Dodaj do ulubionych

Legowisko dla psa

09.06.04, 12:25
Powiedzcie, jak to jest z wyborem miejsca w domu dla psiaka??Czy przynoszac do domu szczeniaczki same szukaly sobie swjego miejsca w domu i tam urzadzaliscie legowisko, czy raczej przygotowliscie je wczesniej??

gdzie najlepiej urzadzic takie legowisko??Wiem,ze musi tam pies miec spokoj, a jednoczesnie nie moze byc odizolowany. Znajomych pieski maja przwaznie legowiska w przedpokojach(mieszkania w bloku).Ale jak rozwiazac ta kwestie w przypadku mieszkania z maciupkim przedpokojem??
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: Legowisko dla psa 09.06.04, 12:38
      pies ma legowisko w dużym pokoju przy balkonie , jego materac kupiłam mu jak
      miał chyba z 7 miesięcy, więc się zbytnio nie postarałam. Jest włochaty, ma
      grube futro i i tak wybiera chłodne kafelki na przedpokoju.
      • Gość: BlueBerry Re: Legowisko dla psa IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 09.06.04, 13:00
        na poczatku moj psiak mial 3 legowiska. dwa w sypialni - kocyk do spania, ktory
        raczej olewal oraz kawalek podlogi za lozkiem ktory sam sobie wybral i nie
        lubil jak sie tam zagladalo. w drugim pokoju mial legowisko kupne / takie
        materiowe cos. tam w ogole nie sypial ale za to znosil zabawki.
        aktualnie spi przy lozko na 4 poduchach ktore uwielbia a w drugim pokoju na
        miejsce legowiska pojawilo sie cos co przypomina wielki ponton (sam pies tez
        niemaly). w nim sypia w ciagu dnia albo jak sie obrazi:))))
        poza tym do spania (szczegolnie w lecie) nadaja sie lazienka, kuchnia, balko,,
        przedpokoj:)))
        • Gość: vww Re: Legowisko dla psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 19:27
          chyba wszystkie dogi się obrażają, coś w tym musi być.....mój siada na środku
          przedpokoju, nadyma się i nie odzywa już do nikogo, dopóki nie zostanie
          ceremonialnie przeproszony, uwielbia to!!!
    • fion_a Re: Legowisko dla psa 09.06.04, 16:35
      My własnie też na poczatek myśleliśmy o kocyku w sypialni, a potem piesek sam sobie cos wybierze;))

szkoda,ze jeszcze tak długo trzeba czekac:((
      • zw38 Re: Legowisko dla psa 09.06.04, 18:38
        Najlepiej wybrać takie miejsce, które jest na uboczu, myślę, że wlaśnie
        sypialnia do tego wspaniale się nadaje. Pies nie będzie miał
        mozliwosci "kontroli" wszytkiego co sie w domu dzieje a tym samym odpadnie
        jedna z przyczyn późniejszej dominacji ;) Moje psy wszytkie miały ( i maja)
        legowisko w sypialni.
        PS. Im sie dłuzej czeka tym większa później przyjemność :))
    • Gość: VIP-1 Re: Legowisko dla psa IP: *.cwshs.com 09.06.04, 18:41
      fion_a napisała:

> a w przedpokojach(mieszkania w bloku).Ale jak rozwiazac ta kwestie w
      przypadku
      > mieszkania z maciupkim przedpokojem??
      proste, maciupkiego pieska kupic, hehehe
    • narysuj.mi.baranka Re: Legowisko dla psa 09.06.04, 20:02
      U mojej rodziny legowisko powstaje wszedzie tam, gdzie piesek z upodobaniem
      lezy. W efekcie sa trzy materacyki w roznych miejscach mieszkania:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka