11.11.18, 20:01
wywiesiliście, rogala marcińskiego spożyliście? wink
Obserwuj wątek
    • apersona Re: Flagę 11.11.18, 20:13
      pora na małe co nieco smile może być rogal
    • szarlotka_ja Re: Flagę 11.11.18, 20:15
      Nie i nie wink.
      Jedyne co z obchodów, to pojechałam zapalić lampkę na grobie dziadka, który walczył o niepodległą Polskę wink.

Teraz zerkam w internety jak tam obchody przebiegały w kraju. Stolica stoi?
      • witrood Re: Flagę 11.11.18, 20:38
        A nie wiem. Jestem podstoliczny. Dzisiaj nie miałem tam żadnego interesu i wcześniej niż w środę nie będę. wink
      • witrood Re: Flagę 11.11.18, 20:40
        To ja w ramach obchodów wywiesiłem flagę, a rogala zjadłem w piątek awansem, bo wtedy świeży przyjechał z Poznania.
      • witrood Re: Flagę 11.11.18, 20:42
        U mnie pradziadek był w kampanii wrześniowej, a co wcześniej to nie wiem.
        • szarlotka_ja Re: Flagę 11.11.18, 20:49
          A dziadek z Maczkiem walczył wink. Nawet w Anglii miał szansę zostać, ale uparł się, że wrócić do kraju chce. I wrócił. Jedynie co, to z generałem korespondował. Żałuję, że dziadek tak szybko zmarł, bo za głupim człowiek był żeby zapamiętać jak o czasach wojennych opowiadał. Zaś swój pamiętnik wojenny spalił jak zaczął chorować. Nigdy nie pozwalał nam go dotykać. Zdaje się, że zawierał zbyt wiele bolesnych wspomnień.
    • witrood Re: Flagę 11.11.18, 20:37
      Akurat ta wojna dla Polski była wyjątkowo korzystna. wink
    • letniaburza77 Re: Flagę 11.11.18, 20:54
      gwen75 napisał:

> W tym święcie jest za dużo narodowej dumy, a za mało radości z triumfu wartości
      > ogólnoludzkich wink
      > Tak więc mi to święto tak średnio pasuje. Lepiej byłoby się zastanowić nad przy
      > czynami wojen i pomyśleć, co zrobić, aby w przyszłości było ich jak najmniej. N
      > a całym świecie, nie tylko u nas. Bo wszędzie człowiek jest ten sam, czy to Pol
      > ak, Niemiec, Rosjanin, Chińczyk, Arab czy Murzyn.

Przemawiasz w podobnym tonie jak kandydatki na Miss Świata . Poziom infantylności ten sam mam nadzieję ,że urodą też dorównujesz,wink
    • nerw_rdzeniowy Re: Flagę 11.11.18, 22:20
      można się nabijać z flag, rogali, marszów i pałaców ale wszyscy zgodnie musimy przyznać ze mieliśmy naprawdę zajebiste szczęście
      że żyjemy w teraźniejszych czasach
    • nerw_rdzeniowy Re: Flagę 11.11.18, 22:41
      Ale nic nie jest raz na zawsze, kto wie czy za kilkanaście lat nie najedzie nas np. nowy niemiecki kalifat
    • timiy2 Re: Flagę 12.11.18, 00:00
      gwen75 napisał:

> Tak więc mi to święto tak średnio pasuje.

Jak można w taki dzień napisać takie słowa będąc Polakiem.... załamka sad
    • adria231 Re: Flagę 12.11.18, 11:28
      Nerw_rdzeniowy napisał, że powinniśmy się cieszyć, że żyjemy w teraźniejszych czasach . Powinniśmy jednak wiedzieć, komu zawdzięczamy, że mamy takie czasy. Z tego , co się ostatnio dzieje wynika,że zawdzięczamy to Lechowi Kaczyńskiemu
      i PiS owi. Nie chcę tu politykować, bo to nie to miejsce, ale może ktoś ma ochotę podjąć temat.
      • witrood Re: Flagę 12.11.18, 12:03
        Nie chcę. wink
      • tdf-888 Re: Flagę 12.11.18, 12:20
        Nie chcesz 😏

Donaldó tuskó krulu eóropy ratój!
    • j-k ja wczoraj Flagę wywiesilem... 12.11.18, 13:23
      amerykanska - coby troche Niemiaszkow powqoorviac i przypomniec - kto wygral, a kto przegral I.sza wojne swiatowa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka