rumunska_ksiezniczka 08.06.09, 19:52 nowe zasady egzaminu podobno ma trwać tylko 25 minut! czy to was zachęci do zrobienia prawka? pytam mniejszość a w ogóle, czy ktokolwiek na tym forum nie ma prawka oprócz mnie? (tych w trakcie zdawania nie pytam, tylko trzymam kciuki ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
17lipiec1976 Re: prawo jazdy 08.06.09, 19:57 jutro w wyborczej ma byc plyta i artykul, mi tam wszystko jedno, marze o tym, zeby zdac za drugim razem i kupic samochod, nissana micre oczywiscie Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: prawo jazdy 08.06.09, 19:59 znalazlam w necie swojego pierwszego egzaminatora podac Wam linka?? Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: prawo jazdy 08.06.09, 20:04 kurcze, chyba nie czyta samotnych, no nie wiem... ale jestem w szoku, ze taki facet jest egzaminatorem Odpowiedz Link
ozg-a46 Re: prawo jazdy 08.06.09, 20:34 ozg nie ma rowerek w zupełności wystarczy myślę o kupnie nowego Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: prawo jazdy 08.06.09, 20:36 łojojoj ale solaris ;-P bez przesady. prawko robi się wtedy, gdy się dojrzeje do tej decyzji. dla mnie to jeszcze himalaje możliwości psycho-ruchowych ;-p Odpowiedz Link
aglajaaa Re: prawo jazdy 08.06.09, 20:42 To egzaminator(?!) A ja myślałam, że to sami starsi wredni panowie, hmmm... tych starszych i wrednych mam "opanowanych" - zdałabym na 100 procent A teraz juz sama nie wiem czy zdawać czy nie Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: prawo jazdy 08.06.09, 20:44 tak, tez sie zdziwilam, skonczyl szkole muzyczna i gral w rewii M.Potockiej, gral tez w pilke nozna z artystami, teraz juz wiem dlaczego mnie wypytywal o klub pilkarski z moich rodzinnych stron Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: prawo jazdy 10.06.09, 13:57 A tak z innej beczki. Ja bym się totalnie wkurwił gdyby mój uczeń wkleił bez mojej wiedzy, moje zdjęcie. Mam nadziej, że on czyta to forum i zrobi to samo z Twoim zdjęciem. Jeśli je oczywiście ma. A jeśli nie ma to może chociaż opowie dlaczego nie zdałaś egzaminu !!! Odpowiedz Link
rumcajs-76 Re: prawo jazdy 10.06.09, 13:04 To nie prawda że egzamin ma trwać 25 min. Zapis ustawy mówi że egzaminator może zakończyć egzamin po upływie 25 min pod warunkiem wykonania wszystkich obowiązkowych zadań na egzaminie i pozytywnej ocenie predyspozycji osoby zdającej. Obsługa kontrolna pojazdu została ograniczona do dwóch wylosowanych elementów co i tak nie zmienia faktu że trzeba się wszystkiego nauczyć. Według mnie najistotniejszą zmianą w egzaminowaniu jest to że egzaminator na bieżąco informuje osobę zdającą o popełnionym błędzie i konieczności poprawy wykonania tego manewru. To duży plus dla zdających. Z pozostałych zmian to niezatrzymanie się przed skrzyżowaniem ze znakiem stop jest błędem kończącym egzamin i najechanie na obszar wyłączony z ruchu też kończy egzamin. Przejechanie przez pojedynczą linię ciągłą dalej pozostaje błędem który podlega poprawie. Zostały wprowadzone nowe wzory kart z przebiegu egzaminu i niezależnie od jego wyniku osoba zdająca taką kartę otrzymuje. Dalsze zmiany mają charakter czysto kosmetyczny. Zmiany weszły w życie z dniem wczorajszym. Powodzenia Odpowiedz Link
rumcajs-76 Re: prawo jazdy 10.06.09, 17:29 Cześć Aga Czyżbym zostawił włączoną kamerkę? O czym aktualnie smutasz ? Odpowiedz Link
aga.andro Re: prawo jazdy 10.06.09, 19:18 A o czym ja mogę smutać - w kółko o tym samym chociaż przede mną duuużo wolnego więc może podreperuję się psychicznie Odpowiedz Link
aga.andro Re: prawo jazdy 10.06.09, 20:20 Znów czytam de Mello - Przebudzenie... I to chyba jest lektura wielokrotnego użytku I kupiłam sobie książkę o poskramianiu swojego gremlina - właśnie zaczynam... Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: prawo jazdy 10.06.09, 13:55 No i ma rację. Dopiero w tym wieku robić prawojazdy. Bez prawka to jak bez ręki Odpowiedz Link
dystansownik Re: prawo jazdy 10.06.09, 18:00 > a w ogóle, czy ktokolwiek na tym forum nie ma prawka oprócz mnie? Ja nie mam. Przez ostatnie 5 lat go w ogóle nie potrzebowałem, więc nie chciało mi się robić. W sumie pewnie w ogóle bym go nie zrobił, gdyby nie to, że jednak będzie mi kiedyś potrzebne. > czy to was zachęci do zrobienia prawka? Potencjalnie krótszy egzamin do zrobienia na pewno mnie nie zachęci. Jakbym już miał robić to tak samo 25 min jak i 45 min byłoby stresem, który tak czy inaczej trzeba by przeżyć. Mam tylko nadzieję, że przyniesie to pożądany skutek, czyli zmniejszenie czasu oczekiwania na egzamin (choć szczerze wątpię). Odpowiedz Link
rumcajs-76 Re: prawo jazdy 10.06.09, 20:06 zdolność przyswajania umiejętności prowadzenia pojazdu z wiekiem radykalnie maleje. Osoby w wieku 18 - 20 lat uczą się kilkukrotnie szybciej od osób koło 30-stki. Jeszcze później to już droga przez mękę Odpowiedz Link
aga.andro Re: prawo jazdy 10.06.09, 20:21 Rumcajs! Ja Cię proszę, nie zniechęcaj! Andragogika twierdzi, że na naukę nigdy nie jest za późno A skoro trudniej to i satysfakcja większa Odpowiedz Link
dystansownik Re: prawo jazdy 10.06.09, 20:35 Mnie i tak nie da się zniechęcić, bo mi się już od początku nie chce, tylko chyba będę musiał. Bez prawa jazdy raczej ciężko byłoby mi znaleźć pracę w zawodzie, jeśli nawet nie stałoby się to niemożliwe. Osobiście gdyby to wyłącznie od mojej woli zależało, to prawka bym w ogóle nie robił. Niezbyt chętnie widzę się w roli kierowcy, a i do posiadania samochodu mi się nie pali. Wiem, że może dziwnie to brzmi, ale tak już mam. Btw jeszcze przez jakiś czas bliżej mi do 20-stki niż 30-stki, więc się nie martwię zdolnościami przyswajania umiejętności prowadzenia samochodu. Odpowiedz Link