02.02.21, 18:06
chciałem wejść na siłownię (bo mi multisporta odblokowali), ale nie ma miejsc - tyle ludzi. I po cholerę 25 minut w korku samochodem straciłem? wink
Obserwuj wątek
    • anirat Re: Właśnie 02.02.21, 18:16
      Jak tyle ludzi, to siedź w domu, chyba, ze jesteś ozdrowieniec, albo zaszczepiony.
      • witrood Re: Właśnie 02.02.21, 20:36
        Ja tam słucham prof. Luca Montagniera (nagroda Nobla z medycyny 2008 za badania nad HIV). On ma trochę inny pogląd na kowida. Jak Simon Gut Horban Grzesiowski Sutkowski Fiałek dostaną Nobla z medycyny, to ich będę słuchał. wink
        • kevinjohnmalcolm Re: Właśnie 02.02.21, 22:47
          Fakt że ktoś otrzymał nagrodę Nobla jeszcze nie czyni z niego experta na całym szerokim polu nauki. Czasami geniusze wybitni w jednej bardzo wąskiej specjalności są beznadziejni w pozostałej części swojej dziedziny, niektórzy potrafią mieć dziwne skrajne poglądy. W gadającego fosforyzującego szopa też wierzysz, bo opowiadał o nim Kary Mullis?
          • witrood Re: Właśnie 03.02.21, 04:47
            A co masz konkretmie do Montagniera?
            • witrood Re: Właśnie 03.02.21, 04:51
              *konkretnie
            • kevinjohnmalcolm Re: Właśnie 03.02.21, 19:01
              witrood napisał:
              > A co masz konkretmie do Montagniera?

Absolutnie nic! Chodzi mi wyłącznie o zasadę, że skoro ktoś dostał nagrodę Nobla, to miałby być nieomylnym autorytetem. Historia pokazała, że z tym bywa różnie.
              • witrood Re: Właśnie 03.02.21, 19:19
                No to po co ten komentarz? Że w życiu różnie bywa? To każdy wie. wink Wolę jednak wierzyć komuś, kto ma spory dorobek w dziedzinie niż komuś, kto ma mały lub żaden.
        • agnes_gray Re: Właśnie 03.02.21, 19:32
          Może jakiś link wrzucisz? Tak na szybko znalazłam tylko, że wg profesora wirus został sztucznie wytworzony.
          • witrood Re: Właśnie 03.02.21, 19:40
            Wywiady są po francusku. Chyba nie ma tłumaczeń.
          • witrood Re: Właśnie 03.02.21, 19:41
            Wywiady są tylko po francusku. Jak znasz, to wrzucę.
            • agnes_gray Re: Właśnie 03.02.21, 19:45
              Niestety nie znam.
              A jaki jest jego pogląd?
              • witrood Re: Właśnie 03.02.21, 19:50
                Że koronawirusa nie przyniosła baba z targu w postaci nietoperza i nie dogotowując go zaserwowała chłopu, chłop zjadł i rozpuścił na świat, jak oficjalna bajka głosi. Tylko że był wypadkiem przy pracy w laboratorium w Wuhan przy okazji pracy nad szczepionką na hiv. Apeluje o prace nad lekami na covida. Wobec nie do końca przetestowanej szczepionki jest sceptyczny w związku nieznanymi skutkami długofalowymi.
                • agnes_gray Re: Właśnie 03.02.21, 19:54
                  Rozumiem, tylko że to nie zmienia faktu, że wirus istnieje, przenosi się między ludźmi i może spowodować niewydolność systemu opieki zdrowotnej, jeśli zachoruje wiele osób w jednym czasie?
                • agnes_gray Re: Właśnie 03.02.21, 19:55
                  Myślałam, że może ma jakieś inne teorie odnośnie przenoszenia się wirusa czy zapobiegania zachorowaniu.
                  • witrood Re: Właśnie 03.02.21, 19:59
                    No ma. Wymienia szereg substancji, które można stosować w leczeniu. Za rozporządzonka Morawieckiego i Niedzielskiego i zamknięcie służby zdrowia to on już raczej nie odpowiada i pewnie średnio go to obchodzi. wink
                    • agnes_gray Re: Właśnie 03.02.21, 20:04
                      Nie chodzi o rozporządzenia, chciałabym po prostu wiedzieć, czy w ogóle my zwykli szarzy ludzie możemy coś zrobić, a jeśli tak to co, poza DDM, żeby uchronić siebie i bliskich i żeby świat wrócił do normalności.
                      • witrood Re: Właśnie 03.02.21, 20:10
                        Takich rad tam tam nie słyszałem. Nie będę zmyślać.
                        • agnes_gray Re: Właśnie 03.02.21, 20:15
                          Szkoda, bo to by było teraz najistotniejsze.
                          Ustalenie pochodzenia wirusa nic nie zmienia w naszej obecnej sytuacji. Jest i to nie ulega wątpliwości. Skąd się wziął - pewnie i tak się nie dowiemy. Każdy ma swoją teorię, np. na początku pandemii usłyszałam od pewnego lekarza pracującego na wysokim stanowisku, że to Amerykanie wypuścili covid... Ciekawe czy nadal tak twierdzi smile
                          • witrood Re: Właśnie 03.02.21, 20:25
                            Wiem tylko tyle, że on zatrwożony nie jest, a jest już człowiekiem wiekowym. Szczepić też się nie będzie.
                            • agnes_gray Re: Właśnie 03.02.21, 20:35
                              Tylko, że jego brak zatrwożenia nie świadczy o tym, że zagrożenia nie ma niestety.
                              Może w pewnym stopniu uspokajać, ale z drugiej strony każdy z nas ma pewnie wiadomości z pierwszej ręki, że jakieś zagrożenie jednak jest.
                      • obrotowy NIC nie mozesz zrobic. 03.02.21, 23:29
                        agnes_gray napisała:
                        > chciałabym po prostu wiedzieć, czy w ogóle my zwykli szarzy ludzie możemy coś zrobić,

NIC nie mozesz zrobic
                        poza :

1. noszeniem maski,
                        2. myciem i dezynfekowaniem rak
                        3. ograniczeniem kontaktow interpersonalnych do absolutnego minimum.

J.K.
                        chemik
                • koszmarna.baba Re: Właśnie 03.02.21, 20:36
                  >Tylko że był wypadkiem przy pracy w laboratorium w Wuhan przy okazji pracy nad szczepionką na hiv

To byłaby bardzo optymistyczna wersja. Moim zdaniem to NIE był chiński "wypadek przy pracy" lecz całkiem świadome działanie firm farmaceutycznych i służb trumpa!
                  Firmy farmaceutyczne już dawno robiły przymiarki do takiej akcji: - ptasia grypa, świńska grypa... szczepionki już w pół roku od pierwszego wykrycia wirusa, naciski na rządy by kupowały to świństwo, SARS 20 lat temu w Afryce, potwornie zaraźliwa ebola, która jakoś nie rozlazła się po świecie tak jak covid! itd...
                  Obawiam się, że prawdziwe były te pierwsze informacje o laboratoryjnym pochodzeniu wirusa ukierunkowanego na AZJATYCKIE DNA!!
                  W tej wersji to ma sens: firmy farmaceutyczne zbijają kasę a ameryka odzyskuje pozycję osłabiając konkurencję. Przecież już w 2018 próbowali wyeliminować z rynku telefony huawei.
                  Ale wirus "żyje" swoim życiem i robi co chce a nie to co ktoś sobie wymyślił!!
                  • koszmarna.baba Re: Właśnie 03.02.21, 21:20
                    I jeszcze jedno: zwróciliście uwagę, że dopiero teraz zaczyna się głośno mówić o LEKARSTWIE!! Do tej pory wszyscy krzyczeli: SZCZEPIONKA! Jak któryś lekarz mówił, że ten czy tamten lek działa to od razu był dyskredytowany, oskarżany o działanie na szkodę pacjentów bo lek nie jest(!) przeznaczony do leczenia covid!!!
                    • witrood Re: Właśnie 03.02.21, 21:27
                      Zwróciliśmy, zwróciliśmy.
                      Najlepsze jest to, że Horban twierdzi, że nie można stosować amantadyny na kowida, bo jest toksyczna. Ale na parkinsona można i już chyba toksyczna wtedy nie jest. wink
                      Pokazał, co sobą reprezentuje, w programie Pospieszalskiego.
                      • koszmarna.baba Re: Właśnie 03.02.21, 21:51
                        No właśnie! Nic dodać nic ująć.
    • silencjariusz Re: Właśnie 02.02.21, 18:23
      Czemu nie zrobisz siłki w domu?
      • witrood Re: Właśnie 02.02.21, 20:31
        Mam matę i hantle, ale to mało.
        • silencjariusz Re: Właśnie 02.02.21, 20:36
          Czemu nie dokupisz sprzętu?
          • witrood Re: Właśnie 02.02.21, 20:37
            Bo ja wiem? Może mnie nie stać? wink Drogie to jest?
            • silencjariusz Re: Właśnie 02.02.21, 20:51
              Za 2 z hakiem można kupić atlasa.
              https://pesport.com.pl/wp-content/uploads/2018/10/atlas-treningowy-wielofunkcyjny-domowa-silownia-hms-.jpg
              • witrood Re: Właśnie 02.02.21, 20:53
                Ja lubię kontakt z ludźmi. Nie jestem odludkiem. wink
                • silencjariusz Re: Właśnie 02.02.21, 20:57
                  No to jednak siłka.wink Ja gdybym miał miejsce to bym kupił atlasa i może jeszcze wioślarza.
    • tzn.aga Re: Właśnie 02.02.21, 19:27
      cza było podbiec big_grin
      • witrood Re: Właśnie 02.02.21, 20:32
        Rano już to odhaczyłem. wink
        • tzn.aga Re: Właśnie 02.02.21, 20:45
          A mnie ostatnio przy wysiłku herc... yyy jak to po waszemu? kołatanie serca łapie.
          Pokowidowo?
          Bo peseloza to chyba jeszcze nie.
          • witrood Re: Właśnie 02.02.21, 20:47
            Po naszemu doppelherz wink
            • tzn.aga Re: Właśnie 02.02.21, 20:55
              To już?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka