25.12.19, 10:18
No i nie wiem co ze sobą zrobić. W plener bym polazł ale czy ja żu
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 10:19
      Ot i nawet internety nie współpracują dziś.
    • green.amber Re: Pada... 25.12.19, 10:37
      książkę Sil jaką weźmie, opatuli się ciepłym kocykiem, no może ogrzewanie wcześniej zmniejszy i zrobi sobie jakie świąteczne hygge lykke czy co tam i obowiązkowo podzieli się wrażeniami z lektury wink (ooo już się boję, co Sil wylosuje...wink)
      • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 10:47
        Śmieszne to życie! Ale go żal…: Dzienniki Kazimierza Filara obecnie czytam. Więc nie ma się czego bać. A aktualnie Dziadka do orzechów oglądam na TVP Kultura. Więc tym bardziej nie lękaj się Berenisiu.
        • dolores2222 Re: Pada... 25.12.19, 10:53
          Berenika to piękne imię, tak nawiasem...
          • green.amber Re: Pada... 25.12.19, 11:03
            bo jak (sobie) wybierać to najpiękniejsze wink prawda?
            • dolores2222 Re: Pada... 25.12.19, 11:25
              Znaczy się miałaś wpływ na to, jakie imię dostałaś?
              • green.amber Re: Pada... 25.12.19, 18:10
                w tym przypadku poniekąd i owszem wink
        • green.amber Re: Pada... 25.12.19, 10:56
          wnioski Sila potrafią być tak... ooo zaskakujące to chyba najlepsze określenie, że ja sobie odrobinkę dystansu ostrożnościowego, żeby tego lękiem nie nazywać, bo to za dużo, no i w końcu nicby Sil obiecuje, że nie ma czego... czyli mimo padania mile czas płynie znaczy, tylko sobie chciał Sil świątecznie pomarudzić winktongue_out to dobrze to dobrze, znaczy zdrów Sil jest wink
          • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 14:57
            I się udało. Polatać po polnych drogach. I teraz mogę przyznać Ci rację. Czas miło upłynął.
            • green.amber Re: Pada... 25.12.19, 18:11
              no proszę no proszę wink
              • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 22:16
                O co? Co za wyuzdane świnstewka chodzą Ci po głowie?
                • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 12:24
                  litości, mię Sil chyba mierzy swoją miarą (i przemierza...), co wg Sila powinno mi chodzić po głowie?? wink
                  • silencjariusz Re: Pada... 26.12.19, 14:32
                    No przecież napisałem.tongue_out
                    • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 14:58
                      ale o konkrety pytam a nie o jakieś nicnieznaczące uogólnienia...
                      • silencjariusz Re: Pada... 26.12.19, 15:40
                        A skąd mam wiedzieć co Ci się konkretnie lęgnie w głowie?
                        • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 15:59
                          może stąd skąd Sil wie, że się lęgnie... tongue_out
                          • silencjariusz Re: Pada... 26.12.19, 16:33
                            U każdego się lęgnie. Niektórzy co najwyżej się tego wypierają.tongue_out
                            • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 19:25
                              no to poproszę, żeby się Sil nie wypierał i podrzucił jaką inspirującą koncepcję winktongue_out
                              • silencjariusz Re: Pada... 26.12.19, 20:35
                                Ja się nie wypieram. Toż sama wyżej pisałaś, że Cię przemierzam swoją miarą. Co do koncepcji to nie wiem co Cię przyprawia o rozmiękczenie kolanek. A pardon... Wiem!!! Rozmarz się może o jakimś przystojnym szoferze z dużym autem, w którym by Cię woził na weekendowe wypady za Warszawkę.tongue_out
                                • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 21:06
                                  i prawie mnie Sil zabił (a święta jeszcze są!!) swoim poczuciem humoru, pamięcią a przede wszystkim umiejętnością wyciągania wniosków, jak będę miała z niedotlenienia jakie uszkodzenia mózgu czy czego, to się zgłoszę po odszkodowanie i by Sil zlazł z moich kolanek, bo ciut ciężko a szkoda by było, bo całkiem zgrabne tongue_out a Silowe kolanka jak?? wink
                                  • silencjariusz Re: Pada... 26.12.19, 21:38
                                    A co? Na kolana chcesz mi się zapakować?wink Najpierw powiedz ile ważysz.tongue_out
                                    • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 22:03
                                      tak nieznajomemu, no skąd, w życiu
                                      no chyba, że są wyyyyyjątkoooowo zgrabne i nie nazbyt owłosione... to bym się mogła ewentualnie zastanowić tongue_out
                                      • silencjariusz Re: Pada... 26.12.19, 22:08
                                        A to ja odpadam. Nie jestem metroseksualny. Nóg nie golę.tongue_out A kolanka mam i owszem bardzo zgrabne.
                                        • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 22:24
                                          no właśnie i jakby nie były zgrabne i umięśnione kończyny to zdaje się przegrają w starciu z tendencją Sila do czytania tego, co nie zostało napisane... gdzie było coś o goleniu się pytam?? tongue_out (ma Sil owłosione kolana??? przecież się mówi - łysy jak kolano...)
                                          • silencjariusz Re: Pada... 26.12.19, 22:32
                                            Zdecyduj się może.suspicious Kolana są łyse czy nie nazbyt owłosione jak wyżej pisałaś?tongue_out
                                            • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 22:46
                                              czy to od mojego zdecydowania wygląd Silowych kolan czy tam i reszty zależy... chyba spać pójdę zanim się zdenerwuję i będzie musiał Sil klapsa dostać w zgrabne ewentualnie zakończenie pleców tongue_out
                                              • silencjariusz Re: Pada... 26.12.19, 23:00
                                                No widzisz... Jednak lęgną Ci się w głowie bezeceństwa...tongue_out
                                                • green.amber Re: Pada... 27.12.19, 10:05
                                                  myślałam, że może mi się co przyśni, ale nic
                                                  ma Sil bezecne plecy??
                                                  https://static.wizaz.pl/resize/var/ezdemo_site/storage/images/media/images/plecy-2/9302985-1-pol-PL/plecy-2.jpg?width=780&height=8000&type=thumbnailNotBigger
                                                  ale nie aż tak??
                                                  • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 10:07
                                                    Ja były blondyn jestem. Nie zarastam tak okropnie.
                                                  • green.amber Re: Pada... 27.12.19, 12:14
                                                    a kto was tam wie, słyszałam, że bywa różnie...
                                                    i dlaczego zaraz okropnie?? winktongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 13:21
                                                    Pomyśl ile tej sierści miałabyś w pościeli. Szczególnie, że pewnie na wiosnę włochacze gubią zimowe futro. Fuj. No ale może lubisz takich włochatych samców. Może zamiast na prześcieradle wolisz spoczywać na gęstej wyściółce z włosia wypadniętego z samczego grzbietu... Może w swych bezecnych fantazjach oplatasz takiego udami i jednocześnie zaplatasz mu warkoczyki z sierści wyrastającej na grzbiecie... A może nie tylko w fantazjach... Fuj fuj.wink
                                                  • green.amber Re: Pada... 27.12.19, 14:36
                                                    tak coś mi się zdawało, że gdzieś Sil ukrywa chłopaka z fantazją, tylko czemu tak głęboko winktongue_out Blanka Lipińska się powinna czuć zagrożona chyba, prawie czułam te wijące się pukle w czasie zaplatania mmmmmmmmmmmmm big_grin
                                                    i tylko to linienie to nie wiem czy nie bardziej zimą, ze względu na centralne ogrzewanie, tak z doświadczeń przy kotach, na takich szczegółach się można wyłożyć, resercz zawsze lepiej zrobić dogłębny wink
                                                  • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 14:50
                                                    Ja natomiast martwię się stanem Twojej wyobraźni. Bo skoro czułaś wijące się pukle, a nie czułaś czym wilkołak puknie, to coś z nią nie tak. Albo z wilkołakiem. Albo i jedno i drugie.tongue_out
                                                  • green.amber Re: Pada... 27.12.19, 15:58
                                                    że połaskotany pleceniem warkoczy na karku by się był odwinął i mogłabym oberwać z bańki?? zakładałam, że to opowieść niebrutalna, proszę Sila i koncentrowałam na przyjemnych potencjalnych doznaniach, się Sil nie denerwuje tylko popracuje nad techniką opowiadania to może i moja wyobraźnia wskoczy na właściwe tory tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 20:35
                                                    Z bańki? Raczej z główki.tongue_out Ale nie brnę głębiej w temat.wink
                                                  • green.amber Re: Pada... 27.12.19, 21:45
                                                    słusznie słusznie jak się nie ma dobrego planu wyjścia to milczenie złotem tongue_out ewentualnie może Sil bezsłownie wrzucić zdjęcie swoich plec na ten przykład wink
                                                  • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 23:20
                                                    Już wrzucam.tongue_out
                                                  • green.amber Re: Pada... 28.12.19, 10:36
                                                    czekam, liczę że się Sil nie okaże gołosłownym być wink
                                                  • silencjariusz Re: Pada... 28.12.19, 11:52
                                                    To zachęć jakoś, bo wstydam się bardzo. Wrzuć może fotkę swojej klatki piersiowej, tak dla przełamania mej wrodzonej wstydliwości...
                                                  • green.amber Re: Pada... 28.12.19, 14:08
                                                    nuuuuuuda
                                                  • silencjariusz Re: Pada... 28.12.19, 15:43
                                                    Nie jestem trefnisiem Brenisiu i zabawianie znudzonej matrony w grę nie wchodzi.tongue_out
                                                  • green.amber Re: Pada... 28.12.19, 18:35
                                                    a "zachowanie" Silowe wskazuje na zupełnie co innego, tylko pajacowaniem się Sil co jakiś czas w kozi róg zapędzia i próbuje się wtedy kilkoma zużytymi tekstami wywinąć, dziękuję za matronę, na forum rzeczywiście najlepszym zabawieniem by mogła być inteligentna i kulturalna rozmowa, ale może ma Sil rację, że to nie na jego siły...
                                                  • silencjariusz Re: Pada... 28.12.19, 18:54
                                                    Pajacowaniem? Ja się gdzieś zapędzam? Nie pajacuję i nigdzie nie pędzę.smile Nie obrażaj się Berenisiu na upływ czasu. Dwudziestu lat już nie masz, rzekłbym wprost, że jesteś w wieku matronalnym.wink Cóż tak Ci nie pasuje w określeniu "matrona"? I w którym miejscu odniosłem się do Ciebie w niekulturalny sposób?
                                                  • green.amber Re: Pada... 28.12.19, 19:26
                                                    big_grin no miał Sil nie trefnisiować i gdzie konsekwencja?? wink Sil też dwie dwudziestki ma już za sobą a czytać się nie nauczył heh wink
                                                  • silencjariusz Re: Pada... 28.12.19, 19:44
                                                    Mimo moich szczerych chęci, ja Cię nigdy nie potrafiłem zrozumieć. Dla mnie to Ty jesteś matronowy odpowiednik Mortka.
                                                  • green.amber Re: Pada... 28.12.19, 20:25
                                                    big_grin on też Sila darzy szczególnym uczuciem, z tego co mi się zdaje, przy Was dwu ja wychodzę na nieczułą zouzę heh wink podobno po 60tce jest szansa na zmądrzenie, więc jakieś szanse Sil ma jeszcze ewentualnie wink
                                                  • silencjariusz Re: Pada... 28.12.19, 20:32
                                                    A coś Ty taka rozbawiona? Jeszcze trochę i pomyślę, że w sposób zupełnie niezamierzony jednak stałem się trefnisiem.sad
                                                  • green.amber Re: Pada... 28.12.19, 21:03
                                                    big_grin gratuluję, może powinien Sil mniej zamierzać (oraz nadal trenować czytanie ze zrozumieniem), dobranoc wink
    • witrood Re: Pada... 25.12.19, 10:49
      ... ło. Do północy mniej więcej. Ja sobie pójdę na spacer.
    • szarlotka_ja Re: Pada... 25.12.19, 12:06
      I u mnie ulewa, choć meteorolodzy zapowiadali śnieg - jak zwykle kłamali wink.
      • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 14:58
        A na nizinie przerwa w opadach. I nawet nie wieje.
        • szarlotka_ja Re: Pada... 25.12.19, 16:44
          I mnie się udało wykorzystać chwilę bez deszczu. Niestety jakieś pół kilometra od domu tak lunęło, że zmokłam okropnie. Ech, wszystko trzeba było przebierać. suspicious
          • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 16:47
            Na nizinie Szarlotta by nie zmokła okropnie.wink
            • szarlotka_ja Re: Pada... 25.12.19, 16:58
              Nie byłabym tego taka pewna, sam Sil pisał, że deszczowy dzień na nizinach tongue_out.
              • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 17:02
                Ale nie zmokłem. A nawet słońce się pojawiło.wink
                • szarlotka_ja Re: Pada... 25.12.19, 17:07
                  Bo Sil poszedł szybciej, a ja zwlekałam wink.
                  • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 17:12
                    Na nizinie klimat zdrowszy.wink
                    • obrotowy Re: Pada... 25.12.19, 18:20
                      silencjariusz napisał:
                      > Na nizinie klimat zdrowszy.wink

ale woda (do picia) gorsza...
                      • szarlotka_ja Re: Pada... 25.12.19, 19:44
                        O, to, to wink.
                        • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 20:15
                          W chutorze kranówa jest doskonała. I wiem to od gościa, który przez długie lata był szefem sanepidu i kontrolował wszystkie ujęcia wody. Zawsze mówił, że jedyne co można zrobić by podnieść jej walory smakowe to schłodzenie jej w lodówce i dodanie do niej odrobiny mięty czy cytryny w zależności od upodobań. I zawsze mi powtarzał, że kupowanie wody butelkowanej gdy kranówa jest tak dobra to niepotrzebne wywalanie pieniędzy.
                          • obrotowy kranowa... 26.12.19, 18:48
                            silencjariusz napisał:
                            > W chutorze kranówa jest doskonała.

w tym do ktorego przyjezdzam - tez...

po wodzie warszawskiej - majacej subtelny zapach chloru....

to te kranowe spijam tam litrami , a juz zrobic na niej herbate to miod w ustach...
    • witamina_b12 Re: Pada... 25.12.19, 13:03
      Wiedźmina obejrzyj wink
      • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 14:54
        Słaby. Z wyjątkiem piersi Yennefer. Bo te są ładne.tongue_out
      • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 16:00
        A co jeszcze polecasz?
        • witamina_b12 Re: Pada... 25.12.19, 18:28
          Ja jeszcze w połowie cycków Jennefer wink
          • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 18:58
            No i jak wrażenia?
            • witamina_b12 Re: Pada... 25.12.19, 19:17
              Całkiem ładne wink
              • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 19:21
                A jak serial?
                • witamina_b12 Re: Pada... 25.12.19, 19:43
                  Jest ok. Ja lubię takie bajki.
                  • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 20:17
                    Ja na nim przysypiam.
          • szarlotka_ja Re: Pada... 25.12.19, 19:45
            Jaki rozmiar? tongue_out
            • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 20:16
              Na cda Szarlotta sprawdzi.tongue_out
              • szarlotka_ja Re: Pada... 25.12.19, 20:43
                To nie jest film w moim typie wink
                • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 20:48
                  Ale biuścik śliczny powiadam Szarlotcie. I choćby dla niego warto okiem rzucić na serial.wink
                  • szarlotka_ja Re: Pada... 25.12.19, 21:12
                    Żeby w jeszcze większe kompleksy wpaść? tongue_out
                    • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 22:12
                      No jak już Szarlotta sobie chce. Skromnie dodam, że mam zdolność eliminowania kompleksów. Wystarczy jeno, że okiem rzucę na to co kompleksy wywołuje i kompleksy zginą.wink
                      • szarlotka_ja Re: Pada... 25.12.19, 23:04
                        Jasne, jasne tongue_out
                        • silencjariusz Re: Pada... 25.12.19, 23:10
                          Jak to mówią: nie spróbujesz to się nie dowiesz czy prawda.wink
                  • witamina_b12 Re: Pada... 25.12.19, 21:19
                    Tak dużo to tam tego biustu nie ma raptem w odcinku z ginem
    • marcepanka313 Re: Pada... 25.12.19, 15:53
      U mnie pogoda jak na tę porę roku wiosenna... ciepło, bez słońca na szczęście, nawet nie ma kiedy zmarznąć.... ehhhh....
    • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 14:53
      podobno, na razie wrócił deszczyk a przez jakieś 20 sek. było widać słońce wink
      • dolores2222 Re: Pada... 26.12.19, 15:05
        Wyobraź sobie, że my się z sunią wpasowały w słońce big_grin
        Akurat dokładnie w przerwę między jednym a drugim siąpieniem. Ale z tą zimą to może być prawda, bo mi stopy zmarzły na spacerze. Czyli od ziemi ciągnie wink
        • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 15:16
          w sumie piekna dwudobowa prawienoc, bo dnia to za bardzo nie było wink ale zasadniczo, gdybym miała mieć jeszcze z tydzień wolnego, to i taka pogoda by mi zupełnie nie przeszkadzała wink
          • dolores2222 Re: Pada... 26.12.19, 15:19
            Mam tydzień big_grin
            I mi przeszkadza big_grin
            • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 15:21
              znaczy mnie się on bardziej należy winktongue_out oddawaj!! big_grin
              • dolores2222 Re: Pada... 26.12.19, 15:44
                Ale co mam ci oddać? big_grin
                Teraz leje jak cholera, cimno, zimno i do domu daleko big_grin
                • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 15:51
                  jak co - wolny tydzień wink
                  było po dzikich chłopach nie chodzić, to by było w domku ciepło, jak mnie big_grin
                  • dolores2222 Re: Pada... 27.12.19, 11:24
                    Moje psie chodzi po dzikich szakalach nie ja suspicious
                    Ślepa, niedosłyszy... Co mam zrobić, samej jej nie puszczę. big_grin
                    • green.amber Re: Pada... 27.12.19, 12:30
                      dobrze jest mieć takie usprawiedliwienie winktongue_out zdrowia i głaski dla starowinki wink
    • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 15:12
      -2 ??? big_grin do niedzieli czy dłużej?? wink
    • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 15:31
      czyli 0 ??? a od niedzieli znów plus ysiem??
    • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 15:32
      ale już się prawie kończą...
    • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 15:40
      w zimie - ze śniegiem i mrozem, oczywiście, że chcę a co?? masz gdzieś zachomikowaną jaką prawdziwą zimę i się podzielisz?? wink tongue_out
    • green.amber Re: Pada... 26.12.19, 15:49
      to już dziś gdzieś widziałam i coś słyszałam o 70 cm śniegu... ale to tak daleko... wink tongue_out
    • szarlotka_ja Re: Pada... 26.12.19, 19:45
      Który to Ty? tongue_out
    • witrood Re: Pada... 27.12.19, 08:54
      Śnieży.
      • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 09:13
        Telewizor?wink
        • witrood Re: Pada... 27.12.19, 09:55
          Nie w dobie cyfrowej naziemnej. wink
          • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 10:08
            W sumie racja.wink
        • green.amber Re: Pada... 27.12.19, 09:56
          Sil nie zazdrości, ostatecznie został deszczyk
          • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 10:08
            Akurat śnieżenia nie zazdroszczę.
            • green.amber Re: Pada... 27.12.19, 10:12
              a czego Sil zazdrości??
              • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 10:57
                A to przecież nie jest wątek o mnie.
                • green.amber Re: Pada... 27.12.19, 12:12
                  by Sil popracował nad nowymi odzywkami, ta już oklepana nieco tongue_out
                  a i całe szczęście nie ma zakazu zadawania pytań zakładaczowi wątku ani też w preambule Sil nie zamieścił, ani zakazu, ani listy zakazanych pytań wink to co z tą zazdrością?? wink
                  • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 13:24
                    Zakazu nie ma. Podobnie jak nakazu odpowiadania na pytania.tongue_out
                    • green.amber Re: Pada... 27.12.19, 14:41
                      no właśnie by jaką dyrektywę wprowadzić trzeba, żeby był obowiązek odpowiadania przynajmniej na co trzecie pytanie! wink
                      • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 14:52
                        Może powinnaś w tej sprawie pogadać z czupurkiem5.tongue_out
                        • green.amber Re: Pada... 27.12.19, 15:54
                          chce mnie Sil wysłać w podróż, przy której wyprawa po złote runo, to spacer do żabki 50 m od kuchni po herbatę malinową??
                          • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 20:39
                            Jesteś tu już dosyć długo, więc pomyślałem, że znasz czupurka.wink
                            • green.amber Re: Pada... 27.12.19, 21:47
                              nie aż tak, nawet zdaje się nie znam takich, co by go znali, ale zawsze mi się wydawało, że Sil tu dłużej rezyduje wink
                              • silencjariusz Re: Pada... 27.12.19, 23:22
                                Może i tak być. Lata lecą i pamięć już nie ta co kiedyś.
                            • joanna_kossowska Re: Pada... 27.12.19, 22:58
                              silencjariusz napisał:

> że znasz czupurka.wink

Ja znam.
                              • witrood Re: Pada... 28.12.19, 13:42
                                A gdzie pod tym linkiem jest czupurek5? Może tak bardziej palcem jakoś? wink
                                • witamina_b12 Re: Pada... 28.12.19, 13:58
                                  Na detektywa to Witek się nie nadaje wink

CZUPUREK
                                  Spektakl telewizyjny
                                  Rok produkcji:
                                  1986
                                  Barwny, 59 min
                                  Napisany w latach 30. XX wieku "Czupurek" początkowo cieszył się sporą popularnością, wystawiano go nawet na deskach Reduty. Po II wojnie nie miał szczęścia do teatru. Spektakl Barbary Borys-Damięckiej pozwolił na nowo "odkryć" walory tekstu Benedykta Hertza - zarówno te komiczne, jak i poważniejsze, niemal filozoficzne (wszak autor był z wykształcenia filozofem).
                                  Prowadzeni wprawną ręką reżyserki sprawili, że "Czupurek" jest oglądany równie chętnie przez dzieci, jak i przez dorosłych. Akcja sztuki toczy się na rozgdakanym, rozgęganym podwórku pełnym drobiu. Rej w tym pierzastym towarzystwie wodzi zarozumiała Kwoka, której pycha jest wprost proporcjonalna do głupoty. Powodowana chorobliwą ambicją zamierza zmienić swego synka w złocistego bażanta.
                                  Tymczasem zahukany Czupurek ani myśli wojować z naturą. Całkowicie wystarcza mu grzebanie w śmietniku. Mama jednak jest nieubłagana. W jej imieniu Sroka zaczyna edukować kogutka i zmieniać jego wygląd, by upodobnił się do bażanciego ideału. Nie ma przy tym specjalnego znaczenia, że nauczycielka nigdy złocistego bażanta nie widziała. Obwiesza więc Czupurka świecidełkami, na łepek wkłada starą puszkę po sardynkach, przyczepia ogon ze starej miotły. Tę żałosną maskaradę przerywa niespodziewane pojawienie się na podwórku prawdziwego złocistego bażanta.[PAT]

Pomogło?
                                  • witrood Re: Pada... 28.12.19, 14:35
                                    Ale lipa. Myślałem, że joanna_kossowska naprawdę zna tego pradawnego czupurka5. Coś tu już wygrzebywała z czeluści. wink
                                • joanna_kossowska Re: Pada... 28.12.19, 15:43
                                  witrood napisał:

> A gdzie pod tym linkiem jest czupurek5? Może tak bardziej palcem jakoś? wink
                                  >

Liczyłam na inteligencję.
                                  Która jest jak erekcja - jak masz, to widać.
                                  Absolutnie. smile
                                  • silencjariusz Re: Pada... 28.12.19, 15:45
                                    Ale Ci Witek pani pojechała...wink
                                  • joanna_kossowska Re: Pada... 28.12.19, 17:35
                                    Aby, Boże broń, nie plagiatować smile , dodam, że poniższe INFO:

> (inteligencja) jest jak erekcja - jak masz, to widać.

to CYTAT smile

• silencjariusz Re: Pada... 28.12.19, 17:49
                                      Akurat jeśli chodzi o Witolda, to nie trafiłaś z cytatem.
                                      • joanna_kossowska Re: Pada... 28.12.19, 17:56
                                        silencjariusz napisał:

> Akurat jeśli chodzi o Witolda, to nie trafiłaś z cytatem.

Trafiłam...
                                        Nie trafiłam...

Róbmy swoje! smile
                                  • witrood Re: Pada... 28.12.19, 21:02
                                    Nie chciałem ani erekcji ani inteligencji, tylko czupurka5. Konkret a nie jakieś mataczenie. Jak z tamtego linka wynika materializacja tej postaci, to poproszę o rozwiązanie na piśmie. wink
    • kulka42 Re: Pada... 27.12.19, 13:31
      O cholibka - śnieg pada.
    • joanna_kossowska Re: Pada... 28.12.19, 10:20
      gwen75 napisał:

> joanna_kossowska napisał(a):
      >
      >
      > > Ja znam
      > .

>
      > Pozdrów go od nas wink

Z zasady nie pozdrawiam hejterów.