daniela34 Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 00:11 Znam. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 14:50 Lubię.Dobry zapach. Bardzo rozpoznawalny. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 00:33 Była promocja w rossmannie, nie było testera, ale sobie ten zapach wygooglowałam, pasował mi opis, jeszcze akurat jechałam nad Morze Śródziemne… pachnie dokładnie jak najtańszy cytrynowy odświeżacz do WC. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 01:02 Dżizas, coś mnie podkusiło i jak szłam do łazienki to się tym popsikałam. Może i ten zapach jest brzydki, ale za to bardzo trwały, nie mogę go zmyć z nadgarstka. Jednak nie pachnie jak sam odświeżacz cytrynowy. Pachnie jak WC z zawieszoną kostką o zapachu leśnym i dopiero potem rozpylonym odświeżaczem cytrynowym. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 08:47 Nie jest brzydki, tylko był ekstremalnie popularny 20 lat temu. Jest banalny do bólu, ale to już taka kategoria. Podobnie z Laurą Biagotti Laura, Kenzo L’Eau itp. Mgliście kojarzy mi się, że z tych letnich wodnych zapachów Issey Miyake pachniał najbardziej wyrafinowanie, ale czytałam ostatnio, że po reformulacji to już inny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 08:52 > Mgliście kojarzy mi się, że z tych letnich wodnych zapachów Issey Miyake pachni > ał najbardziej wyrafinowanie, ale czytałam ostatnio, że po reformulacji to już > inny zapach. Ten w butelce w kształcie wydłużonego stożka? Uwielbiałam te perfumy i chciałam sobie kupić dla przypomnienia, ale skoro po reformulacji są inne, to zrezygnuję. Swoją drogą reformulacje powinny być zakazane! Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 08:57 Tak, te Ja je w 2001 kupiłam w ciemno na lotnisku i były jednymi z moich ulubionych na dluuugo. A przeczytałam o tym jakoś ze dwa tyg temu. Nawet nie wiem czy nie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 08:59 Ale nigdy później już nie kupiłam więc nie wiem, czy to wspomnienie ulubionosci sprawdziłoby się dziś 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 08:59 pffpffpff napisał: > Tak, te > Ja je w 2001 kupiłam w ciemno na lotnisku i były jednymi z moich ulubionych na > dluuugo. > A przeczytałam o tym jakoś ze dwa tyg temu. Nawet nie wiem czy nie tutaj. Spróbuję gdzieś znaleźć i powąchać, ale bez większej nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 09:03 Daj znać, bo brakuje mi czegoś lekkiego. Z drugiej strony zaraz i tak jesień 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 08:55 Na kimś mi się podobają. Ja się w nich nie czuję. Nosiłam w liceum i na studiach. Moja mama za to lubi bardzo i nosi każdy z wymienionych. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 14:24 Mnie też się opis bardzo spodobał ale to stanowczo zapach nie dla mnie. Z kostką WC mi się nie kojarzą ale i tak nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 09:09 Czasem kupuję, choć bardziej podobają mi się te nowsze zapachy z serii. Jak z każdymi perfumami, wszystko zależy, jak się komponują z zapachem skóry. Na mnie pachną świetnie, na przyjaciółce bardziej jak odświeżacz. Gdy były popularne ok. 20 lat temu, byłam za młoda na używanie perfum i nie znałam globalnych marek, więc kupuję light blue, jeśli mam ochotę i nie mam poczucia, że są banalne lub zbyt popularne Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 09:11 I jesteś pewnie o te 20 lat młodsza ode mnie 💁♀️ I gust dopiero Ci się wyrabia Odpowiedz Link Zgłoś
feldmarszalek.duda Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 10:39 Znam, śmierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
nastjaa Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 14:51 A ja uwielbiam. To mój bardzo stary idol perfumowy. Zawsze (chyba od 20 lat jak nie więcej ) poza innymi perfumami muszę mieć te jedne. Niestety są nietrwałe (nawet w wersji intense). Ale i tak mam do nich sntyment Odpowiedz Link Zgłoś
greatbarrierreef Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 15:01 Znam i lubię. Jedne z niewielu, które toleruję. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 15:57 Znam i nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 28.07.24, 20:35 Zobacz I love love Moschino, bardzo podobny zapach, ale tańszy i ciekawa buteleczka. Bardzo długo używałam, aż wyrosłam, teraz wolę cięższe zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 30.07.24, 12:51 Miałam Dostałam w prezencie ale sama tego zapachu bym nie lupiła Zapach określam jako świeży, jednocześnie jest w nim coś pieprznego, ale jest idealny na lato, taka lekka morska bryza Natomiast odbiega swoją nutą od standardowych klasyków także nie polecam zakupu w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Perfumy Dolce Gabbana Light Blue 30.07.24, 13:01 Znam, nieszczególnie mi się podoba, za to jego siostra Light Blue Escape to Panarea- bardzo. Niestety zniknęła. Odpowiedz Link Zgłoś