green.amber Re: Orientujecie się 17.12.21, 21:10 coś mi się obiło, że to niezły bajzel a jakiś konkretny kawałek Sarlottę interesuje? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Orientujecie się 17.12.21, 21:23 Prawdę mówiąc to nie mam pojęcia dlaczego prawidłowo brzmiąca nazwa "polski burdel" została zmeniona na jakiś tam ład. Jednakowóż jestem ciekawa, co mi grozi, jak się nie dowiem czy mój kawałek chleba wiąże się z jakimiś zmianami . Odpowiedz Link
green.amber Re: Orientujecie się 17.12.21, 21:42 mnie się to nad tym nie chce zastanawiać, dziś mi gałązki opadły grozi Szarlotcie, że wesprze służbę zdrowia najbardziej podobno a inne rzeczy to właśnie zależą od okoliczności w takim stopniu, żeby było dużo zastanawiania, w efekcie można płakać w kwietniu 2023 albo popłakiwać w ciągu roku, jest i aspekt edukacyjny, jeśli roczne wynagrodzenie Szarlotty zmieści się jakoś 68 a 133 tys. to się Szarlotta dowie, że jest klasą średnią o Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Orientujecie się 17.12.21, 21:48 A, nie, nie. Ja to jestem klasa żebracza . Odpowiedz Link
green.amber Re: Orientujecie się 17.12.21, 22:06 sama słyszałam jak mówili, że jest inflacja, bo/więc wynagrodzenia rosną, niech Szarlotta nie staje okoniem i sobie podwyższy no Odpowiedz Link
green.amber Re: Orientujecie się 17.12.21, 22:41 nie dostrzega Szarlotta piękna w ładzie, jak tak można? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Orientujecie się 17.12.21, 23:01 Z natury jestem bałaganiara więc mnie ład nie pociąga Odpowiedz Link
obrotowy Ty to masz szczenscie... 17.12.21, 21:59 szarlotka_ja napisała: jestem ciekawa, co mi grozi jak się nie dowiem czy mój kawałek chleba wiąże się z jakimiś zmianami . Ty to masz szczenscie... zawsze mozesz przejsc granice i poprosic o Azyl - jek ten (byly) polski zolnierz na Bialorusi. Odpowiedz Link
anirat Re: Orientujecie się 17.12.21, 22:37 Się orientuje w zakresie, który ,mnie dotyczy szczegółowo i mniej więcej tak ogólnie. Jak jesteś klasa żebracza, to mówią, ze zyskasz, ale musisz policzyć. Nie jest to wybitnie skomplikowane. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Orientujecie się 17.12.21, 23:00 Raczej mnie interesuje czy w działalności prywatnej się coś zmieni. Nienawidzę zmian, ledwo się człowiek przyzwyczai to się wszystko zmienia Odpowiedz Link
anirat Re: Orientujecie się 17.12.21, 23:20 To zależy od przychodu i kosztów uzyskania przychodu. Mi się zmieni, na niekorzyść oczywiście, bo ja mam małe koszty. Planuje zmianę formy opodatkowania. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Orientujecie się 17.12.21, 23:25 No właśnie ja też mam małe koszty i chyba bez konsultacji z księgową się nie obędzie. W ogóle to się zastanawiam jakby to zrobić żeby przenieść działalność do Czech. Odpowiedz Link
anirat Re: Orientujecie się 18.12.21, 13:28 Możesz poczytać na blogu Marcina Iwucia na temat nowego ładu. Jak przenieść do Czech to nie wiem. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Orientujecie się 18.12.21, 08:33 Jak prowadzisz działalność to pewnie dopłacisz do interesu, nawet jak jesteś z klasy żebraczej Odpowiedz Link
obrotowy Polski Lad - Orientujemy się 19.12.21, 23:26 Proba przebudowy polskiej gospodarki i spoleczenstwa na wzor zachodnio-europejski ("socjal" dla kazdego...itd.. ) program piekny, ale raczej obecnie nierealny - bo Unia, w zwiazku z problemami praworzadnosci - tyle pieniedzy nie da. Odpowiedz Link