Dodaj do ulubionych

do właścicieli psów rasy Parson Terier

IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.05.04, 15:15
Proszę o wszelkie informacje dotyczące tych psiaków,szczególnie ich
charakteru.Podzielcie sie swoimi doświadczeniami,Od tygodnia jestem
posiadaczką fatastycznej ,przemilutkiej suni tej rasy.Będę wdzięczna za
wszelkie rady i porady.Pozdrawiam.Kaśka
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaska 77 dodam że sunia ma 3 miesiace IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.05.04, 15:17
    • Gość: Kaska 77 Nikt nie ma pieska tej rasy?????? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 22.05.04, 10:23
    • comma Re: do właścicieli psów rasy Parson Terier 22.05.04, 17:35
      Chyba masz pieska rzadkiej rasy :-) Trafil do Ciebie przez przypadek, czy ktos
      Ci polecil? Ja niestety nie mam warunkow na teriera, ale bardzo lubie te psy.
      • venus22 Re: do właścicieli psów rasy Parson Terier 22.05.04, 18:09
        Nie jest to przypadkiem Jack Russel?

Widzialam psa rasy Parson Jack Russel.

Maly, bialy, w brazowe latki, oklapniete uszka?

Venus
        • drabo2003 Re: do właścicieli psów rasy Parson Terier 24.05.04, 10:08
          venus22 napisała:

> Nie jest to przypadkiem Jack Russel?
          >
          > Widzialam psa rasy Parson Jack Russel.
          >
          > Maly, bialy, w brazowe latki, oklapniete uszka?
          >
          > Venus
          Witam.Są dwie rasy,obie pochodzą z Anglii:Jack Russel Terrier i Parson Russel
          Terrier.Mój piesek to podobno Parson (tak mówiła właścicielka,od której kupiłam
          psiaka)mimo że w ogłoszeniu była oferta sprzedaży Jack Russel .Te psiaki róznią
          sie troche od siebie,choć niewiele.Sama więc narazie nie wiem,jakiej rasy jest
          moja Roksi,jest jeszcze malutka,a wszystkie szczeniaki sa podobne.Jest biała w
          czarne łaty,na pyszczku ma dwie malutkie brązowe,plamki i śmieszne oklapniete
          uszka.Jest krótkosierścista.Pozdrawiam.
          • Gość: Venus Re: do właścicieli psów rasy Parson Terier IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 24.05.04, 10:55
            To chyba jednak jest to samo:

The Parson Russell Terrier was recognized as the Jack Russell Terrier by the
            AKC on July 8, 1997. On April 1st, 2003 the name was officially changed to
            Parson Russell Terrier.

Parson R.T byl uznany jako Jack R. T prze ACK (American kennel assocciation) w
            Lipcu 8, 1997.
            Od 1-go kwietnia 2003 nazwa zostala oficjalnie zmieniona na Parson R.T.

Czy to to?
            www.from-jucar.de/Evita_im_Garten1ks.JPG
            Venus
    • Gość: Tony Clifton Re: do właścicieli psów rasy Parson Terier IP: *.chello.pl 24.05.04, 14:26
      Mam suczkę tej rasy (Parson Jack Russel Terier) od 3 dni i już za nią szaleję.
      Różnica między Parson JRT i JRT to wysokość psiaka, JRT jest niższy. Te psiaki
      są bardzo inteligentne i szybko sie uczą, są wesołe, bardzo odważne (podobno
      potrafią zaatakować Dobermana czy Rotwailera) i mają niespożyte zasoby energii
      która je dosłownie rozpiera :)) Rzeczywiście to jeszcze bardzo rzadka rasa w
      Polsce, znalezienie szczeniaka (bez rodowodu) zajęło koło 2 miesięcy. Dla mnie
      to psiak idealny! Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: drabo2003 do Tonyego IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 24.05.04, 16:27
        Witam.Fajnie ,ze w końcu znalazł sie ktoś ,kto też ma "parsonke".Własnie
        wygrzebałam trochę informacji na temat tych psiaczków w internecie,faktycznie
        róznią sie wzrostem,bywają szorstkowłose i krótkowłose,biało-czarne i te
        tzw.tri color.Nasza Roksi jest biało-czarna,choć na mordce ma dwie plamki w
        kolorze kremowym.Zamieszczam tu zdjęcia Roksi,jezeli masz fotki swojej suni,też
        chętnie je zobaczę:-)).Jeśli nie,to napisz czy są do siebie choc troszkę
        podobne.Pozdrawiam serdecznie.Kaśka.foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?
        no=16&id=17835&q=drabo2003&k=10&nxt=9
        • Gość: drabo2003 coś namieszałam,przepraszam :-)) IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 24.05.04, 16:29
          foto.onet.pl/albumy/zdjecie.html?no=16&id=17835&q=drabo2003&k=10&nxt=9
        • Gość: Tony Clifton do Drabo2003 IP: *.chello.pl 24.05.04, 17:00
          Cześć Kasiu, nasze pieski różnią się jeśli chodzi oczywiście o kolor moja Lucy
          to gładkowłosy tricolor (brązowy kolor tylko na mordce). Zdjęć jeszcze nie mam,
          ale postaram sie jak najszybciej zorganizować jakąś sesję i zaprezentować
          wyniki. Czy Twój psiak ma rodowód, a jeśli tak to ile kosztował? Ja za pieska
          bez rodowodu dałem 700 zł.
          • Gość: drabo2003 Do Tonyego IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 24.05.04, 17:17
            Witam ponownie.Nasza sunia jest bez rodowodu.Kupiliśmy ją po znajomości i po
            długim targowaniu :-) za 320 zł.Natomiast z tego co wiem inne szczeniaki z tego
            miotu sprzedane zostały za 500 zł.Pozdrawiam i czekam na fotki Lucy.Kaśka
            • Gość: Tony Clifton do Drabo2003 IP: *.chello.pl 26.05.04, 09:48
              Cześć Kasiu, mam kilka fotek mojej Lucy, tylko gdzie Ci je podesłać, podasz
              jakiś adresik mailowy? Pozdrawiam
              • Gość: drabo2003 do Tonyego IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.05.04, 15:34
                oczywiście podaję drabo2003@op.pl Pozdrawiam.Kaśka
    • Gość: Basia Re: do właścicieli psów rasy Parson Terier IP: *.a2000.nl 30.05.04, 00:25
      Dziwne :) Nie wiesz jakiej rasy jest twoj piesek ?
      No tak bez rodowodu ... ciekawe czy bedzie mial charakter zgodny ze standartem
      rasy czy jest jakims mieszancem.
    • Gość: Karo Re: do właścicieli psów rasy Parson Terier IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 11.07.04, 23:02
      Hej; wiecie moze gdzie mozna kupic takiego psiaka, najlepiej z rodowodem?
      • Gość: russel Re: do właścicieli psów rasy Parson Terier IP: *.proxy.aol.com 15.07.04, 07:16
        czy jest trudno kupic ta rase i ile kosztuje szczeniak,zna ktos odpowiedz?
        • drabo2003 A to moja Roksi... 15.07.04, 10:58
          Witam.Ja szukałam w róznych ogłoszeniach,trochę czasu minęło nim znalazłam moją
          Roksi.Cena jest dość zróżnicowana,trzeba liczyć od 500 zł w górę.Wysokośc ceny
          zależy między innymi od tego czy Parson RT jest trikolorem , czy tez nie.Moja
          sunia jest czarno-biała choć na pyszczku ma niewielkie plamki w kolorze
          kremowym.Jest niezwykle radosnym psiakiem , świetnie rozumie się z moimi
          dziećmi,nie widzi świata poza nimi,jest bardzo mądra,szybko sie uczy i w ogóle
          jest naj,naj...:-)).Wniosła wiele radości do naszego domku.Polecam.Kaśka.
          foto.onet.pl/albumy/album.html?id=22648&q=drabo2003&k=3
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka