Dodaj do ulubionych

Dlaczego PiS?

17.02.06, 19:59
Czytam wpisy na tym forum i myślę, że tylko PiS może uzdrowić i naprawić
życie publiczne w naszym mieście i gminie. Z tego co wiem grupuje on głównie
wykształconą młodzież i ma duże poparcie w samej Włoszczowie, a jeśli prawda
to, jak napisaliście, iż Samoobrona też pozyskała niektórych młodych ludzi
prawicy, jak radny z Ogarki, to taka koalicja (pakt stabilizacyjny) może
wygrać tak wybory do rady i na burmistrza w całej gminie Wł-wa.
Burmistrz musi być z PiSu, np. pani Ewa, choć nie przeczę, iż są w tej partii
inni równie dobrzy kandydaci, ale już nie tak jak ona. Silny burmistrz (Pani
Burmistrz), popierany w nowej radzie przez PiS, ale i Samoobronę i LPR,
otrzyma pomoc od prawicowych parlamentarzystów, głównie Gosiewskiego, lecz na
innych też można polegać i będzie można wykonać potrzebne tak miastu i wsiom
inwestycje, jak kanalizację, wodociągi i basen.
Do poparcia i oddania głosu na PiSu nakłania mnie też, że nie bedą oni, jak
przeczytałam na forum, brali diet i wynagrodzeń za pracę w radzie powiatu i
gminy, a dowiedziałam się, że podobno już teraz niektórzy obecni radni PiSu
ich nie chcą pobierać i nie otrzymują.
Zamiast obrzucania się epitetami na forum przez zwolenników dwóch panów na
literę S, niech wszyscy kandydaci rywalizują na programy i pokażą co dla
naszego miasta mogą dobrego zrobić!
Obserwuj wątek
    • p_jezyk Re: Dlaczego PiS? 17.02.06, 20:58
      Jednak prawdą jest, że kobiety mają w głowie jedynie sznurek.....żeby im uszy
      nie odapdły, ty jestes tego przykładem, a może burmistrzem, a raczej panią
      burmistrz zróbmy panią Malinę, dowodzącą brygadą sprzątaczek w parku, ona
      dopiero zrobi porządek.................
      • pis_woman Re: Dlaczego PiS? 17.02.06, 21:10
        A może, zamiast obelg, jakieś argumenty? Tysiące głosów w wyborach do sejmu
        oddane na przewodniczącą i zasługi PiS w obalaniu JFG to chyba jest jakiś
        dorobek?
        • mizera77 Re: Dlaczego PiS? 17.02.06, 23:35
          Jakie to zasługi mają Pisowcy w obaleniu rzadów tymczasowego burmistrza bo jakoś
          nie mam pojęcia,a chcialbym takowe posiadać.
          • pis_woman Re: Dlaczego PiS? 18.02.06, 00:45
            Ci co czytali na tym forum wątek "Czy PiS załatwi burmistrza" utworzony przez
            Rodowitego Włoszczowianina wiedzą jaką ważną rolę odegrał PiS i chyba nie
            trzeba im tego tłumaczyć.
    • q_q_q Re: Dlaczego PiS? 18.02.06, 01:02
      Co tu dużo gadać pisać. Zarówno w naszym małym miasteczku jak i w naszej dużej Ojczyźnie sytuację może uratować tylko wolny rynek. Wszelkie pitolenie o społecznej gospodarce rynkowej należy między bajki włożyć. tylko bogate kraje, które dawno, dawno temu się dorobiły, sta.ć na jakieś becikowe i senioralne. (Nawiasem mówiąc palę papierosy - dlaczego nie przysługuje mi pecikowe???). System socjalistycznej gospodarki nie sprawdził się. Śmiem twierdzić, że żaden system oparty o dużą ingerencję państwa w gospodarkę, w warunkach europejskich, nie sprawdzi się.
      Po 100 dniach rządów PiS i s-ka jedyne co rząd ma mnie do zaoferowania to zniesienie wiz do USA. Ale ja jak na złość nie chcę wyjeżdżać. Nie potrzebuję łaski. Wykształciłem się za państwowe pieniądze (ok. 45 tys. w cenach z 2005), chcę je oddać z naddatkiem ale przy obecnym etetystycznym systemie nie jestem w stanie tego zrobić przez następne kilkadziesiąt lat, bo moim kierownikiem jest jakiś k***wa debil z nadania partyjnego. Na prywatny biznes nie ma co liczyć. Za dużo widziałem.
      Tak więc jedyne co, to liberalizacja gospodarki. Ludzie potrafią o siebie zadbać pod warunkie, że nie będzie im się notorycznie w tym przeszkadzać.
      Kończę ten przydługi wywód spowodowany zbyt dużą ilością C2H5COOH.
      Pzdr.
    • grzegorz851 Re: Dlaczego PiS? 18.02.06, 09:56
      Przeczytałem właśnie wątek czy PiS załatwi burmistrza i nie zauwarzyłem jakie
      ma w tym zasługi. Czym wykazała się w swej działalności przewodnicząca Ewa .
      Zebrała głosy w wyborach bo ludzie uwierzyli w obietnice . Czas działać ale to
      trudniejsze niż obietnice. W związku z tym PiS tak załatwi burmistrza jak
      wybuduje 3 mln mieszkań.Teraz obiecuje 350 tyś.Czekajmy więc na następne
      obietnice kampania wyborcza trwa .
    • patrycja769 Re: Dlaczego PiS? 18.02.06, 10:39
      No własnie dlaczego PiS? Chbya nikt nie wie. Bo Gosiewski pomoże? Bardzo
      śmieszne. Bo z PiS są działacze we Włoszczowie? Żarty sobie.
      Ale alternatywy dla hasła ,,PiS do władzy", nie ma.
      Tylko jak powielimy w naszym mieście sytuacje z sejmu, rządu, to już mi się
      odechciewa PiS.
      • mizera77 Re: Dlaczego PiS? 18.02.06, 14:39
        Otóż to prosze abyś mi wypisał 2 punkty jakie to spowodowały,ze PiS załatwił
        burmistrza.Pobrzebijał mu koła w samochodzie czy cos ?Bo ja nadal nie za bardzo
        czaje jak załatwił Naszego Burmistrza.Następnego zapewne załatwi ktoś inny inne
        ugrupowanie.Ot to cała polityka nie mieszajmy się w nią bo za bardzo
        śmierdzi.Pozdrawiam!
        • duffy48 Re: Dlaczego PiS? 18.02.06, 15:41
          Ludzie opamiętajcie się!!! PiS włoszczowski to nawet fajna grupka ludzi robiąca więcej niż inne grupy i podgrupki, natomiast kwestia załatwienia burmistrza jest po prostu chora. FJG został wybrany w wyborach bezpośrednich a to oznacza, że nie można go tak odwołać chop siup, są dwa sposoby:
          1. referendum, o którym tyle pewnego czasu sie mówiło inicjowane było między innymi przez członków STowarzyszenia Rozwoju Ziemii Włoszczowskiej, ale jak na Soleckiego i jego kompanów przystało nic z tego nie wyszło,
          2. Odwołanie przez Premiera na wniosek wojewody, ale trzeba mieć cholerne argumenty!!!
          Tak więc zwalanie na PiS że to załatwi jest wg. mnie niepoważne. FJG sam sie załatwi, przypominam, że ma tyle spraw w tym jedną w apelacji, że z tego nie wybrnie nie ma szans, pytanie pozostaje tylko jedno - kiedy to się stanie? zapewne nie prędko. Włoszczowiacy!!! naważyliśmy sobie piwo marki FJG to teraz musimy je wypić. Bylebyśmy dobrze wybrali na następną kadencję.
          • mizera77 Re: Dlaczego PiS? 18.02.06, 16:46
            Duffy48 mądre słowa.Piwo jak najbardziej gorzkie.Masz racje nie można ot tak
            sobie odwolać kogoś, a już na pewno do tego nie przyczyniło się ugrupowanie
            PiSu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka