witrood Re: Pozdrawiam 15.10.20, 18:30 Żółta czy czerwona właściwie żadna różnica. Będziemy se w tym siedzieć do wiosny. Infekcji będzie tylko więcej (bo taki sezon), więc długo wolności nie odzyskamy. Jeszcze nie widziałem, żeby zwalczono coś, co rozprzestrzenia się jak przeziębienie (clo ilr nie wygaśnie samo). No ale może Morawiecki potrafi. Odpowiedz Link
samysliciel Re: Pozdrawiam 15.10.20, 18:43 cieszy jakiś głos rozsądku, którego w obecnej sytuacji tak brakuje Wszelkie plany na ten rok się rozpi*rdoliły doszczętnie... najgorszy rok, a miał być najlepszy. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Pozdrawiam 15.10.20, 19:42 witrood napisał: > Ty już chyba jesteś. wawa w czerwonej?? wiesz, jakoś nie śledzę ... Odpowiedz Link
witrood Re: Pozdrawiam 15.10.20, 19:49 Ja na razie przy żółtości ulicznej paniki nie odnotowałem. Tyle że po nowych pomysłach Morawieckiego (albo które łyknął jak pelikan żabę - np. nie mam pojęcia, co mu zawiniły siłownie i baseny) to już mniej powodów będzie, źeby wychodzić. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Pozdrawiam 15.10.20, 20:26 witrood napisał: > Ja na razie przy żółtości ulicznej paniki nie odnotowałem. Tyle że po nowych po > mysłach Morawieckiego (albo które łyknął jak pelikan żabę - np. nie mam pojęcia > , co mu zawiniły siłownie i baseny) to już mniej powodów będzie, źeby wychodzić > . Nie wiem jak tam w M1, ja bardziej po trasie M2: u mnie kupę ludzi łazi i wszędzie tłok, jakby nie byli na zdalnej, tylko normalnie do roboty chodzili. Basen, knajpy, kino i zajęcia ruchowe sobie sama odstrzeliłam - może niesłusznie, ale jednak czuję coraz większą presję (naokoło mnie ludzie zaczynają chorować i to dość ciężkie przypadki - jeden koleś 25+ umarł po prostu, bez chorób współistniejących). Dwa przystanki od metra (które musiałabym pokonać zatłoczonym autobusem) - idę z buta (jak nie leje). No trochę tak zaczynam skupiska ludzkie omijać, instynktownie... Odpowiedz Link
samysliciel Re: Pozdrawiam 15.10.20, 18:44 czerwono i u mnie, zaraz wszędzie będzie, cyrk Odpowiedz Link
witrood Re: Pozdrawiam 15.10.20, 19:20 Ja jutro będę celebrować ostatni dzień wolności. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pozdrawiam 15.10.20, 19:30 Żenisz się? I nie zaprosiłeś forum na ślub? Odpowiedz Link
witrood Re: Pozdrawiam 15.10.20, 19:32 A tfu. Wypluj to. Małżeństwo to mnie 15 lat temu interesowało. Niczego dziś już nie zazdroszczę mężusiom i żonusiom. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pozdrawiam 15.10.20, 19:53 No ale Ty już przecież w czerwonej jesteś. To nic Ci się nie kończy. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pozdrawiam 15.10.20, 19:45 Słabo. Biodro boli, kolano boli. Chrzęści w kręgosłupie. Słabo sypiam. Marnie widzę. Żrę słodycze. Porażka. Odpowiedz Link
witrood Re: Pozdrawiam 15.10.20, 19:55 Masło jeść zamiast słodyczy i dwa problemy za jednym zamachem rozwiązane. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pozdrawiam 15.10.20, 20:12 Kogo stać na masło... Margaryna jeno do chleba dostępna jest. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pozdrawiam 15.10.20, 21:10 Ja też płacę, a i tak prywatnie do doktorów chodzę bo na nfz nie ma szans Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pozdrawiam 15.10.20, 21:48 Jak Sil nie będzie miał wyjścia to i zapłaci za wizytę . Odpowiedz Link
witrood Re: Pozdrawiam 15.10.20, 21:14 I ja płacę. I co mam? Teleporady jak u wróżki (u wróżki może taniej by wyszło). Dobrze, że szczepionka na grypę była realna, a nie tele. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pozdrawiam 15.10.20, 21:47 To się trzeba ustawić i do rodziny doktorów wprowadzić. Wtedy nie trzeba będzie z teleporady korzystać tylko telefon do przyjaciela wykonać Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pozdrawiam 15.10.20, 21:59 Sądzisz, że pediatra nie będzie umiał zbadać starego konia? Odpowiedz Link
witrood Re: Pozdrawiam 15.10.20, 22:05 Sądzę, że neurologicznie albo okulistycznie niekoniecznie. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pozdrawiam 15.10.20, 22:15 Wiadomo, że rodziny się nie leczy, ale przydaje się na szybko kiedy trzeba na przykład antybiotyk na anginę, albo maść na oparzenie, a tu długi weekend i rodzinny nie przyjmuje i leń męczy żeby do POZetu jechać. Odpowiedz Link
witrood Re: Pozdrawiam 15.10.20, 22:33 Kiedyś sąsiadka profesor psychiatrii mi wypisywała, ale w aptece dziwnie patrzyli na receptę (np. ketonal, jak jeszcze był na receptę albo antybiotyki), ale była bardzo wiekowa i już od paru lat nie żyje. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pozdrawiam 15.10.20, 22:07 Tylko gdzie znaleźć młodą, chętną lekarkę... Odpowiedz Link
witrood Re: Pozdrawiam 15.10.20, 22:08 W radio kiedyś była taka "Będąc młodą lekarką..." Odpowiedz Link
green.amber Re: Pozdrawiam 15.10.20, 22:15 tylko to nie było na nfz, trzeba się było na koniec uiścić na parapecie Odpowiedz Link
green.amber Re: Pozdrawiam 15.10.20, 22:18 odzdrawiam z czerwonej in spe czy gdzieś nie będzie czerwona?? Odpowiedz Link
obrotowy ja to hiba dziecko Szczenscia jezdem... 16.10.20, 15:49 bo dwa tygodnie temu opuscilem strefe, ktora od wczoraj jest czerwona (i po powrocie tutaj musialbym dzis pojc na kwarantanne) poniewaz nie mam zadnych objawow - wychodze z zalozenia, ze mi sie chyba upieklo. ale gwoli informacjI - podczas pobytu tam, kontaktowalem sie tylko z tymi, z ktorymi MUSIALEM. zawsze w masce, zadnych odwiedzin knajp, piwiarni, czy znajomych (kontakt tylko telefoniczny - czyli "zdalny") Odpowiedz Link
witrood Re: ja to hiba dziecko Szczenscia jezdem... 16.10.20, 16:05 A ja robię wszystko, co jeszcze dozwolone (lub nawet niedozwolone, jeśli zakaz opiera się o absurd). Pożyjemy, zobaczymy. Wolałbym jednak, że ludzi nie traktować z definicji jako idiotów (na takie osoby żaden nakaz/zakaz i tak nie podziała, a lepiej nie przeginać z durnymi decyzjami, bo się czkawką odbije) i zostawić im możliwość używania własnej woli i rozumu, wzorem Szwecji. Odpowiedz Link
witrood Re: ja to hiba dziecko Szczenscia jezdem... 16.10.20, 16:13 * miało być: ociera Poza tym mam wrażenie, że nasz rząd głupszy od średniej z populacji. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Pozdrawiam 16.10.20, 20:45 Gdyby były czarne strefy ja bym był właśnie w czarnej dziurze. 30 zakażonych na 10k osób Odpowiedz Link
stasi1 Re: Pozdrawiam 18.10.20, 09:50 W mojej okolicy? Nic więc nie wiem gdzie ci zakażeni się podziewają. Przez dwa dni mój powiat wyrobiłby się na czerwoną strefę. Przez październik więcej mamy zarażonych niż przez całe lato i wiosnę. Odpowiedz Link
witrood Re: Pozdrawiam 18.10.20, 12:27 No w Twojej. W mojej to ktoś umarł na covid, ale w kwietniu. Teraz nic nie słyszałem. Są wyłapani w testach, ale nie słyszałem o ciężkim przebiegu Odpowiedz Link
stasi1 Re: Pozdrawiam 19.10.20, 09:42 u mnie w ubiegłym tygodniu 4 osoby zmarło. Ale nikogo nie znam co by zachorował. Miałem trzech znajomych(w tym dwa domy) co byli na kwarantannie ale to nie byly moje okolice Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pozdrawiam 16.10.20, 21:35 Za wcześnie Was pozdrowiłam. Czerwona dopiero od jutra . Odpowiedz Link
obrotowy pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 00:22 jak Twoj pies i kot. oby zdrowi byli (oba) Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 13:29 Łącznie trzy. Ja mam dwa koty . Jeden miał trochę katar, ale zatargałam go do weterynarza i już jest dobrze . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 14:38 Rusek? Czy Czarna? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 15:43 W lodówce Szarlotta przypadkiem go zamknęła? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 16:26 Kumpluje się z jakimiś dzikusami os sąsiadów i pewnie się zaraził. Mówiłam mu żeby trzymał dystans ale nie, maseczki też nie chce nosić Odpowiedz Link
silencjariusz Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 19:18 Nie boi się Szarlotta, że coś poważnego od dzikusów złapie? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 20:10 Jest zaszczepiony, a poza tym nie będę go pozbawiać rozrywek . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 20:13 Słabe to rozrywki, gdy kot zwałaszony. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 21:31 I tak jego ulubionym zajęciem jest wylegiwanie się na kanapie . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 21:53 Bo cóż innego mu pozostało... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 22:11 Nie narzeka. Jest bardzo zadowolonym kotem Odpowiedz Link
silencjariusz Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 22:24 Nie narzeka, bo to już nic nie da. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 22:27 Jest pieszczoch i tyle, w przeciwieństwie do czarnej, której nie można dotknąć Odpowiedz Link
silencjariusz Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 22:43 No cóż... Szuka biedaczek przyjemności. A że na inną szans nie ma to został pieszczochem. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 22:45 Ale nikt mu szansy nie odebrał. Jedynie co, to dzieci płodził nie będzie Odpowiedz Link
silencjariusz Re: pravda zawsze wyjdzie na wierzch. 17.10.20, 22:48 Taaa... Wiadomo przecież, że kotki lecą na kastratów. Odpowiedz Link
obrotowy a powiadaja, ze "nie ma chlopa na rynku" 17.10.20, 16:12 a tu jest i to jaki dobry. bo kociaki podleczy i jeszcze poglaska. - bralbym w ciemno. Odpowiedz Link
witrood Re: Pozdrawiam 17.10.20, 12:44 Byłem na zakupach i mimo brzydkiej pogody ludzi sporo. Mam nadzieję, że większość nie da się zwariować oraz że będzie rósł opór wobec durnych działań rządu, który kompletnie nie wie, co ma robić. W pierwszej kolejności sugerowałbym podanie się do dymisji. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pozdrawiam 17.10.20, 13:33 Nie wszystkie działania rządu są złe. Jak na przykład apel żeby siedzieć na dupie i nie szwędać się niepotrzebnie oraz nie narażać się na zakażenie. Nasza służba zdrowia jest niewydolna i może zabraknąć dla Ciebie respiratora. Odpowiedz Link
witrood Re: Pozdrawiam 17.10.20, 13:44 Nie chcę żadnego respiratora (bo przy respiratorze to albo mogę zamówienie na trumnę składać albo na płuca do przeszczepu). Odpowiedz Link
witrood Re: Pozdrawiam 17.10.20, 13:45 Także w razie czego to Ci odstąpię. Nie martw się. Odpowiedz Link