Dodaj do ulubionych

Mój trzeci raz

15.04.14, 20:38
I nie obiecuję że ostatni. Zapytam tym razem o święta. Nie wiem czy to temat zbyt drażliwy ale zawsze można zignorować..

Chodzi mi o to czy zawsze spędzacie święta w tzw. gronie? Pytam tych rzeczywiście samotnych a nie tych którzy już się połączyli. W tym roku nie mam ochoty opuszczać swoich 4 ścian. Chcę odpocząć. Jeść na co mam ochotę i wstawać kiedy chcę i łazić w piżamie w świąteczny poranek a jajo jeść łapkami. Tylko już zdążyłam się nasłuchać że w święta to trzeba być z rodziną i co ja taki odludek i blebleble.. A ja nie żaden odludek ale mam swoje plany..
Obserwuj wątek
    • ice_flower Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 20:44
      Przepraszamsmile Ignoruj..
    • margott70 Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 20:49
      ice_flower napisała:

A ja nie żaden odludek ale mam swoje plany..
      No i? Co stoi na przeszkodzie,żebyś zrobiła co chcesz? Albo kto?
      • ice_flower Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 20:50
        Przyzwyczajenia.. mojej rodziny. Oraz to że mam dryg do zmywania i chęci..
    • ice_flower Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 20:49
      Zgrywasz się. No dobrze dzisiaj paskudna pogoda..
    • margott70 Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 20:50
      Zwyczajnie z tych wrażliwszych jesteś:p
    • anirat Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 20:51
      Im jestem starsza, im bardziej sama, im mniejsza nadzieja na zmiany, im krótszy czas zostaje z bliskimi, których jeszcze mamy, a nie wiadomo jak długo, tym chętniej spędzam takie dni w gronie rodziny. Ale to ja. Myslę, że sama to ja się jeszcze nabędę i nie będzie wtedy nawet z kim być, gdyby się chciało.
      • ice_flower Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 21:16
        Ale ja lubię się spotykać z bliskimi i przyjaciółmi..
        • ame_belge34 Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 21:22
          A ja cholera lubię święta i spotkania z najbliższą rodziną, moze dlatego, ze to okazja do zobaczenia się z rodzicami.
          Już od tygodnia siedzimy z młodym malujemy pisanki, mlodziez robi swoje decoupage, maluje styropianowe zające, chwali się nimi każdemu.

Ale gdyby moje "staruszki" nie przyjeżdżaly to zrobiłabym dokladnie to samo, śniadanie świąteczne w piżamach i szlafrokach, objadanie się ciastem i nieprzyzwoite lenistwo smile
          • raziel24 Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 22:10
            I jeśli będzie ładna pogoda jakiś fajny spacerek ma się rozumiećsmile
    • szarlotka_ja Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 21:25
      Ja zawsze święta spędzam jak chcę big_grin
      Chcę wyjść do ludzi, to idę. Chcę poczytać książkę, to czytam, chcę iść na spacer, to idę...
      Generalnie lubię święta bo nie trzeba iść do pracy tongue_out
      • ame_belge34 Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 21:26
        oooo brak pracy jest w tym najlepszy big_grin

ja już czekam urlopu jak zbawienia i łódki i wody i wiatru .....
    • beja_81 Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 21:58
      zawsze...

ale moje grono jest małe i jeśli nikt więcej nie przychodzi, to zazwyczaj nie trzeba tkwić przy stole i jeść i rozmawiać na drażliwe tematy wink
    • raziel24 Re: Mój trzeci raz 15.04.14, 22:08
      Ja mam fajną rodzinę ciesze się ze świąt
      • ice_flower Re: Mój trzeci raz 16.04.14, 08:13
        smile Też się cieszę..
    • robert.83 Re: Mój trzeci raz 16.04.14, 08:20
      Bo święta się ma być z rodziną. Jeśli się ją ma.
    • tapatik Re: Mój trzeci raz 16.04.14, 09:20
      Gwen, zatrudnij się na budowie do przesiewania piasku.
    • hashimotka88 Re: Mój trzeci raz 16.04.14, 09:37
      Święta w gronie, w ilości 15 - 20 owocków smile hehhe teraz coś zabawnego napiszę (zabawnego?) Jest miło bo są dalsi... jest miło bo się wyjeżdza (aż 3 km tongue_out wczoraj tam przebiegłam sie i wróciłąm) i spotyka się ze swoimi "dalszymi" krewnymi. Czy są tacy dalecy? skoro nawet pouśmiechać się można, pogadać i jest normalnie... ech. Głównie się gapię i uśmiecham ale i ja japę czasem otworzę, wydam jakieś z siebie tchnienie wink Jest zawsze syto na stole, jest przytulnie. Często jest muzyka z saksofonu, czy gitary, czy perkusji. Kolędy się dobrze pogrywa ale to chyba nie te świeta suspicious też sie coś zagra i będą to "nieokolicznościowe" piosenki. "wechikuł czasu" na pewno poleci. no i oczywiście się coś wypiję. Jak to w zwyczaju bywa. no cole oczywiście suspicious ale ja tam nie lubię rozcieńczać wink coli nie lubię rozcieńczać big_grin z....
      • hashimotka88 Re: Mój trzeci raz 16.04.14, 09:52
        >Chodzi mi o to czy zawsze spędzacie święta w tzw. gronie? Pytam tych rzeczywiście samotnych a nie tych którzy już się połączyli. W tym roku nie mam ochoty opuszczać swoich 4 ścian. Chcę odpocząć.

Mam tak samo.... też chcę odpocząc, od tych 4 ścian, razy...(liczę) 6 wink może dobrze policzyłam suspicious chce odpocząć od ludzi z którymi na codzień mam kontakt, dzień w dzień CI sami... no ileś można... Jeżli od nich nie odpocznę to przynajmniej chce ich wymeiszać z innymi ^^ nie będę wówczas tacy intensywni, nie będą mnie razić po oczac swoim "blaskiem"... bo będę widziała blask dalszych, on jest łagodny, można na niego patrzeć.
        W ostre słońce człowiek się nie pogapi, będzie oczy mrużył a nawet może zapłakać a w dalsze promienie, choćby zachodzącego słońce - można popatrzeć, podziwiać, uśmiechać się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka