Dodaj do ulubionych

Perfumy Dolce Gabbana Light Blue

28.07.24, 00:01
Znacie? Polecacie?
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 00:11
      Znam. Nie polecam.
      • majenkirr Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 00:26
        A ja lubię😌
        • damartyn Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 14:50
          Lubię.Dobry zapach. Bardzo rozpoznawalny.
    • geez_louise Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 00:33
      Była promocja w rossmannie, nie było testera, ale sobie ten zapach wygooglowałam, pasował mi opis, jeszcze akurat jechałam nad Morze Śródziemne… pachnie dokładnie jak najtańszy cytrynowy odświeżacz do WC.
      • geez_louise Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 01:02
        Dżizas, coś mnie podkusiło i jak szłam do łazienki to się tym popsikałam. Może i ten zapach jest brzydki, ale za to bardzo trwały, nie mogę go zmyć z nadgarstka.

Jednak nie pachnie jak sam odświeżacz cytrynowy. Pachnie jak WC z zawieszoną kostką o zapachu leśnym i dopiero potem rozpylonym odświeżaczem cytrynowym.
        • pffpffpff Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 08:47
          Nie jest brzydki, tylko był ekstremalnie popularny 20 lat temu.
          Jest banalny do bólu, ale to już taka kategoria. Podobnie z Laurą Biagotti Laura, Kenzo L’Eau itp.

Mgliście kojarzy mi się, że z tych letnich wodnych zapachów Issey Miyake pachniał najbardziej wyrafinowanie, ale czytałam ostatnio, że po reformulacji to już inny zapach.
          • gris_gris Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 08:52

> Mgliście kojarzy mi się, że z tych letnich wodnych zapachów Issey Miyake pachni
            > ał najbardziej wyrafinowanie, ale czytałam ostatnio, że po reformulacji to już
            > inny zapach.

Ten w butelce w kształcie wydłużonego stożka? Uwielbiałam te perfumy i chciałam sobie kupić dla przypomnienia, ale skoro po reformulacji są inne, to zrezygnuję. Swoją drogą reformulacje powinny być zakazane!
            • pffpffpff Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 08:57
              Tak, te smile
              Ja je w 2001 kupiłam w ciemno na lotnisku i były jednymi z moich ulubionych na dluuugo.
              A przeczytałam o tym jakoś ze dwa tyg temu. Nawet nie wiem czy nie tutaj.
              • pffpffpff Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 08:59
                Ale nigdy później już nie kupiłam więc nie wiem, czy to wspomnienie ulubionosci sprawdziłoby się dziś 😁
              • gris_gris Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 08:59
                pffpffpff napisał:

> Tak, te smile
                > Ja je w 2001 kupiłam w ciemno na lotnisku i były jednymi z moich ulubionych na
                > dluuugo.
                > A przeczytałam o tym jakoś ze dwa tyg temu. Nawet nie wiem czy nie tutaj.

Spróbuję gdzieś znaleźć i powąchać, ale bez większej nadziei.
                • pffpffpff Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 09:03
                  Daj znać, bo brakuje mi czegoś lekkiego. Z drugiej strony zaraz i tak jesień 😁
          • pffpffpff Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 08:55
            Na kimś mi się podobają. Ja się w nich nie czuję. Nosiłam w liceum i na studiach.
            Moja mama za to lubi bardzo i nosi każdy z wymienionych.
      • mikams75 Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 14:24
        Mnie też się opis bardzo spodobał ale to stanowczo zapach nie dla mnie. Z kostką WC mi się nie kojarzą ale i tak nie polecam.
    • ruscello Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 09:09
      Czasem kupuję, choć bardziej podobają mi się te nowsze zapachy z serii. Jak z każdymi perfumami, wszystko zależy, jak się komponują z zapachem skóry. Na mnie pachną świetnie, na przyjaciółce bardziej jak odświeżacz. Gdy były popularne ok. 20 lat temu, byłam za młoda na używanie perfum i nie znałam globalnych marek, więc kupuję light blue, jeśli mam ochotę i nie mam poczucia, że są banalne lub zbyt popularne wink
      • pffpffpff Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 09:11
        I jesteś pewnie o te 20 lat młodsza ode mnie smile
        💁‍♀️

I gust dopiero Ci się wyrabia
    • feldmarszalek.duda Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 10:39
      Znam, śmierdzą.
    • nastjaa Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 14:51
      A ja uwielbiam. To mój bardzo stary idol perfumowy. Zawsze (chyba od 20 lat jak nie więcej ) poza innymi perfumami muszę mieć te jedne. Niestety są nietrwałe (nawet w wersji intense). Ale i tak mam do nich sntyment
    • greatbarrierreef Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 15:01
      Znam i lubię. Jedne z niewielu, które toleruję.
    • chatgris01 Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 15:57
      Znam i nie polecam.
    • sasha_m Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 20:35
      Zobacz I love love Moschino, bardzo podobny zapach, ale tańszy i ciekawa buteleczka.
      Bardzo długo używałam, aż wyrosłam, teraz wolę cięższe zapachy.
    • znowu.to.samo Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 30.07.24, 12:51
      Miałam
      Dostałam w prezencie ale sama tego zapachu bym nie lupiła
      Zapach określam jako świeży, jednocześnie jest w nim coś pieprznego, ale jest idealny na lato, taka lekka morska bryza
      Natomiast odbiega swoją nutą od standardowych klasyków także nie polecam zakupu w ciemno
    • primula.alpicola Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 30.07.24, 13:01
      Znam, nieszczególnie mi się podoba, za to jego siostra Light Blue Escape to Panarea- bardzo. Niestety zniknęła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka