wilki... Lasy Pomorza... Odpowiedz Link
te1109 GROM 10.01.08, 22:41 Ty ktory lasy ogarnales piorunow plaszczem Ty ktory wichrem karmisz dzieci swe Wzbudziles morze nienawisci w ich umyslach Jak Battyk brzegi swe Ty otuliles swiete gaje... Stare deby pochylily grzbiety swe w poklonach Piorunowy swiety ogien konczy taniec... Plasy milkna strzygi chyla lby ku niebu Czekajace nagie wilki Slodycz Twa i cieplo czuje coraz blizej Ty lonem matki mej i sila Ziemia polem lasem laka gajem... Esencja zycia magia ktora zyje Ciemnoscia zwa Cie ci dla ktorychs wrogiem Zblakana owca wezem smiercia w trwodze Ramiona meznych wojow pna Twoj posag wzwyz Tys nie herezja ale prawda plunal w krzyz! Grom niech bedzie Twym zwiastunem Brzaskiem imperium w chwale czekanego Dzwonem w poganskie serca bitym Oltarzem prawdy duma oraz krwia okrytym Niech Grom zapowie Twe nadejscie Godzine zemsty boskiej rozpaczy Nadejda nowe potezne czasy O sile Twej szumia pomorskie lasy... Majestatycznie... Odpowiedz Link
te1109 My i oni 11.01.08, 22:22 My i oni W końcu jesteśmy zwykłymi ludźmi Ja i ty Tylko Bóg wie, że to nie to, co chcielibyśmy wybrać Naprzód! — krzyknął z tyłu A pierwszy szereg padł Generał usiadł, a linie na mapach Przenosiły się z miejsca na miejsce Czarny i niebieski Kto wie, który jest który i kto jest kim W górę i w dół Cały czas w kółko, w kółko i w kółko "Nie słyszałeś, że to wojna słów" Zapłakał dowódca "Słuchaj synu" powiedział człowiek z bronią "W środku jest dla ciebie miejsce" W dół i poza Nie można temu zapobiec, lecz pełno tego wokoło Z i bez A kto zaprzeczy, że wszystkie te walki właśnie o to Zmiataj z drogi, to napięty dzień Mam na głowie co innego Pragnąc nagrody, herbaty i swojego udziału Umarł stary człowiek PINK FLOYD Odpowiedz Link
te1109 Tak bym chciał 12.01.08, 22:07 Chciałby Żebyś Tu Był Więc, więc myślisz, że potrafisz odróżnić Raj od piekła Niebo od bólu? Czy odróżnisz zielone łąki Od zimnych stalowych szyn Uśmiech od maski? Myślisz, że odróżnisz? Czy zmusili cię byś zamienił Twych bohaterów na duchy Gorący popiół w drzewa Gorące powietrze w chłodny powiew Zimny komfort w resztę? Czy już zmieniłeś Statystowanie w wojnie Na główną rolę w klatce? Tak bym chciał Tak bym chciał byś tu był Jesteśmy tylko dwiema zagubionymi duszami pływającymi w stawie Rok po roku Biegając wciąż w miejscu Co znaleźliśmy? Wciąż stare lęki Chciałbym byś tu był Odpowiedz Link
te1109 ^*^ 14.01.08, 21:37 Ostatni tabor Hej tam, wydarłem klejnot szans, z ręki co miecz, chcę pić. W opary deuterostali, blaski stu gwiazd. Stąd na skraj, i to od lat, kosmicznej plajty, klejnot w rękę więc weź, wstawaj, idź. Tak, wstawaj, hej, tabory pędzą dzień po dniu, tak wstawaj, hej, tak wstawaj, hej, taboru hymn. Wystrzał, może zapamiętasz upiorny jęk Ziemi, na która spadnie głaz - sto kilo ton. Zanim skraj, ujrzysz tych lat. pluń w oczy Bestii, tylko pluń w oczy Bestii i chodź. Tak, wstawaj, idź, tak, wstawaj, hej, tabory pędzą dzień po dniu, tak, wstawaj, hej, tak, wstawaj, hej, taboru hymn. Tak, wstawaj, idź, tak, wstawaj, hej, tabory pędzą dzień po dniu, tak, wstawaj, hej, tak, wstawaj, hej, taboru śpiew. Tak, wstawaj, idź, tak, wstawaj, hej, tabory pędzą dzień po dniu, tak, wstawaj, hej, tak, wstawaj, hej, taboru hymn. taboru śpiew Odpowiedz Link
te1109 *+*+* 17.01.08, 22:07 Dziś fragment książki którą ostatni raz czytałem 8 lat temu,lubię ten epos,przyznam ze jest trudny,ale wart jest przeczytania EPOS O GILGAMESZU SYNU NINSUN I LUGALBANDY Są to fragmenty eposu babilońskiego z XII w. napisanego przez Sinliqiunninni. Jest to kompilacja o wiele starszych mitów i eposów sumeryjskich pochodzących z około XXV w. Zamieszczone poniżej fragmenty pochodzą z przekładu R. Stillera. TABLICZKA I Głowa jego jak u byka wzniesiona, oręża jego cios nie ma równych, drużyna jego staje na odgłos bębna. Bóg słońca, niebieski Szamasz, urodą go obdarzył, a bóg burzy, Addu, wielkim męstwem. Na ich obraz przez wielkich bogów stworzony, boską siłę posiada. Pierś jego na 12 łokci szeroka, członek jego mierzy 3 łokcie. Jako król wielki i potężny otoczył murami Uruk. Skarżą się mężowie Uruku: “Gilgamesz chłopców i dziewice od rodziców odbiera. Na wojny chodzi i zabawia się. Chce mieć pierwszą noc z oblubienicą.” Ich skargi posłyszał Anu, bóg nieba i ojciec bogów. Boski władca Uruku wezwał Aruru, biegłą w stwarzaniu, i rzekł: “Stwórz teraz istotę Gilgameszowi podobną. Niechaj ci będzie jak jego odbicie, jako burza sercu tamtemu równa. Niech w gród Uruku wstąpi, z Gilgameszem porywczym pójdzie o lepsze. Niechaj dzięki temu Uruk odpocznie.” To usłyszawszy, Aruru stworzyła w sobie istotę na podobieństwo Anu. Ręce swe umyła, uszczknęła gliny, plunęła na nią i w step rzuciła (I 1,27 ; I 2,7). Walecznego Enkidu w stepie stworzyła. Spotkał go myśliwy i w domu rzekł do ojca: “mąż jakiś ze wzgórz się zjawił, siła jego na kraj nasz ogromna. Nieustannie ugania się po wszystkich górach. Z dzikim bydłem karmi się trawą. Do wodopoju się tłoczy ze zwierzętami. Straszny mi jest.” Rzekł mu ojciec: “Pójdź do Uruku, tam jest Gilgamesz, którego jeszcze nikt nie pokonał. Opowiedz o potędze tego przybysza. Poproś go o nierządnicę ze świątyni Isztar i weź ją ze sobą. Ona go powali jak mąż potężny. Skoro ją ujrzy, wnet zbliży się do niej. Wtedy obcy się uczyni dla dzikich zwierząt, które z nim wyrosły na jego puszczy.” Gilgamesz kazał myśliwemu zabrać z przybytku Isztar nierządnicę Szamchad. W trzy dni miejsce swego przeznaczenia ujrzeli, w zasadzce siedli. Przyszło dnia trzeciego dzikie bydło do wodopoju i on z nim, Enkidu. Rzecze myśliwy: “Oto on, niewiasto. Obnaż swe piersi, przyrodzenie odsłoń, aby mógł cię posiąść. Zbądź się wstydu, wzbudź w nim żądzę, szaty swe rozrzuć, ukaż mu się naga. Spraw, by siła w nim wezbrała. Niechaj legnie na tobie. Uczyń mu, dzikiemu, sprawę kobiecą miłą. Obcym się uczyni dla dzikich zwierząt, które z nim wyrosły w puszczy.” Obnażyła Szamchad swe szaty, srom odkryła. Ujrzał to Enkidu i zapomniał, gdzie się był urodził. Przez sześć dni i siedem nocy wciąż dopadał i zapładniał Szamchad. Aż siódmego dnia miłością się nasyciwszy na zwierzęta swoje zwrócił oblicze. Zobaczywszy Enkidu, w skok pierzchły gazele. Porwał się Enkidu, lecz ciało ma słabe, nogi w ziemię mu wrosły. Obłaskawił się Enkidu, ale zyskał za to rozum i słyszenie rozszerzył. * Szamchad : Enkidu, czemu ze zwierzętami się w stepie uganiasz ? Pójdź do Uruku, kędy włada Gilgamesz, mocarz wyborny, wśród potężnych potężny. Ujrzysz go i pokochasz jak siebie samego. * Enkidu : Prowadź mnie Szamchad do miasta Gilgamesza, wyzwę go do walki. Jam jest w stepach zrodzony, jam jest mocarz. * Szamchad : Chodźmy, porzuć jednak swój występny zamiar, on jest silniejszy od ciebie. Gilgamesza ukochał Szamasz, bóg słońca, a Enlil i Ea rozszerzyli jego ucho na głos mądrości. Jeszcze tyś ze wzgórz nie przyszedł, już Gilgamesz we śnie cię ujrzał: * Gilgamesz : Matko, sen widziałem w nocy. Szedłem po ulicy, gdy wtem spadł topór niezwykły. Widok jego radość mi sprawił i pokochałem go. Podjąłem go i przy boku zawiesiłem. * Aruru : Człowiekiem ów topór. Tak przylgniesz do niego jak do niewiasty. Zrównałam go z tobą, więc mocny to towarzysz i zbawca przyjaciela w potrzebie. Mocny jest jako zastępy Anu. * Gilgamesz: Niech spada na mnie największe z nieszczęść, bylebym sobie zyskał mocnego druha. Tak opowiadała Szamchad. Odpowiedz Link