Dodaj do ulubionych

przybłąkał się piękny kot

IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.01.04, 11:06
Witam,
> wczoraj przybłąkał się do mnie pod drzwi balkonowe śliczny kot. Jest
> mieszanką zwykłego burasa z kotem rosyjskim niebieskim. Jest przeslicznie
> umaszczony! Jest kocurem, szalenie łagodnym i pragnącym towarzystwa.
> Myślę,
> że ktoś go wyrzucił bo nie wygląda na dzikusa.
> Ja niestety nie mogę go zatrzymać, bo mam juz kota i maleńkie mieszkanko,
> a
> jego charakter i uroda nie pozwalają, żeby tułał się po świecie! Może ktoś
> by go chciał - jest naprawdę przecudny i kochany! Cały czas prosi, żebym
> wpuściła go do domu i siedzi przy drzwiach i miałczy... :-((
> Bardzo proszę o przesłanie tej wiadomości do swoich znajomych, może akurat
> ktoś szuka przyjaciela.
> mój tel. 0-602-534-213
> Ania / Warszawa
Obserwuj wątek
    • Gość: m.pw Re: przybłąkał się piękny kot IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 24.01.04, 15:57
      ...rozwies ogłoszenia, moze ktos go szuka. MÓgł wyskoczyć przez okno. Moja
      znajoma kiedys szukała kota, który nie wiadomo kiedy wyszedł - ot tak
      prześlizgnął się pod nogami. Któregos dnia znalazła ogłoszenie, ze w czyjejs
      piwnicy siedzi jakis rudzielec. Siedział tam 2 tyg i dzieki temu że kapała woda
      z rury przeżył. Kot zupełnie stracił orientację. Mógł wyjść z piwnicy, ale tego
      nie zrobił. Ten "Twój" może być ofiarą sztucznych ogni, przestraszone koty
      biegną gdzie oczy poniosą.
      A nie korci Cię żeby go wziąć. Twojemu kotu napewno bedzie raźniej gdy
      wyjdziesz do pracy, a co dwa mruczydła to nie jedno. Na początku pewnie oba
      będa ze dwa tygodnie siedziały pod różnymi sprzetami, a potem bedziesz miała w
      domu teatr, kino, kabaret - tak jak ja. M.
    • Gość: g Re: przybłąkał się piękny kot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 23:16
    • Gość: miki Re: przybłąkał się piękny kot IP: *.icenter.pl 24.02.04, 07:37
      Zapewniam Cię, że małe mieszkanie to nie problem gdy chodzi o drugiego kota.
      Mieszkamy z mężem w kawalerce i mam trzy koty i nie wyobrażam sobie, że
      któregoś z nich mogłoby zabraknąć.
      Proszę, skoro już na tyle przejełaś się kociakiem by dać ogłoszenie weź go do
      domu choćby na czas szukania nowego właściciela!!
      Nie pozwól kotu siedzieć na klatce i płakać!! Jest tylu ludzi, którzy nie lubią
      kotów (nie raz zetknęłam się już z ludzkim okrucieństwem wobec futrzaków), są
      psy, które mogą mu zrobić krzywdę. Kot miałczy bo się boi czy nie możesz dać mu
      schronienia na jakiś czas? Przecież w ciągu kilku dni można coś wymyśleć a
      tymczasem przynajmniej będziesz miała świadomość, że nie jest narażony na
      niebezpieczeństwo.
    • Gość: miki Re: przybłąkał się piękny kot IP: *.icenter.pl 25.02.04, 09:55
      no i co z tym kociakiem??
      • gulnara1 Re: przybłąkał się piękny kot 26.02.04, 13:42
        Miki - a moze Ty wez tego kota. Jak masz trzy to i czwarty sie uchowa.
        • Gość: DiDi Re: przybłąkał się piękny kot IP: 217.8.186.* 26.02.04, 16:42
          zdzwoniłam - kot już dawno ma nowego właściciela

PS. zanim ktoś podniesie post nich się upewni, ze jest aktualny...
          • Gość: miki Re: przybłąkał się piękny kot IP: *.icenter.pl 27.02.04, 07:56
            DiDi jakbym miała za każdym razem upewniać się, że post jest aktualny dzwoniąc
            po całej Polsce lub na komórki to poszłabym już pewnie dawno z torbami.
            Wydaje mi się, że jak ktoś daje takie ogłoszenie, że bezdomny zwierzak, że
            potrzebna szybka pomoc.. to powinien potem napisać, że już jest ok, że zwierzak
            ma dom. Ja przynajmniej staram się tak robić. A podnosić takie wątki trzeba bo
            czasem ktoś, kto prosi o pomoc ma rzadki dostęp do netu a wątek spada i mało
            ludzi czyta i przez to nie ma pomocy. Cieszę się, że ten kociak jest już
            bezpieczny :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka