Dodaj do ulubionych

PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA

IP: 217.79.144.* 18.03.04, 15:46
PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA
BEDZIEMY KOCHAC JAK WŁASNE DZIECKO
Obserwuj wątek
    • helut Re: PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA 18.03.04, 23:27
      Czy możecie coś więcej o sobie napisać i o warunkach jakie moglibyście zapewnić
      psu? My musimy oddać 3 letnią spragnioną miłości goldenkę, ze względu na
      alergię małych dzieci. Czekam na odpowiedź na priv:helut@NOSPAM.gazeta.pl
      Monika
    • Gość: handlarz Re: PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 09:26
      jak chcesz labradora i jestes z gdanska to mam do sprzedania za 3 banki jednego
      w wieku okolo 5 lat (moge miec wiecej niz jednego jak bedzie potrzeba). podaj
      namiary do siebie to sie z toba skontaktuje.
      • helut Do handlarza 19.03.04, 22:46
        I ty te psy to na sztuki czy na wagę sprzedajesz??? Pewnie kradzione -
        obrzydlistwo!!!
        • Gość: handlarz Re: Do handlarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.04, 09:10
          znalezione - nie kradzione.:P
          klijent nasz pan - ludzie chca goldeny to beda je mieli... za drobna oplate
          oczywista. ;)
          • Gość: Lena Re: Do handlarza IP: 212.180.154.* 20.03.04, 10:27
            Czyli jak ktoś zapłaci to znajdziesz nagle psa?Kretyństwo
          • neeki Re: Do handlarza 21.03.04, 19:53
            ale lzesz zlodzieju jeden
            • Gość: misiu Re: Do handlarza IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.04.04, 08:34
              Czemu od razu "złodzieju"? Przecież mógł go wcale nie ukraść, tylko napisać
              post pt. "przygarnę labradora lub goldena" i podpisać np. "jacek i placek". :-)
    • agatkaw Re: PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA 24.04.04, 23:44
      Szukam dobrego i ciepłego domku dla mojego ukochanego 4-letniego labradorka.
      Jeżeli jesteście jeszcze zainteresowani przygarnięciem pieska, proszę podajcie
      adres email lub numer telefonu kontaktowego na email: agatkaigrzesio@op.pl
      Pozdrawiam, Agata
      • Gość: Suki Do handlarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 08:38
        Handlarzu-policja juz poinformowana..
    • dziwaq Re: PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA 25.04.04, 08:54
      nie moge sie nadziwic z jaka latwoscia zglaszaja sie chetni do pozbycia sie
      swoich nawet 4letnich psow!. Ludzie przeciez zwierze sie przywiazuje -
      szczegolnie pies. Pies bardziej teskni nawet niz czlowiek. Czesto pies zdycha z
      tesknoty. Czy Wy macie wogole sumienie???
      • agatkaw Re: PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA 25.04.04, 12:03
        Nikt nie chce "pozbyć" się psa. Jezeli nie wiesz jakimi pobudkami kieruję się
        aby znależć dobry dom dla mojego psa, proszę - nie krytykuj. Nie masz pojęcia
        jak bardzo boli mnie to że muszę się z nim rozstać ...
        • kohanek Re: PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA 25.04.04, 13:30
          agatkaw napisała:

pobudkami kieruję się
          > aby znależć dobry dom dla mojego psa, proszę - nie krytykuj. Nie masz pojęcia
          > jak bardzo boli mnie to że muszę się z nim rozstać ...

ale ja wiem: jestes podly i tylko d..pa Cie boli.
        • kadka Re: PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA 25.04.04, 13:34
          dziwi mnie ze piszesz: "mojego ukochanego labradorka" To chyba jakis okrutny
          zart. Ja mam psa 1.5 roku i nie wyobrazam sobie, zebym mogla ot tak go gdzies
          upchnac.

Nie ma dobrych powodow na wyrzucenie psa z domu - przecie nie ma wojny, nie
          musisz z tobolkami biec na wygnanie albo na wywoz do Oswiecimia!
          • agatkaw Re: PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA 25.04.04, 14:30
            Przykro mi jest że piszecie takie uwagi. MUSZĘ znależć dobry dom dla mojego
            psa, ponieważ jestem poważnie chora, a nie mam nikogo kto mógłby zaopiekować
            się moim pupilem... To Wy jesteście okrutni wypisując takie komentarze, nie
            znając sytuacji.
    • andrzejjewski Re: PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA 25.04.04, 23:55
      agato, tak mowiac szczerze podanie przyczyny oddania psa jest jak najbardziej
      na miejscu tutaj. Ostatecznie milosnikom zwierzat jest niezmiernie trudno
      zrozumiec oddanie psa przyjaciela. Prosisz o pomoc, ale nic nie ofiarujesz jako
      wytlumaczenie.
      Wymagasz wiele od innych w tym wypadku, za nic wzamian (info).

PS pomijajc juz inne aspekty sprawy - wiele ludzi pozbywa sie ot tak zwierzat,
      z glupiego powodu (albo wymyslonego),tak ze sceptyzm ze strony Forumowiczom
      jest zrozumialy.
      • Gość: Nutria Re: PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 26.04.04, 00:13
        Oczywiście ta dyskusja była nieunikniona. Tylko chciałam zauważyć, że ktoś kto chce się pozbyć zwierzaka, bo mu przeszkadza nie będzie pisał tu na forum tylko go po prostu wyrzuci. Ja nawet nie chcę sobie wyobrażać co muszą przechodzić ludzie zmuszeni do oddania zwierzaka. Mnie to nie spotkało na szczęście, ale byłam świadkiem/uczestnikiem podobnej tragedii. To jest jak wyrwanie serca. Ale czasem człowiek sam siebie rani, żeby zwierzęciu było lepiej. Wierzcie mi, że są takie sytuacje. A jeśli zwierzę nie może tego przeżyć, to po prostu ten świat jest cholernie niesprawiedliwy. To tak delikatnie, ale mam ochotę brzydko napisać. Życzę Wam żebyście nie musieli tego przechodzić. Sobie też. Bo bym nie przeżyła.
        Jeszcze jedno. Sytuacja, której niejako doświadczyłam dotyczyła kotka. Być może psy znoszą to o wiele gorzej. Nie wiem, miałam psa, ale był ze mną do końca. Może więc nie powinnam się wypowiadać, ale jakoś tak...po prostu byłam świadkiem strasznego cierpienia po oddaniu zwierzęcia...
        • kadka Re: PRZYGARNIEMY LABRADORA LUB GOLDENA 26.04.04, 02:14
          Gość portalu: Nutria napisał(a):
          > strasznego cierpienia po oddaniu zwierzęcia...

tak cierpienia zwierzecia, bo podobno zwierze cierpi duzo bardziej niz
          czlowiek. Tak jak ktos tutaj napisal, czesgo zwierze odmawia jedzenie i picia i
          umiera, "popelnia samobojstwo"
      • Gość: ARKA Do Agaty IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.04.04, 02:13
        Oddajac psa najlepiej zrob to za posrednictwem jakiejs organizacji- aby byla
        karta adopcyjna i mozliwosc kontroli poadopcyjnej. Ludzie sa podli-widac tutaj
        nawet-wezmie od Ciebie psa a tak naprawde okaze sie,ze bedzie trzymal w jakiejs
        piwnicy aby dobrze sprzedac i tez nie wiadomo w jakie pies rece naprawde trafi.
        Na 'ladne oczy' nie oddawaj psa! Tak sie porobilo,ze handlarze czytaja takie
        grupy i biora psy aby nimi handlowac:((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka