Dodaj do ulubionych

moj temat...

05.04.14, 04:25
wiec ja moge i wy mozecie, pisac, co sie Wam zywnie podoba....
Obserwuj wątek
    • jan_stereo Re: moj temat... 05.04.14, 12:09
      jak bysmy chcieli pisac to bysmy Janek pisali, ale sie nam nie chce ;'))
      • shachar Re: moj temat... 05.04.14, 13:44
        Chciec to sie chce tylko komputera nima. Jutro walne z grubej rury I chyba wezme maca pro na karte, bo mi sie juz to dlubanie w telefonie internetowe tak znuszilo, ze niewyroba.
      • elissa2 Re: moj temat... 06.04.14, 01:16
        to niech Ci się wreszcie zachce pisać i napisz coś obiecał smile
        gdybyś nie wiedział o mi biega, to podpowiadam, że w wątku "Miasta Świata"

13. marca. 2014 o godz 21:00 jan_stereo napisał:

> Bylem i wrocilem, a pozniej napisze jak bylo ;")
        • jan_stereo Re: moj temat... 06.04.14, 17:23
          Ja o wszystkim pamietam, tylko tak czasem dlugo dojrzewam do niektorych decyzji ;') Ide wiec przerzucic zdjecia.
        • shachar Re: moj temat... 06.04.14, 20:34
          Pisać o miejscach, w których się bylo jest chyba najlepiej zaraz po przyjeździe, wtedy wrażenia są takie "nieprzetrawione" , chce się pisać i wogle...

No nareście kupilam laptopa, mojego pierwszego maca smile a że wcześniej nie mialam nigdy zadnego, iphona też nie, od pierwszego do piątego, to mam teraz zabawę
          dobrze ,że niedziela jest. smile W razie czego na Grand Central mają dla nowych klasy bezpłatne...
          Na razie udało mi się skype założyć i zalogować do gazety smile)
          • jan_stereo Re: moj temat... 06.04.14, 23:02
            To bedziesz miec dosc sprawny sprzet, mnie sie iMac zawiesil moze z jeden raz w ciagu ostatnich 10lat jego uzytkowania, poza tym one slicznie wyswietlaja barwy, wiec sie fajnie oglada zdjecia.

A fotki z wyjazdu juz przygotowalem i jutro postaram sie wezbrac i je wrzucic z jakimis krotkimi wrazeniami. Zswyczajnie od dnia wyjazdu w kazdy weekend gdzies jechalem albo cos robilem poza domem, wiec braklo dodatkowej energii na tego typu refleksje.
    • pastwa Badminton 06.03.16, 23:52
      Ostatnio zaczalem sie bawic w takie przebijanie lotki i mnie temat ponownei zaciekawil, po wielu latach, ponizej przefascynujacy pojedynek, ale co mnie w nim wyjatkowo ujelo, to genialne podejscie Chinczykow do wizualizacji i wyciemnieniu obszaru dla publicznosci, ilez lepiej sie koncentruje na grze i jakiz znakomity klimat to wytwarza, super pomysl (a to jedno z moich dlugich zdan za ktore dostawalem '2' w podstawowce) ;'))

www.youtube.com/watch?v=XqdFhr842rg
      • elissa2 Re: Badminton 15.03.16, 16:16
        badminton - fajna sprawa, kiedyś grywałam dużo i chętnie;
        teraz już nie smile

jako dzieciaki nazywaliśmy go ... badmingtonem smile
    • jan_stereo Re: moj temat... 12.09.16, 02:41
      Jak dobrze byc w domu ;'))
      • shachar Re: moj temat... 16.09.16, 00:41
        Priwiet!
        poprosimy o najbardziej szokujące momenty eskapady. Co jest w świecie dziwnego i wogle.
        smile
      • elissa2 Re: moj temat... 16.09.16, 22:15
        A czego Ci najbardziej brakowało?
        • jan_stereo Re: moj temat... 20.09.16, 20:49
          Dobrze byc w domu bo juz mialem dosc czekania na lotniskach i w samolotach dlugimi godzinami, a z Singapuru wracajac mialem 6godzin (bo samolot odwolali lecialem wiec 24h pozniej po nocy w hotelu) na przepakowanie sie i wio znowu na lotnisko na urlop do Hiszpanii i Portugalii. Z Hiszpanii do UK samolot sie akurat opoznil no i zjechalem 2h pozniej o 1am, a rano do pracy...

I dlatego takie odczucie ulgi wink
          • elissa2 Re: moj temat... 29.09.16, 21:36
            Aha! No to już łapki zacieram na poczet Twoich obszernych pogawędek podróżniczych.
            Jejejej! Malezja i okolice! Hiszpania, Portugalia!
            Będzie prawdziwa uczta?
            smile

Naaapisz pliss, pliss, gdzie bywałeś, co widywałeś, co jadałeś i wogle-wogle.
            • jan_stereo Re: moj temat... 05.10.16, 21:39
              Bylo tak, przyjechalem w piatek z Singapuru i dnia nastepnego byl juz Mulhacen, Cordoba, Sevile, Portugalia, Seville, Cadiz, Gibraltar, Ronda i Malaga ;')) A teraz wlasnie wrocilem z Doliny Ordessy ;'))
              • jan_stereo Re: moj temat... 07.10.16, 23:43
                W weekend cos zamieszcze bo jak dotad to wciaz zdjecia obrabiam tyle tego wyszlo ze sie sam pogubilem ;')
                • jan_stereo Re: moj temat... 09.10.16, 18:53
                  Jednak jeszcze dzis nie mialem sily psychicznej tego zrobic. Straszna kumulacja wyjazdowa. Musze na przyszlosc zmienic taktyke.
        • jan_stereo Re: moj temat... 20.09.16, 20:51
          ale tak, brakowalo mi...najbardziej muzki.
          • elissa2 Re: moj temat... 29.09.16, 21:39
            To tak oczywiste.
            Powinnam była sprecyzować pytanie: Czego, poza muzyką, najbardziej Ci brakowało? smile
            • jan_stereo Re: moj temat... 07.10.16, 23:42
              Chlodu ;D

W sumie jest to zlozone pytanie. Bylem tylko 5 tygodni i w takim okresie nadal tak duzo sie dzieje naokolo ze nie ma czlowiek czasu na refleksje odnosnie brakow, pewnie po okolo pol roku pobytu by to wszystko zaczelo intensywniej wychodzic, a tak nie zdazylo.
              • elissa2 Re: moj temat... 10.10.16, 22:27
                No tak, chłodu! W pełni to rozumiem bo też nie cierpię takiej "sauny".
                Tylko 5 tygodni? (myślałam, że coś ok 3 miesięcy) No tak, to można nie mieć czasu by zatęsknić.
                W sumie fajny "wypad". Nie za krótko, nie za długo.
                • jan_stereo Re: moj temat... 14.10.16, 21:08
                  5 tygodni w Singapyrze (sierpien), a caly wrzesnien w innych rozjazdach turystycznych, sie tego uzbieralo...
    • jan_stereo Re: moj temat... 01.02.19, 20:40
      uwielbiam tego goscia, sprzedal wszystko co mial w usiech i wyprowadzil sie do Tajlandi, nie wiem czy sam tak nie zrobie za jakis czas, poza tym dzilei moja pasje i ma podobne poczucie humoru:

www.youtube.com/watch?v=5Kv_sTsVtOE
      • elissa2 Re: moj temat... 01.02.19, 22:47
        też do Tajlandii??? smile
        a może jednak do ... Gruzji?
        • jan_stereo Re: moj temat... 02.02.19, 00:33
          Gruzja tez ma bardzo duzo plusow, tylko musialbym sobie jakiejs pracy tam poszukac, z samej wyprzedazy dobrobytu i prowadzenia youtuba nie wyzyje jak kolega w Tajlandii ;")
          • elissa2 Re: moj temat... 02.02.19, 01:32
            Uważam, że Ty z Twoim wykształceniem i doświadczeniem mógłbyś mieć wiele do zaoferowania Gruzji [lub innemu atrakcyjnemu krajowi], pięknej z uwagi na przyrodę i ludzi tam mieszkających, ale potrzebującej modernizacji. Może niekoniecznie pracując dla biednego gruzińskiego rządu. smile Gruzja została dostrzeżona [co ma swoje wady i zalety], staje się modna. Z pewnością przyciąga i będzie przyciągać inwestorów. Być może również w infrastrukturę.
            Gruzja należy do Rady Europy...
            agenda.ge/en/news/2018/2640
            agenda.ge/en/news/2018/650
            • jan_stereo Re: moj temat... 02.02.19, 01:37
              Wiem ze juz od ponad roku dziala tam np. Eacom, duza zachodnia firma, wlasnia taka aby sie w niej zaczepic i do tego chyba dzialaja w okolicach Tbilisi. Juz cos tam patrzylem, ale to takie mgliste bylo ;')
      • elissa2 Re: moj temat... 01.02.19, 22:57
        Tak, ma fajne poczucie humoru i niegłupi facet więc trudno mi pojąć, że bierze sobie do serca jadowitych frustratów, którzy uprawiają hejt. A jeszcze do tego daje im satysfakcję, robi im dobrze wspominając o nich, czyli dokładnie to, o co im chodziło. Chyba trochę stracił dystans. Szkoda.
        • jan_stereo Re: moj temat... 02.02.19, 00:32
          Moim zdaniem ma wlasnie tak duzy dystans, ze w rzeczywistosci sie raczej tym nie przejmuje tak, jakby jego zafrasowana mimika sugerowala, on o wszystkim opowiada nieco sie zgrywajac, troche powaznie wrzucajac slowa, ale zawsze z przymrozeniem oka.

Taki mily przerwywnik wirtualny dla mnie, choc ja to glownie o aparatach jego wywodow sluchalem ;")
      • shachar Re: moj temat... 03.02.19, 09:11
        Obejrzałam ten filmik, facet miele trochę długo na temat różnic między veggie police i forum dla fotografów, jakby nadziwić się nie mógł skąd takie różnice w radykaliźmie jednych i drugich uczestników. No cóż, pewnie w tym, że niezależnie od sprzętu, fotę zrobisz, albo lepszą albo gorszą, natomiast jeśli chodzi o jedzenie, ludzie mają totalnie skrajne opinie, co jest szkodliwe i trujące, a co nie.
        Poza tym gostek namawia do vlogowania, ale to dla mnie śliska kariera i tak procentowo rokująca jak zrobienie kariery w Hollywoodzie. Do robienia filmów trzeba po pierwsze mieć coś do powiedzenia/ na czymś się znać po drugie, umieć to przekazać, a po trzecie, mieć jakieś wyczucie, jak ten przekaz wizualnie wygląda. Bycie swoim reżyserem nie jest takie hop-siup.

Co do pomysłu aby pierdolnąć wszystko i wyprowadzić się na Koh Samui, to bardzo fajny pomysł. Zycie tam jest tanie, pogoda taka, że porzebny tylko hamak do spania i sarong do okrycia private parts. Trzeba mieć tylko stały cienki dopływ kasy z jakiejś inwestycji uprzedniej, akcji czy nieruchomości, albo wiedzy w głowie, którą tam chcą kupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka