13.04.21, 19:52
...też tak zimno? suspicious
Obserwuj wątek
    • witrood Re: U Was... 13.04.21, 19:55
      Nie. Poszedłem się przebiec i odebrać paczkę z paczkomatu. Pot po mnie spływa. wink
      • witrood Re: U Was... 13.04.21, 19:57
        Rozmiary paczki mnie zaskoczyły, bo miały być małe akcesoria do odkurzacza, a tu wielka paka. Jutro ma przyjść maszynka do kręcenia lodów. Ciekawe jak duże to będzie. wink
        • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 21:01
          witrood napisał:

> Jutro ma przyjść maszynka do kręcenia lodów...

komuś się chyba nudzi smile ... u mnie okna są do umycia, jakby co wink big_grin
          • witrood Re: U Was... 13.04.21, 21:19
            Deszcz umyje. wink
    • apersona Re: U Was... 13.04.21, 19:59
      Zimno mokro fuj
      • witrood Re: U Was... 13.04.21, 20:03
        Ale długi dzień przynajmniej.
        • witrood Re: U Was... 13.04.21, 20:05
          Chociaż dalej lokdałniasto. Chętnie już bym się od tego odzwyczaił. wink
        • apersona Re: U Was... 13.04.21, 20:13
          Świt długi aż po zmierzch sad((
      • szarlotka_ja Re: U Was... 13.04.21, 20:15
        apersona napisała:

> Zimno mokro fuj

Ja już wiosenną kurtkę z szafy wyciągnęłam, adidasy naszykowałam, a tu rano śnieg sad.
        • apersona Re: U Was... 13.04.21, 20:23
          a ja już wczoraj wiosennie pomykałam a tu akurat temperatura ostro w dół brr
        • silencjariusz Re: U Was... 13.04.21, 20:28
          To Szarlotta nie lubi już zimna i śniegu? wink
          • szarlotka_ja Re: U Was... 13.04.21, 20:34
            Ale nie w kwietniu sad
            • silencjariusz Re: U Was... 13.04.21, 21:17
              Mnie ta pogoda wpędza w depresję.
              • szarlotka_ja Re: U Was... 13.04.21, 21:36
                Mnie też.
                • silencjariusz Re: U Was... 13.04.21, 21:51
                  Na poprawę nastroju kupiłem chwyty z rogami do ukrainy.
                  • szarlotka_ja Re: U Was... 13.04.21, 22:20
                    A ja nic sobie nie kupiłam...
                    Chleb upiekłam
                    • silencjariusz Re: U Was... 13.04.21, 22:42
                      Zeżarłbym chleba takiego jak kiedyś babcia piekła. Prawdziwie wiejskiego.
                      • szarlotka_ja Re: U Was... 13.04.21, 23:11
                        Domowy chleb najlepszy.
    • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 20:48
      Tak. Poszłam po paczke do paczkomatu w zimowej kurtce i czapce i wcale mi nie było za ciepło tongue_out
      • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 20:51
        prawda_we_mgle napisała:

> Tak. Poszłam po paczke do paczkomatu w zimowej kurtce i czapce i wcale mi nie było za ciepło tongue_out

ja już chodziłam w wiosennej, ale jakoś się nie mogła zebrać, żeby zimową schować na górę szafy... No i masz, wykrakałam... smile
      • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 20:56
        prawda_we_mgle napisała:

> Tak. Poszłam po paczke do paczkomatu w zimowej kurtce i czapce i wcale mi nie było za ciepło tongue_out

kupiłam sobie zgrzewke past bez fluoru i teraz mam do skończenia świata...
        Pasta bez fluoru, poza tym, że nie zatruwa organizmu (można sobie poczytać, jaki jest szkodliwy), to także oczyszcza szyszynkę... a szyszynka to takie nasze "trzecie oko" - odpowiada za wrażliwość duchową, czucie, intuicję i postrzeganie pozazmysłowe... Także jakbyście zauważyli, że już całkiem odleciałam - to nie zwracać uwagi... to ta pasta wink smile
        • witrood Re: U Was... 13.04.21, 21:00
          Może ma jakiś inny dodatek? wink
          • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 21:03
            witrood napisał:

> Może ma jakiś inny dodatek? wink

w każdym razie nie trzeba tak uważać, ile się bierze, jak przy tej z fluorem...
            jak ma jakieś miłe ziółko wink które da mi w dekielek - będziecie widzieć po mojej prozie... big_grin
            • witrood Re: U Was... 13.04.21, 21:07
              Ja używam z czarnym węglem, bez fluoru. Całkiem smaczna, ale żeby się tym zajadał, to nie. wink
            • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 21:07
              prawda_we_mgle napisała:

> w każdym razie nie trzeba tak uważać, ile się bierze, jak przy tej z fluorem...
              > jak ma jakieś miłe ziółko wink które da mi w dekielek - będziecie widzieć po moje j prozie... big_grin

hmm... kiedyś zrobiłam z koleżanką ciasteczka z maryśką...
              jak się okaże, że moja pasta ma "tajemniczy składnik" - zrobimy witold z pomocą twojej maszynki i mojej pasty LODY MIĘTOWE wink i zrobimy zlot forumowy big_grin Będzie wesoło! big_grin
              • witrood Re: U Was... 13.04.21, 21:13
                Takie ciastka widziałem w Vancouver. Sprzedawali po dworcem (akurat był 1 lipca - Canada Day i jednocześnie Cannabis Day wink ), ale nie miałem odwagi spróbować. Zresztą było to ryzykowne. Bo czekałem na autobus do Seattle, a tam przechodzi się kontrolę graniczną.
                Pierwszy raz coś taką maszyną będę robić. Ale wprawiam się w cukiernictwie, więc zobaczymy. wink
                • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 21:31
                  witrood napisał:

> Takie ciastka widziałem w Vancouver. Sprzedawali po dworcem (akurat był 1 lipca
                  > - Canada Day i jednocześnie Cannabis Day wink ), ale nie miałem odwagi spróbować
                  > . Zresztą było to ryzykowne. Bo czekałem na autobus do Seattle, a tam przechodz
                  > i się kontrolę graniczną.
                  > Pierwszy raz coś taką maszyną będę robić. Ale wprawiam się w cukiernictwie, wię
                  > c zobaczymy. wink

Moja teściowa miała... dobre lody wychodzą, nie to co w sklepie... tylko takie "rzemieślnicze"... można eksperymentować ze smakami...
                  Ja robiłam tą maszynką straszne dziwolągi, pamiętam śmietanowo-wisniowo-wódkowetongue_out
                  tyle, ze po pewnym czasie nie chce się już jej czyścić i jak każdy sprzęt - idzie w odstawkę wink
                  • witrood Re: U Was... 13.04.21, 21:37
                    Dlatego ja nie kupuję zbędnych małych AGD. Mam mikser, blender, toster, gofrownicę (robię gofry drożdżowe i naleśnikowe - zamiast naleśników) i tego używam regularnie. Ale żadnych tam mixów, które tańczą, grają i śpiewają nie mam. To do lodów powinno się przydać.
                    • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 21:39
                      witrood napisał:

> Dlatego ja nie kupuję zbędnych małych AGD. Mam mikser, blender, toster, gofrown
                      > icę (robię gofry drożdżowe i naleśnikowe - zamiast naleśników) i tego używam re
                      > gularnie. Ale żadnych tam mixów, które tańczą, grają i śpiewają nie mam. To do
                      > lodów powinno się przydać.

ja też po latach doświadczeń ograniczyłam kuchenną graciarnię do minimum...
                    • kevinjohnmalcolm Re: U Was... 13.04.21, 21:56
                      witrood napisał:
                      > Ale żadnych tam mixów, które tańczą, grają i śpiewają nie mam.

Im bardziej coś jest do wszystkiego, tym bardziej jest do niczego. Najlepsze są najprostsze rozwiązania.
              • tzn.aga Re: U Was... 13.04.21, 21:27
                Zamawiam kilo ciasteczek.
                Oraz stały abonament.
                Gdyż tradycyjna droga podania wybitnie mi nie odpowiada.
                • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 21:31
                  tzn.aga napisała:

> Zamawiam kilo ciasteczek.
                  > Oraz stały abonament.
                  > Gdyż tradycyjna droga podania wybitnie mi nie odpowiada.

hihi... musiałabym sobie przypomnieć skład big_grin
                  • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 21:42
                    ale naprawdę działały... a myślałam, że może temperatura zabije "efekty", ale nie..
                    bo wtedy to jeszcze nie było internetu (albo był sam początek) i przepisy takie szły jako "przekaz ludowy z ust do ust" big_grin
        • szarlotka_ja Re: U Was... 13.04.21, 21:25
          Ja z kolei kupuję zwykłą pastę do zębów z marketu, w którym akurat robię zakupy. Gdyż cóż mi z tego, że będę mieć zarąbiście modną pastę jak i tak oddycham powietrzem, w którym bywa 100% smogu...
          • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 21:35
            szarlotka_ja napisała:

> Ja z kolei kupuję zwykłą pastę do zębów z marketu, w którym akurat robię zakupy
            > . Gdyż cóż mi z tego, że będę mieć zarąbiście modną pastę jak i tak oddycham po
            > wietrzem, w którym bywa 100% smogu...

moja pasta nie jest modna... kupiłam 14 sztuk, bo była promka na allegro po 3 zł za tubkę i chciałam mieć wysyłkę gratis (za cenę wysyłki dostałam 3 pasty)... Ona bywa w sklepach, jest tania i dobra: rebi-dental whitening...
            • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 21:37
              tania jest właśnie dlatego, że nie jest żadnej z "markowych" firm, tylko małego producenta, który bierze tyle kaski za tubkę, ile to jest naprawdę warte smile
              • prawda_we_mgle Re: U Was... 13.04.21, 21:45
                allegro.pl/produkt/pasta-do-zebow-rebi-dental-100g-whiteni-0b4812d5-37ad-4a5c-b4ce-178c1d32ee7a?bi_m=search_suggester&bmatch=e2101-d3794-c3683-hea-1-2-0412
    • marcepanka313 Re: U Was... 14.04.21, 10:24
      "Jest super, jest super, więc o co Ci chodzi " wink
    • szarlotka_ja Re: U Was... 15.04.21, 20:16
      1C
    • witrood Re: U Was... 15.04.21, 20:25
      5. Mnie gorąco, bo wróciłem właśnie z wybiegu. Od jutra ogłaszam definitywny koniec zimy. Wymieniam zimówki na letniaki. Kolejek jeszcze nie ma.
    • silencjariusz Re: U Was... 15.04.21, 21:34
      Krokusy przekwitły.sad Nie zdążyłem się nimi nacieszyć.
      • szarlotka_ja Re: U Was... 15.04.21, 21:39
        W rzeczy samej. Żonkile śnieg połamał. Cała nadzieja w tulipanach.
        • silencjariusz Re: U Was... 15.04.21, 21:45
          Żonkile zaczynają kwitnąć. Śniegu nie ma i oby nie było.
          • szarlotka_ja Re: U Was... 15.04.21, 21:59
            U mnie już kwitły, ale śnieg ich zabił.
            • silencjariusz Re: U Was... 15.04.21, 22:14
              Na to rady nie ma. Kwiatów szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka