Gość: gosia IP: *.lodz.dialog.net.pl 07.02.04, 13:44 Czy ktoś może polecić dobrą hodowlę owczarków niemieckich (rodowodowych) w Łodzi albo Tomaszowie Mazowieckim? Wolałabym, żeby to nie była "fabryka szczeniąt", tylko mała hodowla. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: owczarek niemiecki IP: *.srg.vectranet.pl / *.srg.vectranet.pl 09.02.04, 20:08 Nikt nie odpisał,to może ja wetne dwa słowa. Jestem zwolenniczką aby przyszły właściciel poswięcił troche czasu i pojechał na wystawę i obserwował psy na ringu. Wybrać typ psa który sie podoba i nawiązać kontakt osobisty z hodowcą, i pozostaje juz tylko kwestia poczekać na szczeniaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: owczarek niemiecki IP: 217.8.190.* 10.02.04, 08:52 80% miotów w Polsce to mioty skażone genetycznie z wrodzoną dysplazją..Moim zdaniem przy ogromnym szczęściu trafisz na zdrowego szczeniaczka.Nasze wystawy i hodowle dalekie są od ideału...a owczarek niemiecki jest popularną rasą więc najmniej zadbaną i kontrolowaną bo "sama się sprzedaje"... Przerobilem temat na wlasnej skórze i do dziś noszę psiaka na rękach i z przerażeniem patrzę jak niezdarnie postawi nogę na ziemi. Kupilem psa z renomowanej hodowli za duży szmal i taki sam wydałem na leczenie a pewnosci czy piesek będzie zdrowy i normalnie funkcjonowal na stare lata... Życzę duzej wyobraźni i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś