08.09.20, 00:01
Jaki jest wasz stosunek do urodzin, waszych, cudzych? Obchodzicie, pamiętacie?
Ja do moich nie przywiązuję większej wagi, u innych, pamiętam niejako z urzędu, bywają też wyjątki.
Uważam zresztą, że gdy kogoś się ceni, pamięta się i życzy się mu dobrze, zawsze, nie tylko od święta.
Obserwuj wątek
    • kevinjohnmalcolm Re: Urodziny 08.09.20, 00:51
      Kompletnie nie zwracam uwagi na żadne daty. Jakie znaczenie ma że minęła całkowita liczba lat od jakiegoś wydarzenia? Niestety moi znajomi i szef w pracy uparcie wyskakują z życzeniami, kartkami na urodziny, sam o nich nigdy nie pamiętam.
    • uny Re: Urodziny 08.09.20, 08:22
      u rodziny bywam czasem. odwiedzam także cudze
    • anirat Re: Urodziny 08.09.20, 08:38
      Pamiętam o swoich, najbliższych, chociaż jakoś szczególnie nie obchodzę, nie składam życzeń, nie wręczam kwiatów, ale pamiętam. Wspominam wewnątrz siebie. Może to dlatego, że mam bardzo dobrą pamięć do liczb.
    • marcepanka313 Re: Urodziny 08.09.20, 10:38
      samysliciel napisał:

> Jaki jest wasz stosunek do urodzin, waszych

Oczywiście negatywny.... wink

, cudzych?

Oczywiście pozytywny.... wink

Obchodzicie,

W życiu, nie.... wink

pamiętacie?

O cudzych zawsze.... wink

> Uważam zresztą, że gdy kogoś się ceni, pamięta się i życzy się mu dobrze, zawsze, nie tylko od święta[/url].

Jeśli ktoś jest ważny, szczególny.... to mimo, że czasem różnie to wychodzi.... to zawsze się chce dla tego kogoś jak najlepiej....
    • szarlotka_ja Re: Urodziny 08.09.20, 22:05
      Dobrze, że jest facebook bo mi przypomina o urodzinach znajomych big_grin.
      Ja swoje obchodzę szerokim łukiem. Strasznie niezręcznie się czuję jak mi ktoś prezenty daje. Ja wolę prezenty dawać, dlatego staram się pamiętać o urodzinach znajomych. Największy kłopot mam z imieninami bo tu już kompletnie nie wiem kto i kiedy, choć teoretycznie kalendarz przypomina wink.
    • abc_meee Re: Urodziny 09.09.20, 20:51
      no cóż, prawda jest taka, że każdy lubi jak ktoś o nim pamięta. Zwłaszcza gdy coraz mnie ludzi wokół albo wiek dalszy he he .
      Ale...jeśli chodzi o innych, to pamiętam, ale okazuję już tylko tym z którymi jestem blisko (garstka).
      Jeśli chodzi o mnie, z kolejnymi latami, nic nie oczekuję. Kiedyś bardziej. Cieszę się jak ktoś się odezwie, ale głównie od osób z którymi mam prawdziwy kontakt.
      Wierszyki smsowe od niektórych mam w dupie (czasem jedyny kontakt). Wręcz mnie wku.. I wiem, że mimo, że mam wryte w głowie daty niektórych osób, już nie będę nic wysyłać teraz. Ot. Bo sobie zdałam sprawę z paru rzeczy wink
      Lepiej późno niż wcale (?)
      • prawda_we_mgle Re: Urodziny 09.09.20, 22:17
        abc_meee napisała:

> no cóż, prawda jest taka, że każdy lubi jak ktoś o nim pamięta.

Ja nie lubię. Mnie to męczy... na szczęście teraz już tylko matka dzwoni... Ex-mąż przysyła miłego smska (myślę, że szczerze). Syn zazwyczaj nie pamięta wink

Ostatni raz się cieszyłam na swoje urodziny ze dwa lata temu, jak byłam w związku - myślałam że będziemy razem świętować (dobre jedzonko, szlajanki, fajny seksik). Ale on ostentacyjnie olał moje urodziny, żeby mnie podtresować, że mam akceptować wszystkie jego "wybory" (wtedy wybrał że zignorujemy moje urodziny). Bardzo mnie to bolało i cierpiałam upokorzenie, ale zadzwonił Mortek i wyciągnął mnie na piwo i żarcie, więc ostatecznie urodziny spędziłam nie rycząc w poduszkę (dlatego mam dla Mortka dużo serca, chociaż bywa nieznośny - takich rzeczy się nie zapomina smile).

Teraz urodziny wolę spędzać sama, kontemplacyjnie, przy jedzonku, winie i muzyce...
        Ale o urodzinach bliskich pamiętam i zawsze staram się składać szczere, imienne życzenia... uważam, że to najważniejsze rocznice każdego życia i kamienie milowe - warto je świętować... Zresztą warto świętować i bez okazji, po prostu cieszyć się, że żyjemy smile
        • abc_meee Re: Urodziny 09.09.20, 22:25
          tak, męczy (głównie te ceregiele i wymuszone pierdy).
          ale no cóż powtórzę się..
          lubimy kiedy ktoś się nami interesuje
          ech

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka