dundee_girl 10.10.02, 03:55 Czy to prawda, ze zaraz po odstawieniu pigulek istnieje wieksze prawdopodobienstwo posiadania np. blizniakow? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apolka Re: Ciaza mnoga 10.10.02, 11:10 To bzdura, jakich mało. Wzięła się stąd, że niektórzy wszystkie leki hormonalne wrzucaja do jednego worka, wg. powiedzenia "dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele". Kobiety, u których leczy się bezpłodność (to u nich szansa na ciążę mnogą jest większa) łykają zupełnie inne (jakościowo i ilościowo) hormony niż te, które zabezpieczają się przed ciążą! Odpowiedz Link Zgłoś
melba76 Re: Pani Doktor prosze o odpowiedz n/t 15.10.02, 10:55 Czyżbym Cię nakręciła ? Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: Pani Doktor prosze o odpowiedz 16.10.02, 01:23 Chyba podstosuje sie do Twoich planow, chyba ze... Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Ciaza mnoga 20.10.02, 23:19 Szczerze mówiac ja w kilku publikacjach starszych takie informacje czytałam, moze dotyczyły one pigułek zawierajacych większe dawki hormonów, ale osobiście nigdy nie spotkałam sie z ciaza mnoga po odstawieniu pigułek. Ostatnio cxoraz więcej mnogich ciaz jest następstwem stosowania leczenia hormonalnego w celu indukcji owulacji i metod wspomaganego rozrodu- zapłodnienia in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś