Dodaj do ulubionych

śpiew na ślubach

13.07.09, 09:35
Potrzebuje namiary na osobę lub chór śpiewający na ślubach?zna ktoś
taki? dodam, że parafia stara:)Jak to u was było?Jak z organistą?
Obserwuj wątek
    • hipohondryk1 Re: śpiew na ślubach 13.07.09, 09:50
      Najpierw ustal z proboszczem. Mi nie pozwolił na "Niezastąpionych", mimo że
      śpiewał tam ktoś z mojej najbliższej rodziny. Nie było w ogóle mowy, za żadne
      pieniądze. A nawet jak uda się to załatwić, to i tak organista musi działkę
      dostać, podobnie jak zakonnica za wystrój kościoła.
      • bylebybylejak Re: śpiew na ślubach 13.07.09, 10:46
        o nie!!!a właśnie Oni mi się marzyli, bo kiedyś byłam na ślubie
        gdzie występowali i było miodzio, pięknie i cudnie!tylko, że ja
        sobie tak wymarzyłam a jeszcze nic nie działałam w tm kierunku, bo
        teraz nie mieszkam we Włoszczowie i nie wiedziałam jak się za to
        zabrać. A nie wiesz jak się z "niezastąpionymi"skontaktować?Ja i tak
        chciałam, żeby siostra mi ubierała ten kościół, żeby chociaż tego
        nie mieć na głowie a organiście chciałam odpalić, żeby nie śpiewał
        tym swoim słowiczym głosikiem.Po 2 dziwi mnie zdziwienie księdza
        dziekana, że jakoś tak mało ślubów w jego parafi?hmm..tylko ciekawe
        czyja to wina...
        • hipohondryk1 Re: śpiew na ślubach 13.07.09, 11:41
          Hmm, najlepiej skontaktować się z panem Królem, w końcu on prowadzi ten chór.
          Myślę że adres znajdziesz w książce telefonicznej, ja bynajmniej nie posiadam
          ani adresu ani książki :) O ile się dobrze orientuję, to chyba wyjechał do Le
          Passage z grupą na cykliczną wymianę, więc możesz go teraz nie zastać.
          Przybranie kościoła to 2 bukiety przy ołtarzu, o przystrojeniu w stylu
          amerykańskim typu kwiaty na ławach itd - nie licz :)
          No tak czy siak musisz osobiście gadać z proboszczem czy w ogóle na to pójdzie.
          Może się coś zmieniło, ja brałem ślub 3 lata temu.
          • zachariaszu Re: śpiew na ślubach 13.07.09, 17:02
            Dobrze sie orientujesz, pana Krola nie ma teraz w Polsce, a jesli to cos pomoze to dodam, ze z wymiany wracaja 22 lipca.
            • rafal79 Re: śpiew na ślubach 16.07.09, 09:23
              u mnie spiewala mloda dziewczyna z nowej parafii slub mialem w koniecznie nie
              kosztowalo to duzo bo jakies 170 zl z organista z nowej parafi
              • bejca1234 Re: śpiew na ślubach 17.07.09, 06:54
                taaak.... w Koniecznie miałeś promocję... jak mój znajomy zmieniał we Włoszczowie stan skupienia ;-P to wyszło to tak: 400 ksiądz, 100 plus cena kwiatów zakonnica oraz 100 organista... podobno najłatwiej wziąść ślub w Czarncy... ksiądz zdrowo podchodzi do formalności i można się spokojnie dogadać... możliwe, że i Niezastapieni mogliby spokojnie wystąpić... a propo.... zaliczyłeś ;=D kurs przedmałżeński i pogadanki uświadamiające?
              • xyz_dupa Re: śpiew na ślubach 17.07.09, 07:03
                2 bukiety to trochę mało, przeważnie robią to tak: jeden duży bukiet na środku, 2 mniejsze po bokach ołtarza i 2 na jakiś wysokich podstawkach umiejscowione mniej więcej za parą młodą a przed świadkami. w "starej" parafii pozwalają też na kokardy na brzegach ławek ale to jest do dogadania najlepiej z siostrą zakrystianką ;-) jak sobie wystroisz tak będziesz miał ale sprawdź czy ktoś nie ma ślubu po tobie. można się dogadać co do strojenia. aha, jakieś 2 godziny przed ślubem pogoń starszego niech potupta do kościoła i sprawdzi jak to wygląda to strojenie, czasem można się przerazić :-P jeśli bierzesz ślub w starej parafii to niech starszy sprawdzi krzesła na których siadacie... jedna panna młoda kiedyś glebła na ślubie na podłogę bo się krzesełko złozyło......
                • kubektrzyde Re: śpiew na ślubach 20.07.09, 16:52
                  Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem spiewanie na ślubie. Potrzebujesz organisty, który zagra i zaśpiewa, czy moze kogoś kto mógłby tylko zaśpiewać jakieś ładne pieśni, a organista byłby osobno ( moze nie podoba Ci sie spiew organisty) Jeśli to drugie to chętnie spróbuję:) Oprócz pieśni znam piękne i w dodatku nieoklepane "Ave Maria" którego napewno nie spiewali w tej części Polski:)
                  ps
                  powiedz jakiego potrzebujesz głosu: meskiego czy żeńskiego?
                  • kubektrzyde Re: śpiew na ślubach 24.07.09, 22:22
                    Jeśli potrzebujesz wokalisty to napisz na gg:10317393. pozdrawiam:)
    • obserwatorka1508 Re: śpiew na ślubach 24.07.09, 15:02
      Witaj:) Jeśli chodzi o śpiew na ślubach to wiem że schola z nowej parafii bardzo często śpiewa i to nie tylko w nowej parafii. Z tego co wiem kilka razy śpiewali już w starej parafii, w kurzelowie, koniecznie i nie było żadnych problemów z tym żeby oni zaśpiewali. co prawda to nie to samo co "niezastąpieni" ale też zależy na czym Ci zależy. pozdrawiam i życzę powodzenia
      • zuzia150 Re: śpiew na ślubach 31.07.09, 13:44
        Witam wszystkich!
        Zajmuję się uświetnianiem uroczystości ślubnych poprzez śpiew na mszy!

W moim repertuarze znajduje się utwór "Ave Maria".

Śpiewam we Włoszczowie (nowa parafia) i okolicach.

Kontakt \ nr GG: 12644427
        Zapraszam!
        • emoktos Re: śpiew na ślubach 26.08.09, 22:18
          Osobiście nie polecam tej dziewczyny!!!
          12644427

Śpiewała na moim ślubie z inną panią która grała...
          Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać... Śpiew na ślubie jest bardzo ważny... Polecam Niezaśtąpionych- lub schole z nowej parafi...
      • bylebybylejak Re: śpiew na ślubach 10.08.09, 19:44
        a może ktoś ma namiary na st scholke plizzzzplizzzzplizzz
        • obserwatorka1508 Re: śpiew na ślubach 10.08.09, 23:26
          jeśli chodzi Ci o kontakt ze scholą to mam jedynie adres e-mail: malgosiaczek8wp.pl pozdrawiam i życzę powodzenia
          • bylebybylejak Re: śpiew na ślubach 11.08.09, 19:29
            dziekuję za numery pisałam do tych osob na gg ale nikt nie odpowiada moze ktos
            jeszcze jakies propozycje???
            • truska.w.eczka Re: śpiew na ślubach 18.08.09, 17:06
              namiar na scholę z nowej parafii 781780540 trzeba się jednak liczyć z tym że
              potrzebny będzie również organista :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka