barbi223 20.12.06, 12:49 Czy ktoś może wie dlaczego zamknęli nasze kino? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
having_fun Re: kino Muza 20.12.06, 13:15 z tego samego powodu, z jakiego zamyka się inne instytucje - nie było nikomu potrzebne... Smutne to, ale u nas jest często tak, że jak czegoś nie ma, to narzekamy i chcemy żeby było. A jak już jest, to w ogóle z tego nie korzystamy, czego naturalną konsekwencją jest likwidacja. Wówczas wracamy do punktu pierwszego - "narzekanie, że nie ma". Dotyczy to nie tylko kina. Odpowiedz Link
to_ja25 Re: kino Muza 20.12.06, 13:58 Powodem zamknięcia była chyba śmierć operatora. Ale też prawdą jest że chyba mało ludzi tam przychodziło. I czy to się opłaca? Odpowiedz Link
piotrekkk6 Re: kino Muza 20.12.06, 14:17 Tak, śmierć Mirka była powodem zamknięcia. Ale kino będzie ponownie otwarte! Odpowiedz Link
barbi223 Re: kino Muza 20.12.06, 14:20 Naprawdę? A kiedy? Z moich obserwacji wynika że większość ludzi woli po prostu jechać np.do Kinoplexu. W porównaniu z naszym kinem,nie oszukujmy się nie ma czego porównywać,ale nasze kino też miało swój urok. Lubiłam napis :"gramy już od 5 widzów" :-) Odpowiedz Link
fooof Re: kino Muza 20.12.06, 18:12 Szkoda ze kino zostalo zamkniete . Moim zdaniem takie miasteczko jak Wloszczowa powinno miec kino i to dobre kino mysle ze nowe wladze powinny sie tym zainteresowac . bardzo chetnie poszedlbym od czasu do czasu na dobry film do bodrego kina z dobrej jakosci obrazem i dzwiekiem. Mysle ze nowe kino przyniosloby spore kozysci dla miasta i okolic. Pozdrawiam wszystkich :):) !!!! Odpowiedz Link
kasiulkaa8 Re: kino Muza 20.12.06, 21:04 i jeszcze żeby filmy były wyświetlane nie jak dotychczas po miesiacu premiery... kiedy wszystko juz mozna sciagnac z netu... Odpowiedz Link
having_fun Re: kino Muza 20.12.06, 22:27 Jeśli większość we Wł-wie ma takie podejście do kina jak Ty prezentujesz w swojej wypowiedzi, to lepiej, żeby tego kina nie było. A już na 100% nie będzie filmów krótko po premierze - właśnie przez ludzi z takim podejściem jak Twoje. Po prostu, za nowość trzeba zapłacić, a na to stać te kina, które będą miały duże wpływy z biletów (nasze nie ma raczej na to szans) Ja nie chodzę na wszystkie filmy do kina; po prostu wybieram to, co chcę zobaczyć i mam głęboko w... czy można już ściągnąć z neta podłą kinówę, czy też nie - po prostu kupuję bilet i idę do kina. Odpowiedz Link
kasiulkaa8 Re: kino Muza 21.12.06, 19:08 having fun, co to za frajda isc do kina na film który juz wszyscy wokolo widzieli oprocz Ciebie... nie mozesz sie podzielic z nimi wrazeniami z filmu bo poprostu go nie widziales i musisz czekac az we wloszczowskim kinie bedzie "premiera" dlatego wlasnie wloszczowianie wola jechac do kinoplexu, dlatego nie widze przyszlosci dla kina Muza. to moje zdanie, uszanuj je. Odpowiedz Link
saphira123 Re: kino Muza 27.02.07, 16:41 taaak, zamknęli bo wszycy jeżdżą do kinoplexu. bo cóż za przyjemność oglądać film długo po premierze, w brudnej sali na popsutych krzesełkach, kiedy można w komfortowych warunkach zrobić to w kinoplexie. co do tych pięciu widzów: mając siedem lat poszłam z koleżanką, jej mamą i moją na jakiś film. to były 4 osoby. oczywiście, oprócz nas nikt nie przyszedł. po dłuższej rozmowie, około 15 minut, po wielkich trudnościach dyplomatycznych naszych mam w końcu pozwolono nam wejść na salę i włączono film. Odpowiedz Link