kevinjohnmalcolm Re: Gdybyś... 03.11.18, 16:50 Hmm... Zastanawiam się jak to napisać żeby nie podpaść... Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Gdybyś... 03.11.18, 17:03 Nie zgadniecie. Byłem u znajomych i nakarmili mnie... szarlotką! Poważnie! Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Gdybyś... 05.11.18, 00:14 Jak zwał tak zwał Jednak jak poczęstowałem Anglików polską szarlotką, to przyznali że ich apple pie to nędzna podróba. Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 17:07 Pyyycha! Zrobiłaś mi smaka, Cambria Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 18:52 no i poległam! A już mi dobrze szło CZEKOLADA! Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 19:04 Nieeee, mleczna, ta z okienkiem - pełne orzechy laskowe! 100% wypas! Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 17:11 O, a Witek zrobił smaka teatrem... dla mnie to też już teatralny high sezon Cambria, może masz ochotę się wybrać razem? Popatrzeć w necie, co fajnego dają? Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Gdybyś... 03.11.18, 17:13 Jasne! Ja uwielbiam Narodowy, może być każda scena Ale z tobą pójdę i gdzie indziej, jeśli chcesz Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 17:19 Fajnie! To popatrzę co jest fajnego i dam znać na priv Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 18:50 jak najbardziej. Wbijaj do wawy na seans kulturalny Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Gdybyś... 03.11.18, 18:55 Buntoś, najchętniej po tych wszystkich świętach 11 i 12 (o ile ). Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Gdybyś... 03.11.18, 17:37 Ale to jest napewno piesek a nie suczka? Info ważne, bo nie chciałabym wołać na suczkę grejpfrut Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Gdybyś... 03.11.18, 18:01 No dobra poświęcę się. Chrupka lub chrupek. Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 19:08 Oj tak U mnie niestety jeszcze bulgocze BIGOSIK, a na drugim palniku zupka PIECZARKOWA …. No ale staram się coby nietłuste były Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 19:52 tak. Marzę o takim stadzie, swoim własnym... gdybym miała możliwości pewnie skończyłabym jak Violetta Willas Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 19:53 A poza tym ja się tak organizuję... kilka rzeczy robię na raz, aby przyoszczędzić czas, który następnie... z radością zmarnuję! Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Gdybyś... 03.11.18, 19:20 I tak każdy by myślał, że to Amen, pies proboszcza Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Gdybyś... 03.11.18, 19:22 może by klękali i łatwiej by było przejść ;P Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Gdybyś... 03.11.18, 19:40 mogłoby tak być bo lud w tym kraju ciemny i mało tolerancyjny... reagujący agresją na każdą odmienność Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Gdybyś... 03.11.18, 19:51 Sila wyprawiającego Sylwestra w wątku obok )) Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Gdybyś... 03.11.18, 19:54 He he...To akurat mało ciekawe było. Coś jeszcze widziałaś? Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 19:56 Ale się uchachałam! Ale wiecie, to zadziałalo takie prawo jak u Einsteina... nie wiedziałam że cos jest niemożliwe i dlatego dla mnie było jak najbardziej możliwe... podobno w ten sposób świat idzie do przodu! Odpowiedz Link
poranny.krasnoludek Re: Gdybyś... 03.11.18, 19:50 Schabik, Ziemniaczuć lub Surówkuś, a może sumując - Pychotka? Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 20:06 Przypomniało mi się, jak kiedyś chodziłam z psem na spacerze, myśląc intensywnie o moim mężu (już ex). No i pies mi został w tyle, więc, cały czas mając chyba w głowie męża, głośno zawołałam: PIO-TREEK! Ale się zawstydziłam! że zamiast psa to ja imię męża wrzasnęłam ... a szło dziecko z mamą, i słyszę jak bardzo zdziwione pyta tej mamy: na kogo ta pani woła? A mama: Nie wiem, chyba pijana! Szłam i się sama z siebie śmiałam Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Gdybyś... 03.11.18, 20:24 Przypomniało mi się z lat młodzieńczych jak sąsiad metalowiec miał czarnego pieska - taki mix pudla z kundlem, o wybitnie niesfornym czarnym namaszczeniu. Koleś też był kudlaty dość BLACK (Sabbath) Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 20:31 Nooo, pasuje! Ale chyba nie namaszczeniu tylko... umaszczeniu /powiedziała z namaszczeniem/ Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Gdybyś... 03.11.18, 20:49 Telefon jak widać wiedział lepiej ode mnie 😠😬😩 Odpowiedz Link
poranny.krasnoludek Re: Gdybyś... 04.11.18, 19:07 bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała: > Przypomniało mi się, jak kiedyś chodziłam z psem na spacerze, myśląc intensywni > e o moim mężu (już ex). No i pies mi został w tyle, więc, cały czas mając chyba > w głowie męża, głośno zawołałam: PIO-TREEK! > Ale się zawstydziłam! że zamiast psa to ja imię męża wrzasnęłam ... > a szło dziecko z mamą, i słyszę jak bardzo zdziwione pyta tej mamy: na kogo ta > pani woła? A mama: Nie wiem, chyba pijana! > > Szłam i się sama z siebie śmiałam Dobreee Intensywnie myślałaś ciekawe o czym, może Piotrek w ramach zabaw małżeńskich też lubił aportować, warować czy choćby machać ogonkiem Odpowiedz Link
poranny.krasnoludek Re: Gdybyś... 03.11.18, 20:07 bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała: > Jednym słowem: ŁO-BIAAAD! > ten jeden człon pasuje do biadolenia to nwm czy warto rozpatrywać A właśnie tak odnośnie jedzenia, w różnych miejscach się zasłyszało jak kobiety określają facetów mianem ciacho, uważam że to nic złego ale czy np. podobne określenie w drugą stronę, jakiś taki słodki odpowiednik nie byłby źle przez kobietę postrzegany? Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 20:12 No ciacho jest określeniem "słodkim" brak w nim jakiegoś braku szacunku, czy lekkiej obrazy... Na kobiety jest szereg określeń, ale większość ma zabarwienie trochę negatywne chyba? typu: "ale laska". Na kobiete z klasa nie powie się chyba "ale laska", ale na faceta z klasą "ciacho" jak najvardziej… czy się mylę? Odpowiedz Link
poranny.krasnoludek Re: Gdybyś... 03.11.18, 20:18 bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała: > No ciacho jest określeniem "słodkim" brak w nim jakiegoś braku szacunku, czy le > kkiej obrazy... > Na kobiety jest szereg określeń, ale większość ma zabarwienie trochę negatywne > chyba? typu: "ale laska". > Na kobiete z klasa nie powie się chyba "ale laska", ale na faceta z klasą "ciac > ho" jak najvardziej… > czy się mylę? a ja nwm dlatego się pytam u źródła, ale rozumiem że laska, choćby była cukrowa to odpada, a powiedzmy delicja, króliczek (czekoladowy), cukiereczek, landrynka (to jakie fajne połączenie podkreślałoby słodycz ale i twardość niewiasty), a przecież trzeba pamiętać, że nawet banalna babeczka może być synonimem słodkości... Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 20:23 ło jesu przestaaań, krasnoludek, miejże litość! ja właśnie wciągnęłam całą czekolade z orzechami i tak mi po niej słodko, że łeeeee Musze popić gorzką herbatą, natentychmiast! Odpowiedz Link
poranny.krasnoludek Re: Gdybyś... 03.11.18, 20:57 bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała: > ło jesu przestaaań, krasnoludek, miejże litość! ja właśnie wciągnęłam całą c > zekolade z orzechami i tak mi po niej słodko, że łeeeee > Musze popić gorzką herbatą, natentychmiast! Ale że co mam przestać? O, marcepanka sobie fajny nick wybrała, jak ktoś ją takim cukierasem nazwie to na pewno pretensji mieć nie będzie. A co do wciąganych słodkości to ja ba raz wciągnąłem niedawno całe pudełeczko toffifee 48 sztuk i źle mi nie było z tym. Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 21:25 poranny.krasnoludek napisał: ja ba raz wciągnąłem niedawno całe pudełeczko t > offifee 48 sztuk i źle mi nie było z tym. Ale niedobrze za to Ci chyba było? Odpowiedz Link
poranny.krasnoludek Re: Gdybyś... 03.11.18, 21:38 bunt_jest_moim_obowiazkiem napisała: > Ale niedobrze za to Ci chyba było? Czemu? Tyle słodkiego w życiu mam co sobie zjem, no i popatrzę Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Gdybyś... 04.11.18, 13:33 poranny.krasnoludek napisał O, marcepanka sobie fajny nick wybrała, jak ktoś ją tak > im cukierasem nazwie to na pewno pretensji mieć nie będzie. No ba. Widzisz jaka przemyślna ze mnie bestia. Celowa zagrywka. Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Gdybyś... 03.11.18, 21:07 ale to wszystko jest kruche jak blisko jest od ciacha do starego piernika Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Gdybyś... 03.11.18, 21:28 taaak, życie ucieka... ciacha się szybko starzeją, ledwo się człowiek obejrzy... pleśnieją, jełczeją albo schną... nawet jakby nie wiem jakie fajne opakowanie miały... Odpowiedz Link
obrotowy nie bardzo.... 05.11.18, 14:33 nerw_rdzeniowy napisał(a): ... jak blisko jest od ciacha do starego piernika no jednak jest jakas odleglosc... tak ze 20 lat... Odpowiedz Link
arogancka_agrafka Re: Gdybyś... 03.11.18, 23:43 Papryka bądź papryk, zależnie od płci. Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Gdybyś... 04.11.18, 12:27 Klops A że wege, to dla imienia bez znaczenia Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Gdybyś... 04.11.18, 12:56 gwen75 napisał: > Jogurcik Inaczej może być "ferment" Odpowiedz Link
obrotowy sciagniesz na siebie Policje... 05.11.18, 14:32 sowa.zagrodowa napisała: > Inaczej może być "ferment" sciagniesz na siebie Policje... - bo moga schciec sprawdzic, czy nie robisz bimberku w piwnicy... Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: sciagniesz na siebie Policje... 05.11.18, 14:45 obrotowy napisał: > sciagniesz na siebie Policje... > - bo moga schciec sprawdzic, czy nie robisz bimberku w piwnicy... Policja też ludzie i pewnie większość za kołnierz nie wylewa. Bimberku nie znajdą, bo nie gustuję, ale winko tegoroczne "do-chodzi". Ilości nie są przemysłowe, więc odsiadka za przestępczość gospodarczą raczej mi nie grozi Odpowiedz Link
obrotowy Chorizo ... - brzydko... 05.11.18, 08:35 zreszta pies tego nie jada, tylko parska nosem, bo za duzo ostrej papryki... Odpowiedz Link
obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Chorizo ... - brzydko... 05.11.18, 10:38 Kebab - wracaj !!! Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Gdybyś... 05.11.18, 19:35 Jajko-Jajcarz. ; względnie: Jajko/sikawka(w formie jajka na śmigus) /pożar/strażak. Tak mi się skojarzyło, wolno mi. Strażak nie olewaj Pana. Odpowiedz Link