Dodaj do ulubionych

szybkie odchudzenie

12.08.04, 22:42
Witam. Moja jamniczka ma sporą nadagę. Skonczyło sie to paraliżem tylnych
łap. Lekarz kazał szybko ją odchudzic stosując odpowiednie karmy. Mieszkam w
małej miejscowości i w naszych sklepach nie ma takich produktów. Jaką dietę
mam zastosować i w jakich ilościach? Jak nazywają sie gotowe karmy dla
otyłych psów. Problem w tym, ze przez miesiąc sunia ma zakaz ruchu, wiec
bieganiem jej nie odchudze. Pomocy...........
Obserwuj wątek
    • Gość: BlueBerry Re: szybkie odchudzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 08:40
      jamnika generalnie bieganiem nie da sie odchudzic.
      powinnas kupic karmy dla psow na diecie, lub dla seniorow. w Twoim wypadku
      najlepiej poszukac chyba przez internet. kazda profesjonalna karma ma
      dawkowanie, ktorego nalezy sie restrykcyjnie trzymac. dodatkowo nieststy trzeba
      bedzie sunie odciac od wszystkich przekasek i smakolykow.

www.acana.com.pl/senior.html
      www.karusek.com.pl/ (wyszukaj sobie tam karme eukanuba dla psow z
      nadwaga EUKANUBA Adult Light Small&Medium Breeds)
      generalnie polecam eukanube i hills ( to sa karmy specjalistyczne). jest
      jeszcze royal ale nie wiem czy on ma takie karmy.
      • ja.tez Re: szybkie odchudzenie 13.08.04, 09:49
        Dziękuję serdecznie za poradę.
        • Gość: lw Re: szybkie odchudzenie IP: *.crowley.pl 13.08.04, 16:21
          i co bardzo ważne podawanie gotowej diety odchudzajacej w żadnym wypadku nie
          upoważnia do podawania przekąsek(bo przecież to karma odchudzająca więc nie
          zgrubnie pies-własnie jej działanie oparte jest na dostarczaniu odpowiedniej
          ilosci kalorii w odpowiedniej objętości,nie wolno już nic psu podawać do
          tego,ewentualnie warzywa i kawałek chudego mięso od czasu do czasu)
          i druga bardzo ważna rzecz-na dobrych karmach jest też napisane-ilość karmy
          podaje się nie w przeliczeniu na obecną (nad)wagę,ale na wage jaką powinien mieć
          gdyby nie miał nadwagi
    • kicia7 Re: szybkie odchudzenie 14.08.04, 15:30
      Karmy na szybkie odchudzanie nie kupisz w sklepie. To są specjalne karmy,
      sprzedawane przez weterynarzy. Ja bardzo skutecznie odchudziłam swoją psicę
      karmą Waltham Royal Canin. Poproś weterynarza, niech ci ściągnie z hurtowni. I
      podpisuję się pod tym, co napisali poprzednicy - w czasie odchudzania żadnych
      przekąsek. Niestety wymaga to od właściciela bardzo mocnych nerwów. Powodzenia.
      • Gość: Gosc Re: szybkie odchudzenie IP: *.solcon.nl 15.08.04, 09:54
        Polecam diete ryzowo-rybna/ryba w postaci filetow bez osci/.Dzienna dawka 100g
        ryby i 100 g ryzu/na 1o kg wagi psa.I taka dieta daje efekt,po ok.miesiacu.Psy
        jedza to chetnie,polecil mi ja wet!!!Powodzenia.Oczywiscie zadnych nagrodek
        etc. nie wolno dawac!
        T.
        • Gość: lw Re: szybkie odchudzenie IP: *.crowley.pl 17.08.04, 15:44
          o wiele skuteczniejsza byłaby z dodatkiem czegoś co zawiera błonnik-bo tu to
          same węglowodany(biały ryż to niemal czysta skrobia) i białko,a i ryba nie może
          być obojętnie jaka-bo różnice w ilości tłuszczu w mięsie ryb to od poniżej 2% do
          kilkunastu w tłustej makreli,no i niestety dieta ryżowo-rybna w takiej postaci w
          krótkim czasie może doprowadzić do niezłych problemów zdrowotnych(nadczynności
          przytarczyc tła żywieniowego-nadmiar fosforu przy braku zupełnie wapnia i
          witamin-poza ewentualnie AiD3 jeśli ryba byłaby z gatunku ryb bogatych w
          tłuszcz,miałaby sens gdyby zawierała całą rybę-razem z przewodem pokarmowym i
          wątrobą,nerkami i najlepiej ryż brązowy,albo dodawano do tego preparat
          mineralno-witaminowy)
          nie polecam zabaw w domowe diety jeśli nie ma się o tym pojęcia,na dobrą sprawę
          zmniejszenie ilości tego co w tej chwili je pies też doprowadziłoby do zrzucenia
          nadwagi ale jakim kosztem?niedoborów pewnych składników a być może nadmiaru
          innych(może za dużo tłuszczu ma w diecie-tańsze produkty typu korpusy,
          skrzydełka,tłuste serca albo przełyki czy tzw.ścinki z mięsa-czyli odkrojony
          tłuszcz dostaje a przy tym za dużo węglowodanów bez błonnika czyli np.kasza
          jęczmienna drobna+skrobia z ziemniaków np.z tłuszczem,albo o zgrozo sosy z
          obiadu a więc tłuszcz i jeszcze zagęszczony mąką,albo ciastka)i problemów z
          kośćcem i sierścią w najlepszym wypadku-wyliczając 10 g produktu węglowodanowego
          u normalnego psa na kg masy ciała(gdy średnio pies bez nadwagi ma zalecane nawet
          ok.15 g na kg masy ciała)i mięso ok 15-20 gram/kg dla dorosłego psa widać,że owa
          dieta ryżowo-rybna(10g ryżu na kg wagi ciała i tyle samo ryby)oparta był przede
          wszystkim na podawaniu minimalnych ilości pokarmu,a nie na odchudzających
          właściwościach,jakie ma np.dodatek błonnika do diety-wychwytujący tłuszcze,
          spowalniający wchłanianie składników,poprawiający perystaltykę jelit,zapewniała
          ona tylko pokrycie na podstawowe składniki żywieniowe-białko i węglowodany no i
          zapewniam,że nie każdy pies zje rybę a już na pewno nie zmieszaną z ryżem
          ten sam efekt możnaby osiągnąć podając na zmianę gotowane ziemniaki z białym
          chudym serem,chude mięso bez skóry z kurczaka z ryżem i raz-dwa razy w tygodniu
          wątróbkę lub jajko gotowane i płuca gotowane np.z kaszą dokładnie w tej samej
          ilości a więc minimalnej+do każdej porcji łyżka otrąb pszennych na 10kg i
          łyżeczka oleju roślinnego i warzywo typu marchewka surowa tarta lub gotowany
          burak-tak ułożona dieta jednocześnie zapewnia psu dowóz także natuaralnych
          witamin z podrobów i żółtka oraz wapnia także z podrobów i sera,ale to już
          więcej pracy,czasu i funduszy wymaga,więc o wiele łatwiej nie narażając zdrowia
          psa jest zastosować gotową dietę
    • agazyn Re: szybkie odchudzenie 18.08.04, 14:18
      Moja sunia przeżyła to samo - tylne nózki były sparaliżowane (na to pomógł
      Discuss - chyba tak się to pisze?), do odchudzania zastosowaliśmy specjalną
      karmę - efekt był szybki i "bezbolesny". Od odchudzania piesio jest szczupły -
      je gotowane warzywa z gotowanymi np sercami drobiowymi (karma z puszki nie jest
      dla niej najlepsza) - raczej rzeczy drobiowe, gotowane + warzywa (można dodawac
      jeszcze specjalne witaminki w proszku). No i oczywiście : żadnych przekąsek!
    • Gość: czyściciel Re: szybkie odchudzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 14:56
      Tępe dogofilskie bydło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka