liaana1 08.06.09, 17:20 hej,czy sa wśrod samotni rodzice?może razem byłoby nam lepiej.pozdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawamija Re: samotni rodzice 08.06.09, 17:38 jestesmy..... Córka lat prawie 8........nie mieszkamy razem z Jej ojcem ale chętnie pomaga....nawet ostatnio wykazuje się inicjatywą i szuka dodatkowych spotkań z Młodą....nie jest źle Czytałam dziś (już nie pamietam gdzie ), ze po rozstaniu najgorsze jest to, ze dziecko nie uczy się relacji między kobietą a męzczyzną, miedzy ojcem a matką.....tak jest neistety....... p.s. Jest tu większa grupka z dziećmi, więc może się odezwą....... -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
vidmo76 Re: samotni rodzice 08.06.09, 19:14 Nie wypada wpisu nie zrobić. Córka lat 10 mieszka ze mną, nawet się przydaje czasem właśnie kawę zaparzyła swemu staremu. Czasem odnoszę jednak wrażenie że próbuje zagadać mnie na śmierć, wtedy nie jest tak cudownie. Kobiety wychowujące dziewczynki mają chyba lepiej, jak tak patrzę na swoją małą i pomyślę że za jakiś czas będzie miała tak zwany okres czy jakoś tak to się nazywa. To owa myśl przeraża mnie, jak ja sam nie wiem co to do końca jest, a co dopiero mam jej tłumaczyć. Ech życie... Odpowiedz Link
kawamija Re: samotni rodzice 08.06.09, 19:25 Vidmo zawsze możesz forumowe mamy podpytać jak gadać na tzw "kobiece" tematy . Moja Młoda ostatnio zauważyła ze w szkole dziewczynki staniczki noszą i drążyła temat w domu.....więc....nie uciekniemy od trudnych pytań ...... Nie ma się co licytować kto ma lepiej..........najlepiej jak się ludzie kochają i razem swoje dzieci wychowują........Amen. -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
liaana1 Re: samotni rodzice 08.06.09, 19:29 dziecko i rodzice to najlepsza wersja ale nie zawsze tak życie się układa Odpowiedz Link
liaana1 Re: samotni rodzice 08.06.09, 19:27 jako samotny rodzic mam czas dla siebie tylko wtedy kiedy śpię może jak dziecko jest większe jest inaczej? Odpowiedz Link
kawamija Re: samotni rodzice 08.06.09, 19:41 liaana1 napisała: > jako samotny rodzic mam czas dla siebie tylko wtedy kiedy śpię > może jak dziecko jest większe jest inaczej? Mowi się, im starsze dziecko tym większe problemy.........nie wierzyłam....ale zaczynam pomalutku i w tę prawdę wierzyć....więc wyśpimy się pewnie jak z domu się wyprowadzą i to pewnie pierwszej nocy........... bo potem zadzwonią z nowymi problemami......... Odpowiedz Link
vidmo76 Re: samotni rodzice 08.06.09, 19:47 Kawamija ma rację, tak są mamy tylko trzeba je znać, a u mnie coś nie bardzo z tymi znajomościami. Każdego kolejnego miesiąca usuwam kolejny numer ze spika (GG inaczej). Ale damy radę, a co do młodszego dziecka to nie wiem jak jest u innych ale u mnie jest ciągłe marudzenie, nie mam co robić, nie mam w co grać na kompie. Odpowiedz Link
uny Re: samotni rodzice 08.06.09, 19:51 kup kołowrotek -niech wełne przędzie. potem sie nauczy robić na "no na tym właśnie" i bedzie git! Odpowiedz Link
kawamija Re: samotni rodzice 08.06.09, 20:06 Uny a Ty Tatuś jakiejś większej gromadki ? Jakoś mi umknęło na forum lub się nie chwaliłeś ?? -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
uny Re: samotni rodzice 08.06.09, 23:17 jestem dumnym ojcem dzieci w liczbie -jednego. synka mam. Odpowiedz Link
kawamija Re: samotni rodzice 08.06.09, 23:25 A więc koniec dominacji córek.......są i synowie na tym forum Salsa Uny -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
uny Re: samotni rodzice 08.06.09, 23:35 ale powiem Ci, że chciałbym mieć też córkę, mam już dla niej imie. Odpowiedz Link
kawamija Re: samotni rodzice 08.06.09, 23:41 uny napisał: > ale powiem Ci, że chciałbym mieć też córkę, mam już dla niej imie. > A powiem Ci/Wam, ze jeszcze chciałabym mieć córkę i syna.........Dla Niej mam już imie ---- Odpowiedz Link
kawamija Re: samotni rodzice 08.06.09, 20:03 che,che......marudzenie na razie tylko.. ....oj dzieci mają szersze spektrum możliwośći demonstrowania swego niezadowolenia........che,che...uwierz mi.... Moja "Młoda" jeszcze bardzo rzadko jest wpuszczana do globalnej wioski....więc problem GG tymczasem mnie nie dotyczy -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
salsa13 Re: samotni rodzice 08.06.09, 20:12 Melduje się mama 13 latka, wkrótce kończymy pierwszy poważny okres w życiu, czyli 6 klasę. Póki co, jestem przerażona i porażona. Hasło nudzę się, to już norma. Gry i piłka też. Nauka pozostawiona sama sobie, zdecydowanie okres średniej 4,85 mamy już za sobą. To se już ne wrati I niestety największy ból - "mamo ta bluza mi się nie podoba, nie założę jej" Zaczynamy wkraczać nieuchronnie w okres dojrzewania Odpowiedz Link
grzanka23 Re: samotni rodzice 08.06.09, 20:19 No to i ja się dopiszę.Mam śliczną 6 latkę.I jak na razie 0 kłopotów.Zobaczymy we wrzesniu jak zacznie się szkoła. Odpowiedz Link
liaana1 Re: samotni rodzice 08.06.09, 21:45 z tego co obserwuję,szkoła dzisiaj wyglada zupełnie inaczej niz kiedyś,praktycznie każdy rodzic siedzi z dzieckiem i lekcjami,pełno książek a w sumie mało co z tego wynika,dzieci ucza sie jak na studiach itd, tak więc my tez teraz kończymy zerówkę i tak bezstresowo al wiem ,że czas szkolny to czas dziecka i mamusi razem Odpowiedz Link