Gość: gosia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 20:59 poszukuję szkoły dla spaniela mojej przyjaciółki w warszawie - ktoś mógłby coś polecić??? dziękuję gosia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek24wa Re: szkoła dla spaniela 17.04.04, 15:38 Witaj, ja też szukałem szkoły dla mojej cocker spanielki (ma teraz pół roku). Tutaj jest kilka adresów: www.agility.strefa.pl.test.strefa.pl/ Szkolenia robi też warszawski oddział PZK. Z jakiej dzielnicy jest Twoja koleżanka? pozdrowienia Tomek & Afro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: szkoła dla spaniela IP: *.chello.pl 17.04.04, 15:47 Chcialabym jakos pomoc ale niestety jestem nie bardzo w temacie.Swojego spaniela szkolilam sama w domu.I chyba dobrze mi to calkiem wyszlo,zna najwazniejsze komendy. Ze swojej strony moge powiedziec ze spaniele sa bardzo pojetne,szybko sie ucza,wymagaja jednak konsekwencji bo sa dosyc uparte i lubia stawiac na swoim. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: szkoła dla spaniela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 20:12 musze niestety powiedziec ze metody wychowawcze mojej kolezanki są zadne bardzo czesto krzyczy na niego bez powodu albo odreagowuje stresy a potem pies nie wie zupelnie o co chodzi jest dosyc młody i dosc malo posłuszny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: szkoła dla spaniela IP: *.chello.pl 17.04.04, 20:54 To niedobrze ze wyzywa sie na psie.Moze faktycznie niech idzie z nim na szkolenie.Ale jak bedzie w dalszym ciagu postepowac tak jak piszesz to na niewiele sie ono zda.Moze porozmawiaj z kolezanka i wytlumacz jej ze zle robi,krzywdzi tego zwierzaka.On jest pewnie zdezorientowany,nie wie sam czego jego pani od niego oczekuje. Jest taka ksiazeczka Okiem psa autorstwa Fishera,mysle ze pomoze pewne rzeczy zrozumiec twojej kolezance. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: szkoła dla spaniela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 20:10 z białołęki jest moja koleżanka ale dojazd chyba nie stanowi problemu a max ma juz prawie rok Odpowiedz Link Zgłoś
tomek24wa Re: szkoła dla spaniela 18.04.04, 17:13 Od strony Białołęki chyba najbliżej będzie miała szkolenia organizowane nieopodal mostu Grota-Roweckiego - namiary są podane na jednej ze stron, które Ci wysłałem. Z tym że zazwyczaj szkolenia zaczynają się na wiosnę - w marcu a kolejne dopiero na jesieni... Odpowiedz Link Zgłoś