szarlotka_ja 21.01.19, 19:20 Najbardziej depresyjny dzień w roku właśnie mija . Teraz to już będzie tylko z górki . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witrood Re: Blue Mondy 21.01.19, 19:34 "A" zjadłaś. Jednak to jedzenie ze stołówki nie takie pożywne. Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 21.01.19, 19:36 A poza tym ja byłem w awangardzie i to święto obchodziłem gdzieś w połowie grudnia (pisałem już o tym). Dziś było dość przyzwoicie. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Blue Mondy 21.01.19, 19:37 Nie jestem idealna. Czasem mi się zdarzy literówkę popełnić. Ba! Mi się nawet orta czasem zdarzy zrobić... Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 21.01.19, 19:51 Pilnuj się! Porządkową tu jesteś! Stanowisko zobowiązuje. Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 21.01.19, 20:02 Brexit masz gdzieś i stanowisko masz gdzieś. Co to się z Tobą porobiło? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Blue Mondy 21.01.19, 20:15 A cóż mnie tu po brexicie? Mnie tu patrzeć wiosny, żeby kury po łące przepędzić. A stanowisko? Dziś jest, jutro może nie być. Czymże się tu przejmować? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 21.01.19, 19:37 A czemu najbardziej depresyjny? Bo ja nie w temacie? Najkrótszy? I kto go obwołał takim mianem? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Blue Mondy 21.01.19, 19:38 Nie wiem, ja się nie znam. Psycholodzy tak twierdzą, ale ja Ci powiem w tajemnicy, ja czasami za psychologami nie nadążam . Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 21.01.19, 19:46 Hm. Może coś jest na rzeczy. Albo w powietrzu. Bo rano miałam podły nastrój Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 21.01.19, 19:52 A ja cały dzień dobry bez racjonalnego powodu (okoliczności przyrody i nie tylko temu przeczą). Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 21.01.19, 19:58 Napisałem powyżej, że wyprzedziłem czas i blumandeja miałem ponad miesiąc temu. Nie chcę być ufoludkiem. One są takie brzydkie i obłe w kształcie, a ja jednak jestem estetą. Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 21.01.19, 20:04 A tak nawiasem mówiąc, to mnie tu od ufoludków nie wzywaj, tylko za pompki się bierz. Bo ja moje trzy serie ćwiczeń dziś zrobiłem (a pompki to tylko 1/6). Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 21.01.19, 20:10 O, przepraszam! Ja nie wyzywałam, tylko grzecznie zapytałam! A te 3 serie to z hantlami? Bo nie wiem, czy Ci to zaliczyć Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 21.01.19, 20:14 To aż taki wysportowany jesteś? Nie chce mi się wierzyć... Odpowiedz Link
green.amber Re: Blue Mondy 21.01.19, 20:02 witrood napisał: > Nie chcę być ufoludkiem. One są takie brzydkie i obłe w kształcie... Wiciu... z kim Ty się spotykasz... Odpowiedz Link
green.amber Re: Blue Mondy 21.01.19, 21:11 ale jakby było mało dziwnych ludzi to zaraz się trzeba z obcymi predatorami kumać... Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Blue Mondy 22.01.19, 20:16 Nawet nie wiedziałam, że TEN dzień jest najbardziej "światowo" depresyjny. Teraz już wiem, że nie jestem jakaś wyjątkowa Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 22.01.19, 20:26 A może od Ciebie się w końcu dowiem, o co w tym chodzi? Kto takie coś wymyślił? Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Blue Mondy 22.01.19, 20:34 Nie mam pojęcia o co chodzi Dla mnie ten dzień był rzeczywiście wyjątkowy, abstrahując od tego, że miałam (kolejne) urodziny Depresyjny był z innego powodu- zamknęłam za sobą ważny, ale bardzo trudny rozdział w moim życiu, ale (daj Boże) rozpocznę nowy. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 22.01.19, 20:45 Kochana, wszystkiego najlepszego Poukładania spraw Oby nowy rozdział pisał się gładko Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Blue Mondy 22.01.19, 21:13 Najlepszego Sowa, spełnienia marzeń, 101 lat Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Blue Mondy 22.01.19, 21:16 Bardzo dziękuję, Szarlotko Nie przywiązuję dużej wagi do urodzin, ale dobre życzenia są zawsze bezcenne Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Blue Mondy 22.01.19, 22:04 kevinjohnmalcolm napisał: > 100 lat, Sówko! > > Smacznego! > > Dziękuję, Kevin, za słodkie życzenia Odpowiedz Link
undead.mortis Re: Blue Mondy 22.01.19, 23:59 rozpocznij bo... heh to może tylko przygrywka taka była czas tak właśnie on taki upływający... bo zawsze jest ale nie zawsze twój w tym momencie wszyscy piszemy sami swoje powieści więc Sówka heh pisz nowy rozdział bo do epilogu daleko tego Ci życzę Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Blue Mondy 23.01.19, 10:50 A pewnie, że będę pisać, bo sporo białych kartek jeszcze zostało Dziękuję, Motrek Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Blue Mondy 23.01.19, 09:15 Sowo Droga, serdeczności z okazji urodzin! Zawsze gdy zamykasz jedne drzwi - otwierają się następne (i nie mam tu na myśli tylko związków, ale każdy aspekt życia)... dlatego życzę Ci, aby te nowe drzwi dały Ci jak najwięcej spełnienia, radości i poczucia, że Jesteś - pełna mocy - na "dobrej" ścieżce! Przytulam wirtualnie Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Blue Mondy 23.01.19, 10:53 Bardzo dziękuję, Buntosiu! I Tobie składam spóźnione, ale z serducha płynące, życzenia urodzinowe. Niech Ci się szczęści, tak po prostu Wszystkiego Najlepszego! Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 22.01.19, 20:56 Jak na razie to wychodzi na to, że nikt nie wie, o co w tym chodzi i kto to w ogóle wymyślił Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Blue Mondy 22.01.19, 21:55 Na pewno jakiś amerykański,może angielski albo jeszcze inny uczony.... żeby ludziom psuć poniedziałek Tylko po co? Tego już chyba nie mówią. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 22.01.19, 22:01 No nie wiadomo po jakiego czorta to Jakby poniedziałek sam w sobie nie był już zepsuty - tylko z tego powodu, że jest poniedziałkiem Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 23.01.19, 18:17 Dziękuję W końcu mi się rozjaśniło Ktoś chciał być bardzo konkretny - zapragnął wyznaczyć konkretną datę. A ja myślę, że na podst. jego wyliczeń można po prostu przyjąć niekoniecznie dzień, lecz "najtrudniejszy okres w roku" Niskie nasłonecznienie, zimno, czas spłaty zobowiązań zaciąganych na Boże Narodzenie i ta zajawka "znowu nie dotrzymałem postanowień noworocznych"... tak, to w sumie może podciąć skrzydełka Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 23.01.19, 19:47 Ja dziś miałem Busy Wednesday, a wczoraj Furious Tuesday. Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 23.01.19, 19:56 Mam nadzieję, że Relaxing, Lovely, Just Wonderful. Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 23.01.19, 19:58 A dziś jestem wykończony. A to tylko 8h roboty + 120 min hiszpańskiego. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 23.01.19, 20:09 Czyli dziś pracochłonnych drożdżówek nie robisz? Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 23.01.19, 20:17 Nie zdążę. I jutro też nie zdążę, bo do kina idę. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 23.01.19, 20:21 Dating Thursday? Ja bym na Marię Królową Szkotów poszła - ale dopiero od 25.01 Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 23.01.19, 20:33 Roma. Nie kumam, o co chodzi z tym strachem związanym z chodzeniem do kina samemu. Ja więcej byłem sam niż nie sam (chociaż też dużo) i większych minusów nie widzę. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 23.01.19, 20:37 Nie wiem, czy to strach Ciemności się nie boję Ale... jakoś tak mi dziwnie siedzieć samej, zbyt społeczna jestem chyba Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 23.01.19, 20:45 Tak Powiem szczerze, że ja w ogóle nie za bardzo lubię chodzić sama, no chyba, że do parku, lasu itp. A, i do kawiarni bywa, że chodzę sama. To akurat lubię Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 23.01.19, 20:48 To ja przed kawiarnią mam opór. Tam się czuję źle w pojedynkę. Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 23.01.19, 20:58 Mam, ale nie używam. Jeżeli już coś robię, to sobie coś piszę A chodzę o porach, kiedy za bardzo nie ma ludzi Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Blue Mondy 23.01.19, 20:23 witrood napisał: > Nie zdążę. I jutro też nie zdążę, bo do kina idę. ja chodzę w środy na tanie środy w multikino… jestem z natury oszczędna i mam rzut beretem akurat A jaka promocja jest w czwartek, że mi się wydaje że Ty zawsze w czwartek tam lądujesz? Odpowiedz Link
autoteliczna Re: Blue Mondy 24.01.19, 17:26 A nie, nie wiersze Takie tam moje myśli różne. Albo jakieś plany Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 25.01.19, 16:51 Polskim Angielskim, francuskim, rosyjskim i hiszpańskim. Odpowiedz Link
witrood Re: Blue Mondy 25.01.19, 16:54 Dziś jest ponoć Friendly Friday. Tak radio BBC gadało. Odpowiedz Link