Dodaj do ulubionych

CZarny Labrador!!!POradzcie!!

25.04.04, 01:41

Mam do wszystkich takie oto pytanie: co zrobic zeby czarny labrador tak
bardzo sie nie lenil? CZesze ta moja Sarunie , ale to nie dziala. Ona tak
mocno sie leni tylko na zime i na lato , ale w tym okresie mozna zwariowac.
Obserwuj wątek
    • Gość: basia Re: CZarny Labrador!!!POradzcie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 08:20
      znaczy sie: linieje.......?
    • Gość: rasista Re: CZarny Labrador!!!POradzcie!! IP: *.am.lodz.pl / *.am.lodz.pl 25.04.04, 16:10
      Tak jest bo on jest pieprzonym czarnuchem, murzynem, negrem. Kapujesz???????
    • blotniarka.stawowa Re: CZarny Labrador!!!POradzcie!! 25.04.04, 18:29
      izabela78 napisała:

>
      > Mam do wszystkich takie oto pytanie: co zrobic zeby czarny labrador tak
      > bardzo sie nie lenil? CZesze ta moja Sarunie , ale to nie dziala. Ona tak
      > mocno sie leni tylko na zime i na lato , ale w tym okresie mozna zwariowac.
      Izabelo,
      tak juz jest niestety... Dobrze robisz, ze czesto w tym okresie wyczesujesz
      siersc, ja tez to musze robic kilka razy dziennie. Mimo to mam pelno czarnych
      klakow w domu - i coz robic - biegam z miotla tam i z powrotem. Nawet mysle o
      drugim czarnuszku do towarzystwa - bo skoro i tak musze zamiatac i odkurzac, to
      co za roznica ze tych wlosow jest 2 x tyle? (ruch miotla tylko jeden :))

W zasadzie labrador, ktory mieszka w domu, przy centralnym ogrzewaniu, linieje
      przez caly rok, ale rzeczywiscie nasilaja sie te okresy teraz. Przepraszam ze
      nie moglam ci dac lepszej rady, ale przez 6 lat wspolnego mieszkania z
      labradorem nic madrego nie wymyslilam.

Przestrzegam tylko przed radami typu: "daj psu do picia olej, to siersc bedzie
      sie bardziej trzymala skory" i tym podobnymi nonsensami.
    • cattaraugus Elfa Olie + Dermanorm 25.04.04, 23:20
      Któż z właścicieli labroadorów nie ma tego za sobą.

A winne są NKT - nienasycone kwasy tłuszczowe. Podaje się przez dwa tygodnie
      kropelki "Elfa Olie", a przez następne dwa tygodnie tabletki "Dermanorm". I
      sprawa załatwiona na trzy kwartały, albo lepiej.

A poza tym skonsultuj dietę psa, bo to tu może tkwić Twój problem.

Pozdrawiam
    • gapka Re: CZarny Labrador!!!POradzcie!! 26.04.04, 08:00
      moje owczarek niemiecki lnieje caly czas. Na dywanie to wyglada okropnie i
      zwykle odkurzanie nie lapie wlosow. Ja powaznie mysle o tym ze jak sie ma psa
      to chyba lepiej byc bez dywanow, na parkiiecie. Moze jakis maly dywanik w
      srodku tylko.
    • a-siek Pomyśl sobie że to mógłby być nowofunland 26.04.04, 10:46
      Rada jest jedna: przeczekać. I szczotkować kilka razy dziennie na dworzu.
      Moja sunia (też czarny labrador) też linieje, to cecha wszystkich psów.
      • izabela78 Re: Pomyśl sobie że to mógłby być nowofunland 26.04.04, 17:38
        Bardzo WAm dziekuje za odpowiedz. Co do diety to sama nie wiem. Moja Sarunia
        je sucha karme PROPLAIN z gotowanymi zoladkami. TE zaladki dostaje codziennie
        od czasu kiedy ja kupilismy i wydaje mi sie ze przez to ma lsniaca siersc.Ale
        moze rzeczywiscie jest to sprawa ogrzewania, bo ona lubi spac przy wylotach.No
        nic skoro na linienie nie ma sposobu to nic mi nie pozostaje jak
        przyzwyczaic sie do tego.POza tym uwazam ze CZarne labradory sa
        najwspanialszymi psami na swiecie. W ogole to wszystkie labradory sa super a
        przede wszystkim sa najlepsze dla rodzin ktore maja dzieci. Sorry za bardzo
        sie rozpisalam. POzdrawiam wszystkich Izabela
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka